Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaaak wrote:To chyba zależy od wagi wyjściowej. Jak ktoś ma nadwagę to nie może przytyć 15 kilo w ciąży.
Dziewczyny a tak z innej beczki, czy któraś z Was ma może w pokoju dziecięcym takie naklejki XXL? Bo widzę, że zrobiły się popularne i mąż proponuje zamiast malowania na jakiś kolor pokoju to naklejki.
My mamy naklejki (ale nie XXL) - myszki i złote gwiazdki
https://dekornik.com/pl/shop/little-mouse-street-set/?add_to_wishlist=%%product_id%%
https://dekornik.com/pl/shop/miniset-gwiazdki-zlote/
Dekornik w ogóle bardzo polecam. Wzory naklejek (tapet zresztą też) przepiękne, jakość też bez zarzutu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 16:22
-
majóweczka83 wrote:Wyniki glukozy na czczo mam 100,92,85. Test obciążenia glukozą z poprzedniej ciąży (25 tydzień) na czczo 87 po godzinie 160 po 2 godzinach 155. Myślicie, że warto zrobić test obciążenia glukozą wcześniej?
Ja o wagę w czwartek się zapytam, bo nigdy nie mówił nic ile mogę przytyć.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Jeśli chodzi o upławy to ja mam takie uczucie 'chlupniecia' przy siadaniu albo chodzeniu, sprawdzała mi to dr na wizycie właśnie takim papierkiem i wyszło że to przez hormony. Ja od początku ciąży przytyłam już 10kg, w każdej ciąży ważyłam dodatkowo ponad 20kg ale po porodzie szybko wracałam do swojej wagi
-
Marghe wrote:Zgadzam się ze to zależy od wagi wyjściowej i tak jak wam mówiłam ja startowałam z 71 ale spotkałam koleżankę która może max 45 kg I ona tez u niego chodzila, to samo max 8 kg chyba takie ma upodobanie ze tyle w ciąży mamy tyć i już. Ja byłam taka dumna z siebie ze prawie 6 miesiąc a tylko 5 kg przy tarczycy 🤣🤣🤣🤣co do diety to tez chyba za drastyczna ja rozumiem ze można ograniczyć lub zamienić a nie odrazu mi mówi proszę to odstawić i tyle🤣
Tak tutaj na południu Włoch wszystko jest szybciej, co do ryb to muszę się przemoc a odstawić mięso, chociaż pierwsze dwa miesiące nie znosiłam i mięsa i ryb to teraz jakos mięso mi idzie.
Nie badał mnie na fotelu wiec szyjki noe wiem ale mysle ze wszystko jest ok skoro robił USG
Co do śluzu to tez wodnisty czasem mniej czasem więcej jak to bywa.
Dziewczyny jak wy sobie radzicie z tym zatkanym nosem? Ja tutaj i alergia bo wszystko kwitnie i jeszcze ten nos🤷🏻♀️
A na USG nie mierzył szyjki?
Ja po tych moich katarach i kaszlach - mam nadzieję, że szyjka dalej piękna i długa.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Ja też mam takie wodniste upławy i też często myślę, że to wody. Papierki lakmusowe można kupić i sprawdzać. Rozważam kupno.
A właśnie dostałam na recepte Gynazol. Jakoś boję się to zastosować. Stosowała któraś z Was w ciąży?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Pocieszyłyście mnie, ja też mam zawsze bardzo niskie ciśnienie, a w ciąży bardzo odczuwam zmiany pogody... Wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, w nocy źle spałam, a dzisiaj mam ciśnienie 97/62 i przed chwilą wstałam z drzemki.
Mój ciśnieniomierz zawsze pokazuje, że mój wynik jest w najniższym przedziale. Najniższe, jakie miałam to było
91/53, a puls 64.
Ja mam 0,5 kg na plusie, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już +4,5kg, ku niezadowoleniu mojej ginki. Tym razem jest usatysfakcjonowana, mówi że do końca drugiego trymestru powinnam przybrać max 2kg.
Mi się marzą naklejki z leśnymi zwierzątkami z yokodesign 😍 ale ja z kolei nie mogę męża przekonać, nie lubi zmian, boi się że jak córce się odwidzi, to potem będzie musiał malować świeżo wykończony pokój 😕
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dziękuję za polecenie strony, już patrzę 😊
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Stosowalam w 1 ciazy
W którym tygodniu ciąży? I co wszystko było w porządku z dzidziusiem?
Przeraża mnie ten aplikator i to, że to lek kategorii C, odradzany w I trymestrze. Co prawda jest już 2, ale zawsze obawiam się zastosować takie leki.
Myślę, że lekarz wie co robi wypisując go, ale jakoś tak raźniej jak ktoś go stosował. -
nick nieaktualny
-
Majoweczka ja miałam cały czas glukozę 80 parę, raz skoczyło na ponad 93 i poszłam na test ogtt, na czczo 95 po godzinie i po dwóch w normie a i tak mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Więc ja bym na Twoim miejscu też zrobiła. Lepiej dmuchać na zimne i w razie czego działać wcześniej.
