Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
Miracle, wyrazy współczucia, fajnie że wróciłaś
Ula - trzymam kciuki za usg, na pewno będzie wszystko ok
Ja zaraz jadę do labu. W ciąży nie da się mieć moczu z nocy, o 3,20 się obudziłam i nie było opcji by nie iść do kibelka
Ja właśnie weszłam na wagę, ta pokazuje 5 kg do przodu. Na drugiej pewnie będzie z 5.5 kg.Ulaa, Miracle lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja mam koło 11 na plusie. Ale widzę ze tyje. Ręce mam napuchnięte. Nogi takie kłody. A do niedawna nikt nie widział ze w ciąży jestem. Cóż trzeba będzie się zabrać za siebie po porodzie.
Ula jesteśmy dzisiaj z Tobą. Czekamy na dobre wieści.
Miłego dnia dla wszystkich. U mnie bol gardłaUlaa lubi tę wiadomość
-
Mi lekarka odpisała wczoraj dosyć późno, ze ta krzywa jest prawidłowa i nie ma się czym martwić. No cóż, może taka moja uroda ale tak czy siak postaram się sama dla siebie jeść mniej a co 2,5-3h chociaż żeby faktycznie do spadku nie doprowadzić.
Mnie moje kg na plusie troche stresują bo jestem niska a już 7kg na plusie jak nie prawie 8 🤔. Na szczęście jakoś tego nie widać specjalnie i w razie co zrzuci się po porodzie 💪
Za to powoli czuje puchnięcie dloni i stóp, ale to chyba normalne przez te upały, bo mocz w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 07:16
Miracle lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Swatka wrote:Mi lekarka odpisała wczoraj dosyć późno, ze ta krzywa jest prawidłowa i nie ma się czym martwić. No cóż, może taka moja uroda ale tak czy siak postaram się sama dla siebie jeść mniej a co 2,5-3h chociaż żeby faktycznie do spadku nie doprowadzić.
Mnie moje kg na plusie troche stresują bo jestem niska a już 7kg na plusie jak nie prawie 8 🤔. Na szczęście jakoś tego nie widać specjalnie i w razie co zrzuci się po porodzie 💪
Za to powoli czuje puchnięcie dloni i stóp, ale to chyba normalne przez te upały, bo mocz w porządku.Swatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie do tej pory +5 kg, 2 kg w ciągu ostatniego miesiąca, no ale dziecko duże.
Niby niewiele przytyłam a od tygodnia się czuje okropnie ciężko, widać tylko brzuch i biust ale i tak marudze, ze mi ciężko. Pewnie przez upały, bo mocz i inne badania ok
W całej 1-wszej ciąży 9 kg przytyłam, więc tu raczej będzie więcej. -
Dreamer kuruj sie z tym gardlem
Ula,kciuki i dawaj znac co z Wami✊
Jejku Wy tak malutko przybralyscie,ja to chyba z 15kg..🙀🙀
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Hej! Ja wracam od diabetologa, Pani dr mówi, że spadek cukru nie jest dla dziecka groźny- bo ono zawsze dostanie cukier pierwsze. Trudniejsze dla nas, ale my zawsze możemy coś zjeść. Zalecenia: mniej słodyczy, zdrowa dieta, jeść mniejsze porcje, ale częściej. Oszczędzać trzustką, bo taki spadek cukru po 2h to sygnał, że w przyszłości może się rozwinąć cukrzyca typu 2 (poza ciąża, za 10-20-30 lat).❤Ada&Pola❤
-
Ostatnio się nie ważyłam, ale samą wagą się nie przejmuję i obecnie też jest już z 9 kg na plusie. Mnie bardziej razi to, że tam gdzie miałam mięśnie, zaczyna ich brakować + dodatkowa otoczka tłuszczowa. Ale nic się nie da na to poradzić.
Ulaa, powodzenia dzisiaj.
Zdecydowanie w ciąży staram się jeść dość często, a mniej. Apetyt jednak dopisuje i trudniej o to mniej zadbać, ale staram się09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Już po wizycie, u tej lekarki na usg też wyszły podobne wymiary, ale powiedziała, że jeśli nawet by coś było nie tak, to z tym nic się nie robi, tylko wizyty wtedy są co 2 tygodnie żeby obserwować
Zleciła ponowne oznaczenie toxoplasmozy i cytomegalii (nie mam przeciwciał tzn nie chorowałam nigdy)
Nawet jeśli wyjdzie mi infekcja, którąś z tych chorób to i tak się nic z tym nie robi, oprócz tego, że jest wstazanie do wcześniejszego rozwiązania ciąży i wtedy maluch będzie pod dokładniejszą obserwacją neonatologów
We wtorek mam usg 3 trymestru i jeszcze trzeci lekarz spojrzy na tą sytuację swoim okiem. Więc będę miała opinię trzech lekarzy.
Na razie mam nie kłaść się do szpitala, nie wymaga tego sytuacja 🤷♀️Magu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Już po wizycie, u tej lekarki na usg też wyszły podobne wymiary, ale powiedziała, że jeśli nawet by coś było nie tak, to z tym nic się nie robi, tylko wizyty wtedy są co 2 tygodnie żeby obserwować
Zleciła ponowne oznaczenie toxoplasmozy i cytomegalii (nie mam przeciwciał tzn nie chorowałam nigdy)
Nawet jeśli wyjdzie mi infekcja, którąś z tych chorób to i tak się nic z tym nie robi, oprócz tego, że jest wstazanie do wcześniejszego rozwiązania ciąży i wtedy maluch będzie pod dokładniejszą obserwacją neonatologów
We wtorek mam usg 3 trymestru i jeszcze trzeci lekarz spojrzy na tą sytuację swoim okiem. Więc będę miała opinię trzech lekarzy.
Na razie mam nie kłaść się do szpitala, nie wymaga tego sytuacja 🤷♀️
Czyli na razie jesteście pod obserwacją. To dobrze, że nie musisz kłaść się do szpitala.A kiedy idziesz sobie zrobić badania krwi?
-
Ja się zapisałam na szczepienie na krztusiec, to będzie skończony 31 tydzień.
Mam pytanie czy Wy już wiecie kiedy będziecie mieć pobierany wymaz na gbs? Nie wiem czy kiedyś były inne wskazania, bo ja w pierwszej ciąży miałam pobierany ok. 32 tygodnia, a teraz lekarz powiedział, że po skończonym 35 tygodniu, do tego czas oczekiwania na wynik. Zastanawiam się czy sobie nie zrobić prywatnie wcześniej. -
Magu wrote:Ja jeszcze nie doszłam do wagi sprzed ciąży. Na samym początku dużo schudłam. Natomiast pierwszy pomiar w książeczkę ciąży mam wpisany z 8 tygodnia i to już było -3kg od wagi sprzed ciąży. I teraz od tego pierwszego pomiaru mam +2kg.
U mnie wszystko dobrze, szyjka długa, twarda, serduszko ładnie bije. Lekarz mi już powiedział, że da mi skierowanie na wywołanie ciąży przed terminem także chyba powinnam iść na sierpniówki.
Dlaczego chce wywoływać? -
nick nieaktualny
-
majóweczka83 wrote:Dlaczego chce wywoływać?
No i 3 x S.