Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Benus191 wrote:Ja mialam przy starszej babybjorn ale teraz bym chciala cos lepszego. Tesciowie chca Malemu cos kupić a, ze ma wszystko i jeszcze więcej to pomyslalam o tym nosidle. Opinie ma dobre, tylko czy faktycznie od tych 3 kg mozna nosic to nie wiem.
pierwsza córkę nosiłam w chuście po USG bioderek. Jak wszystko było ok i lekarz dał pozwolenie to od razu ją nosiłam. Nosidło będzie dla mnie nowością
może też zacznę po 4 tyg a jak się nie sprawdzi to kupuje chustę.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Gosiaaak wrote:Nie miałabym oporów żeby podać mlekko innej matki, tym bardziej z banku. To tak jak podanie czyjejs krwi, jest potrzeba to podają, chyba byś nie odmówiła.
A mleko modyfikowane to jest jednak nie to samo. Lepiej młodego zabezpieczyć od początku, a może szybko uda Ci się rozkręcić laktację po CC. Niektórzy nie mają z tym problemu 😊Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Gosiaaak wrote:Nie miałabym oporów żeby podać mlekko innej matki, tym bardziej z banku. To tak jak podanie czyjejs krwi, jest potrzeba to podają, chyba byś nie odmówiła.
A mleko modyfikowane to jest jednak nie to samo. Lepiej młodego zabezpieczyć od początku, a może szybko uda Ci się rozkręcić laktację po CC. Niektórzy nie mają z tym problemu 😊
Dokładnie. Moim zdaniem mleko kobiety jest najlepszym co można dać na starcie dziecku. Też nie miałabym oporów 🙂 a nawet bym się cieszyła, że jest taka możliwość. -
Dreamer, trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Dobrze, że ja idę na przyjęcie wieczorem przed CC, to wtedy łóżko powinno bo przecież noc gdzieś spędzić muszę.
Też bym podała mleko z banku mleka jeśli sama bym nie miała. MM zawsze można podać, ale te pierwsze kilka dni chociaż prawdziwego mleka.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja w dwupaku, cisnienie sie unormowalo w miarę. Decyzja jest taka, że zostaje w szpitalu juz do rozwiazania. Cc ma byc w okolicy 09.09.
lestaa, Etoilka, Swatka, Kania85, Marianka@87, Mimi__, majóweczka83, opóźniona lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ja miałam w poprzedniej ciazy gbs +, a teraz - i nie dostałam antybiotyku. Nikt mnie nie pytał jak było w poprzedniej ciąży, a wszędzie było mówione że to II.
Ja używałam chusty od 4 miesiąca życia małej, potem jak usiadła przerzuciłam się na nosidło, ze względu na to że szybciej mi było ją zapiąć niż się bawić z tą chusta. I ona się nie denerwowała. Na początku nie polecają nosideł w ogóle dla takich maluchów, chyba że kupisz nosidło uszyte z chusty. Są takie pecjalne przeznaczone dla takich maluchów. Możesz poszukać na stronie Facebooka chustonoszenie, tam wiele dziewczyn odsprzedaje używane, a w tym przypadku im chusta bardziej złamana tym lepsza plus cena oczywiście za taką jest większa niż za nową, ale na pewno warto.
Dreamer ja po samej CC jak po godzinie odeszło mi znieczulenie stwierdziłam, przepraszam za wulgaryzmy, ale że.mnie po prostu pojebało z tym drugim dzieckiem 😂 i myślałam tak przy każdym jednym karmieniu jak mały gryzł mi cycki do krwi.
Po tygodniu już jest lepiej, zwłaszcza jak widzę jak bardzi moja córeczka potrzebowała rodzeństwa 😊
Będzie dobrze, to po prostu stres!majóweczka83, majóweczka83 lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
A ja miałam dzisiaj ktg i wizytę. Młody waży 3150, więc do 4 kg chyba nie dobije 😉 ogólnie wszystko ok, ale wyszło niemiarowe bicie serca. Na wcześniejszym ktg było wszystko ok, więc jestem ciekawa dlaczego teraz coś takiego wyszło. Kolejne ktg w środę mam.
