X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Magu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzyłam teraz jeszcze raz, poczytałam kilka opinii i uświadomiłam sobie, że w większości to raczej ciężko zapiąć w sukience /spódnicy, zwłaszcza dłuższej, a ja tak zamierzałam lato przechodzić. 🤔

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie dziś.. dzidziuś książkowy ❤️ gorzej ze mną, znowu jakaś infekcja i wyniki moczu nie najlepsze leukocyty, glukoza... Znowu kolejne leki. Ale wszystko przeżyje byleby maleństwo było zdrowe. Z tego wszysykiego nie wiem ile iuz mierzy ☺️

Nalia, Magu, martuśka737, opóźniona, Cola87, Mum2b, majóweczka83 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Popatrzyłam teraz jeszcze raz, poczytałam kilka opinii i uświadomiłam sobie, że w większości to raczej ciężko zapiąć w sukience /spódnicy, zwłaszcza dłuższej, a ja tak zamierzałam lato przechodzić. 🤔

Ten co mam ma właśnie też możliwość zapięcia po bokach, a nie w kroku, właśnie przy noszeniu spódnic i sukienek :)

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z be safe, w I ciąży mi się sprawdził i nie wyobrażam sobie jazdy teraz bez niego. Maksymalnie odsuwa pasy od brzucha i w koncu można wygodnie jeździć.

majóweczka83 lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Elena26 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Dziewczyny macie jakiś adapter do pasów bezpieczeństwa? W pierwszej ciąży jeździłam tylko jako pasażer, więc trochę inaczej, a teraz też czesto prowadzę i pomyślałam, że jednak warto kupić. Tylko rozstrzał cen jest duży i zastanawiam się czy w tym przypadku jakość idzie w parze z ceną?

Ja mam adapter firmy INSAFE - jest rewelacyjny. Niedawno go kupiłam, przed zakupem porównywałam z innymi i ten zdecydowanie wygrał. Podczas jazdy nigdzie nie uwiera i czuję się w nim baaaardzo bezpiecznie.

3jgx43r848q7vmi7.png
    31.12.2020 - Betahcg 55,8
    02.01.2021 - Betahcg 155,4
    07.01.2021 - Betahcg 2305,0
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,piszę ostatnio mniej bo chciałam zrobić sobie mały detox od sieci.Dużo czasu spędzam teraz przy maszynach, nie znoszę kupować ubrań przez internet bo prawie zawsze muszę je odesłać.Kupuję więc dzianiny i obszywam teraz siebie i dzieci.Przez ten tydzień uszyłam sobie 3 bluzy do karmienia, cieplutkie,akurat na okres jesienny(bardzo brakowało mi takiej bluzy przy synku, podnoszenie bluzy do karmienia w miejscu publicznym zniechęcało mnie totalnie).To problem już z głowy. Dziś szyję kamizelki wiosenne z pikówki dla dzieci i dla córki kilka bluzek long t-shirt(z wszystkiego wyskoczyła, tak swoją drogą to młoda do niskich nie należy i teraz ma jakiś skok wzrostu więc cała szafa aut) Jak skończę to biorę się za piżamki do karmienia do szpitala bo już lekko mnie ciśnie aby kompletować pomału torbę.Jutro w końcu przyjedzie nasz długo oczekiwany narożnik do salonu, muszę wymyślić jakie poduszki i koc będą pasować i zamówić drelich.Pościel dla nas też sama się nie uszyje, materiał już jest i czeka w kolejce. W międzyczasie wybieram pozostałe meble do pokoju dzieci, dla synka chcemy kupić łóżko domek i komodę, dla malutkiej szafę do kompletu z Pinio moon, do starszej córki nowe biurko pod maszynę do szycia, bo troszkę ją uczyłam i załapała bakcyla, to niech szyje-ta umiejętność zawsze się jej przyda w życiu. Także tego...same widzicie, zajęłam sobie cały grafik, jest co robić, zamiast smęcić, pracuję i planuję, to mnie odstresowuje. Przeanalizowałam też dlaczego gorzej czułam się psychicznie. Dla mnie ta chwila to duża adaptacja, zmiana,moja psychika chyba nie przyzwyczaiła się.chodzi o to, że ja kilka lat prowadziłam salon kosmetyczny i miałam zawsze kontakt z ludźmi, taki bezpośrednio wieloma klientkami nawiązałam na prawdę bliskie relacje, w pracy siedziałam bardzo dużo.Teraz po tym jak ostanowiłam się przebranżowić i zamknąć salon trochę się wyalienowałam.Nie mam już tej "odskoczni" od domu, męża i dzieci, ostatnio tak jakby wiecie-mam ich za dużo, mąż jest programistą, pracuje zdalnie w domu, córka 12lat więc nauczanie zdalne, no i synek który jako 2 latek ma swoje nastroje i potrafi wytrącić z równowagi.Do tego dochodzą hormony i masz oto rezultat.

