Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
He ja już po połówkowych🥰200 gram szkraba. Pierwsze 10 min pokazywał tylko swoje dolne wdzięki musiałam najeść się czekolady poskakać pobiegać dookoła ośrodka by w końcu wszystko wymierzyć 🙌🏻 Najważniejsze ze zdrowy, te drugie prenatalne to już w ogóle na luzie wzięłam. Zero stresu przed. Dobrze ze szkrab w miarę duży bo jednak o dwa tyg wcześniej niż miałam termin.
nat87, blama, Magu, Etoilka, Apple Lady, Wombat, ami_ami, Mimi__, Dagmara, Tusianka, Kania85, Nalia, opóźniona, Marianka@87, Marcelina85, Kama91, Atena000, Cola87, Mama Trójki lubią tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Hej 🙂
Kurcze zaczynają nam się już połówkowe 🥰 super.
Ja dziś mam wizytę i już nie mogę się doczekać. ☺️ Wgl to dziś nie śpię od 3.15 🧐🙄Nalia, majóweczka83, Marghe lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja od wczoraj od 17 w szpitalu,bo mam delikatny sluz z krwia przy podcieraniu. Doktor nie widzi, żadnego miejsca skąd może krwawić jest wszystko ok z ciąża. Badania mi robią bo podejrzewa infekcje i zobaczymy dziś czy mnie może puszcza czy potrzymaja do jutra na obserwacji.
-
Dzień dobry kochane! 🌺
Przychodzę dodać Wam dzisiaj dobrej energii na cały dzień 💪
A że obudziło mnie dziś słonko, to mam jej dużo w zapasie i mogę się podzielić 🤗
Muszę się zaraz ogarnąć i podjechać do laboratorium zostawić siuśki do badań, po drodze zajadę do piekarni, bo mam ochotę na jakąś dobrą bułeczkę z masełkiem i pomidorkiem 😄
A jutro na 10 umówiliśmy się razem z mężem na usg 4D żeby mieć jakąś ładną pamiątkę bobaska do albumu 🥰
Wzruszyło mnie to, jak mąż sam to zaproponował, bo zobaczył podobne kadry z takiego usg w sieci 😍
Wczoraj byłam u stomatologa i było tak cudnie i sympatycznie, że aż miło siedziało się na fotelu 😄
Miałam lekki ubytek w 2 zębach, ale już zrobione, teraz mogę się pochwalić pięknym, zdrowym uśmiechem 😊
Umówiłam się na 9 kwietnia na ściąganie kamienia i pełną higienę czyli też piaskowanie itp.
Miłego dnia Wam życzę ❤️🌺☀️blama, majóweczka83, Kama91, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Ja dzisiaj zaczęłam 5 miesiąc 😊 jak ten czas leci. Muszę się umówić w końcu na połówkowe, bo jakoś ciągle to przesuwam w czasie 😊 mój lekarz mówił żebym przyszła nie wcześniej niż w 21 tygodniu, żeby było wszystko ładnie widać, więc jakoś połowa kwietnia myślę że będzie wystarczająca data 😊 teraz moja kontrolna wizyta 15.04 więc się naczekam.
Miłego dnia dziewczyny!majóweczka83 lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
anulka20 wrote:Ja od wczoraj od 17 w szpitalu,bo mam delikatny sluz z krwia przy podcieraniu. Doktor nie widzi, żadnego miejsca skąd może krwawić jest wszystko ok z ciąża. Badania mi robią bo podejrzewa infekcje i zobaczymy dziś czy mnie może puszcza czy potrzymaja do jutra na obserwacji.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ja tez mam tendencje do wyskakiwania nowych pieprzyków w ciąży. Ale same malutkie. Wszystkich nie sposób usunąć.
U mnie wydzielina mleczna.
Gratulacje udanych połówkowych. Zaczynamy nowy etap. Jak myślicie czy na tym badaniu częściej wychodzą nieprawidłowości niż na prenatalnych ? Czy jak na ptenatalnycb wszystko dobrze to raczej formalność ?Marghe lubi tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Hej 🙂
Kurcze zaczynają nam się już połówkowe 🥰 super.
Ja dziś mam wizytę i już nie mogę się doczekać. ☺️ Wgl to dziś nie śpię od 3.15 🧐🙄
Też dzisiaj wizytuję i nie śpię od 4. Dzwoniła wczoraj wieczorem lekarz genetyk i wyniki pappy ok. Czas zacząć bardziej cieszyć się🥰.Nalia, Wombat lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Ja tez mam tendencje do wyskakiwania nowych pieprzyków w ciąży. Ale same malutkie. Wszystkich nie sposób usunąć.
U mnie wydzielina mleczna.
Gratulacje udanych połówkowych. Zaczynamy nowy etap. Jak myślicie czy na tym badaniu częściej wychodzą nieprawidłowości niż na prenatalnych ? Czy jak na ptenatalnycb wszystko dobrze to raczej formalność ?
Na połówkowym są oceniane trochę inne rzeczy. Szczególnie jest oglądane serce i mózg, ogólnie organy i mogą wyjść różne nieprawidłowości. Poszerzenie komór bocznych, torbiele splotów naczyniówkowych, agnezja ciała modzelowatego. To usg jest równie ważne.Marianka@87, Nalia lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Słuchajcie, nie chce zapeszac ale od 2 dni nie wymiotowalam! Mdli mnie dalej ale głowa tylko cmi i chyba zaryzykuję stwierdzeniem, że mam więcej siły! może odpuscilo i wrócę do życia?!😍
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Słuchajcie, nie chce zapeszac ale od 2 dni nie wymiotowalam! Mdli mnie dalej ale głowa tylko cmi i chyba zaryzykuję stwierdzeniem, że mam więcej siły! może odpuscilo i wrócę do życia?!😍
-
Hej ja dziś cała noc nie spałam. Mam chyba kolkę żolciową... zachciało się wczoraj obzerac (mała rodzinna impreza). Czytałam, że to częste w ciazy. Czy któraś to przechodziła? Jakies domowe porady? Bol z prawej strony pod żebrami. Szczególnie przy schylaniu lub dotykaniu tego konkretnego miejsca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 09:45
-
Dreamer wrote:Oj chyba minął okres preanatalnych:) czy wszystkie już po ? I na poważne zaczęło się podawanie wagi a nie crl. Super !!!INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Dziewczyny ja po wizycie, serce przestało bić.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Hej!
Marghe, gratulacje
Anulka, kciuki, żeby wszystko było dobrze. I szybkiego powrotu do domu
Ja dzisiaj podchodzę pierwszy raz do egzaminu praktycznego na prawo jazdy. I tak się stresuję Czuję, że nie zdam, ale będę wdzięczna za każdą pozytywną wibrację (nikt poza mężem i synem nie wie, że to dziś)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:01