Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też robię częściej toxo ze względu na kota w domu.
Krzywą cukrową będę robić w poniedziałek.
Ze wzrokiem jest ok, nie zauważyłam zmian.Za to czasem mózg jak kalafior
No i łatwo się wzruszam.
Ja myślę nad Chicco Next2me magic. Myślałam też o koszu Mojżesza, ale jest mniejszy od Chicco i nie ma odpinanego boku.
Chyba, że znacie lepszą dostawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 23:37
-
Ulaa wrote:Mogę polecić naszą dostawkę, która będzie nam też służyła jako łóżeczko podczas wyjazdów 😊
https://m.ceneo.pl/76849748
Ta Twoja właśnie mi sie podoba Ale jej nogi chyba się nie składają i trzeba je wysuwać pod łóżko?
Ją już przed gabinetem. Za 15 min wchodzęNalia lubi tę wiadomość
-
Kama91 wiesz co, chyba się nie składają właśnie 😔 szczerze mówiąc nie zwracałam uwagi na to, bo my mamy sporo przestrzeni pod łóżkiem.
Jedziemy na spontanie dzisiaj na romantyczny wyjazd we dwoje (no dobra, Ludzik w brzuchu jedzie z nami 🤣) 🥰
Dzieci pojechały do babci, a to może być w sumie ostatnia taka okazja żeby pojechać bez stresu i we dwoje 😊 więc korzystamy!
Julek zmienił pory aktywności, ma ich zdecydowanie więcej niż kilka tygodni temu 🤭 szykuje nam się ruchliwe dziecko 😉
Najgorzej, że żaden strój kąpielowy nie pasuje na mnie 😐 dupa urosla, brzuch także no i cyc.. Muszę jechać na szybko i coś kupić, bo mam tylko dwuczęściowy i nie wiem czy tak wypada w ciąży z brzuszkiem paradować 🤔
O 12 wyjazd, kierunek Mikołajki 😍
A tak wczoraj odpoczywaliśmy z Mlodym po kolacji 😊🥰
Kama91, opóźniona, Tusianka, Cola87, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Mały waży niecałe 1100 gram
jest kilka rzeczy, którymi kazała mi się nie przejmować Ale dziś mam taki dzień, że od rana czuję jakiś dziwny niepokój. Jak mi później przejdzie to się chyba zabiorę za kompletowanie wyprawki.
mowila też , zeby się szczepic. A wyniki krzywej cukrowej są ok.opóźniona, Ulaa, Nalia, Magu, Mama Trójki, Etoilka, Tusianka, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Kama91 wrote:Ja już po wizycie. Mały waży niecałe 1100 gram
jest kilka rzeczy, którymi kazała mi się nie przejmować Ale dziś mam taki dzień, że od rana czuję jakiś dziwny niepokój. Jak mi później przejdzie to się chyba zabiorę za kompletowanie wyprawki.
mowila też , zeby się szczepic. A wyniki krzywej cukrowej są ok.
Ja już po.
Chociaż 2 pobranie nie miałam równo po 2h A jakoś 2h4min, bo akurat ktoś był w środku A tylko jedna babka pobierała i coś tam się męczyła.🤬 Mam nadzieję, że będzie wiarygodny wynik.❤Ada&Pola❤
-
Nalia myślę, że będzie ok 😊 nie przejmuj się.
Kama91 super waga bobasa 😍
Ja też czekam już na następną wizytę żeby usłyszeć, że Julian przekroczył ten magiczny 1kg, dla mnie to takie psychiczne uspokojenie 😊 -
Dziś jest 26tc+2 dzien. Mówiła że ta waga jest bliżej górnej granicy.
Właśnie zrobiłam sobie słaba kawę z mlekiem bo w końcu wróciła mi ochota. Pierwsza kawa od stycznia!Nalia wynik na pewno nie będzie zaklamany. Rzadko uda się chyba co do minuty pobrać.
