Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Miracle bardzo mi przykro
Ula trzymam kciuki żeby było dobrze, a na pewno tak będzie ☺️ Dreamer ja wzięłam skierowanie do diabetologa od rodzinnego, do 7 dni roboczych mają Ci termin wyznaczyć. Myślę że u Ciebie dieta wystarczy, tym bardziej że piszesz że masz trzeci wynik 147 a do 153 jest teraz aktualna norma dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 23:34
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie! 😊❤️
Jedziemy na 9.30 do drugiego lekarza i w zależności co powie to podejmiemy działania. Więc albo położę się do szpitala i będzie dalsza diagnostyka albo odetchnę z ulgą i we wtorek na usg 3 trymestru u jeszcze innego lekarza ponownie sprawdzimy czy oby na pewno jest ok 😊
U nas wcześniej nie było żadnych przesłanek, żadnych problemów, ani na pierwszych prenatalnych ani na połówkowych ani na żadnym innym usg pomiędzy.
Mój lekarz jest z tych, którzy jak nie są pewni to wysyłają dalej, aby niczego nie przegapić i jestem mu za to wdzięczna 👍Magu, Benus191, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Kurcze, właśnie dostałam smsa, że wizyta przełożona na jutro 😐
Kolejny dzień czekania.. 😔A może.jakis inny lekarz jeszcze dzisiaj ma wolny termin?
Jak mieszkałam w Gdańsku to mi takie usg genetyczne w 1 ciąży robił Puzio w Invikcie.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:O nie
A może.jakis inny lekarz jeszcze dzisiaj ma wolny termin?
Jak mieszkałam w Gdańsku to mi takie usg genetyczne w 1 ciąży robił Puzio w Invikcie.
Dzwoniłam wczoraj do Invicty i oni mi proponują usg 3 trymestru, na które już jestem umówiona od dawna do lekarza, do którego próbowałam dostać się od początku ciąży 😉
Pozostaje mi poczekać do jutra, bo też nie chcę iść do byle kogo -
Ula,kciuki dalej sa. Czekanie najtrudniejsze, ale dasz rade.
Ja znowu od niedzieli czuje slabsze ruchy maluszka, niby sie wierci i kopie ale odczucia sa slabsze. Bylam na usg u prywatnego w poniedzialek i wczoraj mialam wizyte u publicznego. Wszystko z mlodym w porzadku, wazy 1085g, nie wiem dlaczego z niego taki leniuszek w tym tygodniu...ehUlaa lubi tę wiadomość
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
nick nieaktualnyuff ja po wizycie wczorajszej, wszystko w porzadku
Janek waży już 1200 g, sporo jak na 25+2 ale niech rośnie. Znalazłam usg córki z tego samego tygodnia i ona miała 925 g, spora różnica. Mimo wszystko dziecka 4 kg mam się nie spodziewać raczej. byłoby ciężko z moimi gabarytami. Szyjka w porządku, 4 cm, twarda zamknieta - obawialam sie, ze powie, ze juz koniec szaleństw z chodzeniem całymi dniami ale nie, moge.
Pozdrawiam w ten upał, dużo pijcie i dbajcie o siebie
Miracle, Etoilka, Magu, Mama Trójki, Tusianka, opóźniona, majóweczka83, Nalia, Mimi__ lubią tę wiadomość
-
Miracle, bardzo mi przykro.
Fajnie, że wróciłaś
Ulaa, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Ja właśnie wracam z wizyty. Emilka ma 920g - wagowo ciągle idzie jak brat. Szyjka się trochę skróciła, ale nadal bezpieczna - 3,5cm. Główka na dole - liczę na to, że już tak zostanie, choć lekarka mówi, że ma jeszcze dużo miejsca na fikołki.
Odchyłami w morfologii mam się nie przejmować. Następna wizyta za miesiąc.
A, i mam +7kg.Tusianka, Magu, opóźniona, majóweczka83, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Miracle bardzo mi przykro z powodu śmierci taty. Człowiek nigdy nie jest gotowy na taki moment, nie mówiąc już o tym, jak bardzo nie powinnaś się denerwować w czasie ciazy. Ściskam cię mocno!
Ja na szczęście z wyprawki ubrania już mam kupione, wózek, wanienka wszytsko mam. Jedyne co potrzebuje domówić to fotelik, ale już mam wybrany i kosmetyki (też już sobie listę zapisałam). Reszta to jakieś pierdulki, może jakiś śpiworek kupię, pościel jak znajdę coś fajnego ale bez spiny, bo i tak mam 3 po córce i tyle. Przy drugim dziecku naprawdę nie trzeba tego tyle 😊 u mnie dziś 30 tydzień. Ciekawe że każda aplikacja pokazuje mi inny termin porodu, od 28.08-02.09 😂 a USG jeszcze wcześniej 25.08 ciekawe kiedy urodzę 😂Miracle lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Miracle wyrazy współczucia.
Ulaa trzymam kciuki żeby po badaniach okazało się że jest wszystko w porządku. Dobrze że pokierował Cię i warto sprawdzać żeby szybko reagować.
Drugi nasz synek też zapowiada się spory mimo, że oboje jesteśmy raczej filigranowi i w rodzinie nie było dużych noworodków, nasza waga urodzeniowa 3200, 3250, a dzieci z rodziny ok 3500. Pierwszy synek miał 3900 a drugi raczej mniejszy nie będzie teraz 80 centyl. Na szczęście krzywa cukrowa wyszła ok.
