Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzycy brak, na czczo wynik 76, po godzinie 148 a po dwóch uwaga uwaga 66.
Mozna jeść dalej 🥰Apple Lady, Tusianka, lestaa, Kama91, Cola87, majóweczka83, Nalia, Mum2b, Mama Trójki, blama, Marghe, Etoilka lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Magu wrote:"Zasada" jest taka, że jak różnica pomiędzy terminem z OM i z USG jest nie większą niż 7 dni to bierze się pod uwagę termin z OM.
Na USG wszystko w porządku. Dzidziuś rośnie, waży już prawie 800g. Przepływy w tętnicach macicznych bardzo dobre. Obróciła się znowu głową do góry, a na połówkowych była już głową w dół. Trochę byłoby mi szkoda jakbym miała mieć cc przez ułożenie pośladkowe. No ale ma jeszcze dużo czasu niby. Zdjęcia żadnego ładnego nie udało się zrobić niestety, bo się chowa za łożyskiem.Następne usg to już usg trzeciego trymestru, na które planuję zapisać się na początek lipca.
Co do zasady to jest odwrotnie bierze się datę z pierwszego usg ( prenatalnego ) jaka datę najbardziej wiarygodna bo aż 90%
OM nie jest data wiarygodna właśnie dlatego ze każda z nas ma inna długość miesiączki ect.
„Towarzystwa ginekologiczne podkreślają, że najlepiej jest kierować się przy ustalaniu terminu porodu wynikiem badania USG.”1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
U mnie na USG wychodziła w 1 trymestrze różnica 3-4 dni, raz 5, więc zostaliśmy przy terminie z OM. ;P Ostatnio dziecko wyszło 3 dni większe, poprzednio jakieś 4 dni . Ja patrzę na datę z OM. Bo między 11 A 7 września to mała różnica. A też się spotkałam z kilkoma opiniami, że jeśli termin z USG nie różni się o więcej niż 7 dni od OM, to bierze się termin z OM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 20:05
❤Ada&Pola❤
-
Takie jest zdanie mojego ginekologa i wielokrotnie też o tym czytałam. Przy ciąży fizjologicznej, porodzie naturalnym, który rozpoczyna się samoistnie to i tak nie ma kolosalnego znaczenia, bo widełki na poród w terminie to aż 4 tygodnie. Ja mam z OM 2 września, z USG 5 września i chociaż mam w sobie pewność, że ciąża jest młodsza niż wynika z OM to jakoś tak się przywiązałam do terminu z miesiączki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez jakoś bardziej wierze w tp wyliczany z usg prenatalnego. Wiem ze napewno nie mam owulacji w 14 dniu cyklu wiec dla mnie liczenie w ten sposób nie ma sensu.
Dla mamy torebka. Dla teściowej bilety na musical. Krzak ogrodowy to fajny pomysł. Kosmetyki tez. -
nick nieaktualny
-
hej
Ja dziś dzień wizytyw końcu 4,5 tygodnia nie widziałam Bąbelka!
Dla mnie ta krzywa do przeżycia, są gorsze badania, jak trzeba to trzeba i tyle. Tak się aby zastanawiam, czy ta cytrynowa czy pomarańczowa glukoza nie jest jeszcze bardziej muląca.Mimi__, Nalia, nat87, Tusianka, Kama91 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Nie mam porównania jeśli chodzi o glukoze ale naprawdę tragedii nie ma. Tak jak wspominałam gorsze jest potrójne klucie. Jak już przy 3 powiedziała, że z nadgarstka spróbujemy to mi się całkiem słabo zrobiło. Kazde miejsce po 3 razy klute i jeszcze ta igłą kręciła w lewo i w prawo bo nic nie leciało. Za 2 razem to zrobiła dziurę i krew kapala do fiolki. Jak ktoś lubi pobieranie to bardzo polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 10:47
-
A ja dopiero się dodzwoniłam do synevo... Ide 1.06 na 7 na krzywą
Im wcześniej tym lepiej. Apropo jeszcze prezentu na Dzień mamy to nie ma najlepszego. Kazdy jest pod mame, jedna lubi zakupy kosmetyczne inna bedzie zachwycona biżuterią. Ja wiem ze moja mama zawsze sie cieszy z krzaków do ogrodu hehe kiedyś kupilam jej bon do kosmetyczki na zabiegi to nie była zachwycona, nie przepada jakoś za tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 10:56
-
Ja ostatnio coraz większy problem mam z moją mamą i prezentami. Odkąd jest pandemia i pracuje zdalnie, to o wiele trudniej jej kupić prezent, bo już nie potrzebuje nowych ubrań do pracy, mniej kosmetyków itd.
A ja mam inne pytanie do dziewczyn, które już rodziły - czy piersi jeszcze dużo do porodu urosną? Już powiem szczerze, że coraz bardziej odczuwam ich ciężar, szczególnie jak jeszcze rano nie założę stanika. Czy ta wielkość już będzie podobna?09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
lestaa wrote:Ja ostatnio coraz większy problem mam z moją mamą i prezentami. Odkąd jest pandemia i pracuje zdalnie, to o wiele trudniej jej kupić prezent, bo już nie potrzebuje nowych ubrań do pracy, mniej kosmetyków itd.
A ja mam inne pytanie do dziewczyn, które już rodziły - czy piersi jeszcze dużo do porodu urosną? Już powiem szczerze, że coraz bardziej odczuwam ich ciężar, szczególnie jak jeszcze rano nie założę stanika. Czy ta wielkość już będzie podobna?Tusianka lubi tę wiadomość