Abstrahując od tego,mam też trochę stres przed powtórką z rozrywki-porodem przed czasem dlatego:
    Mama Trójki-ja na twoim miejscu zrobiłabym wszystko aby zaleczyć infekcję, nie siej sobie w głowie bzdur bo gorsze jest nie leczenie niż zastosowanie leku kat C.Pamiętaj,że grzyby tworzą idealne warunki do rozwoju bakterii, a te już są bardziej niebezpieczne.Nie stresuj się, dzieć jest już duży i żadna globulka mu nie zaszkodzi.

Miłego dnia dziewczyny, dużo słońca i uśmiechów

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dzisiaj mam polowkowe na 17.20. 😊
    Niestety dowiedziałam się wczoraj całkiem przypadkiem, że moja gin, mimo, że jest niby świetnym specjalistą od USG i nawet specjalistą preinatologiem, to robi USG polowkowe tak szybko, trochę na odwal. 😛 Na szczęście jestem zapisana jeszcze na drugie USG polowkowe za tydzień do babki, która ponoć jest mega dokładna. 😁

Wyszło u nas piękne słońce. Więc po śniadaniu pedzimy na plac zabaw. Miłego dnia!

Mum2b lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Cześć! Dzisiaj mam polowkowe na 17.20. 😊
    Niestety dowiedziałam się wczoraj całkiem przypadkiem, że moja gin, mimo, że jest niby świetnym specjalistą od USG i nawet specjalistą preinatologiem, to robi USG polowkowe tak szybko, trochę na odwal. 😛 Na szczęście jestem zapisana jeszcze na drugie USG polowkowe za tydzień do babki, która ponoć jest mega dokładna. 😁

Wyszło u nas piękne słońce. Więc po śniadaniu pedzimy na plac zabaw. Miłego dnia!
    Ja byłam na usg u dobrego specjalisty, z dużym doświadczeniem. Same pomiary trwały ok. 10 minut. Córka była dość dobrze ułożona i chyba spała. Doświadczony ultrasonografista dużo widzi już na pierwszy rzut oka. :)

Nalia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 dobrze, że zajęłaś się czymś praktycznym, bo widzisz rezultaty swoich działań - ubrania, kapy i inne.
    Ja szyć nie umiem, a moje zdolności manualne to leżą i kwiczą, więc podziwiam :)

Co do USG, to zgadzam się, że dobry specjalista wiele zobaczy i wychwyci dość szybko, nie potrzebuje wiele czasu i to wiem po USG pierwszego trymestru, a miałam dwa jedno prywatnie i jedno w Luxmed. Prywatnie wszystko ok, sprawdzone bez wielkich kombinacji raz jedna sonda, później druga i wszystko jest.

Doktor z Luxmedu nie radził sobie z niczym i już nie pamiętam ile razy zmieniał z sondy dopochwowej na brzuszną, w te i na zad - mega dyskomfort dla mnie i dziecka też bo mega naciskał na brzuch, a i tak np. nie zmierzył od razu CRL - przypomniał sobie na końcu.... Paranoja, bo mógł od razu na jednej sondzie zmierzyć wszystko co może, zmienić sondę i dalej wszystko co może, a ja miałam wrażenie, że się fiksował na parametrze A i zmieniał sondy tylko to badając.

Racja, warto moim zdaniem umówić się na dwa USG, ma się wtedy pewność, że dwie osoby spojrzą i ktoś może coś wychwyci, albo zwróci uwagę. Jak to się mówi, co dwie głowy to nie jedna.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Czytam, czytam i nic nie piszę...

Co do zakwasu z buraka to piję od dwóch tygodni na zlecenie ginki, szklankę na czczo przed śniadaniem. Tylko, że ja miałam już lekką anemię, na miesiąc dostałam Tardyferon 80 mg, parametry podskoczyły do normy i lekarz wymyśliła ten zakwas, żeby spróbować naturalnie. Piłam z Olini, teraz kupuję w Lewiatanie. Zobaczymy 4 maja jakie będą wyniki badań.

Nalia kciuki za połówkowe.

Miłego dna dla Wszystkich :)

Nalia lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia kciuki za wizytę 😊
    Ja połówkowe mam 30 kwietnia wg om będzie to 20+4, ale wg usg gdzie Julek zawsze jest do przodu 6-7 dni to będzie 21+3 więc myślę, że tak czy inaczej będzie ok 😊

Co do zakwasu to robię sama, wychodzi taki jak lubię smakowo, dużo i tanio 😄💪

Jednak kupujemy wózek, który wczoraj wybraliśmy. Jedziemy dzisiaj zapłacić, fajnie, że jest opcja, aby nam przetrzymali wózek miesiąc lub dwa u siebie w magazynie, bo musimy najpierw pomalować pokój Małego żeby później móc wstawiać tam rzeczy dla niego 😄
    Chociaż wiem, że będę chciała mieć go jak najszybciej w domu 🤣

Nalia lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje sny to mnie wykończą...najpierw śniło mi się, ze w 30 tyg. Odeszły mi wody A ja lezalam w pustym szpitalu krzycząc z przerażenia żeby mi ktoś pomógł.. potem obudziłam się wystraszona, serce wali...ale udało mi się znowu zasnąć
    I co? Sni mi się, że odsłaniam brzuch a on wygląda jak wielki muchomor bo dostałam jakiegos uczulenia. Cały czerwony A na nim wielkie białe bąble... az strach zasypiać. Ja nie wiem jak wytrwam do końca. I ciekawe jaki wpływ na dziecko ma taki stres w czasie snu.

