Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola, ja jestem zdania, że to takie szczeście, że niech będzie widoczne
Wczoraj na placu zabaw schodziłam z drabinki, bo musiałam asekurować syna i usłyszałam od jednej z babć, że "wy dziewczynki to już chyba trochę za duże". Jak odpowiedziałam, że jestem mamą i pomagałam dziecku, to odpowiedź brzmiała "Co za czasy, dzieci rodzą dzieci, takie to młode" (słyszał cały plac zabaw, aż mi się autentycznie głupio zrobiło :p). Dobrze, że nie widziała brzucha, bo przecież szesnastka z dwójką dzieci to patologia
Za miesiąc kończę trzydziestkę.Menina, Mimi__, Kama91, Cola87, Apple Lady, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Etoilka, niby jak się te 30 lat kończy to miło usłyszeć, że wygląda się na młodszą, ale ja bardzo takich komentarzy nie lubię.
Pewnie bym odpowiedziała, że dziękuję za komplement, bo mam xx latalbo że ktoś musi o zastępowalność pokoleń dbać.
Elena26, Etoilka lubią tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Etoilka nic tylko się cieszyć, że młodo wyglądasz.
Ja na szczepienie zapisałam się w następną sobotę, wcześniej w środę mam wizytę u kardiologa, a w czwartek u ginekologa prowadzącego. Będę pytać obydwu i w razie czego od gina wezmę zaświadczenie, że mogę. Ale pewnie do ostatniej chwili będę się wahać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 11:29
Etoilka lubi tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Cola, ja jestem zdania, że to takie szczeście, że niech będzie widoczne
Wczoraj na placu zabaw schodziłam z drabinki, bo musiałam asekurować syna i usłyszałam od jednej z babć, że "wy dziewczynki to już chyba trochę za duże". Jak odpowiedziałam, że jestem mamą i pomagałam dziecku, to odpowiedź brzmiała "Co za czasy, dzieci rodzą dzieci, takie to młode" (słyszał cały plac zabaw, aż mi się autentycznie głupio zrobiło :p). Dobrze, że nie widziała brzucha, bo przecież szesnastka z dwójką dzieci to patologia
Za miesiąc kończę trzydziestkę.
Ja za 2 miesiące 30-stka i tez cały czas podobno nie wyglądam na tyle. Ludzie pytają się moich rodziców do jakiej szkoły chodzi ich córka:)Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też się zapisałam na Pfizera na 26 maja i ciągle zbieram opinie. Ale już konsultowałam z neonatologiem z naszego szpitala oraz szwagrem to są jak najbardziej na tak. Ordynator z Gdańska wczoraj również rekomendowal na live u Zaufaj Poloznej i mówił że to najlepszy prezent dla dziecka. To samo profesor Preis z UCK z Gdańska. Także to do mnie przemawia.
Dzisiaj na jednej z grup fejsbukowych Wrześniowe Mamy jedna z dziewczyn napisała, że jej dziecko nie żyje. Powiem Wam, że mój zapał trochę przystygl i chyba serio z kupowaniem czegokolwiek poczekam do 30 tygodnia.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ojej Gosiak a z jakiego powodu dzidzous zmarł? Nie pytam że wścibskości, tylko może jest coś o co możemy zadbać, sprawdzić, być wyczulonym?!
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Gosiaaak wrote:Też się zapisałam na Pfizera na 26 maja i ciągle zbieram opinie. Ale już konsultowałam z neonatologiem z naszego szpitala oraz szwagrem to są jak najbardziej na tak. Ordynator z Gdańska wczoraj również rekomendowal na live u Zaufaj Poloznej i mówił że to najlepszy prezent dla dziecka. To samo profesor Preis z UCK z Gdańska. Także to do mnie przemawia.
Dzisiaj na jednej z grup fejsbukowych Wrześniowe Mamy jedna z dziewczyn napisała, że jej dziecko nie żyje. Powiem Wam, że mój zapał trochę przystygl i chyba serio z kupowaniem czegokolwiek poczekam do 30 tygodnia. -
lestaa wrote:Etoilka, niby jak się te 30 lat kończy to miło usłyszeć, że wygląda się na młodszą, ale ja bardzo takich komentarzy nie lubię.
Pewnie bym odpowiedziała, że dziękuję za komplement, bo mam xx latalbo że ktoś musi o zastępowalność pokoleń dbać.
Byłam z mężem na egzaminie na prawko. I od ochroniarza usłyszałam, ze na syna muszę poczekać na zewnątrz 😭
Ciąża piękny stan😑
Myślałam, że rzucę w tego ochroniarza czymś.
-
Dziewczyny ja znowu z pytaniem do tych przyjmujących luteinę dopochwowo
Czy czasem zdarzy wam się lekko różowe zabarwienie wydzieliny?
Idę dzisiaj do innego lekarza.... mój dopiero w poniedziałek..... ale tego jest tak mało, w dodatku gdybym nie miała wkładki to pewnie bym nawet tego nie widziała....
Może tak się po prostu zdarza przy luteinie? -
Nie napisała dlaczego. Za dużo chyba emocji. pewnie za jakiś czas napisze historię.
Marianka, wiem że to się zdarza i wiem że u nas na grupie też to się zdarzy. Bo takie są statystyki. Niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 15:41
Marghe lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Nie napisała dlaczego. Za dużo chyba emocji. pewnie za jakiś czas napisze historię.
Marianka, wiem że to się zdarza i wiem że u nas na grupie też to się zdarzy. Bo takie są statystyki. Niestety.
Fakt faktem, coś się może stać na każdym etapie ciąży.Magu, Nalia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Gosiaaak wrote:Nie napisała dlaczego. Za dużo chyba emocji. pewnie za jakiś czas napisze historię.
Marianka, wiem że to się zdarza i wiem że u nas na grupie też to się zdarzy. Bo takie są statystyki. Niestety.
Statystyki statystykami, a życie życiem.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martka89 wrote:Dziewczyny ja znowu z pytaniem do tych przyjmujących luteinę dopochwowo
Czy czasem zdarzy wam się lekko różowe zabarwienie wydzieliny?
Idę dzisiaj do innego lekarza.... mój dopiero w poniedziałek..... ale tego jest tak mało, w dodatku gdybym nie miała wkładki to pewnie bym nawet tego nie widziała....
Może tak się po prostu zdarza przy luteinie?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021