Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia na twoim miejscu nie są bardzo bym wierzyła w ten twój wynik. Pamiętaj że lekarze wpisują tam mnóstwo parametrów, nie tylko wyniki z krwi, ale też biorą pod uwagę USG. Chciałaś na pewnie sprawdzic sama wyniki, ale myślę że tylko niepotrzebnie namieszałaś sobie w głowie. Jeśli bardzo sie denerwujesz a masz jeszcze czas, zrób badanie nifty bądź inne. Jeśli nie, poczekaj do USG połówkowego. Te USG jest długie, wszystkie parametry i organy się sprawdza, myślę ze gdyby było coś nie tak, na połówkowych powinno już coś widać. Póki co, nie nastawiaj się negatywnie. To tylko prawdopodobieństwo i statystyka, nie wyrok 😊 ściskam mocno!13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
martuśka737 wrote:Nalia na twoim miejscu nie są bardzo bym wierzyła w ten twój wynik. Pamiętaj że lekarze wpisują tam mnóstwo parametrów, nie tylko wyniki z krwi, ale też biorą pod uwagę USG. Chciałaś na pewnie sprawdzic sama wyniki, ale myślę że tylko niepotrzebnie namieszałaś sobie w głowie. Jeśli bardzo sie denerwujesz a masz jeszcze czas, zrób badanie nifty bądź inne. Jeśli nie, poczekaj do USG połówkowego. Te USG jest długie, wszystkie parametry i organy się sprawdza, myślę ze gdyby było coś nie tak, na połówkowych powinno już coś widać. Póki co, nie nastawiaj się negatywnie. To tylko prawdopodobieństwo i statystyka, nie wyrok 😊 ściskam mocno!
martuśka737 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Natalia, wiem co czujesz patrząc na taki wynik ale zaufaj lekarzowi. Ja tak zrobiłam.. i to mnie trzymało w jakiejś ok formie do czasu wyniku, a jak sprawdzałam wyniki na stronie to tak mi serce waliło.. u Ciebie u lekarza wyszło całkiem nieźle to ryzyko, u mnie 1:77 a i tak lekarka pocieszała że wg niej dziecko jest zdrowe. Za chwilę będziesz miała wyniki.
A co wpisywalas samodzielnie , jakie parametry ?Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Natalia, wiem co czujesz patrząc na taki wynik ale zaufaj lekarzowi. Ja tak zrobiłam.. i to mnie trzymało w jakiejś ok formie do czasu wyniku, a jak sprawdzałam wyniki na stronie to tak mi serce waliło.. u Ciebie u lekarza wyszło całkiem nieźle to ryzyko, u mnie 1:77 a i tak lekarka pocieszała że wg niej dziecko jest zdrowe. Za chwilę będziesz miała wyniki.
A co wpisywalas samodzielnie , jakie parametry ?
Z tego wyszło mi ryzyko 1:33.
A Z badania laboratoryjnego wyszło 1:570.
Mam nadzieję, że wyniki będą na dniach.
Wiem, że miałam slabą biochemię, ale nie sądziłam, że aż tak zwali wynik.
Generalnie się załamałam, że ginekolog źle.mi coś policzyła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 22:36
❤Ada&Pola❤
-
Miracle wrote:Czesc dziewczynki, uszy mnie piekly i widze ze jestem wywolana do tablicy
U nasz wszystko dobrze, maluszek rosnie, pappa wyszla bardzo dobrze, czekamy na wyniki genetycznych. Maly ma juz 7.8 cmTroche mam metlik w glowie z wybraniem dobrego lekarza ale jakos to ogarniemy.
