Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.Widzę,że u Was różne nastroje i jest kolorowo od emocji.Ja mam wrażenie, że doba jest za krótka.Wczoraj było tak pięknie, pojechaliśmy na działkę i pełna zapału miałam przesadzić truskawki w cień(zawsze uwielbiałam takie dłubanie w ziemi bo działa terapeutycznie)a tu klops,wyrwałam kilka chwastów i ogarnęła mnie niemoc.W rezultacie niewiele zrobiłam, mąż śmiał się tylko i kazał odpoczywać więc leżałam na leżaczku jak loszka;-)
Mam wrażenie że moja kondycja spadła do poziomu podłogi albo i niżej.Za to libido mam +1000,mogłabym codziennie, szkoda tylko że mój chłop nie chce tego wykorzystać w pełni;-( co rodzi moją frustrację i jakoś tak czuję się zaniedbana przez niego...ahhh. Udało nam się zaklepać opiekę nad dziećmi w weekend i szukam teraz jakiegoś hotelu,alemarnie to widzę, bo na 1 dobę nie wszyscy chcą wynająć.Mamy tylko sobotę niedzielę więc jakoś nie widzę podróży daleko ponad 200km.
Poza tym wszystko dobrze, malutka sprzedaje mi codziennie solidną porcję kopniaków,powoli już zaczynam kompletować torbę do szpitala(nie patrzcie na mnie-z powodu porodu przedwczesnego wolę mieć torbę gotową na cito )
MamaTrójki polecam dr Węgrzynowskiego do echa serca, jest bardzo dokładny i ma ogromną wiedzę, ogólnie specjalizuje się w wadach serca.Musisz koniecznie wykonać też porządne usg powyżej 33 tyg aby sprawdzić czy ubytek zrósł się lub powiększył.W większości przypadków ubytki do 0,5 cm zrastają się same, ale konieczna jest kontrola.Zresztą Ty jesteś mądra kobieta więc wiesz co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 11:00
-
My po wczorajszej wizycie wszystko jest ok. Synuś waży 400 gram w 20tygodniu i 4dniu. Kolejna wizyta 8czerwca i czeka mnie krzywa cukrową.
Nalia, Kama91, Magu, Tusianka, Mama Trójki, opóźniona, Benus191, nat87, Cola87, Mum2b lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKania85 wrote:Cześć dziewczyny.Widzę,że u Was różne nastroje i jest kolorowo od emocji.Ja mam wrażenie, że doba jest za krótka.Wczoraj było tak pięknie, pojechaliśmy na działkę i pełna zapału miałam przesadzić truskawki w cień(zawsze uwielbiałam takie dłubanie w ziemi bo działa terapeutycznie)a tu klops,wyrwałam kilka chwastów i ogarnęła mnie niemoc.W rezultacie niewiele zrobiłam, mąż śmiał się tylko i kazał odpoczywać więc leżałam na leżaczku jak loszka;-)
Mam wrażenie że moja kondycja spadła do poziomu podłogi albo i niżej.Za to libido mam +1000,mogłabym codziennie, szkoda tylko że mój chłop nie chce tego wykorzystać w pełni;-( co rodzi moją frustrację i jakoś tak czuję się zaniedbana przez niego...ahhh. Udało nam się zaklepać opiekę nad dziećmi w weekend i szukam teraz jakiegoś hotelu,alemarnie to widzę, bo na 1 dobę nie wszyscy chcą wynająć.Mamy tylko sobotę niedzielę więc jakoś nie widzę podróży daleko ponad 200km.
Poza tym wszystko dobrze, malutka sprzedaje mi codziennie solidną porcję kopniaków,powoli już zaczynam kompletować torbę do szpitala(nie patrzcie na mnie-z powodu porodu przedwczesnego wolę mieć torbę gotową na cito )
MamaTrójki polecam dr Węgrzynowskiego do echa serca, jest bardzo dokładny i ma ogromną wiedzę, ogólnie specjalizuje się w wadach serca.Musisz koniecznie wykonać też porządne usg powyżej 33 tyg aby sprawdzić czy ubytek zrósł się lub powiększył.W większości przypadków ubytki do 0,5 cm zrastają się same, ale konieczna jest kontrola.Zresztą Ty jesteś mądra kobieta więc wiesz co robić.
