Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Gosiaak duży ten twój klusek, trzyma masę chłopak;-)
Kama rzeczywiście twój dzidziuś w górnej normie, mój synek miał połówkowe w 21+6 i ważył 460g.
Norka jak dobrze że piszesz, ja to cały czas jestem sercem z Wami,tymi które nadal walczą i bardzo mnie cieszą dobre informacje dlatego piszcie tutaj i nas informujcie a będziemy nadal Was wspierać. Fajnie że skupiłaś się na sporcie i stronie zdrowotnej, w zdrowym ciele zdrowy duch a teraz szczególnie potrzeba Ci stabilności emocjonalnej, bo wtedy łatwo się zachodzi w ciążę.Przynajmniej mnie to działało, im bardziej się spinałam i chciałam zajść tym mniej wychodziło.
-
Marcelina85 dziękuję Ci za opinię 😘
Strach towarzyszy mi każdego dnia, bo mam dzieci przedszkolno-szkolne i już byliśmy 4 razy na kwarantannie od początku pandemii.
Ja na początku listopada przechorowalam covid i nie było jakoś tragicznie, ale długo odczuwałam skutki choroby, co ja gadam, do tej pory odczuwam np włosy wypadają mi na potęgę,wydolnosc organizmu jest dużo niższa (nawet pomijając stan ciąży).
Gdybym pracowała normalnie to też bym była już dawno po szczepieniu jako grupa 1, ale ciąża sprawia, że mam wątpliwości chociaż bardzo bym chciała już być po szczepieniu -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Marcelina85 dziękuję Ci za opinię 😘
Strach towarzyszy mi każdego dnia, bo mam dzieci przedszkolno-szkolne i już byliśmy 4 razy na kwarantannie od początku pandemii.
Ja na początku listopada przechorowalam covid i nie było jakoś tragicznie, ale długo odczuwałam skutki choroby, co ja gadam, do tej pory odczuwam np włosy wypadają mi na potęgę,wydolnosc organizmu jest dużo niższa (nawet pomijając stan ciąży).
Gdybym pracowała normalnie to też bym była już dawno po szczepieniu jako grupa 1, ale ciąża sprawia, że mam wątpliwości chociaż bardzo bym chciała już być po szczepieniu
Hehe to ja myslalam, ze my mielismy wyjatkowego pecha - pierwsza kwarantanna nalozona w sylwestra, druga 5 tygodni pozniej no ale widze, ze mozna bylo miec 2 razy tyle. -
hello
my mamy usg na 4 maja
podejrzymy chłopaczynę. Życzę wszystkim miłego dnia
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Benus191 wrote:Hehe to ja myslalam, ze my mielismy wyjatkowego pecha - pierwsza kwarantanna nalozona w sylwestra, druga 5 tygodni pozniej no ale widze, ze mozna bylo miec 2 razy tyle.
Nie wspominam jakoś źle czasu kwarantanny, bo generalnie i tak siedzę z dziećmi w domu przez lockdowny 😄 ale świadomość, że nie możesz wyjść, sprawia, że masz ochotę jeszcze bardziej na wyjście z domu 🤣
Ale żarty żartami.. Boję się nie tyle o siebie, a o noworodka w domu, a nasze starsze dzieci pójdą do szkoły i przedszkola i nie ma opcji, zawsze coś przyniosą 🥺 niekoniecznie od razu covid, ale tego dziadostwa boję się najbardziej. -
Powiem Wam, że ja czekam na cieplejsze dni, by chodzić na spacery. Ten covid mnie tak nie wymęczył o ile ta choroba po nim. Też wejdę po schodach i czuję się ciężko, a nigdy z tym nie miałam problemów.
Czas leci jak szalony, ja już tydzień po połówkowych. Zaraz będę musiała robić krzywą glukozową. Kania - odstawia się metforminę przed badaniem? Ostatnio zapomniałam spytać dr, najwyżej do niego zadzwonię.
I teraz to Wam powiem, że czekam do 25 maja i idę na zasłużone wolne... Teraz czas dla mnie i Synka.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ami_ami ja umówiłam połówkowe specjalnie później żeby Julek był większy, bo wiem, że wtedy więcej można wychwycić w razie czego. Następną wizytę u lekarza prowadzącego mam 19 maja i wtedy dostanę skierowanie na test obciążenia glukozą, chyba zmieszczę się w terminie, bo zalecają żeby zrobić między 24 a 28 tygodniem 😄 ale ja to lubię takie słodkie 😍
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Nie wspominam jakoś źle czasu kwarantanny, bo generalnie i tak siedzę z dziećmi w domu przez lockdowny 😄 ale świadomość, że nie możesz wyjść, sprawia, że masz ochotę jeszcze bardziej na wyjście z domu 🤣
Ale żarty żartami.. Boję się nie tyle o siebie, a o noworodka w domu, a nasze starsze dzieci pójdą do szkoły i przedszkola i nie ma opcji, zawsze coś przyniosą 🥺 niekoniecznie od razu covid, ale tego dziadostwa boję się najbardziej.
