Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ami_ami wrote:Super wiadomość
Czy Wam lekarz nie bada na każdej wizycie szyjki? U mnie zawsze badanie na fotelu + mierzenie długości szyjki sondą dopochwowo.
Mój lekarz twierdzi, że jeśli jest wszystko ok, to nie będzie tam gmerał i badał, nadał) badał mnie od 16 tygodnia 2 razy. Raz na izbie przyjęć też mnie lekarz zbadał i to było 2 tygodnie temu, Szyjka wtedy była długa, twarda i zamknięta 😉 nie mam też objawów mogących sugerować skracanie się szyjki -
Mnie bada na każdej wizycie, no ale ja to z przeszłością skracajacej się szyjki. Ale dzięki temu że te 6 lat temu mnie badała to wykryliśmy to w samą porę.
Co do śpiworów do spania to też nie miałam dla starszej córki , strasznie się rozkopywał, no ale może gdyby od urodzenia była przyzwyczajona do śpiworów to byłoby inaczejteraz mam trzy bo dostałam więc chcę spróbować
Zaczęłam wczoraj robić selekcję i prac ciuszki. Wszystko dostaliśmy i jest tego pełno . Zastanawiam się czy mi się zmieści do komodyMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Wizyty mam co ok 4 tygodnie i sprawdza czy szyjka zamknięta.
Otulacze czy śpiworki u naszego pierwszego synka nie sprawdziły się. Używaliśmy na początku, ale tylko przez pierwszy tydzień czy dwa było ok, a później złościł się i rozkopywał i nie dał się ukołysać w nich. Trochę kupiłam i dostałam od siostry sporą ilość bo siostrzenica bardzo je lubiła i dopóki rozmiarówka była dostępna to używali. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Robię sernik na zimno z galaretką i truskawkami, komu nałożyć?Marcia86 lubi tę wiadomość
-
U nas tez się śpiworki nie sprawdziły, otulacze to już w ogóle. Różki mam ale nie lubię.. wydaje mi się ze bardzo jest die ku gorąco, nie chce przegrzewać. Śpiworek do wózka jak już kiedyś pisałam, dla mnie rewelacja w porównaniu do kombinezonów. Co do torby do wózka to ja uzywalam tej od kompletu na spacery a wieksze/dłuższe wyjscia to plecak. Zostałam (nie)stety mamą KPI i caly ten majdan wygodnie było nosić w plecaku, a teraz też bardzo lubię plecak bo mam dwie ręce wolne i nic mi się nie "dynda"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 13:52
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
ami_ami wrote:Super wiadomość
Czy Wam lekarz nie bada na każdej wizycie szyjki? U mnie zawsze badanie na fotelu + mierzenie długości szyjki sondą dopochwowo.
Nie miałam sonda, sanda dopiero na usg polowkowym i stwierdziła że do kontroli i później co 2 tyg kontrola sondą. W szpitalu i prywatnie. W szpitalu niby się skrocila a teraz prywatnie niby wydluzylaOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Dziewczyny, muszę wysłać coś paczkomatem, a wcześniej tego nie robiłam. Jak wydrukuję etykietę to ona może być osłonięta woreczkiem tj. folią? czy kod kreskowy ma być wolny od jakichkolwiek folii itp? a etykietę przyleić klejem czy coś...
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualny
-
U nas sprawdziły się i rożek i śpiworek (ten drugi używaliśmy bardzo długo). Mamy z Motherhood.
Ja mam szyjkę sprawdzaną na fotelu i na usg co wizytę.
Mój Wojtek od soboty gorączkuje, już trochę za długo... Teraz co prawda temperatury nie są takie wysokie, ale jednak. No i katar i kaszel. Wg pediatry to wirusówka - zgadzałoby się, bo w żłobku też ponoć pustki.Cola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyami_ami wrote:Dziewczyny, muszę wysłać coś paczkomatem, a wcześniej tego nie robiłam. Jak wydrukuję etykietę to ona może być osłonięta woreczkiem tj. folią? czy kod kreskowy ma być wolny od jakichkolwiek folii itp? a etykietę przyleić klejem czy coś...
Możesz nadać w aplikacji to nie musisz mieć nawet etykiety tylko dostajesz kod do otwarcia skrytki. Jak z etykietą to ja obklejam naokoło i nie zaklejam kodu -
Dzięki dziewczyny, mam etykietę z Vinted więc muszę z nią. Zakleję wszystko taśmą oprócz kodu kreskowego
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Hej.
Co tu dziś tak cicho?
U mnie dalej konkretny skwar. Zebrałam dziś trochę truskawek, zmęczyłam się tym niemiłosiernie. Teraz robię chłodnik, tzn aktualnie musi mi się bulion schłodzić by dodać resztę.
Mam dziś szkole rodzenia, ale dziś odpuszczam , bo nie mam sił tam jechać.
Siostrzenice i siostrzeńce mają jakąś. Jelitówke, bo gorączkują i dziś wymiotowali. Mam nadzieję, że mnie nie pozarażali...
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Chyba wszystkim dogrzalo i nikt się nie odzywa. U nas nadal parowa. Wczoraj było chłodno to od razu odżyłam. Nawet na spacer na 1,5 godziny poszłam.
U mnie w rodzinie tez biegunki. Coś ewidentnie jest w powietrzu. Mnie przeziębienie nawet puszcza. To teraz mnie pewnie
Jelitówką zaraza. -
W Sopocie akurat idealna pogoda jak dla mnie, 22 stopnie, jest czym oddychać, a i w miarę ciepło 😄
Dzisiaj jadę z dziećmi na ostatni już w tym roku szkolnym basen, szkoda, bo bym chętnie woziła ich nawet w wakacje 🤭 -
To w centrum Polski dzisiaj rano nawałnica przeszła. O 9 rano tak ciemno było, że światło musiało być włączone, a później zaczęła się burza. Później było chwilowo fajne powietrze, ale dzisiaj po południu znów się zrobiło parno i jakoś tak duszno jest.
Na szczęście ciut chłodniej niż we wtorek.
Wczoraj badania krwi, jutro mam wizytę kontrolną przed urlopem mojej pani doktor. Życie powoli płynie09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Coś wisi w powietrzu, dziwne bo okres gryp żołądkowych to zazwyczaj wiosna wczesna i jesień, a nie lato. 🤔
U mnie akurat jakąś burza idzie, ściemniło się strasznie.
Ja nie wierzę, w SB będę miała skończony 30 TC. 💚
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Coś wisi w powietrzu, dziwne bo okres gryp żołądkowych to zazwyczaj wiosna wczesna i jesień, a nie lato. 🤔
U mojej Antosi po biegunce, wirusowe zapalenie krtani. Tym razem poszłam z nią prywatnie do pediatry i po dobie leczenia już jest znacząca poprawa.Karola3xJ:D lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021