Kania jak miło, że jesteś.
Dzięki Kania za podpowiedź. Na pewno się wybiorę na echo serca, i na prenatalne też w 3 trymestrze. Na połówkowym lekarz mówił, że jest duża szansa, że zarośnie samoistnie przed porodem. Ale wolę zrobić echo dla własnego spokoju. -
nick nieaktualnyBenus191 wrote:Mnie po szczepieniu jeden dzien bolała ręka, dość mocno ale na drugi juz sladu nie bylo. Męża też bolała ale mniej, może dlatego, ze większą rękę ma
Ja jestem zakochana w naklejkach z naklejkomania.eu, zamowilam dla corki w zeszlym roku na całą ścianę, nic sie z nimi do tej pory nie stało, a ona za delikatna nie jest.
Ooo tantum verde, podbiore corce, moze bedzie troche lepiej. Chcialam kupic sobie cukierki z verdeny imbiorwe a pani w aptece, taka starsza farmaceutka mowi - oj kochanie, ja bym tego w ciazy nie jadla, sam syrop gluk-frukt i tego imbiru jak na lekarstwo, to poszlam po imbir
Biorę się za szukanie wózka, niechętnie ale jakis jednak musze mieć, mogłaby któraś polecić jak najlżejszy i najmniejszy? Dużo jeżdzę komunikacją, a na mojej trasie same małe, krótkie autobusy, to chce jakis zgrabny
Cybex Leotie Lux na razie mam w zakładkach.
Rozmawiałam z teściową i mówiła, że żaden z jej synów w wózku nie usiedział, więc przynajmniej będę mieć argument, że to męża wina i on będzie nosił dziecko do 3 roku zycia na spacerach.
Nie taki lekki ten Cybex. Polecam Ci stronę domowa.tv, tam różne wózki miejskie są.
My mamy Joie Mytrax, ale on też jest ciężki (ponad 11 kg) i wcale nie najmniejszy, ale za to prowadzi się fantastycznie. -
My wczoraj byliśmy z młodą w zoo, korzystając z ładnej pogody. Dzisiaj popołudniu mam połówkowe.
Zdecydowaliśmy się na wózek Kinderkraft Xmoov. Gondola i spacerówka to jeden element, a jest do 22 kg, na czym nam najbardziej zależało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 11:33
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ja mam wózek Bebetto Holland i chociaż jeździ sprawnie, to do lekkich nie nalezy niestety, ale za to jest kompaktowy i łatwo się składa, akurat to było dla mnie najważniejsze. No i nie jest tak niski jak pozostałe wózki, można go łatwo dostosować do wzrostu, a ja do niskich nie należę.
Ja póki co cieszę się wspaniała pogodą. U nas trzeci dzień słoneczko i cieplutko. Czekam właśnie w kolejce na swoją wizytę. Zobaczymy co tam słychać i mojego synka 😊 3 majcie kciuki!opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
U mnie też libido lepsze, wcześniej nie miałam ochoty, złe samopoczucie, izolacja i kiepska aura nie sprzyjały. Od tygodnia mam świetny nastrój, zaczęłam więcej wychodzić, w końcu schowałam ciepłe ciuchy i pogoda pozwala się atrakcyjnie ubrać 😊 Pola dostała już teraz prezent od dziadków na Dzień Dziecka, podpowiedziałam im hulajnogę/jeździk z Lidla i powiem Wam, że jest genialny (taka tańsza wersja Scoot&Ride), córcia jest zachwycona i cały dzień chciałaby na nim śmigać, a ja jestem zadowolona, bo wreszcie mogę chodzić na spacery w swoim tempie i nie ucieka mi ciągle, nie zbacza z trasy, chodzimy dalej i ja też czuję endorfiny od tego ruchu na świeżym powietrzu i słoneczku. Wszelkie bóle chyba rozchodziłam, a wcześniej ciągnęło mnie w pachwinach, myślałam że może mam jakieś zrosty. Jeszcze jutro pogoda w miarę ok, a potem znów się pogorszy, więc staram się korzystać."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nalia wrote:Adzie na karku wyszły jakieś krostki, chyba od słońca. Więc dzisiaj unikamy. Właśnie siedzę na lezaczku na balkonie, a ona się bawi w misce z wodą.
