WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody też wyje przy zmianie pieluchy i na razie za każdym razem, ale ja mam wtedy włączony tryb "luz", bo pieluchę trzeba zmienić i tego nie przeskoczę przecież :D
    Różne myśli w głowie to jak wyje, bo wyje ;)
    Z plusów, w końcu zaczął chyba lubić kąpiel. Pierwsze kąpiele to ryk i dramat, jakbyśmy go topić chcieli, a od 3 kąpieli spokój i cisza. Ostatnio zaczął się odbijać od brzegu wanienki jak żabka.
    My ubranka 56 będziemy trzymać jeden rok do czasu jak w teorii powinniśmy poczekać ze staraniami, więc dopiero wtedy podejmiemy decyzję co robimy dalej :D

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56 niektóre u nas są za duże :D jedynie te z Pepco są dobre. Wagowo mała ładnie idzie, ale jest króciutka - przy urodzeniu 52 cm, tydzień temu u pediatry 50,5cm. Nigdy nie ogarniam, jak oni mierzą. Pieluchy u nas ciągle 1 z dady.

U nas też ryk przy kąpieli i zmianie pieluchy. Jak przy pierwszym się tym stresowałam, to teraz wiem że tak już jest i trudno.

Na vinted kupiłam większość rzeczy do wyprawki i tam też będę wystawiać rzeczy po małej. Więcej dzieci nie planujemy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na kontroli u gina, przyjął mnie szybciej, bo napisałam że mam jakąś infekcje.
    Macica obkurczona, jajniki i wszystko ok. Za jakieś 2 tygodnie możemy wrócić do seksow.

Na jaką antykoncepcje stawiacie podczas karmienia piersią? Mi przepisał Lemene - tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe... Chyba zacznę je brać...

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba w sumie jedynie stosunek przerywany będziemy stosować, bo ja hormonów brać nie mogę, prezerwatyw za bardzo nie lubimy.. A skoro przez 2 lata nie udało nam się zajść w ciążę i było potrzebne in vitro to nie wiem czy jakaś "wpadka" nam grozi 😄 a nawet jeśli to spoko, jesteśmy chętni na jeszcze jedno dziecko za jakiś czas 🤭

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ula, życie lubi zaskakiwać ☺️ my przez kilka lat zabezpieczaliśmy się stosunkiem przerywanym i nic. A w grudniu jednak zaszłam w ciążę 🙂 też się zdziwiłam, że to w naszym przypadku w ogóle możliwe 😁 ja wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie listopada, więc jeszcze nie myślałam o zabezpieczeniu. Tabletek nigdy nie brałam, ale chyba będzie trzeba zacząć 😉 bo prezerwatyw też nie lubimy.

Ulaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni Pola daje popalić. Mało śpi w ciągu dnia. Nie polezy za dużo sama. Najlepiej do niej gadać, a potem nosić. W wózku chwilę pospala na spacerze, miała 2 krotkie drzemki w ciągu dnia... masakra. :p Dobrze, że miałam obiad zrobiony wczoraj i musiałam tylko ryż ugotować, co też graniczylo z cudem. :p Serio nie wiem o co jej chodzi. Już mnie nogi bolą od tego chodzenia z nią i bujanie. 🤣

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym u Poli nadal utrzymuje się zoltaczka. Polozna mówiła, że u dzieci KP może się utrzymać nawet 3 miesiące. A ona skończyła miesiąc. W szpitalu miała bilirubina 11 i lekarze mówili, że jest w normie dla dzieci KP i nic się z tym nie robi. Próby wątrobowe również w normie. 🤷‍♀️

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha Ula, życie lubi zaskakiwać ☺️ my przez kilka lat zabezpieczaliśmy się stosunkiem przerywanym i nic. A w grudniu jednak zaszłam w ciążę 🙂 też się zdziwiłam, że to w naszym przypadku w ogóle możliwe 😁 ja wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie listopada, więc jeszcze nie myślałam o zabezpieczeniu. Tabletek nigdy nie brałam, ale chyba będzie trzeba zacząć 😉 bo prezerwatyw też nie lubimy.

