WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Przy centrach handlowych itp. to też, ale pod blokiem takie ogólnodostępne miejsca są dość ciasne plus miejsce, które mamy na parkingu nieopodal wykupione też jest raczej dość ciasne.

No tak, właśnie miałam na myśli raczej parkingi gdzieś pod Lidlem itp
    Ja mam miejsce w hali garażowej, też są dosyć wąskie, a ja mam taki raczej średni samochód, ani mały ani duży, ale to szczęście, że sąsiad, który ma obok mnie miejsce, bardzo rzadko bywa w domu 🤣 więc mogę wysiąść bez problemu

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze jeżdżę , mam adaptery do pasów ale jeszcze nie zamontowałam. Ulaa , nie pomyślałam że mogę parkowac na tych rodzinnych bo mam dziecko w brzuchu ;) jak jadę bez córki do sklepu (mimo że z tyłu fotelik jest ;)) to zawsze szukam innych niż te rodzinne.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja też jeszcze jeżdżę , mam adaptery do pasów ale jeszcze nie zamontowałam. Ulaa , nie pomyślałam że mogę parkowac na tych rodzinnych bo mam dziecko w brzuchu ;) jak jadę bez córki do sklepu (mimo że z tyłu fotelik jest ;)) to zawsze szukam innych niż te rodzinne.

Oczywiście, że możesz 😊 one po to są, żeby było łatwiej wysiąść z dzieckiem, no i z brzuchem 😄

Marcia86 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam w I ciąży praktycznie do końca. Ostatni tydzień przed porodem już przestałam korzystać z auta jako kierowca bo brzuch był już duży i było mi ciężko. Ja z adaptera korzystam już co najmniej dwa miesiące. To super udogodnienie i przynajmniej nie uciska brzucha

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz z adapterem problem bo jeździmy dwoma samochodami. Raz za kierownica, raz jako pasażer a innym razem z tylu z synem. Wiec mam problem to przekładać. Zwłaszcza jak jadę do sklepu na dwie minutki. Wiec nie zakładam obecnie. A brzuchol rośnie. Ubrałam dzisiaj szorty. I czuje się baleron. Nogi nabrzmiałe. Dupsko duże. Ehh nie mogę na siebie patrzeć wręcz.

• lestaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od maja jeżdżę z adapterem. Jest mi o wiele wygodniej i czuję się bezpieczniej szczególnie jak jadę trasą ekspresową i robię kilometry . Rzeczywiście jak się ma dwa samochody to jest to upierdliwe z przepinaniem, też musimy to robić, ale na inny wyjazd niż lokalny market, czy apteka to przepinam.

Teraz zacznie się ten trudny czas, kiedy woda się z człowieka będzie lała, a wystarczy tylko wyjść na zewnątrz.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają/miały problemy z niedokrwistością. Musiałam zwiększyć dawkę swoich suplementów i kończy mi się żelazo... co Wy stosujecie, polecacie z polskiego asortymentu? W czwartek mam wizytę tutaj, wiec pewnie lekarz coś poleci, ale zauważyłam, że lekarze polecają to co akurat jest albo na topie, mają jakieś profity czy nie wiem co nimi kieruje ale wolę zapytać Was co jest godne polecenia obecnie?

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Dziewczyny, które mają/miały problemy z niedokrwistością. Musiałam zwiększyć dawkę swoich suplementów i kończy mi się żelazo... co Wy stosujecie, polecacie z polskiego asortymentu? W czwartek mam wizytę tutaj, wiec pewnie lekarz coś poleci, ale zauważyłam, że lekarze polecają to co akurat jest albo na topie, mają jakieś profity czy nie wiem co nimi kieruje ale wolę zapytać Was co jest godne polecenia obecnie?
    Ja dostałam terdyferon na receptę.

Marianka@87 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, właśnie terdyferon wygląda jak moje suple.. posmutnialam o te wyniki, bo chyba nigdy nie miałam takiej ferytyny😥 zobaczymy co lekarz powie powie czwartek.

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • blama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie - 640 gram szczęścia 💙 poza tym nadal walczę z cukrami..

