Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElena26 wrote:Jeśli poród do tygodnia mi się nie zacznie, to będę musiała stawić się do szpitala w 39+0 przez cukrzycę ciążową. Czy któraś z Was też z powodu cukrzycy ciążowej ma zalecany wcześniejszy porod czy macie czekać na termin lub nawet po terminie?
🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Dopóki przepływy są w porządku to czekamy do terminu. Jak na razie są super i też schodzę z insuliny powoli. -
Marcia86 wrote:A ciekawe czy w tych Kartuzach jest miejsce
Przyjęta od razu, ekspresowo zbadana i w dodatku mogą lekarka ja przyjmowała więc fajnie 😊 będzie miała wywoływany poród bo młody 4.3 kg obliczeń.Marcia86 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Przyjęta od razu, ekspresowo zbadana i w dodatku mogą lekarka ja przyjmowała więc fajnie 😊 będzie miała wywoływany poród bo młody 4.3 kg obliczeń.
A może by tak do Kartuz jechać?Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Wczoraj miałam ostatnią wizytę 35+5 i synek waży 3150 g, a główka 34 cm, nóżki krótkie.
Do terminu jeśli donoszę to jeszcze ok kilograma, prawie 900 g przybrał przez 3 tygodnie.
Jak duże główki mają teraz Wasze dzieci, a jak duże miały poprzednie jak się urodziły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 18:59
-
Ja dzisiaj udałam się na wizytę dodatkowo do innego lekarza, bo moja pani doktor przebywa na urlopie, a akurat na tym etapie ciąży nie chcę niczego przegapić.
I powiem Wam, że z wizyty jestem zadowolona, bo dużo się dowiedziałam, mimo że nie wszystko jest pozytywne..
Z pozytywnych w dniu dzisiejszym Młody szacowany jest na 2850g. Czyli w ciągu dwóch tygodni różnica na USG to ponad 500g, więc jak widać to tylko szacunki. Z innych ciekawostek to wyszedł 39 centyl, czyli bardzo podobnie co na USG 3 trymestru.
Z mniej pozytywnych: ciśnienie podskoczyło mi w górę. W domu na porannych pomiarach miałam około 105-110 na 70, obecnie rano mam 115-125 na 82/83, a dzisiaj przed wizytą 150/85 za pierwszym razem, a za drugim razem już 128/83. Więc muszę uważać na ciśnienie.
Z negatywów dodatkowo wyszło na USG, że Młody ma Hydrocele – wodniaka jądra – podobno nic strasznego, ale ważne, aby po urodzeniu kontrolować. Także dobrze, że poszłam na to USG, bo coś wyszło i wiem, że trzeba zwracać na to uwagę. A za dwa tygodnie kładę się ja do szpitala przed CC.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
lestaa mój też ma wykryte wodniaczki na jądrach. Moja lekarka mi dopiero powiedziała po czasie bo mówi że w życiu płodowym to jest powszechne. Po porodzie dzieci mają zazwyczaj wtedy duże jajeczną ale wodniaczki ładnie schodzą. Także nie martw się 😊 będzie chłopak z jajami!31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:lestaa mój też ma wykryte wodniaczki na jądrach. Moja lekarka mi dopiero powiedziała po czasie bo mówi że w życiu płodowym to jest powszechne. Po porodzie dzieci mają zazwyczaj wtedy duże jajeczną ale wodniaczki ładnie schodzą. Także nie martw się 😊 będzie chłopak z jajami!09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka
-
Kania85 wrote:Oj znam to,choć byłam w szpitalu tylko i aż 6 dni to tęsknota za dziećmi powodowała,że mogłam wyć do księżyca,na szczęście malutka mogła być ze mną na sali wiec przeszłam to w miarę łagodnie.
