Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi z krzywej wyszło 83-150-138. Z tego co patrzyłam to chyba na granicy normy. Ale jutro mam wizytę (W końcu po 30 dniach!). Gdyby nie wyczuwalne ruchy to juz bym chyba osiwiala. Poza tym morfologia tez słabiutko, może przepisze mi dodatkowe żelazo. Zakwas pije dopiero od 2 tygodni, wiec jeszcze chyba za szybko żeby oczekiwać rezultatów.
-
Moje wyniki krzywej: 80-118-96, więc cukrzycy nie mam
. Krew bardzo dobrze hemoglobina 13,1 - wzrosła od zeszłego miesiąca o 0,2 a ja nic na jej wzrost nie robię. Jedyne co to mam bardzo wysokie niedojrzałe granulocyty IG drugi raz z rzędu. TSH ciut wzrosło z 0,95 do 1,2, ale to też blisko 1.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Czy któraś z Was ma może łóżeczko chicco next to me dream? Jeśli tak, to miałabym parę pytań
wiem, że temat łóżeczek juz dawno się tu przewijal (Ale wtedy nie myślałam o wyprawce
. Może polecicie jakąś dostawkę, która ma kolka, wsuwane nogi (pasujące do lozka z szufladami)? I fajnie jakby była też funkcja kołyski plus niewielka szerokość.
Nalia lubi tę wiadomość
-
lestaa wrote:Moje wyniki krzywej: 80-118-96, więc cukrzycy nie mam
. Krew bardzo dobrze hemoglobina 13,1 - wzrosła od zeszłego miesiąca o 0,2 a ja nic na jej wzrost nie robię. Jedyne co to mam bardzo wysokie niedojrzałe granulocyty IG drugi raz z rzędu. TSH ciut wzrosło z 0,95 do 1,2, ale to też blisko 1.
U mnie TSH spadło, dwa miesiące temu 1,4 teraz 0,95.lestaa lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kama91 wrote:Czy któraś z Was ma może łóżeczko chicco next to me dream? Jeśli tak, to miałabym parę pytań
wiem, że temat łóżeczek juz dawno się tu przewijal (Ale wtedy nie myślałam o wyprawce
. Może polecicie jakąś dostawkę, która ma kolka, wsuwane nogi (pasujące do lozka z szufladami)? I fajnie jakby była też funkcja kołyski plus niewielka szerokość.
❤Ada&Pola❤
-
Ale się rozszalalyscie z tymi Krzywymi. Dobrze mieć to z głowy. Ja wynik jest na granicy normy to lekarze różnie podchodzą do tego. Bo te normy są ciagle luzowane. I cześć lekarzy już wtedy zaleca dietę.
A mnie zaczyna zgaga męczyć i to taka mega. Pamietam ja z trzeciego trymestru. Pojawiła się razem z zaparciami. Teraz wcześniej. Chyba musza jakieś kefiry wjechać. -
Dreamer wrote:Dziewczyny kiedy powtarzacie badanie na przeciwciała toksoplazmozy ? Oglądałam teraz wielgosia i on mówi ze miedzy 21 a 26 tc. A mi nic lekarka nie mówiła na ten temat. A byłam wczoraj. Mam prawie 25 tc
-
Dreamer wrote:Dziewczyny kiedy powtarzacie badanie na przeciwciała toksoplazmozy ? Oglądałam teraz wielgosia i on mówi ze miedzy 21 a 26 tc. A mi nic lekarka nie mówiła na ten temat. A byłam wczoraj. Mam prawie 25 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 21:34
❤Ada&Pola❤
-
Ja robię trochę częściej niż się zaleca, bo mam 4 wspaniałe koty
Nie są wychodzące, ale też nigdy nie wiadomo.
Robiłam na samym początku, w 16 i w 21 tygodniu. Teraz pewnie powtórzę za 4 tygodnie i jakoś pod koniec lipca.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja powtarzałam badanie na toxo na ostania wizytę to była 20+6 chyba czy coś. Więc robiłam po skończonym 20tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 21:50
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dreamer wrote:Ja truskawki kupuje codziennie. W warzywniaku po 15 zł. A takie przy drodze z napisem - od rolnika po 25. Fakt są dużo lepsze bo smakują jak takie z ogródka. Pomijając pędzenie zła informacja jest taka ze takie owoce które szybko się psują są zaraz po zerwaniu pryskanie środkami na pleśń. Niestety takie czasy. I tak się trafiają w kobiałce zepsute.
Widzę ze Krzywe idą pełna para. Ja dostałam wczoraj skierowanie. Kupuje cytrynowa. W ciąży z synem robili mi krzywa jak leżałam w szpitalu. I sam szpital kupił mi cytrynowa wiec ja się nie obawiam ze coś z nią nie tak. Z reszta by ja wycofali gdyby fałszowała wyniki.
Jak tam Wasz wzrok ? Czujecie jakaś różnice w ostrości wzroku ?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dziewczyny jakiś bezpieczny i skuteczny suplement na układ moczowy? Coś z żurawiną? Wyszły mi ostatnio dość liczne bakterie, ale ponieważ żadnych objawów nie miałam to lekarz nic nie wprowadził. A dzisiaj coś zaczęłam częściej sikać i tak po odrobince, jeszcze jakiegoś pieczenia/swędzenia nie ma, ale biorąc pod uwagę, że w sobotę mąż wraca po 2 miesiącach i może dojść syndrom miesiąca miodowego to wolę coś sobie włączyć. Tym bardziej, że mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki a za tydzień Boże Ciało, więc będzie ciężko się dostać.
-
Magu wrote:Dziewczyny jakiś bezpieczny i skuteczny suplement na układ moczowy? Coś z żurawiną? Wyszły mi ostatnio dość liczne bakterie, ale ponieważ żadnych objawów nie miałam to lekarz nic nie wprowadził. A dzisiaj coś zaczęłam częściej sikać i tak po odrobince, jeszcze jakiegoś pieczenia/swędzenia nie ma, ale biorąc pod uwagę, że w sobotę mąż wraca po 2 miesiącach i może dojść syndrom miesiąca miodowego to wolę coś sobie włączyć. Tym bardziej, że mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki a za tydzień Boże Ciało, więc będzie ciężko się dostać.
Ostatnio w moczu nieliczne bakterie i posiew czysty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 22:41
Magu lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
W przyszłym tygodniu, razem z krzywą. To będzie 25+2 tc