Powiem Ci szczerze, że razem z połogiem odchodzi mi myśl ta, która towarzyszyła mi przy porodzie czyli "nigdy więcej żadnego porodu" 😄
    Tak jak mówię, jeśli los nam da i ktoś tam na górze tak zdecyduje, że uda nam się naturalnie zajść w ciążę to bierzemy na klatę ten słodki ciężar 💪

Ania95 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezerwatyw nie chce... To takie niewygodne i psuje cała atmosferę. 🤔 Brałam kilka lat dwuskładnikowe, więc mam nadzieję że te jedno- również będzie ok.

Nalia mój Szymek ma to samo, do południa i wieczory chciałby być non stop na rękach i to najlepiej by chodzić z nim po domu.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Powiem Ci szczerze, że razem z połogiem odchodzi mi myśl ta, która towarzyszyła mi przy porodzie czyli "nigdy więcej żadnego porodu" 😄
    Tak jak mówię, jeśli los nam da i ktoś tam na górze tak zdecyduje, że uda nam się naturalnie zajść w ciążę to bierzemy na klatę ten słodki ciężar 💪

I fajnie ☺️ ja po jednym i drugim porodzie to samo mówiłam 😁 ale teraz jak sobie myślę, że to miała być moja ostatnia ciąża, ostatnie maleństwo... To też się zastanawiam nad kolejnym bobasem 😁 ale mimo wszystko wolałabym trochę odczekać. Może na trzydziestkę kolejne 🤪

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa Ty to chyba masz konskie zdrowie:) podziwiam Cię ze tak ogarniasz. Ja przy dwójce czasem ledwo żyje. A mam pomoc teściowej. Naprawdę czasem to chce mi się płakać z bezsilności. Jedno mi ucieka drugie ciagle płacze. Co bym nie zrobiła to i tak ryczy. No ręce opadają. Ale tez gdybym była w stanie ogarnąć to uważam ze dobrze mieć duża rodzine. Ja mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym mieć więcej. Bo jak siostra się wyprowadziła to nie ma kogo odwiedzić. Także kochajcie się dla przyjemności a los sam za Was zdecyduje❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kontrolne badania mieliśmy. Bilrubiny bo jeszcze żółty jest,crp, morfologia z rozmazem, mocz i dodatkowo wzięłam żelazo. Musze isc na rehabilitację bo młody ma obniżone napiecie mięśniowe i asymetrie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    My dziś kontrolne badania mieliśmy. Bilrubiny bo jeszcze żółty jest,crp, morfologia z rozmazem, mocz i dodatkowo wzięłam żelazo. Musze isc na rehabilitację bo młody ma obniżone napiecie mięśniowe i asymetrie
    Ja też chyba muszę iść na bilirubina, Pola nadal żółta jest, choć niby miała badane 2tyg temu i była 11. Wg lekarza to ok, nic się z tym nie robi na kp. Jeszcze położna miała z jakimś pediatrą skonsultować dla świętego spokoju. Wzbudza się na jedzenie, je ładnie, przybiera super (W miesiąc przybrała 1070g), więc lekarze są spokojni niby.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie patronażowej u pediatry. Synuś waży około 450 g. więcej od wagi urodzeniowej, a nie ma jeszcze 2 tygodni. :D

Ja jakbym miała wybierać antykoncepcję to wybrałabym wkładkę domaciczną z hormonem. Ale póki co też o tym nie myślę, mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko jak Ulaa, mimo, że w czasie porodu mówiłam, że nigdy więcej. :D

Ulaa lubi tę wiadomość

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    My wczoraj byliśmy na wizycie patronażowej u pediatry. Synuś waży około 450 g. więcej od wagi urodzeniowej, a nie ma jeszcze 2 tygodni. :D

Ja jakbym miała wybierać antykoncepcję to wybrałabym wkładkę domaciczną z hormonem. Ale póki co też o tym nie myślę, mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko jak Ulaa, mimo, że w czasie porodu mówiłam, że nigdy więcej. :D

Zanim zaszłam w ciążę brałam tabletki ok 10 lat z małymi przerwami. Przestałam brać w lipcu, zabezpieczaliśmy się gumkami, brałam witaminy i w drugim cyklu bez zabezpieczeń zaszłam.

