Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Jak u was z twardnieniem brzucha? Jestem 16+4 i od 3 dni odczuwam na dole lekkie spinanie. Jest sporadyczne ale dziś np leżę i już 3 razy poczułam....czy to normalne....?
Normalne. Ja tez miałam około 16-17 tc. Raz lub dwa dziennie. Ale nagle przesZlo. Może przez magnez. Bardziej mnie martwi ze dziecko się dużo mniej rusza. Muszę się naprawdę naczekac żeby dało o sobie znać. -
U mnie dziś już lepsza noc, przebudziłam się raz, temperatura w normie.
Trochę mi już węzeł chłonny na szyi odpuścił, niestety ból przy przełykaniu pozostał, ale dopiero dwie tabletki wzięłam.
Kurcze a ja dziś w się ważyłam to 64.2, wczoraj 63.5. muszę na siostry wadze się zważyć. Ale moja waga dalej oscyluje wokół tej sprzed ciąży.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dreamer wrote:Normalne. Ja tez miałam około 16-17 tc. Raz lub dwa dziennie. Ale nagle przesZlo. Może przez magnez. Bardziej mnie martwi ze dziecko się dużo mniej rusza. Muszę się naprawdę naczekac żeby dało o sobie znać.
Zacznę łykać magnez w takim razie. Ruchów tez jeszcze nie czuje i czekam z niecierpliwością 🙈🙂 -
I mam radę dla tych co czekaj na pierwsze dziecko. Zróbcie gruntowne porządki i wyrzućcie wszystko co zbędne. Dziecko zajmie Wam mnóstwo przestrzeni. A potem to tak nie ma czasu na takie rzeczy. My mamy tak zawalone mieszkanie od rzeczy pierworodnego ze masakra. Jeszcze wszystkie ubrania trzymałam z myślą o drugim dziecku i teraz mi się nie chce nawet tego powystawiac na Vinted. Bo żeby sprzedać to pasuje wyprać, wyprasować i ładnie ułożyć. Zrobić zdjęcia. Takich niechlujnych to raczej nikt mi nie kupi.
Nalia, Kama91, Marcelina85, Elena26, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam twardnienie macicy dwa razy, za radą koleżanek kupiłam magnez lek i lykam 😊 tylko zastanawiam się czy jak przeszło nadal brać czy to tak bardziej okazyjnie jak się pojawia twardnienie macicy?
Co do miejsca dla pierwszego dziecka, mam cały pokój do dyspozycji. Raczej kupię komodę większą na ciuchy. W garderobie mam jeszcze dużo miejsca więc liczę na to że się wszystko zmieści 😆31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Dziewczyny dziś mam mega stresa. Moja córka (2.5r) wstala z sucha pielucha po nocy, ale do tej pory nie zrobiła siku. Mam wrażenie, że specjalnie wstrzymuje, bo jej co chwilę mówimy, żeby zrobiła. A pije normalnie, jak codzień. Nie wiem co robić. Mój mąż mówi, że w końcu zrobi i dac jej spokój.❤Ada&Pola❤
-
Mi się napina średnio raz dziennie macica. Jest to zupełnie bezbolesne i szybko przechodzi. Plecy nie bolą tylko czuje macicę. Mówiłam o tym lekarki w zeszłym tygodniu. Uważają że póki nie boli i jest to raz dziennie to jest to ćwiczenie, rośnięcie macicy. No niech rośnie Magnez też biorę.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Martka89 wrote:Myśle, Że post powyżej to link do wirusa. Ostrożnie!
Ja link otworzyłam i jest to rzeczywiście ankieta o jakości snu w ciąży, którą wypełniłamGosiaaak lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Ja link otworzyłam i jest to rzeczywiście ankieta o jakości snu w ciąży, którą wypełniłam
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Beza87 wrote:Nie wiem co Ci doradzić, zwroc uwagę jak sie vzujesz w czasie pełni księżyca, ja niestety kiepsko. Kilka dni temu też mialam migrene, cale popoludnie, noc i rano jeszcze mnie cmiło picie wody nie pomaga. Czasem jak pamiętam smaruje Amolem skronie i niby jest lepiej.
Oj tak, zdecydowanie przy pełni jest najgorzej i w nocy nie mogę spać. Już nawet sprawdzałam, jak to będzie w okresie terminu mojego porodu i na szczęście w tym okresie będzie daleko do pełni.
Co do tych porządków przed porodem, potwierdzam. Ja przed pierwszym dzieckiem wyrzuciłam masę niepotrzebnych rzeczy, a wcześniej zawsze miałam z tym problemem. Akurat wtedy wprowadzaliśmy się do swojego domu, dostałam książkę Marie Kondo i zgodnie z jej metodą postanowiłam zacząć żyć bardziej minimalistycznie. Uporządkowałam swoją nową przestrzeń, a potem urodziła się córka...i ten idealny ład został zawalony masą różnych kolorowych pierdoletów 😝
Kiedy już się dziecko urodzi, polecam pakować ubranka sukcesywnie wg rozmiarów, bo czasem wycina się metki, albo rozmiary różnych marek nie są zgodne i trudno dojść do ładu. Ja każdy kolejny rozmiar, którego wyrosła wrzucałam do kartonowego pudła, podpisywałam i wrzucałam na strych, a teraz będę tylko wyciągać po kolei.Beza87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dreamer wrote:Normalne. Ja tez miałam około 16-17 tc. Raz lub dwa dziennie. Ale nagle przesZlo. Może przez magnez. Bardziej mnie martwi ze dziecko się dużo mniej rusza. Muszę się naprawdę naczekac żeby dało o sobie znać.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Nalia wrote:Dziewczyny dziś mam mega stresa. Moja córka (2.5r) wstala z sucha pielucha po nocy, ale do tej pory nie zrobiła siku. Mam wrażenie, że specjalnie wstrzymuje, bo jej co chwilę mówimy, żeby zrobiła. A pije normalnie, jak codzień. Nie wiem co robić. Mój mąż mówi, że w końcu zrobi i dac jej spokój.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Laski pytanie z innej beczki - moja mama mówiła mi dzisiaj, że jak idę na badania krwii i będę robiła glukozę, to nie powinnam myć zębów, bo moge polknac pastę do zębów i wynik wpłynie na glukozę. :p Co sądzicie?
Mum2b lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Laski pytanie z innej beczki - moja mama mówiła mi dzisiaj, że jak idę na badania krwii i będę robiła glukozę, to nie powinnam myć zębów, bo moge polknac pastę do zębów i wynik wpłynie na glukozę. :p Co sądzicie?
Nalia lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Nalia wrote:Laski pytanie z innej beczki - moja mama mówiła mi dzisiaj, że jak idę na badania krwii i będę robiła glukozę, to nie powinnam myć zębów, bo moge polknac pastę do zębów i wynik wpłynie na glukozę. :p Co sądzicie?
Oczywiście ze nieprawda. Pasta nie zawiera glukozy tylko co najwyżej słodzik ksylitol, którego bakterie nie przerobią.Nalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też czuję ruchy bardzo słabo, zmówiły się chyba te nasze dzieci 🤭
Chociaż raz się obudziłam w nocy a mój maluszek szalał w najlepsze.
Napinanie macicy czasem czuję nad spojeniem łonowym ale szybko mija. Teraz podobno macica bardzo intensywnie rośnie więc możemy odczuwać różne ciągnięcia i napinania.