Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTętno do 160 jest normą
Nie martw się Nalia
Ja miałam obrót zewnętrzny w 36 tygodniu ciąży i dzięki temu urodziłam siłami natury.Teraz też bym się na to zdecydowała, ale mam nadzieję, że synek będzie ułożony główkowo. Nie wiem jak obecnie jest ułożony, czuję kopniaki i na dole i u góry.
Więc albo się kręci albo rozciąga i nogi i ręce
Z powodu długiego ułożenia pośladkowego córcia miała USG bioderek, ale wszystko było w porządku i do dzisiaj nie ma żadnych problemów.
Nie wiem, czy bym się zdecydowała na poród pośladkowy. Trudna decyzja, choćby z powodu braku personelu, który potrafiłby i ma praktykę w przyjmowaniu takiego porodu. Wiadomo poród przyjmuje położna, ale pośladkowy przyjmuje lekarz, a oni nie stają nawet do główkowych porodów.
majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamer wrote:Zjadłam właśnie beze z bita śmietana i owocami. Myślicie ze mogę jutro rano isc na krzywa czy przegielam z tym cukrem ?
Mi lekarz odradzał słodkie przekąski na późną kolację. Mówił, żebym zjadła normalną kolację. Ja bym przełożyła na następny dzień.Nalia lubi tę wiadomość
-
Kania85 wrote:A nosisz synka na rękach?ja przyznaję że ciągle tak. Mój też po mnie skacze w zabawie i często przytula się zgniatając brzuch.Krzywdy tak nie zrobi malutkiej, macica to magiczny mięsień i chroni niesamowicie, zresztą sama ją gniotę w nocy więc o czym tu mowa
Nosze. Nie jakoś dużo. Raczej przenoszę z miejsca na miejsce żeby się z nim nie szarpać jak mnie nie słucha.
U nas nie było konsekwencji ułożenia miednicowego. Dodatkowe usg bioderek. Ale słyszałam o problemach z bioderkami ale raczej u dziewczynek. Chyba się jakieś ortezy zakłada wtedy. Oczywiście wszystko do naprawienia. Tylko niestety trochę stresu i niewygody dla dzieciaczka. Teraz mam dziewczynkę i się boje powtórki. A raczej się nie przekręciła puki co. Moja lekarka jest przeciwna obracaniu. Mówi ze jest ryzyko dla dziecka. A ono i tak lubi potem wrócić do ulubionej pozycji.majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Poród SN przy miednicowym jest możliwy tylko jak się wcześniej urodziło naturalnie. Są lekarze którzy nie dają wyboru jak się wcześniej rodziło tylko każą rodzic siłami natury. To tez chyba przesada. Ale wśród lekarzy są mega fanatycy porodów siłami natury i nie ma z takimi dyskusji. A wg mnie nic na sile. Cesarka to nie koniec świata. Jedni załatwiają lewe zaświadczenia dla cc a inne mimo poważnych wskazań i ryzyka musza rodzic. Chore to dla mnie.
-
Szwagierka obrotu zewnętrznego nie planuje. Jej profesor zaproponował że jeżeli przez 3 tyg się nie obróci to dwa dni później zrobi jej osobiście cesarkę. Dodatkowo leci na insulinie, więc ma obawy co do szpitala w którym cesarka byłaby wykonana (1 albo 2 stopień referencyjnosci). Jednak lekarz który to wykona to profesor Preis więc raczej to ją najbardziej skłania do wyboru tego szpitala zamiast UCK w Gdańsku.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Oj to współczuję. Mi nie kazali chodzić, jedynie do samochodu mogę usiąść jak tu nie chce ale muszą mieć mnie na oku żeby nic mi się nie stało. Więc najlepiej jakbyś kogoś w domu miała tak na jakby coOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Witam Was w rozpoczętym 30 tygodniu:) może teraz poczuje wyprawkową presję
dziś moze uda nam się sprzedać jeden z samochodów ( wystawilismy dwa auta i chcemy kupić jedno lepsze). Czas nas goni, trzeba zaraz za fotelikiem się rozglądać my nie wiemy nawet co kupimy
-
Przeżyłam. Ale w labie mówią ze krzywa w taki upał to ciężka sprawa. Lepiej robić jak jest chłodno. Chyba nie zjem nic słodkiego przez miesiąc. Dobrze mieć to z głowy. Ale dziwne bo w pierwszej ciąży zniosłam na lajcie i nawet mówiłam potem ze to nawet dobre było :p
-
nick nieaktualnyJa też jeszcze prawie nic nie mam z wyprawki. Jakoś nie mogę się za to zabrać, głównie chodzi o brak zdecydowania, które rzeczy chcę kupić. Jedyne do czego jestem na pewno przekonana to wózek, a raczej gondola do wózka i dostawka. Napiszecie co już kupiłyście i jakiej marki? Może się zainspiruję
-
Nam w sumie został do kupienia fotelik i stojak i materacyk do kosza Mojżesza. Plus jakieś drobiazgi z apteki, które chyba jeszcze w tym tygodniu zamówię. Przydałyby się jeszcze 1-2 bodziaki w roz. 50, ale to stacjonarnie przy okazji gdzieś będę kupować i jak już podsumuję po babyshower czy wszystko mam.
-
Ja mam mało rzeczy do kupienia. Wszystko mam po synu. Bardziej mnie organizacja martwi. Np spacery z dwójka dzieci🤔
Pamiętajcie żeby pojeździć wózkiem po sklepie zanim kupicie. Niektóre i to drogie jeżdżą jak czołgi. Ja po inny (piękny) pojechałam a z innym wróciłam. I akurat wozek nam się najbardziej udał ze wszystkich zakupów. Nie jest piękny jak co niektóre obecnie ale zgrabny i super się prowadzi - muuvo quick. Fotelik do samochodu porażka. Ale będziemy używać. Tu warto podjechać do 8 gwiazdek.
-
Czesc dziewczyny! Wracam po bardzo dlugiej nieobecnosci.Niestety moj tata chorowal ciezko od lutego i zmarl w maju, dlatego nie mialam ani glowy ani sily na forum. Teraz jestem chyba powoli gotowa zeby tutaj wrocic i troszke z Wami pobyc
Zabieram sie za nadrabianie 🌸
martuśka737 lubi tę wiadomość
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
nick nieaktualny
-
Mircle moje kondolencje. Dobrze że do nas wróciłaś.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g