-
Etoilka wrote:Dreamer, mocne kciuki! Będzie dobrze
Ja chyba też bym podała mleko z banku. Ty jesteś na Ujastku?
Tak jestem w ujastku. Od godziny 6:30. Mam czwarta kroplówkę i czekam dalej. Ruch jak na marszałkowskiej. Żeby mi chociaz kawę podali:)
Ja zrezygnowałam z tego mleka z banku. Jakoś mi to nie pasuje żeby dostała od innej kobiety. A ja nie mam tak złego zdania o mm jak większość. Nie spodziewam się problemów z laktacja wiec nadrobimy -
Ja też po wizycie. Głowa nisko, ale szyjka długa i zamknięta. Czy to oznacza, że jeszcze długie czekanie przed nami? Dziś 39+3...
Od wczoraj mam mdłości, brak apetytu i takie dziwne uczucie w brzuchu. Nie wiem, czy coś mi zaszkodziło, czy to jednak mogą być jakieś zwiastuny porodowe...
majóweczka83 lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Uzywalam najpierw chusty a później Tuli. Bardzo dobrze sie sprawdziły, tym razem też mam nadzieję że dziec polubi. Polecam konsultacje z fizjo dziecięcym. Lekarz czy położna to jednak specjaliści w innych dziedzinach. Mnie wolne ręce dzięki chuscie, nosidełku uratowały życie bo jak młody złapał katar mająć 6 tyg to tylko tak spał bo katarek spływał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 13:49
eska29044, majóweczka83 lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Menina wrote:Ja też po wizycie. Głowa nisko, ale szyjka długa i zamknięta. Czy to oznacza, że jeszcze długie czekanie przed nami? Dziś 39+3...
Od wczoraj mam mdłości, brak apetytu i takie dziwne uczucie w brzuchu. Nie wiem, czy coś mi zaszkodziło, czy to jednak mogą być jakieś zwiastuny porodowe...Menina lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Zaproponowali mi karmienie dziecka z banku mleka gdybym nie miała pokarmu. Zgodzilybyscie się ? No dla mnie to dziwne żeby moje dziecko piło czyjeś mleko.
Kiedy teraz dają posiłki po cc ? Bo podobno to się cały czas zmienia. Ostatnio dostałam sucharki po 24 godzinachzeby mleczko było przyjęte do banku mleka to i mama i mleczko jest dokładnie testowane wiec całkowicie bezpieczne
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
blama wrote:Dziewczyny a jak macie zaplanowane CC to zazwyczaj w dniu przyjęcia robią czy jednak na drugi dzień. Cola nie wiesz jakbu nas to wygląda? Mam za tydzień wizytę i wtedy ustalamy konkretny termin ☺️
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Dreamer wrote:Kiedy teraz dają posiłki po cc ? Bo podobno to się cały czas zmienia. Ostatnio dostałam sucharki po 24 godzinach
Ja 2 lata temu dostałam kisiel po 12h, a po 24h sucharki. Wcześniej żułam gumę, bo badania dowodzą że to pomaga pobudzić jelita do działania po operacji: https://www.cochrane.org/pl/CD011562/PREG_czy-zucie-gumy-po-cesarskim-cieciu-prowadzi-do-szybszego-powrotu-czynnosci-jelit
Przed cc byłam wtedy 8 h na czczo, zgodnie z zaleceniami ginki, która mnie cięła, ale to było za krótko i miałam mdłości, musieli mi coś podać. Tym razem zjem kolację 12h przed i będę piła wodę do 8h przed, a Euthyrox pominę.
Dreamer, powodzenia i szybkiego powrotu do sił! Mam nadzieję, że trafisz na lepszą opiekę przy pionizacji 🤞🤞"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)