Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Blama. U mnie synuś 10:20, 3100g i 54cm.
Tusianka, Mama Trójki, Mum2b, Ania95, Ulaa, lestaa, majóweczka83, Mimi__, Marcelina85 lubią tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Dziewczyny kiedy ma sie odbyc 1 wizyta u pediatry?
Podpinam się pod pytanie. U nas w przychodni najbliższy termin po 20 października... Zszokowali mnie totalnie. Co zrobić w takiej sytuacji? Franek będzie miał już wtedy skończone 7 tygodni.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualnyMenina wrote:Podpinam się pod pytanie. U nas w przychodni najbliższy termin po 20 października... Zszokowali mnie totalnie. Co zrobić w takiej sytuacji? Franek będzie miał już wtedy skończone 7 tygodni.
Już pisałam wyżej - do miesiąca
Umów teleporadę u pediatry i przez telefon poproś o szybszą wizytęTeleporady są zazwyczaj szybko.
-
Pierwsza wizyta u pediatry powinna być przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia noworodka 😉
My już mamy kolejną wizytę tym razem szczepienną 26 października 🥴 mały będzie wtedy miał 8,5 tygodnia -
Blama, Swatka, gratulacje!
My od niedzieli w domku. Na szczęście wszystko było w porządku i mogłyśmy szybko wrócić do chłopaków. Emilka jest przekochanaa Wojtuś przyjął ją bardzo pozytywnie - sam ciągnął za sobą fotelik do szpitala, ucałował, przytulił
Trzeba go mieć jednak ciągle na oku, bo już ze dwa razy ją delikatnie pacnął.
Jedyny problem jaki mamy to częste wymioty Emilki. Ja mam dużo mleka, leci szybko, ona jest łapczywa i tak to się kończy. Staram się teraz dzielić karmienie na kilka razy i często odbijać, ale nie zawsze pomaga. Stresuje mnie to bardzo, jak tak chluśnie wszystkim, co zjadła... oby szybko przeszło!
Właśnie czekamy na pierwszą wizytę położnej. Ja mam w zaleceniach ze szpitala pierwszą wizytę u pediatry od 4 do 7 dni od wypisu (i tak też byłam z synem) a usg bioderek w 2. miesiącu życia.Swatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, ja od wczoraj w domu. Wykapalam sie porzadnie, wzielam leki uspokajajace i nasenne i przespalam chyba 14 godzin zupełnie bez ruchu.
A rano byly dobre wieści - Janek bez cpapu, ladnie trzyma saturacje. Jak mocno zasnie to wpuszczaja mu 1%tlenu,bo wresy mu spada. Jak go karmiłam i potem spal mi na rekach bez niczego to dlugo dlugo 100%saturacji
Wykluczono wszystkie choroby, na pewno mamy do czynienia z zaburzeniami adaptacyjnymi. Jeszcze chwile i będzie wszystko dobrzelestaa, Ulaa, Swatka, majóweczka83, Marcia86, Mama Trójki, Menina, Tusianka, Etoilka, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam ktg, mały tak nisko, że maszyna wariowała, bo czasem nie zapisywała jego pulsu. Ta niemiarowość bicia serca nadal jest, ale do sprawdzenia dopiero po porodzie. Zapisał się mocny skurcz, którego w ogóle nie czułam. Dopiero teraz jak wróciłam do domu to mnie trochę pobolewa. Ogólnie dostałam skierowanie już do szpitala na wywołanie, ale to nie od mojego lekarza. Lekarka stwierdziła, że ciąża już przenoszona, więc mogę iść na indukcję 🙈 nie wiem czy jest sens skoro coś się zaczyna dziać. Chyba lepiej zaczekać. Szczególnie, że z małym jest wszystko ok. Waga tej lekarce wyszła 2 tygodnie temu 3800, a dziś 3500.
Ja czuję, że kwestia 2 dni i urodzę.majóweczka83 lubi tę wiadomość