Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej ciąży tez pobiegłam na usg w tygodniu i był zawód. Nauczona doświadczeniem teraz idę w siódmym.
Zażywa któraś z Was progesteron besins ? Nie wiem dlaczego moja gibka nie przepisuje standardowej luteiny.
Jak u Was z kawa ? Ograniczacie ? Dwa lata temu były takie wytyczne ze nie szkodziła teraz już szkodzi :p eh Ci uczeni -
Z kawą miałam tak że w poprzedniej ciąży mnie odrzuciło a jestem strasznym kawoszem. Jak poszłam na wizytę miałam tak niskie ciśnienie że lekarz powiedział żeby ławę pić. Że 3 filiżanki dziennie są ok. Teraz też mnie na chwilę odrzuciło i po tym się zorientowałam. Ale mimo wszystko pije tylko trochę mniej bo jeszcze nie smakuje mi jak dawniej
-
Dreamer wrote:Ja w poprzedniej ciąży tez pobiegłam na usg w tygodniu i był zawód. Nauczona doświadczeniem teraz idę w siódmym.
Zażywa któraś z Was progesteron besins ? Nie wiem dlaczego moja gibka nie przepisuje standardowej luteiny.
Jak u Was z kawa ? Ograniczacie ? Dwa lata temu były takie wytyczne ze nie szkodziła teraz już szkodzi :p eh Ci uczeni
Ja zamiast zwykłej luteiny mam dopochwowo Utrogestan - podobno o wiele lepszy. -
Przed ciążą piłam kawę w hektolitrach, mocną z ekspresu.Przy każdej ciąży moja tolerancja na kofeinę jakby się zmniejsza.Kawa mniej smakuje ale to nawet nie o smak chodziło wypiciu zwykłego cappuccino mam takie palpitacje serca jakbym wypiła dzbanek,serce łomocze, jakieś lęki nachodzą itp piję więc rano "milchcaffee" czyli więcej mleka i najsłabsze espresso z jednego ziarnka(ekspres) i jest ok ale piję ją około 2 h
Dziewczyny mam pytanie może "nie do śniadania" ale jaki kolor śluzu macie? bo mój jest żółtawy, nie mam infekcji raczej bo nic mnie nie szczypie i konsystencja jest raczej wodnista ale na wkładce nie jest to białe tylko żółte.
-
Kania85 wrote:Przed ciążą piłam kawę w hektolitrach, mocną z ekspresu.Przy każdej ciąży moja tolerancja na kofeinę jakby się zmniejsza.Kawa mniej smakuje ale to nawet nie o smak chodziło wypiciu zwykłego cappuccino mam takie palpitacje serca jakbym wypiła dzbanek,serce łomocze, jakieś lęki nachodzą itp piję więc rano "milchcaffee" czyli więcej mleka i najsłabsze espresso z jednego ziarnka(ekspres) i jest ok ale piję ją około 2 h
Dziewczyny mam pytanie może "nie do śniadania" ale jaki kolor śluzu macie? bo mój jest żółtawy, nie mam infekcji raczej bo nic mnie nie szczypie i konsystencja jest raczej wodnista ale na wkładce nie jest to białe tylko żółte.❤Ada&Pola❤
-
Beza87 wrote:Jutro Was nadrobię. Dziś bylam na wizycie wszystki ok. Rtle ze ciąża jest tydzień młodsza niz wg miesiączki zaraz napisze dlaczego. Serduszka jeszcze nie było widac, szkoda bo troszke sie nastawiłam. Mam brac luteine 2 razy dziennie dopochwowo.
A co do wieku to miesiaczke mialam 4.12 i umówiłam sie z doktorem na 18.01 aby sprawdzić czy mam owulacje. I wg usg owulacje powinnam miec w 24.12 czyli spóźnioną o tydzień. Tak też sie staraliśmy "pod choinką" no i sie udało.
A z jakiego powodu luteine?❤Ada&Pola❤
-
Kania85 wrote:Przed ciążą piłam kawę w hektolitrach, mocną z ekspresu.Przy każdej ciąży moja tolerancja na kofeinę jakby się zmniejsza.Kawa mniej smakuje ale to nawet nie o smak chodziło wypiciu zwykłego cappuccino mam takie palpitacje serca jakbym wypiła dzbanek,serce łomocze, jakieś lęki nachodzą itp piję więc rano "milchcaffee" czyli więcej mleka i najsłabsze espresso z jednego ziarnka(ekspres) i jest ok ale piję ją około 2 h
Dziewczyny mam pytanie może "nie do śniadania" ale jaki kolor śluzu macie? bo mój jest żółtawy, nie mam infekcji raczej bo nic mnie nie szczypie i konsystencja jest raczej wodnista ale na wkładce nie jest to białe tylko żółte.
