Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julek ostatnio przybrał 80g w dwa dni 😊
Dobił do wagi urodzeniowej, biorąc pod uwagę to, że przez tydzień był karmiony pozajelitowo to super wynik 😊💪
A ja korzystając z okazji pojechałam w końcu się zaszczepić na covid, w ciąży mi odmówili, to teraz odrobiłam 😉Madzia 89, Marianka@87, Mama Trójki, lestaa, Etoilka, Babcia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Teraz to dopiero się dzieje!
Enma Gosiak kciuki mocno zaciskamy za Was!
Gratulacje dla już rozpakowanych!🥰🎉
My dzisiaj mamy termin porodu,według USG i OM Liwia powinna pojawić się dzisiaj.Moja kluseczka właśnie śpi przytulona do cycusia i słodko się uśmiecha przez sen.Waży już niemal 3kg,ostatnio przechodzi jakiś skok i zamawia sobie mleczko bo wciąż wisi na piersi.Mało już dokarmiam butelką,ogólnie pokarm ściągam może 2x dobę gdy jest go za dużo w piersiach.
Dreamer na stabilizację jeszcze u Ciebie za wcześnie,ona przychodzi do kilku miesięcy po porodzie i wówczas już nie ma nadwyżek pokarmu,teraz twoje piersi będą zwiększały ilosci wraz z rozwojem i potrzrebami dziecka.
Ula super że wychodzicie,dziś wiec jest dla Was wielki dzien❤️
Benus i dobrze zrobiłaś, ja tam tez uważam że to nie jest czas na przesiadywanie zbędnych osób,a na serio już przywiezienie obiadu czy ciasta to nie byłby dla niej wysiłek a jaka ulga dla Ciebie że przynajmniej to masz z głowy, No cóż,niektóre kobiety szybko zapominają jak to było gdy dzieci miały małe
Marianka nie przejmuj się głupimi gadkami,mądrym ludziom nie trzeba tłumaczyć takich oczywistości,miej wywalone,teraz nie musisz być miss polski,a dla tych co trzeba będziesz zawsze najpiękniejsza
-
Kania, mnie teściowa nic takiego nie powie, bo się mnie boi 😁 od początku jasno postawiłam granic i doceniam że mi się nie wtrącą, oczywiście zdarzają zdarzają podkniecia ale nie przejmuje się
to chyba Mimi zaczęła temat tych zacnych komentarzy od teściowych i rodziny?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualnyTak to ja zaczęłam 😊. Na szczęście większość kobiet które nam gratulują mają same miłe słowa do powiedzenia więc jakby teściową się już aż tak nie przyjmuje. Tak chciałam to wyrzucić bo mąż mówi że trochę przesadzam i wzięłam to za bardzo do siebie 🤷🏻♀️
-
Hej dziewczyny ja czekam na IP dziś planowana cc.. Trochę się stresuję, syn od wczoraj chory tak mi go szkoda było zostawiać
Swatka, Nalia, Mimi__, Tusianka, Menina, Etoilka, martuśka737, majóweczka83, nat87, Marcelina85 lubią tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Ulaa wrote:Gratulacje dla nowych mamusiek 💪 jesteście dzielne!
Trzymam też kciuki za jeszcze nierozpakowane, dacie radę dziewczyny 🥰 Maleństwo wynagradza wszystkie trudy ❤️
U nas ostatnio dużo się działo, ale koniec końców - dzisiaj Julianek dostanie wypis, będziemy razem w domku ❤️🙏INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
Tusianka wrote:O 22:53 urodziła się Maja przez CC. Na ktg wyszła tachykardia, okazało się że była 2 razy owinięta pępowiną. Jest okruszek 3150g.
Tusianka lubi tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Julek ostatnio przybrał 80g w dwa dni 😊
Dobił do wagi urodzeniowej, biorąc pod uwagę to, że przez tydzień był karmiony pozajelitowo to super wynik 😊💪
A ja korzystając z okazji pojechałam w końcu się zaszczepić na covid, w ciąży mi odmówili, to teraz odrobiłam 😉
Super!!!
A czemu Ci odmówili szczepienia w ciąży? -
Atena000 wrote:Gratulacje
-
Tusianka, gratulacje, ale waga 3150 g to normalna średnia waga
Koleżanka z sali rodziła dziewczynkę 3990 - prawie 4 kg i to wcale łatwe nie jest.
Ja muszę przyznać, że dziś mamy wielki sukces. Po raz pierwszy od pierwszej doby życia mój Młody pije znów moje mleko. Od drugiej doby miałam zablokowane kanaliki i leciał mi płyn z składający się z kropli krwi. Musieliśmy odstawić go od piersi i przejść na mm. Cały czas w szpitalu miałam laktatorem to odciągać, ale jedynie tylko kilka kropel tego świństwa było. Z dobijających rzeczy na każdej zmianie położnych musiałam się prawie tłumaczyć z tego, że syfem mam nie karmić.
Dopiero od wyjścia ze szpitala czyli od niedzieli zaczęło coś więcej lecieć przy odciąganiu i dzisiaj dopiero uzyskało według mnie akceptowalny kolor mleka, a nie mleka z syfem, więc podałam. Jeszcze będzie dostawać mm, jak będzie za mało mojego mleka odciągnięte.Mimi__, Etoilka lubią tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Tusianka co z ta stopka ?
Dobrze ze ja nie trafiłam w szpitalu na laktoterrorystki. Tam miały położne normalne podejście. Jak się da to najlepiej karmić piersią ale mamy 21 wiek i w razie czego jest mm. Ja mam takie samo podejście. Próbować warto ale nie za wszelka cenę. -
Ruchy czułam tak jak wcześniej, więc całe szczęście że byłyśmy na patologii ciąży i pod kontrolą. Nie wiem, czy w domu bym to wychwyciła.
Ze stopką jednak dobrze. Neonatolog badała małą i już była prawidłowa. Podejrzewa, że przy wyciąganiu tak się dziwnie ułożyła.
Pierwszą urodziłam 3999g naturalnie z nacięciem, więc teraz Maja to taki okruszekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 12:33
lestaa, majóweczka83 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Mama Trójki wrote:Super!!!
A czemu Ci odmówili szczepienia w ciąży?
Teoretycznie jakbym chciała to mogłabym się zaszczepić "na własną odpowiedzialność" - tak powiedziała lekarka, która mnie kwalifikowała do szczepienia. A że nie chciałam wziąć tego na swoje barki, to odroczyłam to szczepienie na czas po porodzie. -
nick nieaktualny
-
Emma, Atena, trzymamy kciuki! Dawajcie znać
Tusianka, a jak Ty się czujesz tym razem po cesarce?
Ulaa, słodziak
Koleżanka mi dziś zrobiła sesję w domu i w parku. Bardzo się cieszę, że się jeszcze udało, bo już tyle razy przekładałyśmy.
Nachodziłam się sporo i teraz to czujęMoże jeszcze pochodzę po schodach wieczorem, jeśli sił starczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 16:16
-
Hehhh ja niestety przełożona cesarkę na jutro mam.. Wynudze sie..INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6