Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Ula a długi noworodek to jaki ? Bo jeśli chodzi o wagę to taki standard to 3,5 kg. A jak jest z długością bo te apki to takie bzdury podają ? Moj pierwszy syn był raczej mały ale głowę zawsze miał na 90 centylu wiec raczej nie byłby łatwy do porodu mimo niskiej wagi.
U mnie podobnie głowa i brzuszek u synka duże a nóżki małe. Czapkę na lato mamy na 3-4 lata z zeszłego roku (miał wtedy 1,5 roku) i nie wiem czy ją jeszcze nałożę dla 2,5 latka. jak dużą główkę miał Twój synek?
-
nick nieaktualnyWreszcie się ruszyłam z wyprawką, dotąd tylko ogarniałam rzeczy po córce, zostało mi kilka pudełek tylko z zimowymi kurtkami, więc muszą poczekać na swój czas.
Dla Małego zamówiliśmy wózek, w fajnej promocji, bo fotelik samochodowy gratis - 11 kg wazy ze spacerówką i 12 z gondolą,był tylko jeden lżejszy ale w cenie z kosmosu. Lekko się prowadzi, więc liczę, że mój brzuch po cc da radę.
Zaraz jadę do Smyka odebrać zamówienie z ubrankami, może coś stacjonarnie jeszcze dokupięmajóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkim Wam życzę cudownego dnia dzisiaj!
My wczoraj z córcią upiekłyśmy ciasto i dzisiaj będziemy świętować z moimi córciami, moją mamą i babcią. Taki kobiecy, wielopokoleniowy Dzień Mamy.
Mi większe drugie dziecko (około 3700 g.) rodziło się łatwiej i szybciej, niż pierwsze niecałe 3 kg. Także jak duży dzidziuś będzie to się nie martwię.majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki !
My już po wczorajszej wizycie wypoczęte😀🥰malutka znowu podwoiła wagę i jest idealnie jak na 24tc-664g.To wypada jakiś 50 centyl wiec się nie martwię,moje dzieci to także raczej średniaki pod względem wagi.Chciałam ją troszkę podejrzeć bo codziennie już sobie gadamy a tu masz Ci los-stopa na twarzy 🤭No na pewno nie jest wygimnastykowana po mnie😀.Dostaliśmy zielone światło na urlopik także zaczynamy organizować wakacje,będzie to początek lipca,później się boję,poza tym brzuch już teraz mam duży i zastanawiam się jak ja będę wyglądać w tym 30tc😩😱jedziemy chyba do Grecji,tym razem zdecydowaliśmy się na biuro podróży,bo oni najlepiej będą zorientowani jakie wymogi covidowe(ja nie będę się jednak szczepić)No i fajnie będzie mieć ubezpieczenie na wypadek gdybym gorzej się poczuła i musielibyśmy odwołać urlop.Dzieciaki i mąż uradowani.
Ami Ami pisałyśmy o tych wynikach żelaza.Myślałam ze u mnie w normie,a tu wczoraj się dowiedziałam ze już rezerwa się kończy i mam lekką anemię.Dziś pojechałam specjalnie do naszej szczecińskiej zakwasowni i kupiłam zakwas z buraków.Ile tego pijecie dziennie(ponoć do 50ml na czczo wystarczy)podniosło to Wam wyniki?Na obiad dziś wątróbka z cebulką,mam na razie regulować dietąa jak to nic nie zmieni wprowadzić suple (do 30mg na dzień )
Cudownego dnia kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 10:06
Tusianka, Mama Trójki, majóweczka83, Nalia, nat87, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagu wrote:Wszystkiego najlepszego Mamuśki!
Orientujecie się w którym tygodniu najlepiej zaszczepić się na krztusiec? Zapomniałam zapytać gina na wizycie, a jestem teraz z córką w przychodni to bym się od razu zapisała na kwalifikację do szczepienia.
dostałam informację, ze od 16 do 36 tygodnia ale sprawdź to jeszcze MaguMagu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKania85 wrote:Hej mamuśki !
