Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula raczej nie powinni 😊 szwagierka rodziła jakiś czas temu fizjologicznA ciąża i bez problemu ja przyjęli, fakt w ciągu 40 minut od wejścia urodziła 😅 no i mieli awaryjny pokój dla niej. Aczkolwiek czasami cuda się dzieją w tych szpitalach. Ja z kolei mam zapewnione miejsce w Kartuzach, tez lekarze i położne stamtad. Jednak wszystko zależy od sytuacji, czy się zdecyduje na ten szpital czy jednak Zaspa.
Pewnie na dniach zaczną się u nas na forum porody, ale się będzie działo.
Ulaa lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
nick nieaktualnyKama91 wrote:Hej, ja od kilku dni walczę z katarem. Oczywiście żadne dozwolone sposoby nie pomagają na zatkany nos. Woda morska, inhalacje, irigasin, sinulan forte..poddalam się i kupiłam krople dla dzieci. Wiem że nie powinnam Ale dodatkowo doszly upały i to, że mały naciska mi na przepone. Czułam się ciągle niedotleniona
dziś jak mi trochę uLżyło i zaczęłam w końcu pakować torbę do szpitala. W końcu leci już 35 tydzień. Jutro ma przyjść komoda i nareszcie będę mogła zrobić porządek z rzeczami dla małego. W tym tygodniu zamówię też dostawke.
Czy któraś z Was też nie ma jeszcze łóżeczka i wózka? U nas termin z usg na 28 sierpnia A tu dalej tyle rzeczy nieprzygotowanych..
Ja nie mam i to dość sporo rzeczy. Jakoś się zabrać za to nie mogę, ale za to zaczęłam porządki w szafach.Kama91 lubi tę wiadomość
-
Gosiaaak wrote:Ula raczej nie powinni 😊 szwagierka rodziła jakiś czas temu fizjologicznA ciąża i bez problemu ja przyjęli, fakt w ciągu 40 minut od wejścia urodziła 😅 no i mieli awaryjny pokój dla niej. Aczkolwiek czasami cuda się dzieją w tych szpitalach. Ja z kolei mam zapewnione miejsce w Kartuzach, tez lekarze i położne stamtad. Jednak wszystko zależy od sytuacji, czy się zdecyduje na ten szpital czy jednak Zaspa.
Pewnie na dniach zaczną się u nas na forum porody, ale się będzie działo.
Ja będę zwlekać jak najdłużej się da z wyjazdem do szpitala, tym bardziej, że mam tak na prawdę mamy 12 min samochodem do szpitala więc liczę, że mnie nie odeślą 💪
Ale wczoraj obmyślaliśmy plan z D, że jeśli bym potrzebowała na cito jechać do szpitala, czy to poród czy nie, to co z dziećmi zrobić w nocy. Doszliśmy do tego, że damy komplet kluczy mojej siostrze i poprosimy ją żeby już była w takiej gotowości w każdej chwili przyjechać do nas.. Sąsiadów tutaj raczej nie mamy zbytnio, nie znamy się. Jest jeszcze mój brat ewentualnie no i rodzice D, ale ich to w ostateczności byśmy prosili w razie czego..Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Magu wrote:Dzisiaj u mnie 34+5, właśnie w tym dniu ciąży urodziła się starsza córka. O tej porze byłam już po cc.
Dobrze, że tym razem będzie dłużejOby tak jeszcze ze 3 tygodnie
Nie ma co się spieszyć
Magu lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Marcia86 wrote:Ulaa to ja Ci poleciłam fotografkę, mam nadzieję że będziecie zadowoleni tak jak my
Ja już nie mogę się doczekać naszych zdjęć po porodzie
O matko! Przepraszam, coś mi się ubzdurało 🤦♀️
W takim razie dziękuję Ci bardzo za polecenie, bo jesteśmy bardzo zadowoleni 😘Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Hej 🙃
U nas nad ranem burza, a teraz słońce i ciepełko.
Kurcze od wczoraj południa boli mnie wewnętrzny kącik w oku. Nie jest zaczerwienione ani nic, no może trochę napuchnięte. Przemywamy solą fizjologiczną, ale to g. daje. Mam tobrex w domu, ale nie wiem czy mogę sobie zakropić. 😒
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mam wszystko w zasadzie, czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie, ale nie mogę się zabrać;( zaczyna mnie też dopadać trochę strach.. jak ja sobie poradzę z dwójką małych dzieci, czy mala będzie zdrowa, czy zdarzę do szpitala itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 10:54
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
ami_ami wrote:Hej 🙃
U nas nad ranem burza, a teraz słońce i ciepełko.
Kurcze od wczoraj południa boli mnie wewnętrzny kącik w oku. Nie jest zaczerwienione ani nic, no może trochę napuchnięte. Przemywamy solą fizjologiczną, ale to g. daje. Mam tobrex w domu, ale nie wiem czy mogę sobie zakropić. 😒 -
Marianka@87 wrote:Mam wszystko w zasadzie, czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie, ale nie mogę się zabrać;( zaczyna mnie też dopadać trochę strach.. jak ja sobie poradzę z dwójką małych dzieci, czy mala będzie zdrowa, czy zdarzę do szpitala itd
Jeśli chodzi o ciuszki to na te pierwsze 3 miesiące mam w zasadzie gotowe. Jeszcze roz. 68 został do wyprania i wyprasowania (większych na razie nie szykuję) plus pieluszki wielorazowe. Miałam dzisiaj prać, ale pada, więc nie będzie schło to sobie daruję. -
nick nieaktualnyJa też mam jakieś dziwne obawy ostatnio. Moja 5latka prezentuje taki wachlarz emocji - od euforii po histerię, że nie wiem jak mam to ogarnąć. Nie wyobrażam sobie ogarniania jej w stanie totalnego rozpłakania z noworodkiem na rękach. Byle co ją doprowadza do takiego stanu, nawet topiący się lód na patyku.
Wczoraj od dentysty wyszła super szczęśliwa, a do klatki wchodziła już tak, że ją naciągało od płaczu. Zapowiada się rollercoaster. -
nick nieaktualnyJa też mam jakieś dziwne obawy ostatnio. Moja 5latka prezentuje taki wachlarz emocji - od euforii po histerię, że nie wiem jak mam to ogarnąć. Nie wyobrażam sobie ogarniania jej w stanie totalnego rozpłakania z noworodkiem na rękach. Byle co ją doprowadza do takiego stanu, nawet topiący się lód na patyku.
Wczoraj od dentysty wyszła super szczęśliwa, a do klatki wchodziła już tak, że ją naciągało od płaczu. Zapowiada się rollercoaster. -
Mum2b wrote:Magu a mial corka jakies konsekwencje wczesniactwa?
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Ja dzis mam 31+4 TC. Dziewczyny orientujecie się czy jeżeli umowa kończy się z dniem np 08.09 i tego dnia bym urodziła czy łapie się na macierzyński czy po prostu musze dzień wcześniej?czyli 07.09? Umowa nie przedluza mi się do porodu bo na zastępstwo jest.