Nalia, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
Ulaa ale fajnie że możecie wyjechać na weekend we dwoje. Udanej zabawy
My dziś wybieramy się do Warszawy do siostry ale w trójkę
Ja właśnie czekam na wizytę . Jeszcze mam trochę czasu. Podejrzymy małą ile już waży. Brzuch mam spory wydaje mi się i jest strasznie ruchliwa ale myślę że jeszcze 1 kg nie przekroczyła
Jak postępujecie z wyjazdami na zwolnieniu? Bierzecie zaświadczenie od lekarza prowadzącego? Boicie się kontroli z zusu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:14
Ulaa, Nalia lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Mój lekarz sam zalecił nam jak najwięcej spędzania czasu we dwoje, nawet nazwał to "zaleceniem lekarskim", powiedział, że nie ma przeciwskazań, aby sobie gdzieś niedaleko wyjechać 😊
Co do Zusu to nie zgłaszam nigdzie (szczególnie, że to weekend więc nie obawiam się kontroli), zresztą w żadnej ciąży nie miałam kontroli Zusu więc albo mam szczęście albo po prostu tak często się nie odbywają.
Ja też nie mam zwyczaju wstawiania zdjęć na portale społecznościowe (głównie ze względów zawodowych i bezpieczeństwa z tym związanego), a wiem, że często zus potrafi śledzić np Facebooka ciężarnej lub tych na długich zwolnieniach chorobowychMarcia86 lubi tę wiadomość
-
Ja się trochę boje zusu. W pierwszej ciąży nie miałam problemu. Teraz mam postępowanie sprawdzające zatrudnienie. Nie maja pieniędzy wiec szukają.
U mnie chyba morfologia poleciała. Byłam na badaniu krwi i do tej pory kręci mi się w głowie. A nigdy tak nie miałam. Zobaczymy.
Jak toxo było dodatnie to nie trzeba powtarzać. To najlepszy wynik dla ciężarnych bo świadczy ze jesteś chroniona.opóźniona lubi tę wiadomość
-
Sok z żurawiny opłaca się zamawiać na allegro na stronach Eco. W aptece potrafią kosztować dwa razy więcej.
Mi lekarka zleciła teraz w 24 tyg toksoplazmozę , hbs! i pta (dziwne bo mam rhplus). Przypominam na nfz 😊 ale lepiej zrobić dwa razy niz wcale więc mi to pasuje 🤪31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ja się trochę zusu obawiam, bo kobiety na działalności chętnie kontrolują. Chociaż to moje pierwsze zwolnienie na działalności, którą prowadzę od prawie 10 lat. I w ogóle 3 w całym życiu.
Jak będę wyjeżdżać to planuję im wysłać informację pod jakim adresem będę przebywać. Generalnie z tego co czytałam to wyjazd nie jest zabrobiony. Ale rozważam jeszcze konsultację z prawnikiem.Marcia86, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Szyjka nadal trzyma , ma 3,9 cm także bardzo mnie to cieszy. Mogę być na chodzie
Anielka waży 830g, taka ruchliwa że ledwo udało się zrobić jedno jako takie zdjęcie 3 d na pamiątkę
ale buźkę ma piękną
póki co dzisiaj głowa do góry, niby ma czas żeby się odwrócić więc czekam cierpliwie do kolejnej wizyty.
Póki nie ma się zwolnienia leżącego to niby można wyjechać, do rodziców, rodziny itp i powinno się podać tymczasowy adres. A jak jedziemy do hotelu powinno się też powiadomić ZUS i mieć ze sobą zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań.
Ja nie będę nic zgłaszała ale przed naszym tygodniowym urlopem poproszę o zaświadczenie od lekarza.Kama91, Nalia, Tusianka, opóźniona, majóweczka83 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Magu wrote:Ja się trochę zusu obawiam, bo kobiety na działalności chętnie kontrolują. Chociaż to moje pierwsze zwolnienie na działalności, którą prowadzę od prawie 10 lat. I w ogóle 3 w całym życiu.
Jak będę wyjeżdżać to planuję im wysłać informację pod jakim adresem będę przebywać. Generalnie z tego co czytałam to wyjazd nie jest zabrobiony. Ale rozważam jeszcze konsultację z prawnikiem.Mama Trójki, Magu lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021