Tusianka, Nalia, Magu, Mama Trójki, Cola87, opóźniona, Kama91, Apple Lady, Mimi__, Marcia86, Beza87 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam do końca ciąży, bez adapterów.

Z żelaza biorę Sorbifer 2x1, jest na receptę. Nie wiem czy jest godny polecenia, bo na nim hemoglobina mi dalej poleciała, ale może to kwestia czasu, że się poprawi. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, więc będę wiedzieć coś więcej.

Ostatnio śpię w ciągu dnia, jestem zmęczona mimo, że w nocy dobrze śpię. Nie wiem, czy to przez upały, czy po prostu zaawansowanie ciąży. Tez tak macie?

• Magu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ja jeździłam do końca ciąży, bez adapterów.

Z żelaza biorę Sorbifer 2x1, jest na receptę. Nie wiem czy jest godny polecenia, bo na nim hemoglobina mi dalej poleciała, ale może to kwestia czasu, że się poprawi. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, więc będę wiedzieć coś więcej.

Ostatnio śpię w ciągu dnia, jestem zmęczona mimo, że w nocy dobrze śpię. Nie wiem, czy to przez upały, czy po prostu zaawansowanie ciąży. Tez tak macie?
    Prawie codziennie mam drzemkę. Poza tym denerwuje się sama na siebie, bo tylko trochę coś porobię i zaraz jestem zmęczona i nie mam siły.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytę mieliśmy. 24tydzien i 4dni synuś wazy 780gram. Jak to doktor stwierdził,że Byczek. Crp dalej podwyższone ale póki co obserwujemy.

Magu, Kama91, Tusianka, Cola87, opóźniona, Mama Trójki lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni przed badaniem moczu odstawić Urosept?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez recepty brałam szelazo. Miałam anemię po poronieniu bo ja się prawie wykrwawiłam wtedy. Dojechałam do szpitala i zemdlałam. Wyniki krwi słabe po tym. Ja mam zlecona teraz wit b12 na poprawę morfologi. No trzeba dieta walczyć. Dużo owoców. Wit c na wchłanianie

• Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Prawie codziennie mam drzemkę. Poza tym denerwuje się sama na siebie, bo tylko trochę coś porobię i zaraz jestem zmęczona i nie mam siły.
    Ja źle sypiam w nocy. Mam podpuchnięte stopy i w nocy mocno to odczuwam. Zimny gelpak pomaga. Niestety nie umiem odespać w dzień i jestem takie trochę zombie.
    Mam nadzieję, że to się trochę uspokoi.
    Mały w brzuchu lata jak helikopter. Podskakuje mi brzuch, mam wrażenie jakby łokieć albo stopa się odkształcały 🙆.
    Też szybko się męczę. Upał nie pomaga.
    Aaaa i jestem głodna. Bardzo. staram.sie jeść co 2h coś małego bo aż mnie trzęsie. Wyniki wszystkie spoko wiec to mały glodomorek.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam czasem drzemki. Ale one na mnie zle działają. Wstaje w kiepskim stanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam pierwszą drzemkę po śniadaniu 😂 ale zazwyczaj to robię ją ok. 15 po siłowni i obiedzie, bez niej nie jestem w stanie wytrzymać do wieczora. Też się już szybciej męczę a w taką pogodę to leci ze mnie jeszcze zanim wyjdę na dwór. To będzie ciężkie lato 🙈

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zdarza się Wam mętny mocz? Ja miałam wczoraj i dzisiaj po razie taki bardzo mętny mocz, nieprzezroczysty. Poza tymi incydentami normalny, klarowny. Nie wiem, czy jest się czym martwić. Idę do gin za tydzień, więc badania mam zaplanowane na poniedziałek. Poza tym nie mam żadnych objawów, boli itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 23:25

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy zdarza się Wam mętny mocz? Ja miałam wczoraj i dzisiaj po razie taki bardzo mętny mocz, nieprzezroczysty. Poza tymi incydentami normalny, klarowny. Nie wiem, czy jest się czym martwić. Idę do gin za tydzień, więc badania mam zaplanowane na poniedziałek. Poza tym nie mam żadnych objawów, boli itp.

Może za mało piłaś?
    Mi się raz czy dwa zdarzył taki mętny mocz i wtedy właśnie dużo mnurj piłam wody

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