Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:Ja 6lat temu rodziłam we wrześniu. Wyszliśmy ze szpitala w długich bodach i spodnie długie i cienka czapeczka. Cierpię na bezsennośc od trzeciej nie śpię.
Ja ostatnio co noc budzę się/nie śpię w podobnych godzinach. Zazwyczaj koło północy się budzę, zasypiam o 3 znów się budzę i nie mogę zasnąć - w tym czasie wstaję i np. coś sobie obejrzę, a koło 5 znów idę spać na te 1,5-2 h. Nowy rytm dnia...09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
lestaa wrote:Ja ostatnio co noc budzę się/nie śpię w podobnych godzinach. Zazwyczaj koło północy się budzę, zasypiam o 3 znów się budzę i nie mogę zasnąć - w tym czasie wstaję i np. coś sobie obejrzę, a koło 5 znów idę spać na te 1,5-2 h. Nowy rytm dnia...
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja za to śpię jak zabita od kilku dni 😉
Właśnie się obudziłam 😄
Na wyjście ze szpitala przygotowałam dresowy pajac, pod to body na krótki rękaw, czapeczka w razie czego, otulacz do fotelika i skarpetki.
Mam nadzieję, że na początku września będzie jeszcze ładna pogoda -
Hej 🙃
Ja jak usnę to śpię dobrze, budzę się na siku. Mąż jedynie mówi, że jak się przekręcam to stekam o narzekam przez sen - zwyczajnie mi ciężko z brzuchem. 🤔
Ja tam nie myślę w czym wyjdziemy ze szpitala - dla mnie to żaden problem, mąż mi weźmie rzeczy jak body i kocyk nie wystarczy. 😊
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Nie korzystam z poduszki. Ta w kształcie litery C jest dla mnie totalnie nieergonomiczna, bo śpię na zwykłej poduszce i jaśku, więc ta część pod głowę jest zbędna oraz ten zakrętas C też jest za duży. Nie mogę zmienić boku bez całkowitej rekonfiguracji poduszki... Śpię bez niczego, jedyna trudność to przekręcenie się na drugi bok, bo jak pisze ami_ami jest trudno
Również nie martwię się tym, w czym wyjdziemy ze szpitala, w sumie ubranka plus kocyk/rożek do przykrycia dziecka w foteliku powinny wystarczyć, a jak za mało to mąż dowiezie. I tak teraz mąż przekazuje fotelik położnej (więc może coś tam dorzucić), położna pomaga mamie zapakować się i dziecko oraz zanosi dziecko do wyjścia gdzie czeka tata. Nie będziemy spacerować przecież ze szpitala do samochodu kilometrów, a pewnie kilkadziesiąt metrów. W samochodzie jest ogrzewanie przecież. Damy radę. Oby tylko nie było 10 stopni we wrześniu, bo kiedyś pamiętam na studiach jak byłam, że chyba około 10 września temperatury spadły do 8-10 stopni przez kilka dni.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja wczoraj byłam z ferajną w Augustowie. Fajny wypad dziecko zadowolone wróciliśmy padnięci ale dzisiaj to normalnie masakra.
Tak potwornie boli mnie... Sama nie wiem co?
Spojenie łonowe? Pachwiny? Jak wstaje chodzę tragedia... Czuję się jak kaleka -
Migotka29 wrote:Ja wczoraj byłam z ferajną w Augustowie. Fajny wypad dziecko zadowolone wróciliśmy padnięci ale dzisiaj to normalnie masakra.
Tak potwornie boli mnie... Sama nie wiem co?
Spojenie łonowe? Pachwiny? Jak wstaje chodzę tragedia... Czuję się jak kaleka
Ja taki ból miałam przez połowę 2 trymestru. Bolało i ciągnęło mnie w pachwinach, ale ból promieniował też na spojenie łonowe. Ledwo chodziłam, a w nocy jęczałam z bólu odwracając się na drugi bok. Myślałam, że spojenie się rozchodzi, ale to jednak nie to, bo wraz z innym ułożeniem dziecka ból minął ☺️ pewnie maluch Ci mocno tam naciska 😉 -
Dziewczyny ile podkładów poporodowych i tych większych na łóżko bierzecie do szpitala? Czy jest różnica między sn a cc? Bo raczej będę mieć CC, a pierwsze dziecko rodziłam sn. Już nie pamiętam jak to było 🙈 i jakie rzeczy przy CC trzeba spakować na poród? Pakujcie się z dzidziusiem do jednej walizki a druga mała na sam poród? Sorki za tyle pytań ale już się gubię ;p
-
Cola87 wrote:Dziewczyny ile podkładów poporodowych i tych większych na łóżko bierzecie do szpitala? Czy jest różnica między sn a cc? Bo raczej będę mieć CC, a pierwsze dziecko rodziłam sn. Już nie pamiętam jak to było 🙈 i jakie rzeczy przy CC trzeba spakować na poród? Pakujcie się z dzidziusiem do jednej walizki a druga mała na sam poród? Sorki za tyle pytań ale już się gubię ;p
-
Ania95 wrote:Ja taki ból miałam przez połowę 2 trymestru. Bolało i ciągnęło mnie w pachwinach, ale ból promieniował też na spojenie łonowe. Ledwo chodziłam, a w nocy jęczałam z bólu odwracając się na drugi bok. Myślałam, że spojenie się rozchodzi, ale to jednak nie to, bo wraz z innym ułożeniem dziecka ból minął ☺️ pewnie maluch Ci mocno tam naciska 😉
Mam nadzieję. W czwartek mam wizytę i powiem lekarzowi o tym. Bo już się oczywiście naczytałam że przy rozejściu spojenia to raczej robią cc a ja nie chce -
U nas w tym szpitalu co chce rodzic to odwiedziny są, więc mąż będzie mi mógł mam nadzieję wszystko dowieźć jak coś. 🙃 Podkładów wezmę 5 - najwyżej mi dowiezie, szkoda w walizce miejsca.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Cola87 wrote:Dziewczyny ile podkładów poporodowych i tych większych na łóżko bierzecie do szpitala? Czy jest różnica między sn a cc? Bo raczej będę mieć CC, a pierwsze dziecko rodziłam sn. Już nie pamiętam jak to było 🙈 i jakie rzeczy przy CC trzeba spakować na poród? Pakujcie się z dzidziusiem do jednej walizki a druga mała na sam poród? Sorki za tyle pytań ale już się gubię ;p
Nam na szkole rodzenia położna mówiła, że po CC mniej się trochę macica oczyszcza, bo w trakcie operacji przy oczyszczaniu macicy z łożyska stosują antyseptyki, które już same z siebie działają na naczynia krwionośne, które szybciej się zamykają.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Migotka29 wrote:Mam nadzieję. W czwartek mam wizytę i powiem lekarzowi o tym. Bo już się oczywiście naczytałam że przy rozejściu spojenia to raczej robią cc a ja nie chce
Wgl to druga noc mam koszmary związane z porodem/szpitalem - czy tak już będzie do porodu? Chyba za dużo myślę
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.