No tak dokładnie, też się tego boję, mąż wróci do pracy, córa przedszkole, pewnie też jakiś taniec, bo mam nadzieje, że będzie można już. Koleżanek też jej nie zabronie przyprowadzać przecież - a w domu noworodek i ja po cesarce mega osłabiona (obym tylko doszła do siebie lepiej niż poprzednio, chociaż mam 5 lat więcej to może być różnie). Po cc sobie nie wyobrażam szczepenia, okropnie byłam słaba, więc u mnie albo teraz albo pewnie z pół roku po porodzie. -
ami_ami wrote:Powiem Wam, że ja czekam na cieplejsze dni, by chodzić na spacery. Ten covid mnie tak nie wymęczył o ile ta choroba po nim. Też wejdę po schodach i czuję się ciężko, a nigdy z tym nie miałam problemów.
Czas leci jak szalony, ja już tydzień po połówkowych. Zaraz będę musiała robić krzywą glukozową. Kania - odstawia się metforminę przed badaniem? Ostatnio zapomniałam spytać dr, najwyżej do niego zadzwonię.
I teraz to Wam powiem, że czekam do 25 maja i idę na zasłużone wolne... Teraz czas dla mnie i Synka.
tak, koniecznie, inaczej krzywa jest nic nie wtarta, nie wiem tylko na ile dni przed badaniem.Moja diabetolog w ogóle zrezygnowała z badania krzywej bo twierdzi że na metforminie niema sensu jej robić a i tak to nic nie zmieni bo będę nadal traktowana jak z CC,przy IO cudów nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 10:38
-
Kania85 wrote:tak, koniecznie, inaczej krzywa jest nic nie wtarta, nie wiem tylko na ile dni przed badaniem.Moja diabetolog w ogóle zrezygnowała z badania krzywej bo twierdzi że na metforminie niema sensu jej robić a i tak to nic nie zmieni bo będę nadal traktowana jak z CC,przy IO cudów nie ma
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Cześć, ja właśnie wróciłam z połówkowych
i mąż był pierwszy raz na USG w tej ciąży
bardzo mu się podobało .
U małej wszystko ok, waży już 430 g , dokładnie 100g więcej niż nasza pierwsza córeczka dokładnie w tym samym dniu ciąży.
Wczoraj mocno mi się spinał brzuch i już miałam czarne wizje że coś zaczęło się dziać z tą nieszczęsna szyjką ale odetchnęłam spokojnie bo ma 4 cm i nic się nie skraca od ostatniej wizyty i ładnie trzyma. Uff. Oby tak dalej.
Brzuch też już mam mocno widoczny i śmieje się że mogę mieć już sesje ciążowe bo tak widać. W poprzdniej ciąży to tylko ja widziałam ten brzuch na tym etapiei za dwa tyg umówiłam się z koleżanką fotografką na sesje na plaży , mam nadzieję że już będzie jako tako pogoda.
A co do szczepienia to też dzisiaj mnie lekarka namawiała. I Wasze argumentu że na jesieni może znów być kiepsko do mnie przemawiają. Trochę się boje bo nikt tak na prawdę nie wie jaki to ma skutek ją dziecko w późniejszym etapie .. tego się dowiemy może za trzy lata.. mąż też się rejestruje 4 maja.Tusianka, opóźniona, Kama91, nat87, Etoilka lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Witajcie, ja też już dziś po wizycie kontrolnej. Z Malutką wszystko dobrze, ma 400g. Niestety szyjka mi się skrócila na 3,4cm (3 tygodnie temu miała 4cm), więc dodatkowo dostałam luteinę.
Życzę Wam miłego dnia!opóźniona, Kama91, Nalia, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Następną wizytę u lekarza prowadzącego mam 19 maja i wtedy dostanę skierowanie na test obciążenia glukozą, chyba zmieszczę się w terminie, bo zalecają żeby zrobić między 24 a 28 tygodniem 😄 ale ja to lubię takie słodkie 😍
Hmm...a ja mam wizytę 25 maja i to będzie dokładnie 24t 1d, a mam już przyjść z wynikiem. Umówiłam się na OGGT do labu na 15 maja, czyli wygląda na to, że za wcześnie."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Elena26 wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę jakie Wy macie długości szyjek macicy?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Marcelina85 wrote:Hmm...a ja mam wizytę 25 maja i to będzie dokładnie 24t 1d, a mam już przyjść z wynikiem. Umówiłam się na OGGT do labu na 15 maja, czyli wygląda na to, że za wcześnie.
Nie wiem dlaczego lekarz tak Ci powiedział, ale ja w każdej ciąży robiłam krzywą glukozy po 24 tygodniu a przed 28. To może zrób dzień przed wizytą, to będzie równo 24 tydzień 😊Benus191, omii lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Rok temu pokazywali w tv publicznej 700 trumien osób zmarłych we Włoszech na COVID. Potem się okazało ze to zdjęcie trumien migrantow sprzed 7 lat. Także nie dziwmy się ze ludzie w nic nie wierzą. Po takich przekłamaniach jedni wierzą i panicznie się boja a inni tracą zaufanie całkowicie. Także tylko spokój nas może uratować.
Ja wizyta za godzinkę. Stresik.
Mysle ze teraz jest juz take mozliwosc ze każdy może sprawdzić z oryginalnych źródeł jak jest naprawdę wydanym kraju. Teraz Indie są zagrożeniem dla innych państw bo tam naprawdę dzieje się tragedia 🥺1-sza ciąża ♥️ Hashimoto