Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Dzisiaj się obudziłam, a tam podłużna plama, jakby wody na prześcieradle, ale raczej wilgotna niż mokra. 😐 Poszłam do łazienki i zrobiłam sobie test ph z pochwy, ale wyszedł niski, czyli to raczej nie wody.
Też często mam taką rzadką wydzielinę i również za każdym razem myśli idą w stronę wód płodowych..
Ale to po prostu chyba na tym etapie jest normalne, bo u mnie wszystko zamknięte i szczelne więc skąd by wody.
Mam też paski lakmusowe, zrobię sobie z ciekawości test.Nalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Też często mam taką rzadką wydzielinę i również za każdym razem myśli idą w stronę wód płodowych..
Ale to po prostu chyba na tym etapie jest normalne, bo u mnie wszystko zamknięte i szczelne więc skąd by wody.
Mam też paski lakmusowe, zrobię sobie z ciekawości test.❤Ada&Pola❤
-
Hej, oo ja też tak mam. Hmm mokro. Trochę się niepokoiłam, ale ja też wszystko mam pod kontrolą.
Może to po prostu taki etap ciąży? Nasze dzieciaczki są po prostu większe.
Ja dodatkowo zaczęłam nabierać kilogramów.
Mały w brzuchu szaleje. Wczoraj mąż trzymał rękę na moim brzuchu i mały zaczął fikać. Mąż to czuł, ale był zadowolony. Chodził i nucił, bedzie dzidzia, będzie dzidzia🙆😜 -
Nalia wrote:W pierwszej ciąży jak mi się sączyly wody, to pamiętam, że jak włożyłam sobie pasek lakmusowy do środka, to był cały granatowy. A tych wód wcale nie było dużo.
To dobrze wiedzieć ze te paski działają bo ja słyszałam ze niekoniecznie. Ja w tamtej ciąży kupiłam takie wkładki na obecność wód płodowych ale teraz są niedostępne. Były bardzo drogie. Za 6 wkładek zapłaciłam wtedy 60 zł wiec bardzo oszczędnie używałam. -
Dreamer wrote:To dobrze wiedzieć ze te paski działają bo ja słyszałam ze niekoniecznie. Ja w tamtej ciąży kupiłam takie wkładki na obecność wód płodowych ale teraz są niedostępne. Były bardzo drogie. Za 6 wkładek zapłaciłam wtedy 60 zł wiec bardzo oszczędnie używałam.❤Ada&Pola❤
-
Cześć Dziewczyny,
Nieskromnie zapytam, czy mogę dołączyć
Termin według OM mam na 2 września, a co wyjdzie... Tego nie wiem
W brzuszku mam dziewuszkę, małą Dianę. Rozwija się zdrowo, wszystko gra.
Tak Was podczytuję i doszłam do postów o wykonaniu się bobasów - u mnie dzisiaj dwa razy taka kilkucentymetrowa góra po jednej stronie brzuszka - jeszcze tego nie doświadczyłam. Mam wrażenie, że Mała zmieniła pozycję, wszystko mnie tam boli, w dodatku czuje, że coś mi naciągnęła, prawie się wyprostować nie mogę jak wstaje z łóżka... 😅
Życzę Wam miłej niedzieli.🖤Tusianka, majóweczka83, Marianka@87, Magu, Kama91 lubią tę wiadomość
-
niewyspana wrote:Cześć Dziewczyny,
Nieskromnie zapytam, czy mogę dołączyć
Termin według OM mam na 2 września, a co wyjdzie... Tego nie wiem
W brzuszku mam dziewuszkę, małą Dianę. Rozwija się zdrowo, wszystko gra.
Tak Was podczytuję i doszłam do postów o wykonaniu się bobasów - u mnie dzisiaj dwa razy taka kilkucentymetrowa góra po jednej stronie brzuszka - jeszcze tego nie doświadczyłam. Mam wrażenie, że Mała zmieniła pozycję, wszystko mnie tam boli, w dodatku czuje, że coś mi naciągnęła, prawie się wyprostować nie mogę jak wstaje z łóżka... 😅
Życzę Wam miłej niedzieli.🖤
Hejka,Kojarzę Cię,pewnie z sierpniówek bo widzę że masz termin na granicy.Witaj!
niewyspana lubi tę wiadomość
-
Niewyspana Hej ☺️
Jeju, to chyba ta pogoda. Znowu mam katar, w rodzinie każdy na gardło albo katar narzeka
Kiedy będzie ciepło?niewyspana lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mum2b wrote:Dziewczyny co na bol gardla w ciąży oprocz wody z soda? Uzywam argentin tez, nic jie działa.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Kania85 wrote:Hejka,Kojarzę Cię,pewnie z sierpniówek bo widzę że masz termin na granicy.Witaj!
Ostatnio bardzo przywiązałam się do terminu na wrzesień, chociaż mam wrażenie, że mała wypełznie wcześniej. Na USG też jest większa tydzień/ półtora zawsze.
Pogodę mamy fatalną, słońce, deszcz, wieje... I tak na zmianę. Niewiadomo jak się w ogóle ubrać. 😱 -
niewyspana wrote:Dokładnie, byłam z dziewczynami przez chwilę
Ostatnio bardzo przywiązałam się do terminu na wrzesień, chociaż mam wrażenie, że mała wypełznie wcześniej. Na USG też jest większa tydzień/ półtora zawsze.
Pogodę mamy fatalną, słońce, deszcz, wieje... I tak na zmianę. Niewiadomo jak się w ogóle ubrać. 😱
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Właśnie siedzę na krzywej. Wzielam zwykła, bezsmakowa glukozę bo niby lekarze tak zalecają. I powiem Wam że tragedii nie ma. Bez problemu wypiłam😊 wieczorem wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 07:23
Nalia, Apple Lady, Mama Trójki lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
niewyspana wrote:25.08 powinno być z pierwszych prenatalnych
niewyspana lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Dziś u mnie piękny dzień.
Niestety od jutra znowu deszcz zapowiadają.
Ja jutro wizyta u lekarza, niestety dopiero przed 16, ale jakoś wytrzymam. I zaczynam w końcu ciążowe L4!
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
nick nieaktualnyWitam się po weekendzie
Wodnista wydzielina w ciąży jest w normie. Też taką mam. Fajnie mieć papierki lakmusowe, żeby sprawdzić, czy to nie wody płodowe. Ja niestety nie mam i czasami przez to się denerwowałam. Ale z drugiej strony wody płodowe odpływają cały czas a wydzielina wodnista nie jest cały czas. Tak to obserwuje u siebie i to pomaga się uspokoić.
A gdzie kupiłyście papierki lakmusowe?