Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szwagierka mówiła, że jak obracał się głową w dol to czuła coś takiego w brzuchu. I na wizycie okazało się że jest w dół. Ale kolejnego przewrotu nie wyczuła. Totalne zaskoczenie. Lekarz mówi, że marne szanse żeby się znowu przewrócił, ale kto wie. Trzy tygodnie ma na manewr jak nie to CC z tytułu ułożenia, dodatkowo leci na insulinie od początku ciazy.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Szwagierka mówiła, że jak obracał się głową w dol to czuła coś takiego w brzuchu. I na wizycie okazało się że jest w dół. Ale kolejnego przewrotu nie wyczuła. Totalne zaskoczenie. Lekarz mówi, że marne szanse żeby się znowu przewrócił, ale kto wie. Trzy tygodnie ma na manewr jak nie to CC z tytułu ułożenia, dodatkowo leci na insulinie od początku ciazy.
-
Jestem po wizycie, przyjemnie jest podglądać dzidziusia
Maluch jest pupą w dół i czułam jak się wiercił i przewrócił, a teraz ruchy czuję głównie w podbrzuszu. Jeszcze ma dużą szansę by zmienić pozycję.
Waży 1100 g i dwa tygodnie wyprzedza termin z OM. Mam dzisiaj równo 100 dni do terminu porodu.
Czy przy ułożeniu miednicowym są jakieś powikłania u dzieciaczka?
Zastanawiam się czy miednica i nóżki będą prawidłowo rozwijały się. Niezależnie od ułożenia może długo być w nieoptymalnej pozycji i później jakieś asymetrie, a nie wiem jak przy miednicowym. Jak to było u Was czy znajomych?Magu, Kama91, Cola87, Tusianka, opóźniona, Mimi__, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
majóweczka83 wrote:Jestem po wizycie, przyjemnie jest podglądać dzidziusia
Maluch jest pupą w dół i czułam jak się wiercił i przewrócił, a teraz ruchy czuję głównie w podbrzuszu. Jeszcze ma dużą szansę by zmienić pozycję.
Waży 1100 g i dwa tygodnie wyprzedza termin z OM. Mam dzisiaj równo 100 dni do terminu porodu.
Czy przy ułożeniu miednicowym są jakieś powikłania u dzieciaczka?
Zastanawiam się czy miednica i nóżki będą prawidłowo rozwijały się. Niezależnie od ułożenia może długo być w nieoptymalnej pozycji i później jakieś asymetrie, a nie wiem jak przy miednicowym. Jak to było u Was czy znajomych?majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Apple Lady wrote:Hej, ja dziś byłam na 2 dawce szczepienia.
Mamuśki z doświadczeniem chciałabym zapytać jakie bralyscie witaminy po urodzeniu dziecka przy KP?
Możecie coś polecić?
Ja brałam omegamed optima forte na początku regularnie żeby uzupełnić żelazo, a później od czasu do czasu. Drugi suplement to mama dha premium +.
Oba można brać w ciąży i przy KP i teraz stosuję.Apple Lady lubi tę wiadomość
-
majóweczka83 wrote:Ja brałam omegamed optima forte na początku regularnie żeby uzupełnić żelazo, a później od czasu do czasu. Drugi suplement to mama dha premium +.
Oba można brać w ciąży i przy KP i teraz stosuję.
Ooo super, bardzo dziękuję. Ja właśnie czytam u Pana Tabletki i dobrą opinię mają MamaDHA Premium+.
Ja mam 92 dni do porodu. Juppiiii, jeszcze troszkę.
W poniedziałek mam wizyte i potem jadę na.wies by uciec przed upałem. Mąż ma.wtedy pomalować mieszkanie❤️
Super. Przywiozę ze sobą kołyskę i zaczne coś ustawiać. -
U mnie 94 dni do porodu, a za 3 dni już trzeci trymestr!
