Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianka@87 wrote:Doskonale Cie rozumiem, mam to samo! Ja dziś rozmawiałam o szczepieniu na kontroli i niestety tutejsi lekarze i polozne nie wyrażają swojego zdania a jedynie przedstawiają fakty... eh taki kraj. Aaaale! Zmieniły się zalecenia i Szwecja jako chyba już ostatni kraj w Europie rekomenduje szczepienie ciężarnych, więc trochę mi lepiej w tej kwestiiCorka - 2018
Syn - 2021 -
Magu wrote:A będzie EKG czy Echo? My się zawsze bawimy w lekarza przed i opowiadamy jak takie badanie wygląda. Chociaż moja córka w tej chwili tak bardzo jest zainteresowana wszystkim co lekarzowe, że chętnie idzie. Ostatnio miała pantomogram zębów i sama w gabinecie była.
Nie wiem bo to pierwsza wizyta. Pediatra usłyszał szmery nad sercem i dał skierowanie do kardiologa. A co on zrobi to się okaże. Być może nic bo młody nie pozwoli. On ma 1,5 roku wiec jeszcze głupiutkie i nie usiedzi na miejscu
-
Hej Dziewczyny, po wczorajszym Pfizerze czuję się dziś zupełnie dobrze. Nawet ból ręki nie jest jakoś dokuczliwy. Franio fika jak fikał. Dobrego dnia!
Mimi__, lestaa, Nalia, Mama Trójki, Marianka@87, Marcia86, Etoilka, Marcelina85 lubią tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Dzień dobry !
Dziś znów się obudziłam zestresowana. :p Tym razem jakiś stres, że dziecku głowa zawsze wchodzi większą niż reszta ciala.Gdzieś na 90 centylu. Jakoś się tym nie stresowalam, a tu bach. 🤣 Takie mam właśnie niepokoje.
Dziś u nas znów ciepło. Idziemy na plac zabaw po śniadaniu. Miłego dnia!❤Ada&Pola❤
-
hej
u nas dziś też super pogoda.
Ja dziś pracuję i mam kilka telekonferencji... ale od 25 maja idę na zwolnienie, więc mam nadzieję, że będę korzystać z super pogody
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mum2b wrote:W De i w Czechach nie rekomenduja szczepien w ciazy. W de wiem od rodziny i kolezanki
Edit. Znajoma z Niemiec się zaszczepila, ale nie znam jej przypadku z medycznego punktu widzenia
Edit 2
Taki artykuł (tlumaczony) znalazłam, zadna publikacja: https://amp.dw.com/pl/szczepienia-kobiet-w-ci%C4%85%C5%BCy-niemcy-ostro%C5%BCni/a-57439851
Wiec szczepia ale nie wszystkich. W Se też nie jestem w żadnej grupie ryzyka, więc musiałabym czekac na swoją kolej. Ale, że bede od przyszłego tyg w Pl to wciąż się zastanawiam nad zaszczepieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 09:16
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Jeszcze a propos anemii, o której pisałam parę dni temu, to koleżanka dietetyczka poradziła mi pić Floradix Żelazo i Witaminy. Mówiła, że super. I że probiotyk Sanprobi IBS wspomaga przyswajanie żelaza z pokarmów. Oba produkty zalecane w ciąży.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualnyMenina wrote:Jeszcze a propos anemii, o której pisałam parę dni temu, to koleżanka dietetyczka poradziła mi pić Floradix Żelazo i Witaminy. Mówiła, że super. I że probiotyk Sanprobi IBS wspomaga przyswajanie żelaza z pokarmów. Oba produkty zalecane w ciąży.
Mi też lekarz polecał Sanprobi IBS, jako pomoc w leczeniu grzybicy. -
nick nieaktualnyDreamer wrote:Nie wiem bo to pierwsza wizyta. Pediatra usłyszał szmery nad sercem i dał skierowanie do kardiologa. A co on zrobi to się okaże. Być może nic bo młody nie pozwoli. On ma 1,5 roku wiec jeszcze głupiutkie i nie usiedzi na miejscu
Powodzenia, tez mieliśmy taka akcje z córką, jak miała 9 miesięcy to bylo ekg ale tak krzyczala ze echo sie nie dalo zrobić. Zrobiliśmy jak skończyła 3 lata. Ponad 90% szmerow w sercu jest niewinnych, jakieś nitki ścięgniste lub inne niegroźne rzeczy -
Ja też miałam szmery na sercu jak byłam mała, miałam robione ekg wtedy ale nic nie wykazywało. Normalnie uprawiałam sport itp.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Kardiolog, do którego chodzimy z córką mówił nam, że szmery u małych dzieci są często fizjologiczne. Z tego co pamiętam chodzi o dużą ilość krwi do przepompowania w srosunku do rozmiaru serca. Córka jak była młodsza to zdecydowanie łatwiej było zrobić echo niż ekg, ale dużo zależy od osoby przeprowadzającej badanie.
