Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianka@87 wrote:Kania podpowiedź gdzie kupujesz/zamawiasz materiały? Ja próbuje mamę namówić na kilka ubranek dla dzidziusia. Podobają mi się bardzo z muslinu, ale nie wiem czy zwykła maszyna to przeszyje? Fajne jest w szyciu to, że sama projektujesz i tworzysz coś oryginalnego czego nie zobaczysz poznoej na polowie osiedla i jest dostosowane do Twoich potrzeb
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Też miałam dzisiaj sen o porodzie i obudziłam się zestresowana.
Córa zarządziła dziś pobudkę o 5:30 i koniecznie chciała żebym jej czytała książeczki, ledwo żyję...
Wisi coś w powietrzu hehe,mój syn tez wstał dziś 5.30 i za nic nie chciał się położyć.Śmieje się ze to taki trening przed porodem😅 -
Dreamer jasne że się opłaca .Najważniejsze jest to,że szyjac otwierasz oczy na to co oferują Ci sieciówki.Okazuje się że większość materiałów to nie bawełna 100% jak w metce tylko mieszanki z różnymi polimerami,niektóre rzeczy źle odszyte,No można wymieniać.Jak jest coś super to ma swoją cenę i dobrze!dobre rzeczy zawsze się obronią.Za 2 metry materiału typu dzianina pętelka zapłacisz 60-80zł.Uszyjesz z tego bluzę i spodnie,albo 3 bluzki.Fakt że trzeba mieć dużo dupereli do wykończeń,nici,ściągacze,itp Co do bawełny 100% to nie zalecam do szycia odzieży,jest mniej przyjemna w dotyku,mniej pracuje i bardzo wysoko kurczliwa w praniu,musi być 5-8% elastanu.Bluzy do karmienia w dobrych sklepach to koszt Ok 200-250zl.Mi w materiale zeszło 45-50za jedną.Jest różnica,a jaka satysfakcja,ze to twoja robota 🥰
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Wisi coś w powietrzu hehe,mój syn tez wstał dziś 5.30 i za nic nie chciał się położyć.Śmieje się ze to taki trening przed porodem😅
-
Kania85 wrote:Dreamer jasne że się opłaca .Najważniejsze jest to,że szyjac otwierasz oczy na to co oferują Ci sieciówki.Okazuje się że większość materiałów to nie bawełna 100% jak w metce tylko mieszanki z różnymi polimerami,niektóre rzeczy źle odszyte,No można wymieniać.Jak jest coś super to ma swoją cenę i dobrze!dobre rzeczy zawsze się obronią.Za 2 metry materiału typu dzianina pętelka zapłacisz 60-80zł.Uszyjesz z tego bluzę i spodnie,albo 3 bluzki.Fakt że trzeba mieć dużo dupereli do wykończeń,nici,ściągacze,itp Co do bawełny 100% to nie zalecam do szycia odzieży,jest mniej przyjemna w dotyku,mniej pracuje i bardzo wysoko kurczliwa w praniu,musi być 5-8% elastanu.Bluzy do karmienia w dobrych sklepach to koszt Ok 200-250zl.Mi w materiale zeszło 45-50za jedną.Jest różnica,a jaka satysfakcja,ze to twoja robota 🥰
Zazdroszczę,ja stawiam pierwsze kroki i chce zrobić matę sensoryczną dla malucha. Dodatkowo coś tam dziergam na drutach.
Bluzy do karmienia staram się ogarnąć na licytacjach na allegro. Mój level jest jeszcze za słaby na samodzielną pracę. -
Ja już po wizycie, Młody waży 320g kawał chłopa już, nabiera masy tak jak mama 😄😍 akurat spał i jak zwykle zasłonił się rączką żeby buzi nie było widać 🤷♀️ za to siuraka pokazuje chętnie 🤭
No cóż, ale mam zdjęcie jak pokazuje kciuka 👍 też dobrze.
Połówkowe będę miała 30 kwietnia. Ale już w klinice specjalizującej się w prenatalnych.
Zwolnienie dostałam na kolejny miesiąc.
Pytałam też o szczepienie na covid i mój lekarz raczej sceptyczny jest do szczepienia kobiet w ciąży więc niepocieszona zaszczepię się po porodzie 🥺
Ale nie będę mądrzejsza od lekarza, tym bardziej, że to dziecko to cud, wystarane, wyczekane..Elena26, Cola87, Kama91, Magu, nat87, Tusianka, Mama Trójki, opóźniona, Menina, majóweczka83, Etoilka, Marianka@87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się po wizycie! Dzidzius wg OM 19+4, wg USG 20+2
Waga 350g. Wszystko totalnie prawidłowo. Piękne serce. Bije 150uderzen/minutę. 😁 A usg było dłuższe i dokładne.
Elena26, Cola87, lestaa, Kama91, Magu, Beza87, nat87, Mum2b, Tusianka, Mama Trójki, Marianka@87, opóźniona, Menina, majóweczka83, Etoilka, ami_ami lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
lestaa wrote:Nalia, a co lekarz powiedział na wyniki krwi? Zalecił dietę czy dał leki?