Ami ami trzymam kciuki za szybką akcję,coś mi mówi,że będziesz następna rozpakowana zaraz po Magu
Ula a Ciebie to życie jeszcze nie nauczyło,że planować to sobie możesz?kolor obrusu na świeta 😀
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Chciałabym urodzić. Jak na razie to zrobiłam ponad 7000 kroków 🙆 po gmeraniu w szyjce mam plamienie i dużo śluzu bardzo gęstego czerwonego. Cos szyjka pracuje, niech skurcze się pojawia... I rodzimy.
Widzę, że jestesmy na tym samym etapie. Jutro 38+0. Też już chce aby się zaczęło! -
Elena26 wrote:Widzę, że jestesmy na tym samym etapie. Jutro 38+0. Też już chce aby się zaczęło!
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dzień dobry 😊
Codziennie rano jak wchodzę na nasze forum, to z takim podekscytowaniem, czy któraś już urodziła 🤭
Dzisiaj robimy sobie rodzinną wycieczkę do mojego rodzinnego miasta, ale najpierw zahaczymy o planetarium we Fromborku, a potem fryzjer chłopców 👍
Wczoraj moi synkowie byli na swoim pierwszym treningu piłki nożnej 😍
Oni są mega podjarani, a ja szczęśliwa, bo wybiegają swoją niespożytą energię i w domu jest dzięki temu spokojniej i ciszej 🤭
Moi to trzeci i czwarty od lewej w szeregu 😊
Mum2b, Apple Lady, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Hej! A ja pol nocy nie spalam, bo wyczytalam, że sa badania wykazujące związek brania duphastonu (progesteronu) z orientacją homoseksualną. Nie zrozumcie mnie źle, nie ma nic przeciwko osobom homoseksualnym, mam dużo znajomych tej orientacji, ale wiem też z czym musza się mierzyć w naszym kraju i zaczęłam przeżywać, że przeze mnie syn będzie cierpiał w przyszłości🤦♀️ Jestem wkurzona, że lekarz nic mi o tym nie mówił, tylko kazał łykać duphaston jak cukierki.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Hej! A ja pol nocy nie spalam, bo wyczytalam, że sa badania wykazujące związek brania duphastonu (progesteronu) z orientacją homoseksualną. Nie zrozumcie mnie źle, nie ma nic przeciwko osobom homoseksualnym, mam dużo znajomych tej orientacji, ale wiem też z czym musza się mierzyć w naszym kraju i zaczęłam przeżywać, że przeze mnie syn będzie cierpiał w przyszłości🤦♀️ Jestem wkurzona, że lekarz nic mi o tym nie mówił, tylko kazał łykać duphaston jak cukierki.
Wiesz, znajoma na podobnej zasadzie nie podawała swojemu synowi żadnych czopków, żeby przypadkiem nie zaczął "lubić w dupę".Mum2b lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Neonatolog powiedziała, że możemy iść do domu dzisiaj tylko wieczorem, po pobraniu badań przesiewowych.
😍😍😍
Ulaa, Apple Lady, Swatka, Tusianka, Benus191, Mimi__, Kania85, Marcia86, martuśka737, Etoilka, Emma_, lestaa, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Hej! A ja pol nocy nie spalam, bo wyczytalam, że sa badania wykazujące związek brania duphastonu (progesteronu) z orientacją homoseksualną. Nie zrozumcie mnie źle, nie ma nic przeciwko osobom homoseksualnym, mam dużo znajomych tej orientacji, ale wiem też z czym musza się mierzyć w naszym kraju i zaczęłam przeżywać, że przeze mnie syn będzie cierpiał w przyszłości🤦♀️ Jestem wkurzona, że lekarz nic mi o tym nie mówił, tylko kazał łykać duphaston jak cukierki.
dodatkowo powiem Ci, ze po pierwszej ciazy po IVF tutaj na forum staraczek wychodzi na to ze jakis 80 %brało duphaston a to by oznaczało, że cale pokolenie homoseksualistów wyrastamy:D
Apple Lady, Emma_, lestaa lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!!