-
Menina wrote:U mnie wczoraj ból ręki, a dziś już praktycznie nic
Hej,
Ja już po. Póki co nie mam objawów. Jest mega ciepło więc odpoczywam sobie w sypialni.
Dzis pol nocy nie spałam, głowa mnie bolała. Chyba przez to nagłe ocieplenie. Bałam się coś brać jednak. Wolałam przeczekać i miec tabletke awaryjną na noc po szczepieniu bo podobno różnie bywa.Menina lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Miałam mieć dzisiaj szczepienie na covid, poszłam i Pani doktor na kwalifikacji do szczepienia nie zgodziła się mnie zaszczepić. Zadzwoniła przy mnie do Pani profesor (ginekolog), która jest w polskim towarzystwie ginekologicznym i tamta też na zarazie odroczyła.
Powiedziały obie, że zmieniły się zalecenia i kobiety w ciąży mogą zaszczepić się tylko Pfizerem i tylko w trzecim trymestrze.
Dodatkowo chcą ode mnie zaświadczenie od lekarza prowadzącego, że nie ma przeciwskazań do szczepienia..
Byłam w takim szoku, że do tej pory wyjść z niego nie mogę.
Pani doktor powiedziała, że oczywiście mogę na własną odpowiedzialność przyjąć teraz szczepionkę, ale jednak nie zrobiłam tego, skoro zmieniły się zalecenia to znaczy, że coś musiało się zadziać u kobiet we wcześniejszych tygodniach ciąży -
No oszaleć można. Mi w piątek lekarz mówił o Pfizerze i drugim trymestrze. W poniedziałek wieczorem zakwalifikowali i zaszczepili mnie bez problemu. Czy wczoraj/dziś nastąpiły jakieś zmiany?10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:No oszaleć można. Mi w piątek lekarz mówił o Pfizerze i drugim trymestrze. W poniedziałek wieczorem zakwalifikowali i zaszczepili mnie bez problemu. Czy wczoraj/dziś nastąpiły jakieś zmiany?
Nie mam pojęcia, ale zestresowałam się, a widać, że Pani doktor na kwalifikacji też się przejęła i ewidentnie wolałaby żebym zaszczepiła się w 3 trym. -
Ja dzwoniłam na infolinię, żeby zmienić na modernę. Terminów nie ma. Mogę pojechać pod Warszawę. A zapisana jestem na Pfizera. Na razie termin mam taki, że pierwsza dawka byłaby w skończonym 25 tygodniu, więc druga wypadłaby już w trzecim. Jak się coraz bardziej skłaniałam ku szczepieniu to już teraz nie wiem.
-
No to trochę mieszają bo najpierw twierdzili ze do 33 tc trzeba się wyrobić z obiema dawkami. Żyjemy w tak zakłamanych czasach ze prawdy się nie dowiemy. A każdy umywa ręce i chce mieć podkładkę ze ktoś inny bierze odpowiedzialność gdyby coś się stało. Niestety wszystko jest nowe i na nas testują.
-
Dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką moją która mieszka w DE i w zeszłym roku rodziła synka.U nich szczepienie ciężarnych jest nadal zabronione,większość lekarzy odradza szczepienia.To co pisze Ula także już gdzieś słyszałam że weszły takie zalecenia a mój lekarz twierdzi że najlepiej dla ciąży szczepić się w II trymestrze.Sama już nie wiem,mam dość tego wahadła szczepić się czy nie i teraz skłaniam się bardziej żeby odpuścić sobie.Jak zachoruje to mała dostanie moje przeciwciała czy to przez łożysko czy przez mleko po porodzie.