My już po wczorajszej wizycie wypoczęte😀🥰malutka znowu podwoiła wagę i jest idealnie jak na 24tc-664g.To wypada jakiś 50 centyl wiec się nie martwię,moje dzieci to także raczej średniaki pod względem wagi.Chciałam ją troszkę podejrzeć bo codziennie już sobie gadamy a tu masz Ci los-stopa na twarzy 🤭No na pewno nie jest wygimnastykowana po mnie😀.Dostaliśmy zielone światło na urlopik także zaczynamy organizować wakacje,będzie to początek lipca,później się boję,poza tym brzuch już teraz mam duży i zastanawiam się jak ja będę wyglądać w tym 30tc😩😱jedziemy chyba do Grecji,tym razem zdecydowaliśmy się na biuro podróży,bo oni najlepiej będą zorientowani jakie wymogi covidowe(ja nie będę się jednak szczepić)No i fajnie będzie mieć ubezpieczenie na wypadek gdybym gorzej się poczuła i musielibyśmy odwołać urlop.Dzieciaki i mąż uradowani.
Ami Ami pisałyśmy o tych wynikach żelaza.Myślałam ze u mnie w normie,a tu wczoraj się dowiedziałam ze już rezerwa się kończy i mam lekką anemię.Dziś pojechałam specjalnie do naszej szczecińskiej zakwasowni i kupiłam zakwas z buraków.Ile tego pijecie dziennie(ponoć do 50ml na czczo wystarczy)podniosło to Wam wyniki?Na obiad dziś wątróbka z cebulką,mam na razie regulować dietąa jak to nic nie zmieni wprowadzić suple (do 30mg na dzień )
Cudownego dnia kochane!
Pewnie planujcie wakacje, superWyglądać na pewno będziesz pięknie, ale może być po prostu ciężej, zwłaszcza, że Grecja to bardzo ciepły kraj jest. Mnie w ciąży ciepłym latem dokuczały obrzęki na stopach, to było po 30 tygodniu ciąży.
Kania a gdzie jest szczecińska zakwasownia? -
Mama Trójki mnie na szczęście zawsze omijały obrzęki w ciąży.
Zakwasownia jest na ryneczku Wilcza przy BandurskiegoMama Trójki lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego mamuśki 🥰 ja dziś byłam na podglądzie i mała już ma trochę ponad 600g, bardzo długie nogi. Myślę że będzie większa niż synek bo patrzyłam ostatnio że w 24+4 tc ważył 777g. Myślę że mała może ważyć więcej. U gina prowadzącego mam wizytę w 24+1 to zobaczymy wtedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 10:56
Tusianka, majóweczka83, opóźniona lubią tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Hej mamuśki !
Cudownego dnia kochane!
Ja piję ten zakwas tak co drugi dzień. Biorę Sorbifer Durules ale jedna tabletkę (kazał mi niby dwie, ale boje się że zacznie mnie zapychać). Do tego będę teraz piją pokrzywę. Mi kazał zbadać także Wit B12, jak będę badać to zbadam ferrytyne i żelazo. U mnie bez zmian hemoglobina 11.2
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualnyanulka20 wrote:A tak z ciekawości pytam. Czy składacie życzenia swoim teściowym z okazji dnia mamy?
Jak Mąż dzwoni do swojej Mamy to krzyknę do słuchawki wszystkiego najlepszegozawsze dzwonie do niej na dzien tesciowej, o ile uslysze w radio, ze jest.
Moja mama i tesciowa zazwyczaj nas odwiedzaja w dzien dziecka i wtedy dostaja identyczne prezenty od nas wszystkich -
nick nieaktualny
-
A jaką macie hemoglobinę? Ja miałam lekko powyżej 12, a teraz 11,7 i lekarz powiedział, że do zaakceptowania. Ale hematolog badała mi ferrytynę i B12 i to mam w normie. Szukałam zakwasu w kilku sklepach i na razie nie znalazłam. Chyba że szukałam w złych miejscach.
-
Dreamer wrote:Ula a długi noworodek to jaki ? Bo jeśli chodzi o wagę to taki standard to 3,5 kg. A jak jest z długością bo te apki to takie bzdury podają ? Moj pierwszy syn był raczej mały ale głowę zawsze miał na 90 centylu wiec raczej nie byłby łatwy do porodu mimo niskiej wagi.
Pierwszy syn mimo, że miesiąc przed terminem się urodził miał 55cm, a drugi syn w terminie 59 cm -
nick nieaktualnyMagu wrote:A jaką macie hemoglobinę? Ja miałam lekko powyżej 12, a teraz 11,7 i lekarz powiedział, że do zaakceptowania. Ale hematolog badała mi ferrytynę i B12 i to mam w normie. Szukałam zakwasu w kilku sklepach i na razie nie znalazłam. Chyba że szukałam w złych miejscach.
Też 11,7 i dostałam żelazo 2x1 bo spadła hemoglobina z 13 i lekarz mówił, że dopiero fizjologiczny spadek żelaza w ciąży przede mną.