Dla mnie jedno dziecko to max. Nie boje się tego powiedzieć, dzieci ograniczają a ja nie jestem z charakteru matka polka 😛 w pracy mam pod dostatkiem dzieci i może dlatego nie potrzebuje dużo swoich dzieci 😅

Wczoraj znowu dobę byłam sama w domu, troche ciężko mi się uspypia młodego bo jak jest mąż to on to robi każdej nocy. Ja tylko wstaje na karmienie, a on nosi i usypia. Także te noce jak jestem sama sa męczące 🤪 tym bardziej że ja nie noszę młodego na rękach no on w sumie tego nie lubi (w sensie na niego nie działa to usoakajaco 😂). Ale to lepiej dla moich pleców, oby tak pozostało 😛

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Zanim zaszłam w ciążę brałam tabletki ok 10 lat z małymi przerwami. Przestałam brać w lipcu, zabezpieczaliśmy się gumkami, brałam witaminy i w drugim cyklu bez zabezpieczeń zaszłam.

Dla mnie jedno dziecko to max. Nie boje się tego powiedzieć, dzieci ograniczają a ja nie jestem z charakteru matka polka 😛 w pracy mam pod dostatkiem dzieci i może dlatego nie potrzebuje dużo swoich dzieci 😅

Wczoraj znowu dobę byłam sama w domu, troche ciężko mi się uspypia młodego bo jak jest mąż to on to robi każdej nocy. Ja tylko wstaje na karmienie, a on nosi i usypia. Także te noce jak jestem sama sa męczące 🤪 tym bardziej że ja nie noszę młodego na rękach no on w sumie tego nie lubi (w sensie na niego nie działa to usoakajaco 😂). Ale to lepiej dla moich pleców, oby tak pozostało 😛

Każda z nas jest inna ;) Ja kocham dzieci, mogłabym ich mieć dużo. Ale rozumiem, jak ktoś chce mieć tylko jedno.
    Trudno mi jest zrozumieć kobiety, które w ogóle nie decydują się na macierzyństwo. Świadomie, mimo, że by mogły. Zastanawiam się, czy później będą tego żałować. Mam bezdzietną ciocię i ona mówiła, że nie ma dziecka na zasadzie, że my nie mamy kolejnego - to była rozmowa wiele lat temu.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ulaa Ty to chyba masz konskie zdrowie:) podziwiam Cię ze tak ogarniasz. Ja przy dwójce czasem ledwo żyje. A mam pomoc teściowej. Naprawdę czasem to chce mi się płakać z bezsilności. Jedno mi ucieka drugie ciagle płacze. Co bym nie zrobiła to i tak ryczy. No ręce opadają. Ale tez gdybym była w stanie ogarnąć to uważam ze dobrze mieć duża rodzine. Ja mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym mieć więcej. Bo jak siostra się wyprowadziła to nie ma kogo odwiedzić. Także kochajcie się dla przyjemności a los sam za Was zdecyduje❤️

Ja sama nie wiem skąd biorę siłę na to wszystko, czasami załamuję ręce, jestem niewyspana, ale te moje dzieciaki są takie fajne, kocham ich nad życie i wiem, że kiedyś to moje niewyspanie zaprocentuje 💪

Mama Trójki lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja też chyba muszę iść na bilirubina, Pola nadal żółta jest, choć niby miała badane 2tyg temu i była 11. Wg lekarza to ok, nic się z tym nie robi na kp. Jeszcze położna miała z jakimś pediatrą skonsultować dla świętego spokoju. Wzbudza się na jedzenie, je ładnie, przybiera super (W miesiąc przybrała 1070g), więc lekarze są spokojni niby.
    No mam wyszło 14🤷

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem te kobiety co nie chcą dzieci bo sama nie chciałam. Właściwie zdecydowałam się na dziecko trochę dla meza i na zasadzie czy nie będę kiedyś żałować. Ale potrafię sobie wyobrazić życie bez dzieci 😛 w szkole i w Caritasie mam ich pod dostatkiem.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:

Z doswiadczenia nie radze przyzwyczajac dziecko do noszenia przy usypianiu

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