Ja piję jedna kawe teraz czarna z ekspresu, dolewam ciut mleka. Ew flat white. Zawsze piłam koło 10, a ostatnio mam tak, że zjem śniadanie i później po godzinie mnie muli.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dziewczyny mam pytanie może "nie do śniadania" ale jaki kolor śluzu macie? bo mój jest żółtawy, nie mam infekcji raczej bo nic mnie nie szczypie i konsystencja jest raczej wodnista ale na wkładce nie jest to białe tylko żółte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 09:57
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kawa nie szkodzi, aby nie za dużo. Ja w każdej ciąży piłam, potem mnie odrzucało i pod koniec znów piłam.
Z drugą córką tętno miałam już mierzone przy 4mm zarodku. Myślę że wszystko zależy od lekarza jaką ma wiedzę, doświadczenie i opinię na temat Dopplera we wczesnej ciąży.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Hej! Witam się i ja. Termin z OM mam na 2 września, ale ciąża jest na pewno młodsza o ok. 1-1,5 tygodnia. 12 stycznia na USG był widoczny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Kolejna wizyta 21 stycznia. Niby tylko kilka dni, ale wiadomo, że się dłuży. To moja druga ciąża, mam 5-letnią córeczkę.
-
Nalia luteine dał tak poprostu, na usg wokół pecherzyka były dwie malenke plamki ale w odległosci jakby to nazwać... Byly w tle. I powiedział że tu są "takie te" więc nie wiem. Karty ciazy mi nie zakładał ale ja nie pytałam a on nic nie mowił. Mam przyjsc za 3 tygodnie to wtedy wszystko bedzie ładnie widoczne.
Co do kawy, mielona mi nie smakuje gdzie wcześniej piłam.
Rozpuszczalna to z ekspresu jest ok ale jakos nie chve mi sie jej pić, za to mam parcie na herbate, ale tylko earl grey z cytryna.
Nie jem jajek nie mogę na nie patrzeć, gdzie wczesniej jadłam kilka w tygodniu regularnie. Tak samo z nabiałem. Zawsze lubiłam a teraz... Ble
Śluz u mnie jest gesty, jest go mało i taki żółtway, raczej lepki.
Magu witaj u mnie tez ciąża młodsza o tydzień. Nie stresuj sie na zapas 💕
-
Witam się 5 tygodniu 😊.
Kawę odstawiłam praktycznie z dnia na dzień po pozytywnym teście. Mam niskie ciśnienie poniżej 100/poniżej 60 np. 94/56, ale też 88/58, czy 81/54 się zdarzy, a kawę piłam codziennie rano, rozpuszczalną z dwóch płaskich, tak "na rozruch". W ciąży brak kofeiny mi nie doskwiera specjalnie, raz wypiłam słabą kawę i raz mocną herbatę. Ale od święta nie zamierzam sobie odmawiać, chyba, że ciśnienie mi jakoś znacząco podskoczy.
Co do śluzu, mam go raczej niewiele (to bardziej takie uczucie mokrości i po podtarciu) i jest zazwyczaj przeźroczysty. Ale kilka razy się zdarzyło, że był przeźroczysto-żółty. Wydaje mi się, że to normalne, bo piszą, że przeźroczysty, biały i lekko żółty śluz jest w ciąży ok.
Dziewczyny, jak to jest z bólami brzucha? 2 dni temu jeszcze był dosyć odczuwalny, wczoraj już lekko, a dzisiaj w sumie czuję się fantastycznie, w ogóle nie w ciąży. Wiem, że ciąże bezobjawowe się zdarzają i trzeba się tylko cieszyć póki jest spokój, ale też nagłe ustanie objawów nie zwiastuje niby nic dobrego. Z tego wszystkiego się zastanawiam, czy sobie nie strzelić w przyszłym tygodniu bety.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
LawendowePole, ustanie objawów o niczym nie świadczy. Nie martw się na zapas 😊
Ja też dzisiaj się dobrze czuję, a jeszcze wczoraj ciągle mnie podbrzusze bolało.