A mnie dziś rano jak jadłam śniadanie, ząb się ułamał i te okolice bolały. Na szczęście dostałam wizytę na dzisiaj, założony opatrunek, a jutro dalsza część czyli wypełnienie. Czasem dobrze być na L4, bo można umawiać się na różne godziny od czapy do specjalistów
Za to po porodzie muszę się wziąć za ósemki.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualnyA macie jakąś sprawdzoną aplikacje do sprawdzania wagi dziecka? Chodzi mi o siatkę centylową. Mam cukrzycę i waga małej będzie teraz kluczowa dla mnie i zastanawiam się czy jest coś takiego do łatwego monitorowania oprócz takich tabel w internecie. Wszystko co znalazłam odnosi się już do urodzonych dzieci
-
majóweczka83 wrote:Mój 2,5 letni synek też nie do końca rozumie że mama ma dzidziusia w brzuszku. Na początku mówił że nie ma, pokazywałam zdjęcia w aplikacji, a teraz czasem pokazuje że w pępku jest i czasem daje buziaka w brzuszek i cucusie. Jest energiczny żywiołowy i nieostrożny, nieraz uderzy w brzuch, tłumaczę żeby nie bił dzidziusia bo go boli i on płacze ale raczej nie dociera. Zazdrość pewnie będzie jak zacznę piersią karmić, bo pamięta i tuli cycusie.
A czas płynie błyskawicznie, jeszcze chyba nie zdążyłam przyzwyczaić się do myśli że jestem w ciąży a tu lada chwila bobas będzie na świecie.
Dokładnie u mnie to samo.Karmiłam synka 1,5roku i gdy go usypiam to nadal często wkłada mi rękę w stanik aby potrzymać cycy.Nie chcę mu tego odbierać,bo w tym wieku piersi będą mu się kojarzyć z poczuciem bezpieczeństwa.Przy innych tego nie robi, tylko gdy zasypia. Też się obawiam zazdrości, jak jakieś dziecko biorę na ręce to zaraz leci i pokazuje, że to jego mamusia ;-)a może mnie zaskoczy i będzie super? staram się tak myślećmajóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Omii czyli się nie martwić ale pessar założyć dla spokoju ducha. To jest norma jeszcze. Pewnie chodzi o to tendencje. O to ze się skraca. Czyli trzeba działać.
Ja torby nie pakuje. Planuje spakować ale na jakiś krótki wyjazd. Bardzo bym chciała nad morze. Dawniej jeździliśmy kilka razy w roku. Odkąd jest syn ani razu. Tęsknie.
Moj syn 1,5 roku nic nie kuma. Śmieje się ze mam duży brzuch. I tez jest nieostrożny. Skacze po mnie. Czasem się go boje ze zrobi mi krzywdę.
Ehh słaby dzisiaj dzień. Zawroty głowy. Budyń ciążowy. Wszystko robię zle. Czego się nie chwycę to zawalam.
A nosisz synka na rękach?ja przyznaję że ciągle tak. Mój też po mnie skacze w zabawie i często przytula się zgniatając brzuch.Krzywdy tak nie zrobi malutkiej, macica to magiczny mięsień i chroni niesamowicie, zresztą sama ją gniotę w nocy więc o czym tu mowa
-
Cześć! Ja po wizycie
Dziś wg OM 27+3. Mała waży 1038g, czyli jest na 40 centylu. Pytałam, czy jak na pierwszych usg wychodziła 4 dni starsza, to czy bierzemy pod uwagę wiek usg czy om, a gin powiedziała, że przy takiej małej różnicy wiek z OM i jego się trzymamy. Przepływy się poprawily! Serce 155, ale się ruszała. Miała stopę przy głowie.
Ada się urodziła 2800 i gin mówiła, że raczej nie mam się spodziewać dziecka 4kg.Tusianka, Magu, ami_ami, lestaa, opóźniona, Kama91, Mama Trójki, majóweczka83, nat87, Marianka@87, Etoilka lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, jakie FHR mają Wasze dzieci na wizytach. U nas na każdej wizycie 150-155. To niby górną granica normy, ale ciągle tak samo bije. 🤷♀️
Nalia lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Hej Dziewczyny, u mnie też już trzeci trymestr
W piątek mam wizytę, więc dowiem się, ile już waży mały Franek. Wczoraj miałam drugą dawkę Pfizera. Ból ręki trwał tylko parę godzin. Poza tym nic
Apple Lady, Tusianka, Marianka@87, Benus191 lubią tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Hej Dziewczyny, u mnie też już trzeci trymestr
W piątek mam wizytę, więc dowiem się, ile już waży mały Franek. Wczoraj miałam drugą dawkę Pfizera. Ból ręki trwał tylko parę godzin. Poza tym nic
Super. Ja dziś po szczepieniu 2 dawką też poki co tylkolekki ból ręki. Oby ma tym poprzestało.Menina lubi tę wiadomość