My dzisiaj przyszłyśmy z córką do zoo. Kupiłyśmy sobie bilety roczne, do zoo mamy ok. 20 minut spacerkiem, więc będziemy korzystać jak będzie pogoda. -
Ja się zapisałam na szczepienie na jutro. Pfizer.
Obecnie mam 21+6 wiec powinnam sie wyrobic z drugą dawką przed terminem. Dzis mam lekarza to wezmę jakieś zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań.
Cieszę się.
Dzis mam też połówkowe vol 2 (na NFZ).
Zobaczę mojego kluska❤️.
Menina, Marianka@87, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
hej co do szczepień ja się nie szczepię
pierwsza ciążą też był corona wirus i nic mi nie było nawet przeziębienia nie maiłam
teraz też jest ok i odpukać aby tak zostało do końca ciąży. Uważam że każdy robi co chce .. ja trochę sceptycznie podchodzę do szczepienia tym bardziej że to w fazie testów
ale po porodzie się zastanowię nad szczepieniem
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
A propos szczepień - ja się wstępnie zapisałam na pfizera, chociaż w ogóle nie mam pewności czy się zaszczepię. Po prostu zapisałam się, żeby sobie termin zarezerwować. Ale w sumie chyba wolałabym modernę i pytanie moje tutaj czy mogę się przepisać? Bo jak się zalogowałam to nie mam opcji nawet sprawdzenia terminów, mogę za to anulować ten termin, który mam. Pewnie dopiero jak anuluję będę mogła szukać terminu na modernę?
-
Hej
ja zrobiłam tak jak Magu czyli zarezerwowalam termin ale jeszcze zapoznaje się z tematem.
Ostatnio pytalyscie o sukienki na różne okazje. A czy znacie sklep gdzie znajdę jakieś luźne letnie sukienki, na ramiączkach, najlepiej z bawełny? To co jest dostępne to przeważnie jakieś opiete po same kostki kiecki.
I nie za miliony monetWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 10:27
-
Magu wrote:A propos szczepień - ja się wstępnie zapisałam na pfizera, chociaż w ogóle nie mam pewności czy się zaszczepię. Po prostu zapisałam się, żeby sobie termin zarezerwować. Ale w sumie chyba wolałabym modernę i pytanie moje tutaj czy mogę się przepisać? Bo jak się zalogowałam to nie mam opcji nawet sprawdzenia terminów, mogę za to anulować ten termin, który mam. Pewnie dopiero jak anuluję będę mogła szukać terminu na modernę?
W systemie Pacjent.gov nie ma, ale ktoś stworzył taką wyszukiwarkę, która chyba raz na 30 minut zaciąga dane
https://szczepienia.github.io/
Ja tak zmieniłam termin szczepień. Zalogowałam się na e-rejestrację. Weszłam na tą wyszukiwarkę - 1 minutę od odświeżenia danych wyszukałam co mnie interesuje. Anulowałam tamto szczepienie i wzięłam to nowe - dobrze jak masz kilka opcji - np. kilka danego dnia w danym punkcie, wtedy jak ktoś inny zgarnął masz wybór.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Magu wrote:A propos szczepień - ja się wstępnie zapisałam na pfizera, chociaż w ogóle nie mam pewności czy się zaszczepię. Po prostu zapisałam się, żeby sobie termin zarezerwować. Ale w sumie chyba wolałabym modernę i pytanie moje tutaj czy mogę się przepisać? Bo jak się zalogowałam to nie mam opcji nawet sprawdzenia terminów, mogę za to anulować ten termin, który mam. Pewnie dopiero jak anuluję będę mogła szukać terminu na modernę?
moim znajomym babeczka z infolinii znalazła wcześniejszy termin
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Ja też zarezerwowałam termin, ale jeszcze nie wiem, czy się zaszczepię. Lekarz na połówkowych był przeciwny, zobaczę, co w czwartek powie moja lekarka.
Kama, zobacz tutaj, widziałam, że są przeceny
https://cangaroo.pl/pl/sukienki-do-karmienia
Ja ostatnio kupiłam luźną na ramiączkach w Reserved. Ale bardzo długą, nie wiem, gdzie w niej wyjdęZrobiłam też przegląd szafy, kilka sukienek się nada.
Brzuszek mi wreszcie trochę wybiło. Ale się cieszę
Kama91 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Nie wiem bo to pierwsza wizyta. Pediatra usłyszał szmery nad sercem i dał skierowanie do kardiologa. A co on zrobi to się okaże. Być może nic bo młody nie pozwoli. On ma 1,5 roku wiec jeszcze głupiutkie i nie usiedzi na miejscu