X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycy brak, na czczo wynik 76, po godzinie 148 a po dwóch uwaga uwaga 66.
    Mozna jeść dalej 🥰

Apple Lady, Tusianka, lestaa, Kama91, Cola87, majóweczka83, Nalia, Mum2b, Mama Trójki, blama, Marghe, Etoilka lubią tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Cukrzycy brak, na czczo wynik 76, po godzinie 148 a po dwóch uwaga uwaga 66.
    Mozna jeść dalej 🥰
    Super!!! Ja idę w piątek i już się boję , jakoś przeżywam cukrzycę :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    "Zasada" jest taka, że jak różnica pomiędzy terminem z OM i z USG jest nie większą niż 7 dni to bierze się pod uwagę termin z OM.
    Na USG wszystko w porządku. Dzidziuś rośnie, waży już prawie 800g. Przepływy w tętnicach macicznych bardzo dobre. Obróciła się znowu głową do góry, a na połówkowych była już głową w dół. Trochę byłoby mi szkoda jakbym miała mieć cc przez ułożenie pośladkowe. No ale ma jeszcze dużo czasu niby. Zdjęcia żadnego ładnego nie udało się zrobić niestety, bo się chowa za łożyskiem. :) Następne usg to już usg trzeciego trymestru, na które planuję zapisać się na początek lipca.
    Jaka już duża 🥰u mnie cały czas główka do góry ciekawe kiedy zechce się obrócić 🤷🏻‍♀️
    Co do zasady to jest odwrotnie bierze się datę z pierwszego usg ( prenatalnego ) jaka datę najbardziej wiarygodna bo aż 90%
    OM nie jest data wiarygodna właśnie dlatego ze każda z nas ma inna długość miesiączki ect.

„Towarzystwa ginekologiczne podkreślają, że najlepiej jest kierować się przy ustalaniu terminu porodu wynikiem badania USG.”

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG wychodziła w 1 trymestrze różnica 3-4 dni, raz 5, więc zostaliśmy przy terminie z OM. ;P Ostatnio dziecko wyszło 3 dni większe, poprzednio jakieś 4 dni . Ja patrzę na datę z OM. Bo między 11 A 7 września to mała różnica. A też się spotkałam z kilkoma opiniami, że jeśli termin z USG nie różni się o więcej niż 7 dni od OM, to bierze się termin z OM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 20:05

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie jest zdanie mojego ginekologa i wielokrotnie też o tym czytałam. Przy ciąży fizjologicznej, porodzie naturalnym, który rozpoczyna się samoistnie to i tak nie ma kolosalnego znaczenia, bo widełki na poród w terminie to aż 4 tygodnie. Ja mam z OM 2 września, z USG 5 września i chociaż mam w sobie pewność, że ciąża jest młodsza niż wynika z OM to jakoś tak się przywiązałam do terminu z miesiączki.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w prezencie dla mamy mam zestaw kosmetyków i szczotkę do ciała z naturalnego włosia. A dla teściowej nie wiem.

Ja się trzymam terminu z USG, ale wiadomo, że maluch może przyjść na świat kiedy chce, byle mu się za bardzo nie pospieszyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprzedam tanio książki komplet 10 zł plus koszt dostawy jestem tatą i po prostu piersią mi juz zalegają na półce a chętnie dam im drugie życie :) jeśli ktoś zainteresowany to proszę o wysłanie zaproszenia i kontakt priv ;)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U Twojego synka?
    Tak. Ale wszystko dobrze się skończyło. Niewiadomo skąd wzięty się takie nieprawidłowości.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakoś bardziej wierze w tp wyliczany z usg prenatalnego. Wiem ze napewno nie mam owulacji w 14 dniu cyklu wiec dla mnie liczenie w ten sposób nie ma sensu.