Ostatnio tylko siostra cioteczna urodziła w UK synka 4050 to drugie większe dziecko oprócz mojego. Udało się jej SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 12:37
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Miracle, bardzo mi przykro.
Fajnie, że wróciłaś
Ulaa, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Ja właśnie wracam z wizyty. Emilka ma 920g - wagowo ciągle idzie jak brat. Szyjka się trochę skróciła, ale nadal bezpieczna - 3,5cm. Główka na dole - liczę na to, że już tak zostanie, choć lekarka mówi, że ma jeszcze dużo miejsca na fikołki.
Odchyłami w morfologii mam się nie przejmować. Następna wizyta za miesiąc.
A, i mam +7kg.
Moja córka też teraz idzie jak jej starsza siostra, tylko Ada się urodziła 2800g, bo przez ostatnie 2tyg ciąży nic nie urosła.❤Ada&Pola❤
-
Cola87 wrote:Miracle bardzo mi przykro
Ula trzymam kciuki żeby było dobrze, a na pewno tak będzie ☺️ Dreamer ja wzięłam skierowanie do diabetologa od rodzinnego, do 7 dni roboczych mają Ci termin wyznaczyć. Myślę że u Ciebie dieta wystarczy, tym bardziej że piszesz że masz trzeci wynik 147 a do 153 jest teraz aktualna norma dla kobiet w ciąży
No właśnie tego nie rozumiem bo prawie wszędzie piszą ze norma jest do 153 a u mnie w labie(Synevo) podali normę do 140. Wiec teraz nie wiem czym się sugerować. Wizyta za tydzień. Zobaczymy co lekarka powie. Na dietę przejdę. Nie ma problemu ale wolałabym uniknąć glukometru i kłucia. -
Nalia wrote:A ile ważył Twój synek jak się urodził?
Moja córka też teraz idzie jak jej starsza siostra, tylko Ada się urodziła 2800g, bo przez ostatnie 2tyg ciąży nic nie urosła.
Wojtek miał 3380g - urodził się w 39t2d. Na usg przy przyjęciu do szpitala mówili, że ma max 2900, także niespecjalnie już ufam tym pomiarom.
Lekarka mi dziś mówiła, że zwykle drugie dziecko jest trochę większe. Ale że teraz u mnie dziewczynka, to może być podobne.
Mnie pasuje waga około 3kg, z 4kg pewnie bym miała problem - choć wiadomo, waga niekoniecznie decyduje o "lekkości" poroduNalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Dzwoniłam wczoraj do Invicty i oni mi proponują usg 3 trymestru, na które już jestem umówiona od dawna do lekarza, do którego próbowałam dostać się od początku ciąży 😉
Pozostaje mi poczekać do jutra, bo też nie chcę iść do byle kogo
Ja bym chyba brała co dają. Gdyby był dobry lekarz i termin to zrobiłabym drugie badanie trzeciego trymestru. Byle jak najszybciej. I również uważam ze teraz są takie czasy ze lekarze dmuchają na zimne. Na wszelki wypadek trzeba sprawdzić żeby potem pacjent nie miał pretensji. I napewno będzie wszystko dobrze. Tylko ten stres nam tak bardzo niepotrzebny zwłaszcza w tym okresie.
Gosiaaak lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:No właśnie tego nie rozumiem bo prawie wszędzie piszą ze norma jest do 153 a u mnie w labie(Synevo) podali normę do 140. Wiec teraz nie wiem czym się sugerować. Wizyta za tydzień. Zobaczymy co lekarka powie. Na dietę przejdę. Nie ma problemu ale wolałabym uniknąć glukometru i kłucia.
-
dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie
Niesamowite,ze jeszcze niedawno dzielilysmy sie tutaj betami, serduszkami a teraz juz 3 trymestr. Jeszcze chwila i maluszki beda z nami
🥰
Ja mam krzywa do powtorki, zrobili mi 2 tygodnie temu jednopunktowa, wyszla pozytywnie i mam kolejne skierowanie 28 czerwca na 4 punktowa...Jestem wkurzona, tym badziej ze mam na 10 rano i bede musiala wstac w nocy cos zjesc zeby maluchowi krzywdy nie zrobic taka dluga przerwa bez jedzenia.
Co do wyprawki, to mamy juz jakas tam czesc ciuszkow, lozeczko, wozek, i powoli pokoik malego zaczyna wygladac bobaskowoCzekamy na dostawke i fotek do karmienia i jeszcze musimy dokupic troche rzeczy do pielegnacji, wanienke etc.
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Witajcie😁 ja od 1czerwca na L4 i kompletnie nie mam czasu.
DREAMER ja po 2h miałam 148. Ale pamiętam w pierwszej ciąży gdzie norma jest do 180 po 1h ja miałam 169 i już miałam diabetologa i dietę. Jeżeli chodzi o glukometr to raczej dobrze go mieć i ten cukier mierzyć wtedy masz świadomość tego czy dieta działa... Bo niestety nieraz jest tak że mimo diety cukry skacza.
W pierwszej ciąży do gina chodziłam prywatnie i od niego dostałam skierowanie do diabetologa. Pojechałam do szpitala się zapisać i nie było problemu na NFZ.