Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wstałam z katarem. Młodemu tez leci z nosa. Eh życie.
Co do imion mąż od początku mówi -Juleczka. Mi nie przeszkadza, ładne ,proste ale mega oblatane. No my nie dążymy do oryginalności. Pierwszy jest Kuba wiec tez nie poszaleliśmy. Sama czołówka od wielu lat.
Gratuluje dobrych wyników.
Co do stresów. To łatwo powiedzieć, gorzej zrobić. Teoria piękna, tu się zgadzam. Ja się cała pierwsza ciąże mega stresowałam bo było naprawdę ciężko. A tez mam radosne dziecko. -
Kania - dobre wieści, że to nie covid.
Ja sobie wczoraj zrobiłam syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny i go popijam. Pomaga zawsze.
Ja nie wiem kto siedzi w brzuszku jeszcze, ale imię na razie mamy wybrane dla dziewczynki: Iga bądź Daria. Z chłopcem mamy większy problem.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mum2b wrote:Dziewczyny a macie jakies miedzynarodowe dla syna? Kurcze mi sie nic nie podoba. Ja bym chciala Michal, ale mąż chce bez polskich znaków (bo nie wiem czy za 10 lat nie będziemy za granica mieszkać)
Może Adam, Adaś
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny a macie jakies miedzynarodowe dla syna? Kurcze mi sie nic nie podoba. Ja bym chciala Michal, ale mąż chce bez polskich znaków (bo nie wiem czy za 10 lat nie będziemy za granica mieszkać)
Ja mam syna Jerzego, czyli Georga druga opcja to był Karol czyli Charles (podobieństwo do Brytyjskich royalsów totalnie przypadkowe) i też szukałam takiego, żeby miało międzynarodowy odpowiednik, niekoniecznie żeby i pisało i mówiło się tak samo po polsku i angielsku.
Koleżanka ma męża Portugalczyka i ma synka Bruno i córkę Larę.
Teraz mocno zastanawiamy się nad Jankiem, bo też ma odpowiednik właśnieMum2b lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nalia wrote:Mam wyniki: zdrowa dziewczynka!!!!! 💕💕💕💕💕💕💕
Ada będzie miała siostrę
Ktoś jeszcze czeka na wyniki NIPT? Czy tylko ja sama zostałam?Nalia lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Wczoraj przypomniało mi się i spr na wynikach prentalanych - mam łożysko na przedniej ścianie. Pewnie na pierwsze ruchy poczekam sobie? Miała któraś w poprzednich ciążach? (wiem, że to jeszcze może się zmienić na tym etapie).
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Wczoraj przypomniało mi się i spr na wynikach prentalanych - mam łożysko na przedniej ścianie. Pewnie na pierwsze ruchy poczekam sobie? Miała któraś w poprzednich ciążach? (wiem, że to jeszcze może się zmienić na tym etapie).
Ja mam teraz na przedniej ścianie i pani doktor powiedziała, że jeszcze sobie poczekam na ruchy. Chociaż czasami czuję takie dziwne krótkie bulgotania z lewej strony. Nie wiem czy to jest to co do imion mi się zawsze podobał Wojtuś i cos czuję, ze zostanie. Jak mąż będzie sie sprzeciwial mogę się zgodzic jeszcze na Macieja lub Igora -
Kama, Wojtusie są przekochane
My mieliśmy imię dla syna: Adaś. Z córką mamy problem. Mąż nie chce Alicji i Łucji (moje typy). Z takich wspólnych to Hania (podoba nam się od zawsze. Ale taaaka popularna...) i Emilka (typ męża i syna). Także to jeszcze kwestia otwarta u nas
Czekam na wizytę. Miesiąc czekania, a teraz dwie w tygodniuKama91 lubi tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Wczoraj przypomniało mi się i spr na wynikach prentalanych - mam łożysko na przedniej ścianie. Pewnie na pierwsze ruchy poczekam sobie? Miała któraś w poprzednich ciążach? (wiem, że to jeszcze może się zmienić na tym etapie).
Jak może się zmienić? przesunie się na tylną ścianę jeśli jest wysoko? -
Ja w poprzedniej ciąży miałam na przedniej ścianie, pierwsze ruchy w 20 tyg ale to była pierwsza ciąża i ogólnie ruchy zdecydowanie delikatne były.Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Ja dziś proszę o kciuki, o 13 prenatalne ( chyba już jako ostatnia?) Ze stresu mało co spałam dziś a z imion to dla dziewczynki mamy Alicja po ś.p. mamie mojego męża, a dla chłopczyka nie mam pojęcia 😁 może Aleksander...tu już nie jesteśmy tacy zgodni ;p
majóweczka83, Etoilka, Mum2b, Kama91, nat87, Mama Trójki, Tusianka, Nalia, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Cola, kciuki zaciśnięte!
Ja po wizycie. Wszystko ok. Muszę tylko kontrolować ciśnienie (dziś 150/95...), w związku z czym muszę kupić ciśnieniomierz. Macie jakiś model do polecenia?
I nastraszyła mnie lekarka koronawirusem. Że najlepiej teraz 2-3 tygodnie przesiedzieć w domu. Jako że jestem na L4, to zostawimy chyba syna w domu na jakiś czas (chodzi do żłobka).
-
Etoilka wrote:Cola, kciuki zaciśnięte!
Ja po wizycie. Wszystko ok. Muszę tylko kontrolować ciśnienie (dziś 150/95...), w związku z czym muszę kupić ciśnieniomierz. Macie jakiś model do polecenia?
I nastraszyła mnie lekarka koronawirusem. Że najlepiej teraz 2-3 tygodnie przesiedzieć w domu. Jako że jestem na L4, to zostawimy chyba syna w domu na jakiś czas (chodzi do żłobka).Ulaa, Etoilka lubią tę wiadomość