Dla mamy torebka. Dla teściowej bilety na musical. Krzak ogrodowy to fajny pomysł. Kosmetyki tez.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię mojej bon do Rossmana.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak - super wyniki, pozazdrościć, ja walczę z dietą póki co ☺️ ja mamie kupiłam zestaw do basenu - koło, materac itp. nie moze sie już doczekać kiedy rozłożymy basen 😁

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mamy mam bransoletkę, uwielbiam takie dedykowane cuda.
    https://perelkamamy.pl/produkt/bransoletka-grace/

Mama Trójki lubi tę wiadomość

• Kama91 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już w przychodni w oczekiwaniu na krzywą. Dobrze, że przyszłam wcześniej bo juz jest 15 osób za mną A dopiero otworzyli. W dodatku sami emeryci i ciężarne. Idealnie :D

Nalia, nat87 lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie boje się bardzo krzywej. Gdyby wyszła cc to będzie motywacja żeby się nie zapuścić jeszcze bardziej w tej ciąży.
    Powodzenie :)

• Kama91 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) ja już po 2 pobraniu. Ta glukoza nie jest taka zła (kupiłam cytrynowa) gorzej z pobieraniem 3 razy bo u mnie żył nigdy nie mogą znaleźć. Juz teraz była rzeźnia A 3 raz to nie wiem jak pobierze.

Nalia lubi tę wiadomość

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :D
    Ja dziś dzień wizyty :) w końcu 4,5 tygodnia nie widziałam Bąbelka!

Dla mnie ta krzywa do przeżycia, są gorsze badania, jak trzeba to trzeba i tyle. Tak się aby zastanawiam, czy ta cytrynowa czy pomarańczowa glukoza nie jest jeszcze bardziej muląca.

Mimi__, Nalia, nat87, Tusianka, Kama91 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam porównania jeśli chodzi o glukoze ale naprawdę tragedii nie ma. Tak jak wspominałam gorsze jest potrójne klucie. Jak już przy 3 powiedziała, że z nadgarstka spróbujemy to mi się całkiem słabo zrobiło. Kazde miejsce po 3 razy klute i jeszcze ta igłą kręciła w lewo i w prawo bo nic nie leciało. Za 2 razem to zrobiła dziurę i krew kapala do fiolki. Jak ktoś lubi pobieranie to bardzo polecam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 10:47

• Beza87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero się dodzwoniłam do synevo... Ide 1.06 na 7 na krzywą
    Im wcześniej tym lepiej. Apropo jeszcze prezentu na Dzień mamy to nie ma najlepszego. Kazdy jest pod mame, jedna lubi zakupy kosmetyczne inna bedzie zachwycona biżuterią. Ja wiem ze moja mama zawsze sie cieszy z krzaków do ogrodu hehe kiedyś kupilam jej bon do kosmetyczki na zabiegi to nie była zachwycona, nie przepada jakoś za tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 10:56

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio coraz większy problem mam z moją mamą i prezentami. Odkąd jest pandemia i pracuje zdalnie, to o wiele trudniej jej kupić prezent, bo już nie potrzebuje nowych ubrań do pracy, mniej kosmetyków itd.

A ja mam inne pytanie do dziewczyn, które już rodziły - czy piersi jeszcze dużo do porodu urosną? Już powiem szczerze, że coraz bardziej odczuwam ich ciężar, szczególnie jak jeszcze rano nie założę stanika. Czy ta wielkość już będzie podobna?

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Magu Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    Ja ostatnio coraz większy problem mam z moją mamą i prezentami. Odkąd jest pandemia i pracuje zdalnie, to o wiele trudniej jej kupić prezent, bo już nie potrzebuje nowych ubrań do pracy, mniej kosmetyków itd.

A ja mam inne pytanie do dziewczyn, które już rodziły - czy piersi jeszcze dużo do porodu urosną? Już powiem szczerze, że coraz bardziej odczuwam ich ciężar, szczególnie jak jeszcze rano nie założę stanika. Czy ta wielkość już będzie podobna?
    Nie ma na to reguły raczej. Moje w poprzedniej ciąży nie urosły w ogóle.

Tusianka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