Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:@Ami_Ami A jak u Ciebie sytuacja?
Mam napięcia brzucha konkretne, w sumie to może się zacząć w każdej chwili, bo skurcze są. Tak mi dr mówi... No zobaczymy, najgorsze jest to leżenie tu.Kania85 lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ami ami masz rację, leżenie w tym szpitalu bez jakiegoś pomysłu i celu jest okropne. Jestem dopiero od jakiś kilku godzin a już mam tak dosyć, że gotowa jestem uciekać 😔
Mam nadzieję że nie będą mnie za długo trzymali i powiedzą jaki jest plan, na szczęście podobno nie ma miejsca na patologii więc liczę na szybkie reakcje. Mój mały siedzi jak mysz pod miotła. Żadnych objawów porodu, zupełna cisza.13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Dziewczyny, bardzo Wam współczuję tego pobytu w szpitalu... oby szybko akcja ruszyła i maluchy się szybko pojawiły na świecie, trzymam kciuki!
Ja też się boję, że przy samym końcu Mała się jeszcze przekręci i trzeba będzie ciąć. Ale tfu tfu. Miejsca w końcu coraz mniej.
Wizytę z KTG mam jutro, jestem ciekawa, czy coś się zapowiada. W sierpniu rodzić jeszcze nie chcę
Mój Wojtek dziś pierwszy dzień w przedszkolu. Nie było tragedii z zostawieniem go, odbieramy go za godzinę - mam nadzieję, że pierwsze wrażenie będzie dobre
-
nick nieaktualnyMy dzis jeszcze alergolog corki i decyzja o ewentualnym rozpoczeciu odczulania. Po wizycie musimy kupic jej buty i baletki i chyba mogę uznac, ze starsze dziecko w 100 %ogarniete.
Licze,ze ni lekarz doradzi jakieś mleko dobre dla malego, żebyśmy nie przeżywali katuszy od nowa z alegia,oby trafila
7.09 mam fryzjera, tydzień przed terminem cc, powinno sie udac -
Dziewczyny w szpitalach, a piłka? Wolno Wam na piłce siedzieć? Można dużo pomóc dziecku i sobie by przyspieszyć poród. Dopytajcie położnych
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
martuśka737 wrote:Smutno mi, tęsknie za córeczka 😔
Ami ami trzymam kciuki za szybką akcję,coś mi mówi,że będziesz następna rozpakowana zaraz po Magu
Ula a Ciebie to życie jeszcze nie nauczyło,że planować to sobie możesz?kolor obrusu na świeta 😀 -
Kania haha 🤣 wiem! Ale ja to tak nie umiem siedzieć i czekać, nic nie robić 😄
Także jutro jeszcze fryzjer chłopców i wycieczka do planetarium we Fromborku, ale to jedziemy całą rodzinką więc w razie jakby akcja się zaczęła to dzieci zostaną z moją mamą, a my z D. dojedziemy do szpitala w Elblągu, torba do porodu jeździ cały czas z nami 💪Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Ja już też przytupuje
no mogłoby się już coś zadziac. Mała tak się rozpycha już tak nisko że ciężko mi się chodzi i siedzi chociaż staram się ruszać jak najwięcej. Ulaa ciekawe czy spotkamy się w szpitalu
swoją drogą odważna jesteś
mnie to lekarka nastraszyła że mogą w każdej chwili chlusnac wody bo jest ich sporo więc jak jestem sama to krążę z córką niedaleko domu
moja koleżanka została przyjęta wczoraj na Zaspę żeby wykonać planowana CC . Córka jej się nie obróciła. Termin ma dopiero na 1 września no ale ona ma znajomości u ordynatoraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 14:07
Ulaa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Moja koleżanka wlasnie ze szkoły rodzenia dostała skierowanie na indukcję i od razu pojechała do UCK z torba (gdzie przyjmuje jej lekarka ale dyżur ma w piątek). Okazało się że nie ma miejsc i jak chce to może przyjechać w piątek na dyżur swojej lekarki ale oni nie mają dziś miejsc i tyle. Także nawet lekarz ze szpitala nie daje gwarancji. Najlepiej jakby ten lekarz był na dyżurze 🤣 także znajoma ciśnie dziś na indukcję do Kartuz bo nie chce czekać.
Byłam na KTG, wszystko ok. Położna zmierzyła Centymetrem metoda z Anglii młodego i mówi że ma 3.8 kg, co by się zgadzało 🤣😂 także zabawnie bo nie wierzyłam w taka metodę 😛Marcia86 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Marcia86 wrote:Ja już też przytupuje
no mogłoby się już coś zadziac. Mała tak się rozpycha już tak nisko że ciężko mi się chodzi i siedzi chociaż staram się ruszać jak najwięcej. Ulaa ciekawe czy spotkamy się w szpitalu
swoją drogą odważna jesteś
mnie to lekarka nastraszyła że mogą w każdej chwili chlusnac wody bo jest ich sporo więc jak jestem sama to krążę z córką niedaleko domu
moja koleżanka została przyjęta wczoraj na Zaspę żeby wykonać planowana CC . Córka jej się nie obróciła. Termin ma dopiero na 1 września no ale ona ma znajomości u ordynatora
No jak chlustną wody to trudno, zabierzemy się do domu 😄 widać będzie, że nie posikałam się gdzieś na spacerze, tylko, że jestem w ciąży i być może wody odeszły 🤣 zresztą, ja nie mam aż tak daleko do parku oliwskiego no i najważniejsze, zupełnie nie czuję się jak na poród 😔
Marcia fajnie by było się spotkać gdzieś tam na oddziale 👍😊 zawsze to raźniej we dwie 💪Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Magu wrote:https://naforum.zapodaj.net/12e78a826035.jpg.html
Wiktoria, urodzona 24.08.2021 r. o godz. 18.48 drogami natury. 52cm, 3340g.
Magu - Gratulacje! 😍
Też czekam na Wikusię 👶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 15:12
Magu lubi tę wiadomość
-
Dam znać jak się dowiem 😊
Ula ja cos mam wrażenie że im człowiek bardziej chce i planuje tym bardziej Pan Bóg się śmieje 😁 ciekawa jestem kiedy Twój mały człowiek postanowi wyjść 😛Marcia86, Ulaa lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Jeśli poród do tygodnia mi się nie zacznie, to będę musiała stawić się do szpitala w 39+0 przez cukrzycę ciążową. Czy któraś z Was też z powodu cukrzycy ciążowej ma zalecany wcześniejszy porod czy macie czekać na termin lub nawet po terminie?
-
Gosiaaak wrote:Dam znać jak się dowiem 😊
Ula ja cos mam wrażenie że im człowiek bardziej chce i planuje tym bardziej Pan Bóg się śmieje 😁 ciekawa jestem kiedy Twój mały człowiek postanowi wyjść 😛
Tak jest.. 🤷♀️ Ale co poradzić, jak właśnie czegoś bardzo się chce 🤭