Nie odzywam sie bo mam gwiezdne wojny w pracy i mnie troche przerasta wszystko...mam nadzieje, ze niedlugo sie uspokoi i bede mogla byc z Wami bardziej na biezaco. Tymczasem mam Was troche do nadrobieniaGratuluje dobrych wiadomosci i prenatalnych 👏🏻👏🏻
👩🏼🦰31 l 🧔🏻34 l Gameta Rzgów
Hashimoto💊 letrox
Histeroskopia -3x 2018/2019
Operacja - 6 mięśniaków - 2019
Drożność 💪 Facet 💪
IVF - 02.2020- bhcg 6,25 🙏🏻
IVF FET - 06.2020 bhcg 0 😔
IVF - 08.2020 bhcg 0 😔
💉 bemfola, orgalutran
Problemy:
Mutacja Leiden
Cytokiny 😱:
TNF alfa - 5686 (norma 322,3-1376,6), Interleukina 5 - 9 (norma 20-59,8 ), Interleukina 2 - 121 (norma 20- 62,5), IFN/IL4 - 12,8 (norma 36,7-175), IFN/IL10 - 0,6 (norma 1,2-3), TNF/II10 - 4,1 (norma 0,7-2,8 )
🧬Encorton, Zarzio, Flaxiparyna
💊 suple: Q10, wit. E,D3, cynk, selen, mg
IVF - 01.2021
💉Menopur, orgalutran
8.01 - transfer 3dniowego - 12dpt - bhcg 105 ✊🏻
9.02 - mamy serduszko ❤️🤰🏼💗
⛪️ Nowenna pompejańska
Iga - 21.09.2021 -
Nalia wrote:Laski wiecie co odwalilam, wpisalam sonie w kalkulator FMF moje dane i wyszło mi ryzyko ZD 1:33 😱 A ryzyko u gina 1:570. Sama już nie wiem co myśleć. Pewnie to nie gin popełnił błąd, a ja. Ale masakra... Teraz się mega zestresowalam... że jednak mam o wiele większe ryzyko i że coś jest mega nie tak:/ Pewnie do czasu NIFTY nie będę spokojna, a nawet później nie wiem sama...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja jak wpisywałam na stronie FMF to ryzyko też mi wyszło dwa i pół raza gorsze niż na badaniu. Myślę, że ten kalkulator jest tylko poglądowy, lub przestarzały. Już zaraz będziesz miała wynik Nifty i będzie wszystko ok. Ja też ciągle się denerwuję i czytam.❤Ada&Pola❤
-
A ja chyba za dużo czytam. Miałam bardzo nie fajnie sny że byłam na prenatalnych (idę jutro) i że lekarz powiedział że wyniki fatalne, żebym robiła nifty bo wszystkie wady są bardzo prawdopodobne. Ale serio jak się obudziłam to jeszcze musiałam dojść do siebie 🤦
-
Pozostałym gratuluję udanych wizyt, dzisiejszym wizytującym powodzenia i miłego dnia ☺️ ja dziś mam wizytę u urofizjoterapeuty bo po pierwszym porodzie miałam problemy z obniżeniem ścian pochwy, jakoś doszłam do w miarę dobrego stanu, ale wiadomo teraz ciąża i tylko ćwiczenia i chciałabym dobrze.
-
Nalia wrote:Dzisiaj przez to prawie całą noc nie spałam. Dobrze, że zrobiłam NIFTY...
Natalia przypominam, że nie kończyłaś studiów medycznych, specjalizacji i nie ukończyłaś kursów. Jestem pewna, że popełniłaś błąd przy wpisywaniu danych. Do tego jakby każdy mógł wpisać sobie dane, to nie płaciłybyśmy za interpretacje lekarzowi. Bo po co?
Także błędu doszukiwałabym się z Twojej strony, a nie lekarza...
Kama91 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Natalia przypominam, że nie kończyłaś studiów medycznych, specjalizacji i nie ukończyłaś kursów. Jestem pewna, że popełniłaś błąd przy wpisywaniu danych. Do tego jakby każdy mógł wpisać sobie dane, to nie płaciłybyśmy za interpretacje lekarzowi. Bo po co?
Także błędu doszukiwałabym się z Twojej strony, a nie lekarza...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Mi tez wyszło inne ryzyko, ale teraz zajrzałam na ten kalkulator i nie ma tam uwzględnionego przepływu przez zastawkę i obecności kości nosowej. Ten kalkulator jest taki poglądowy tylko i nie ma tam co źle wpisać.❤Ada&Pola❤
-
Nie wiem po co wchodzicie i próbujecie sprawdzać te wyniki po lekarzu. Skoro nie ufacie temu, co mówi lekarz, to go zmieńcie. Pappe robiłam w pierwszej ciąży, teraz nie zamierzam, bo to tylko statystyka. Jeżeli coś będzie nie tak na poniedziałkowym USG to wtedy będę myśleć nad szerszą diagnostyką.
Mimi__, Kama91, Beza87 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😊
Mnie od wczoraj boli głowa, ale nie jakoś strasznie mocno, czuję po prostu dyskomfort i czuję się jak na tykającej bombie, bo nie wiem kiedy zacznie boleć bardziej 😐
Dziewczyny, po co wy się katujecie sprawdzaniem samodzielnym tych wyników pappy. Od tego są specjaliści, a wy bez studiów medycznych, kursów chcecie diagnozować się same 🤦♀️
Przecież to nikomu niepotrzebne, a na pewno nie waszemu dziecku, stresy i nerwy tylko..