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania podpowiedź gdzie kupujesz/zamawiasz materiały? Ja próbuje mamę namówić na kilka ubranek dla dzidziusia. Podobają mi się bardzo z muslinu, ale nie wiem czy zwykła maszyna to przeszyje? Fajne jest w szyciu to, że sama projektujesz i tworzysz coś oryginalnego czego nie zobaczysz poznoej na polowie osiedla i jest dostosowane do Twoich potrzeb :)

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was codziennie ale jokos nie mam weny nic pisać... U mnie znowu jakąś infekcja ale lekka i Mocz.. 🤦‍♀️ Leukocyty, erytrocyty, pasma śluzu, nabłonki płaskie i fosforany. No zapalenie jak nic.. Możliwe żeby od tego twardniał mi brzuch?

16udskjox3u389a0.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dzisiaj sen o porodzie i obudziłam się zestresowana.

Córa zarządziła dziś pobudkę o 5:30 i koniecznie chciała żebym jej czytała książeczki, ledwo żyję...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Ja nie śpię od 3. 😔😒 Porażka jakaś!

Ja jutro mam połówkowe.

Kania, podziwiam za zdolności i też chciałabym umieć szyć 😍

Nalia lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiły się jakieś nowe badania z Hiszpanii, że Mleko mamy zaszczepionej Pfeizerem lub moderną chronią dziecko przed covid. Ale nie czytałam całego artykuł, iec szczegółów nie znam, zobaczę po pracy, ale może kogoś zaciekawi.

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Do nas tez zawitało słońce.
    Ja polowkowe za tydzień. Już nie mogę się doczekać. Chce mieć to z głowy. To w końcu najważniejsze badanie. Moja lekarka ma świetne opinie. A robi szybko usg. Tez się nieraz zastanawiałam. Ze robi to dokładnie. Tyle się naczytałam ze dobre usg powinno trwać 40 minut. A u nas jest dużo szybciej. Tez myśle ze spoko mieć u dwóch lekarzy ale ja już odpuszczę. Nie chce dublować kosztów a jeszcze mam małe dziecko w domu. Do mojej lekarki mam blisko a jechać gdzieś to już większe zamieszanie. Muszę się zdać na moja.
    Tez chciałabym umieć szyć. Bardzo zazdroszczę. Ja próbowałam na szydełku robić. Ale nie ma mnie kto nauczyć a z neta to mi nie poszło. A tak z ciekawości Kania. Jak kupisz dobrej jakości materiały to finansowo opłaca się szyć samemu ?
    Co do wózka to ja bym go chciała mieć od razu w domu. Jeszcze trzeba go wcześniej wyjąc i dobrze wywietrzyć. Bo takie rzeczy potrafią długo śmierdzieć fabryka

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Witajcie.
    Ja polowkowe za tydzień. Już nie mogę się doczekać. Chce mieć to z głowy. To w końcu najważniejsze badanie. Moja lekarka ma świetne opinie. A robi szybko usg. Tez się nieraz zastanawiałam. Ze robi to dokładnie. Tyle się naczytałam ze dobre usg powinno trwać 40 minut. A u nas jest dużo szybciej. Tez myśle ze spoko mieć u dwóch lekarzy ale ja już odpuszczę. Nie chce dublować kosztów a jeszcze mam małe dziecko w domu. Do mojej lekarki mam blisko a jechać gdzieś to już większe zamieszanie. Muszę się zdać na moja.
    Tez chciałabym umieć szyć. Bardzo zazdroszczę. Ja próbowałam na szydełku robić. Ale nie ma mnie kto nauczyć a z neta to mi nie poszło. A tak z ciekawości Kania. Jak kupisz dobrej jakości materiały to finansowo opłaca się szyć samemu ?
    Co do wózka to ja bym go chciała mieć od razu w domu. Jeszcze trzeba go wcześniej wyjąc i dobrze wywietrzyć. Bo takie rzeczy potrafią długo śmierdzieć fabryka
    No właśnie moja tak samo. Ma świetne opinie, jest super specjalistą, ale usg robi bardzo szybko. 🤷‍♀️

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Witajcie.

Ten wózek już jest rozpakowany i się wietrzy 😄 poza tym, nawet jak odbierzemy go za 2 miesiące to zdąży się wywietrzyć tak myślę, nawet z zapachu skelpowego

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