Ja kawy w ogóle nie piję, ewentualnie zbożową 🙂 jakoś mnie nie ciągnie. Wszyscy się zawsze dziwią, tym bardziej, że mam dziecko, które jeszcze ani jednej nocy nie przespało 😛
Śluz u mnie taki jak w poprzedniej ciąży. Czyli dużo, żółto i właściwie co chwilę zmieniam wkładki 😉lawendowePole lubi tę wiadomość
-
Heh mnie właśnie olśniło ze jak biorę dupka i progesteron to nawet jakby się ciąża zesr.... to nie zacznę krwawić bo dupek to blokuje. Czy dobrze myśle ?
Bo u mnie właśnie tez bóle brzucha tylko na początku. Teraz tylko mdłości doszły
Mi kawa tez mniej podchodzi -
Ania, po suwaczku widzę, że na tym samym etapie jesteśmy 😊. Kiedy idziesz na badania?
Dreamer, moim zdaniem, nie do końca. Ja przy drugiej cb, od pozytywnego testu brałam dupka (3x1), progesteron naturalny rósł, a ja coraz mocniej krwawiłam. W dniu w którym beta zaczęła spadać i poleciały skrzepy to progesteron wynosił ponad 8, a wychodziłam z wartości 3 i to na duphastone, który nie wychodzi we krwi.
Więc w moim przypadku, mimo wzrastania proga krwawienie się pojawiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 11:49
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Ja nie wiem jaki mam śluz bo niestety przy wizycie w toalecie mam za każdym razem śluz z krwią. Niby tylko przy podcieraniu a tak to ja wkładce jest czysto. Chyba że jak teraz chyba za długo byłam na nogach bo od rana nie miałam kiedy usiądź i właśnie czuje ból brzucha i trochę większe krwawienie. I jak tu się nie martwić?...
-
Moni** wrote:Ja nie wiem jaki mam śluz bo niestety przy wizycie w toalecie mam za każdym razem śluz z krwią. Niby tylko przy podcieraniu a tak to ja wkładce jest czysto. Chyba że jak teraz chyba za długo byłam na nogach bo od rana nie miałam kiedy usiądź i właśnie czuje ból brzucha i trochę większe krwawienie. I jak tu się nie martwić?...❤Ada&Pola❤
-
lawendowePole wrote:Witam się 5 tygodniu 😊.
Kawę odstawiłam praktycznie z dnia na dzień po pozytywnym teście. Mam niskie ciśnienie poniżej 100/poniżej 60 np. 94/56, ale też 88/58, czy 81/54 się zdarzy, a kawę piłam codziennie rano, rozpuszczalną z dwóch płaskich, tak "na rozruch". W ciąży brak kofeiny mi nie doskwiera specjalnie, raz wypiłam słabą kawę i raz mocną herbatę. Ale od święta nie zamierzam sobie odmawiać, chyba, że ciśnienie mi jakoś znacząco podskoczy.
Co do śluzu, mam go raczej niewiele (to bardziej takie uczucie mokrości i po podtarciu) i jest zazwyczaj przeźroczysty. Ale kilka razy się zdarzyło, że był przeźroczysto-żółty. Wydaje mi się, że to normalne, bo piszą, że przeźroczysty, biały i lekko żółty śluz jest w ciąży ok.
Dziewczyny, jak to jest z bólami brzucha? 2 dni temu jeszcze był dosyć odczuwalny, wczoraj już lekko, a dzisiaj w sumie czuję się fantastycznie, w ogóle nie w ciąży. Wiem, że ciąże bezobjawowe się zdarzają i trzeba się tylko cieszyć póki jest spokój, ale też nagłe ustanie objawów nie zwiastuje niby nic dobrego. Z tego wszystkiego się zastanawiam, czy sobie nie strzelić w przyszłym tygodniu bety.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Moni** wrote:Ja nie wiem jaki mam śluz bo niestety przy wizycie w toalecie mam za każdym razem śluz z krwią. Niby tylko przy podcieraniu a tak to ja wkładce jest czysto. Chyba że jak teraz chyba za długo byłam na nogach bo od rana nie miałam kiedy usiądź i właśnie czuje ból brzucha i trochę większe krwawienie. I jak tu się nie martwić?...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dreamer wrote:Heh mnie właśnie olśniło ze jak biorę dupka i progesteron to nawet jakby się ciąża zesr.... to nie zacznę krwawić bo dupek to blokuje. Czy dobrze myśle ?
Bo u mnie właśnie tez bóle brzucha tylko na początku. Teraz tylko mdłości doszły
Mi kawa tez mniej podchodzi
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021