-
Marghe a może nie rezygnuj że wszystkiego, ogranicz słodycze i niepotrzebne cukry (zamień soki na wodę i nie zajadam za dużo owoców) dorzuć więcej warzywek, np w postaci zupki nawet i na spacery jak masz możliwość! Słuchawki na uszy, muzyczka, podcast czy książka jak lubisz i fajnie zleci (oczywiście z słuchawkami tylko w bezpiecznych miejscach😉)
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Co do wagi to ja mam ciężki start bo ledwo +1, ale z synem też tak miałam w pierwszej ciąży, a skończyłam na +13 na finishu to tyłam w oczach tydzień temu było +1,5 kg ale od kilku dni znowu wymiotuje, więc jest jak jest
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marcelina85 wrote:Pocieszyłyście mnie, ja też mam zawsze bardzo niskie ciśnienie, a w ciąży bardzo odczuwam zmiany pogody... Wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, w nocy źle spałam, a dzisiaj mam ciśnienie 97/62 i przed chwilą wstałam z drzemki.
Mój ciśnieniomierz zawsze pokazuje, że mój wynik jest w najniższym przedziale. Najniższe, jakie miałam to było
91/53, a puls 64.
Ja mam 0,5 kg na plusie, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już +4,5kg, ku niezadowoleniu mojej ginki. Tym razem jest usatysfakcjonowana, mówi że do końca drugiego trymestru powinnam przybrać max 2kg.
Mi się marzą naklejki z leśnymi zwierzątkami z yokodesign 😍 ale ja z kolei nie mogę męża przekonać, nie lubi zmian, boi się że jak córce się odwidzi, to potem będzie musiał malować świeżo wykończony pokój 😕
Nie wiem co Ci doradzić, zwroc uwagę jak sie vzujesz w czasie pełni księżyca, ja niestety kiepsko. Kilka dni temu też mialam migrene, cale popoludnie, noc i rano jeszcze mnie cmiło picie wody nie pomaga. Czasem jak pamiętam smaruje Amolem skronie i niby jest lepiej.
-
W ogóle dziewczyny masakra, w ostatnim tygodniu przybyło mi 1.5kg! Co prawda od początku waze 3kg więcej niż przed ciąża, ale się przestraszyłam tego nagłego skoku wagi. 😱 fakt, że często jadłam wieczorem coś niezdrowego🤣
Start: 57kg
Po 1 trym : 56kg
15+5 - 57.6kg
17+1 - 57.8kg
18+0 - 58.7kg
19+0 - 60.1kg❤Ada&Pola❤
-
Co do przechodzenia na dietę to ja bym tak drastycznie ze wszystkiego nie rezygnowała. Dziecku tez się coś należy. Mozna ograniczyć pieczywo i odstawić słodycze. Mięso i ryby są ważne wg mnie. Ja bym z owoców tez noe zrezygnowała bo mało pije a one nawadniaja. A czy we Włoszech w ogóle używa się czegoś takiego jak makaron pełnoziarnisty ?
Co do upławow to są jeszcze takie wkładki. Ciężko dostępne w aptekach. Ja kupiłam przez internet. Ale chyba 6 wkładek kosztowało 60 zł. Wiec używałam od czasu do czasu dla spokoju. Bo papierki to raczej słabo z wiarygodnością. Ktoś mi raz mówił ze dostal w sklepie zoologicznym.
Ja ze swojego doświadczenia wiem Ze czasem ciężko wyjść z przeziębienia w ciąży. Tez nie chciałam antybiotyku. Teraz bym brała bez wahania żeby chorobę szybko wyciszyć. Ja miałam w ciąży kilka antybiotyków. Sterydy i rezonans magnetyczny. Z dzieckiem wszystko dobrze. Także nie martwcie się na zapas. Dużo gorsza jest długo utrzymująca się choroba.
A co do alergii. To zapraszamy do Polski. Pada od tygodnia. Na kolejny tydzień znowu zapowiadają deszcze. Pogoda idealna dla alergikow. Powietrze wyczyszczone ze wszystkich pyłków
Teraz na etapie będą połówkowe. A chyba zaraz po tym krzywa cukrowaMarghe lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:W ogóle dziewczyny masakra, w ostatnim tygodniu przybyło mi 1.5kg! Co prawda od początku waze 3kg więcej niż przed ciąża, ale się przestraszyłam tego nagłego skoku wagi. 😱 fakt, że często jadłam wieczorem coś niezdrowego🤣
Start: 57kg
Po 1 trym : 56kg
15+5 - 57.6kg
17+1 - 57.8kg
18+0 - 58.7kg
19+0 - 60.1kg
Swieta były. Teraz wracamy na dobre tory. Mi tez tak skoczyło o 2 kg nagle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 09:14