Sama z siebie będę piła zakwas z buraka i postaram się dietę trochę podkręcić .
Więcej warzyw, owoców.
Beza87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia cieszę się że wszystko dobrze. Nie martw sie od dziś, nie stresuj wszystko bedzie dobrze 💙
Apropo snów to ja mam ostatnio tak realistyczne że płakałam przez sen, kolejnego dnia śniło mi się ze urodziłam córkę podobną do mojego partnera i że karmiłam ją piersią.... Także coś w tym jest że większość z nas ma teraz takie sny
-
Odwiedziłam wczoraj koleżankę z pracy i przyjaciółkę dzisiaj, dostałam od nich z nienacka tyle ciuchów dla malucha że starczy mi na początek i nic absolutnie nic nie muszę kupować z ciuchów. Do tego szwagierka ma mi dać też swoje unisexy, będzie tego za dużo 😂 dostałam już książeczki, zabawki drewniane, łóżeczko i kosz Mojżesza. Cały pokoj zawalony. Przepiore w Loveli i poleci na strych.
Nie sądziłam, że tyle tego dostanę. Byłam nastawiona na ciężkie koszta 😅😂
Mi bakterie i fosforany w moczu wychodzą co badanie, dziś odebrałam posiew i czysto. Także wcześniej musiało być coś źle pobierane.
Pytanie o cukier. Przed ciążą ciągle 95/99. Na pograniczu. Od kiedy weszła ciąża cukier 72. Czy to dobrze? (Fakt, przed ciążą dużo piłam alkoholu 😁 i dochodzę do wniosku że stąd taki spadek). Czy na czczo może być taki 72-75?31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Odwiedziłam wczoraj koleżankę z pracy i przyjaciółkę dzisiaj, dostałam od nich z nienacka tyle ciuchów dla malucha że starczy mi na początek i nic absolutnie nic nie muszę kupować z ciuchów. Do tego szwagierka ma mi dać też swoje unisexy, będzie tego za dużo 😂 dostałam już książeczki, zabawki drewniane, łóżeczko i kosz Mojżesza. Cały pokoj zawalony. Przepiore w Loveli i poleci na strych.
Nie sądziłam, że tyle tego dostanę. Byłam nastawiona na ciężkie koszta 😅😂
Mi bakterie i fosforany w moczu wychodzą co badanie, dziś odebrałam posiew i czysto. Także wcześniej musiało być coś źle pobierane.
Pytanie o cukier. Przed ciążą ciągle 95/99. Na pograniczu. Od kiedy weszła ciąża cukier 72. Czy to dobrze? (Fakt, przed ciążą dużo piłam alkoholu 😁 i dochodzę do wniosku że stąd taki spadek). Czy na czczo może być taki 72-75?❤Ada&Pola❤
-
Hej dziewczyny, ja mam jutro połówkowe u tego samego lekarza co prenatalne więc wiem że będzie dokładnie, opowiada po kolei o wszystkim co widzi u dziecka. Mimo tego że chodzę prywatnie do gin to połówkowe i prenatalne mam za free ja NFZ😁 o wyprawkę się nie martwię bo młody odziedziczy wszystkie ciuszki po kuzynie, wózek też dostaniemy więc zostanie już mało do kupienia😉 ale zabiorę się za to w lipcu, po 30tc.
Nalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt
Kania jesteś niesamowita z tym szyciem
Zastosowałam ten gynazol, ale nie czuję w ogóle poprawy.Chce mi się płakać, że to już 3 lek, a poprawy brak. Chyba, że to lek tak działa, w sensie działa ale ma takie skutki uboczne.
-
Mama Trójki wrote:Gratuluję udanych wizyt
Zastosowałam ten gynazol, ale nie czuję w ogóle poprawy.Chce mi się płakać, że to już 3 lek, a poprawy brak. Chyba, że to lek tak działa, w sensie działa ale ma takie skutki uboczne.
❤Ada&Pola❤
-
U mnie na początku ciąży, potworny ból pleców, promieniowało na obie nogi na zmianę. Odpuściło jakieś 3 tyg temu, ale pewnie tylko na trochę, brzuch będzie większy więc się nastawiam że pewnie będzie nieciekawie. Może fizjo ci pomoże?13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Mama Trójki wrote:Gratuluję udanych wizyt
Ja pamiętam że to był chyba najsilniejszy lek jaki swego czasu dostałam na zapalenia/drożdże. Jesteś pewna że nie ma żadnej poprawy? Jeśli tak to szoruj do gina niech ci wypisze już serio jakiś porządny antybiotyk, bo to trochę słabo że tyle czasu masz infekcję i nic ci nie pomaga. Niech robi posiew, czystość i co tam jeszcze wymyśli, bo to trochę za długo juz trwa i robi się powaznie13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek