Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia86 wrote:Hehe, u nas ma się spodobać mężowi i córce chyba będzie Aniela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 20:49
Marcia86 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Hmmm my robimy tak, że ma się podobać i mi i mężowi gorzej, że mi nic się nie podoba
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
U mnie dziewczynka.
My chyba tym razem pozwolimy wybrać starszej siostrze spośród imion, które bedw stanie wymówić 🙂 Poprzednio to ja wybrałam, ale też nic mi nie pasuje z propozycji męża, a moje dawne typy też już mi się przestały podobać."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dziewczyny powiem wam co moj lekarz mi powiedział na początku ciąży kiedy to stresowałam się brakiem objawów. Powiedział mi mądre słowa i widzę ze nie wszyscy lekarze wam to mówią patrząc na to ile wy się stresujecie a najgorsze ze nie jest to potrzebne. Powiedział mi to: pani che by dziecko po urodzeniu było spokojne? A teraz niech pani sobie siedzieć 9 miesięcy w brzuchy znerwicowaniej osoby... jaka by pani wyszła? Odrazu w włosami nastroszonymi. Nie wolno się nam stresować ciąża ma być okresem najbardziej spokojnym w naszym życiu. Tak jest prawda sprawdzanie bety po słuchanie non stop serca kalkulacje nieprofesjonalne nam w tym nie pomiatają bo i tez gdyby coś było nie tak to i tak nic noe można zrobić co innego od tego 27 tyg gdzie już możemy wpłynąć szybka reakcja na naszego maluszka.
Mnie to bardzo uspokoiło bo w sumie ma racje może brutalnie ale ma racje 🙌🏻Kama91, Marcelina85, majóweczka83 lubią tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Magu wrote:U nas z imieniem będzie bardzo ciężko. Ostatnio córka wymyśliła, że będzie Celina i w związku z tym pokłóciła się (!) z babcią, bo babcia powiedziała, że to imię dla starych.
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Magu wrote:Ponoć bywa tak, że jak się dziecko urodzi i się je zobaczy to się może zmienić poprzedni wybór, bo się czuje, że do tego dziecka pasuje jakieś inne imię. Jest jeszcze trochę czasu także nie ma się co za bardzo stresować według mnie.
Magu lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Ja z mężem I ciąży wybraliśmy wspólnie kilka imion, na koniec mój typ to byla Lidka, meza Zuzanna. Mój mąż ciągle powtarzał Zuzie to kupimy, Zuzi to wybierzemy że tak się z tym imieniem oswoilam że zostala Zuza. Z męskich imion wybraliśmy Arkadiusz i teraz nie wybieramy już. Będzie chłopak więc będzie Arek.
Marianka@87, Beza87 lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Marghe wrote:Dziewczyny powiem wam co moj lekarz mi powiedział na początku ciąży kiedy to stresowałam się brakiem objawów. Powiedział mi mądre słowa i widzę ze nie wszyscy lekarze wam to mówią patrząc na to ile wy się stresujecie a najgorsze ze nie jest to potrzebne. Powiedział mi to: pani che by dziecko po urodzeniu było spokojne? A teraz niech pani sobie siedzieć 9 miesięcy w brzuchy znerwicowaniej osoby... jaka by pani wyszła? Odrazu w włosami nastroszonymi. Nie wolno się nam stresować ciąża ma być okresem najbardziej spokojnym w naszym życiu. Tak jest prawda sprawdzanie bety po słuchanie non stop serca kalkulacje nieprofesjonalne nam w tym nie pomiatają bo i tez gdyby coś było nie tak to i tak nic noe można zrobić co innego od tego 27 tyg gdzie już możemy wpłynąć szybka reakcja na naszego maluszka.
Mnie to bardzo uspokoiło bo w sumie ma racje może brutalnie ale ma racje 🙌🏻Marghe, majóweczka83 lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Marghe wrote:Dziewczyny powiem wam co moj lekarz mi powiedział na początku ciąży kiedy to stresowałam się brakiem objawów. Powiedział mi mądre słowa i widzę ze nie wszyscy lekarze wam to mówią patrząc na to ile wy się stresujecie a najgorsze ze nie jest to potrzebne. Powiedział mi to: pani che by dziecko po urodzeniu było spokojne? A teraz niech pani sobie siedzieć 9 miesięcy w brzuchy znerwicowaniej osoby... jaka by pani wyszła? Odrazu w włosami nastroszonymi. Nie wolno się nam stresować ciąża ma być okresem najbardziej spokojnym w naszym życiu. Tak jest prawda sprawdzanie bety po słuchanie non stop serca kalkulacje nieprofesjonalne nam w tym nie pomiatają bo i tez gdyby coś było nie tak to i tak nic noe można zrobić co innego od tego 27 tyg gdzie już możemy wpłynąć szybka reakcja na naszego maluszka.
