Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Magu wrote:Przy centrach handlowych itp. to też, ale pod blokiem takie ogólnodostępne miejsca są dość ciasne plus miejsce, które mamy na parkingu nieopodal wykupione też jest raczej dość ciasne.
No tak, właśnie miałam na myśli raczej parkingi gdzieś pod Lidlem itp
Ja mam miejsce w hali garażowej, też są dosyć wąskie, a ja mam taki raczej średni samochód, ani mały ani duży, ale to szczęście, że sąsiad, który ma obok mnie miejsce, bardzo rzadko bywa w domu 🤣 więc mogę wysiąść bez problemu -
Ja też jeszcze jeżdżę , mam adaptery do pasów ale jeszcze nie zamontowałam. Ulaa , nie pomyślałam że mogę parkowac na tych rodzinnych bo mam dziecko w brzuchu
jak jadę bez córki do sklepu (mimo że z tyłu fotelik jest
) to zawsze szukam innych niż te rodzinne.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Ja też jeszcze jeżdżę , mam adaptery do pasów ale jeszcze nie zamontowałam. Ulaa , nie pomyślałam że mogę parkowac na tych rodzinnych bo mam dziecko w brzuchu
jak jadę bez córki do sklepu (mimo że z tyłu fotelik jest
) to zawsze szukam innych niż te rodzinne.
Oczywiście, że możesz 😊 one po to są, żeby było łatwiej wysiąść z dzieckiem, no i z brzuchem 😄Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Ja jeździłam w I ciąży praktycznie do końca. Ostatni tydzień przed porodem już przestałam korzystać z auta jako kierowca bo brzuch był już duży i było mi ciężko. Ja z adaptera korzystam już co najmniej dwa miesiące. To super udogodnienie i przynajmniej nie uciska brzucha13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Ja mam teraz z adapterem problem bo jeździmy dwoma samochodami. Raz za kierownica, raz jako pasażer a innym razem z tylu z synem. Wiec mam problem to przekładać. Zwłaszcza jak jadę do sklepu na dwie minutki. Wiec nie zakładam obecnie. A brzuchol rośnie. Ubrałam dzisiaj szorty. I czuje się baleron. Nogi nabrzmiałe. Dupsko duże. Ehh nie mogę na siebie patrzeć wręcz.
-
Od maja jeżdżę z adapterem. Jest mi o wiele wygodniej i czuję się bezpieczniej szczególnie jak jadę trasą ekspresową i robię kilometry . Rzeczywiście jak się ma dwa samochody to jest to upierdliwe z przepinaniem, też musimy to robić, ale na inny wyjazd niż lokalny market, czy apteka to przepinam.
Teraz zacznie się ten trudny czas, kiedy woda się z człowieka będzie lała, a wystarczy tylko wyjść na zewnątrz.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Dziewczyny, które mają/miały problemy z niedokrwistością. Musiałam zwiększyć dawkę swoich suplementów i kończy mi się żelazo... co Wy stosujecie, polecacie z polskiego asortymentu? W czwartek mam wizytę tutaj, wiec pewnie lekarz coś poleci, ale zauważyłam, że lekarze polecają to co akurat jest albo na topie, mają jakieś profity czy nie wiem co nimi kieruje ale wolę zapytać Was co jest godne polecenia obecnie?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Dziewczyny, które mają/miały problemy z niedokrwistością. Musiałam zwiększyć dawkę swoich suplementów i kończy mi się żelazo... co Wy stosujecie, polecacie z polskiego asortymentu? W czwartek mam wizytę tutaj, wiec pewnie lekarz coś poleci, ale zauważyłam, że lekarze polecają to co akurat jest albo na topie, mają jakieś profity czy nie wiem co nimi kieruje ale wolę zapytać Was co jest godne polecenia obecnie?
Marianka@87 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Dzięki, właśnie terdyferon wygląda jak moje suple.. posmutnialam o te wyniki, bo chyba nigdy nie miałam takiej ferytyny😥 zobaczymy co lekarz powie powie czwartek.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualnyJa jeździłam do końca ciąży, bez adapterów.
Z żelaza biorę Sorbifer 2x1, jest na receptę. Nie wiem czy jest godny polecenia, bo na nim hemoglobina mi dalej poleciała, ale może to kwestia czasu, że się poprawi. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, więc będę wiedzieć coś więcej.
Ostatnio śpię w ciągu dnia, jestem zmęczona mimo, że w nocy dobrze śpię. Nie wiem, czy to przez upały, czy po prostu zaawansowanie ciąży. Tez tak macie? -
Mama Trójki wrote:Ja jeździłam do końca ciąży, bez adapterów.
Z żelaza biorę Sorbifer 2x1, jest na receptę. Nie wiem czy jest godny polecenia, bo na nim hemoglobina mi dalej poleciała, ale może to kwestia czasu, że się poprawi. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, więc będę wiedzieć coś więcej.
Ostatnio śpię w ciągu dnia, jestem zmęczona mimo, że w nocy dobrze śpię. Nie wiem, czy to przez upały, czy po prostu zaawansowanie ciąży. Tez tak macie? -
Ja bez recepty brałam szelazo. Miałam anemię po poronieniu bo ja się prawie wykrwawiłam wtedy. Dojechałam do szpitala i zemdlałam. Wyniki krwi słabe po tym. Ja mam zlecona teraz wit b12 na poprawę morfologi. No trzeba dieta walczyć. Dużo owoców. Wit c na wchłanianie
-
Magu wrote:Prawie codziennie mam drzemkę. Poza tym denerwuje się sama na siebie, bo tylko trochę coś porobię i zaraz jestem zmęczona i nie mam siły.
Mam nadzieję, że to się trochę uspokoi.
Mały w brzuchu lata jak helikopter. Podskakuje mi brzuch, mam wrażenie jakby łokieć albo stopa się odkształcały 🙆.
Też szybko się męczę. Upał nie pomaga.
Aaaa i jestem głodna. Bardzo. staram.sie jeść co 2h coś małego bo aż mnie trzęsie. Wyniki wszystkie spoko wiec to mały glodomorek. -
nick nieaktualnyJa dziś miałam pierwszą drzemkę po śniadaniu 😂 ale zazwyczaj to robię ją ok. 15 po siłowni i obiedzie, bez niej nie jestem w stanie wytrzymać do wieczora. Też się już szybciej męczę a w taką pogodę to leci ze mnie jeszcze zanim wyjdę na dwór. To będzie ciężkie lato 🙈
-
Czy zdarza się Wam mętny mocz? Ja miałam wczoraj i dzisiaj po razie taki bardzo mętny mocz, nieprzezroczysty. Poza tymi incydentami normalny, klarowny. Nie wiem, czy jest się czym martwić. Idę do gin za tydzień, więc badania mam zaplanowane na poniedziałek. Poza tym nie mam żadnych objawów, boli itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 23:25
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Czy zdarza się Wam mętny mocz? Ja miałam wczoraj i dzisiaj po razie taki bardzo mętny mocz, nieprzezroczysty. Poza tymi incydentami normalny, klarowny. Nie wiem, czy jest się czym martwić. Idę do gin za tydzień, więc badania mam zaplanowane na poniedziałek. Poza tym nie mam żadnych objawów, boli itp.
Może za mało piłaś?
Mi się raz czy dwa zdarzył taki mętny mocz i wtedy właśnie dużo mnurj piłam wody