Mnie to bardzo uspokoiło bo w sumie ma racje może brutalnie ale ma racje 🙌🏻
Ja na przykład na początku i w sumie na razie jeszcze też jakoś bardzo się nie stresuję. Ale myślę, że to może wynikać z tego, że nigdy nie poroniłam, nie miałam ciąży biochemicznej, żadnych plamień, pierwsza ciąża to była w zasadzie wpadka, na drugą co prawda chwilę czekaliśmy, ale nie ponad normę. Natomiast przeczuwam, że po 20 tygodniu będzie inaczej, bo uważa się, że HELLP może wystąpić właśnie po 20 tygodniu, a ja będę się obawiać powtórki z rozrywki. Czasami się nie da opanować tego stresu. -
Marianka@87 wrote:Bardzo fajnie, ciekawi mnie skąd córeczka takie imię wzięła? Bo dziewczynki w naszych obu rodzinach jak usłyszały że będziemy mieć córkę to nas dojeżdżają imionami typu Roxi, GiGi, Ariana itd. Oczywiście padło też Barbie
Pocieszam się trochę tym, że do każdego imienia można się przyzwyczaić i osłuchać. -
Ja mam na imię Marta i to imię wydaje mi się mało kobiece, nie wiem czemu 😂 ale znam dużo swoich imienniczek i rzeczywiście to fajne babki, a w każdym razie bardzo ladne co do jednej 😊 ja za to nie przepadam za imieniem Malgosia i Wiola, wszystkie które znałam to wredne łajzy haha każdy ma jakieś swoje typy, trzeba szukać aż znajdzie się coś, co rzeczywiście pasuje nam i partnerom. Imię zostaje na cale życie 😊 trzeba czasu żeby to przemyśleć13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Dlatego napisałam ze później to napewno będziemy się bardziej stresować bo realnie będziemy mogły wpłynąć na dzidziusia. Bo jeśli coś się dzieje około 25 tyg to lekarz już coś może zrobić wcześniej niestety nic nam to nie pomoże. A stres może pogorszyć.
Ja ogólnie podchodzę do ciąży na spokojnie poza początkami 🤣 później będę mieć czas na stres🙌🏻1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Co do chłopca to miałam pewniaka- Szymon, a wychodzi na to, że będzie dziewczynka, tutaj nie jestem przekonana na 100%. Kiedyś miała być Julka, potem Hania, ale w rodzinie pojawiały się kulki i Hanie, więc nie mam pojęcia. Mąż proponuje Igę. Ja myślę nad Liliana dziś pomyślałam o Neli. Ale nie wiem. Czekam, aż jakieś imię skradnie mi serce😁
30.09.2021r. Iga❤️ -
Mam wyniki: zdrowa dziewczynka!!!!! 💕💕💕💕💕💕💕
Ada będzie miała siostręMagu, Kama91, Mama Trójki, Wombat, Menina, Tusianka, Marcelina85, nat87, Cola87, Marcia86, Marghe, majóweczka83, Kania85, martuśka737, Mum2b, Apple Lady, opóźniona, Etoilka, Marianka@87, Wojna, Beza87 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Gratulacje 🙂
Co do imienia to ogólnie mój 3 latek ciągle opowiadał że chciałby brata i na pytanie kto jest w brzuchu odpowiadał ze brat. Ostatnio przed prenatalnymi powiedział że w brzuchu jest 'Luljanka', a jak bedzie brat to 'Luljan' 😄
A że w ciazy z nim miał być dziewczynka na prenatalnych to było pewne że będzie Lilianna z chłopcem był problem i będzie znów jak będzie chłopak bo strasznie mało nam się podoba bo jak mi tak to mężowi nie i odwrotnie 😄 co do dziewczynki jakoś łatwiej nam było bo myśleliśmy jeszcze o Wiktorii, Łucji i jeszcze Zoja ale to już bardziej wyszukane 😊Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak