X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody też wyje przy zmianie pieluchy i na razie za każdym razem, ale ja mam wtedy włączony tryb "luz", bo pieluchę trzeba zmienić i tego nie przeskoczę przecież :D
    Różne myśli w głowie to jak wyje, bo wyje ;)
    Z plusów, w końcu zaczął chyba lubić kąpiel. Pierwsze kąpiele to ryk i dramat, jakbyśmy go topić chcieli, a od 3 kąpieli spokój i cisza. Ostatnio zaczął się odbijać od brzegu wanienki jak żabka.
    My ubranka 56 będziemy trzymać jeden rok do czasu jak w teorii powinniśmy poczekać ze staraniami, więc dopiero wtedy podejmiemy decyzję co robimy dalej :D

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56 niektóre u nas są za duże :D jedynie te z Pepco są dobre. Wagowo mała ładnie idzie, ale jest króciutka - przy urodzeniu 52 cm, tydzień temu u pediatry 50,5cm. Nigdy nie ogarniam, jak oni mierzą. Pieluchy u nas ciągle 1 z dady.

U nas też ryk przy kąpieli i zmianie pieluchy. Jak przy pierwszym się tym stresowałam, to teraz wiem że tak już jest i trudno.

Na vinted kupiłam większość rzeczy do wyprawki i tam też będę wystawiać rzeczy po małej. Więcej dzieci nie planujemy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na kontroli u gina, przyjął mnie szybciej, bo napisałam że mam jakąś infekcje.
    Macica obkurczona, jajniki i wszystko ok. Za jakieś 2 tygodnie możemy wrócić do seksow.

Na jaką antykoncepcje stawiacie podczas karmienia piersią? Mi przepisał Lemene - tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe... Chyba zacznę je brać...

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba w sumie jedynie stosunek przerywany będziemy stosować, bo ja hormonów brać nie mogę, prezerwatyw za bardzo nie lubimy.. A skoro przez 2 lata nie udało nam się zajść w ciążę i było potrzebne in vitro to nie wiem czy jakaś "wpadka" nam grozi 😄 a nawet jeśli to spoko, jesteśmy chętni na jeszcze jedno dziecko za jakiś czas 🤭

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ula, życie lubi zaskakiwać ☺️ my przez kilka lat zabezpieczaliśmy się stosunkiem przerywanym i nic. A w grudniu jednak zaszłam w ciążę 🙂 też się zdziwiłam, że to w naszym przypadku w ogóle możliwe 😁 ja wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie listopada, więc jeszcze nie myślałam o zabezpieczeniu. Tabletek nigdy nie brałam, ale chyba będzie trzeba zacząć 😉 bo prezerwatyw też nie lubimy.

Ulaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni Pola daje popalić. Mało śpi w ciągu dnia. Nie polezy za dużo sama. Najlepiej do niej gadać, a potem nosić. W wózku chwilę pospala na spacerze, miała 2 krotkie drzemki w ciągu dnia... masakra. :p Dobrze, że miałam obiad zrobiony wczoraj i musiałam tylko ryż ugotować, co też graniczylo z cudem. :p Serio nie wiem o co jej chodzi. Już mnie nogi bolą od tego chodzenia z nią i bujanie. 🤣

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym u Poli nadal utrzymuje się zoltaczka. Polozna mówiła, że u dzieci KP może się utrzymać nawet 3 miesiące. A ona skończyła miesiąc. W szpitalu miała bilirubina 11 i lekarze mówili, że jest w normie dla dzieci KP i nic się z tym nie robi. Próby wątrobowe również w normie. 🤷‍♀️

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha Ula, życie lubi zaskakiwać ☺️ my przez kilka lat zabezpieczaliśmy się stosunkiem przerywanym i nic. A w grudniu jednak zaszłam w ciążę 🙂 też się zdziwiłam, że to w naszym przypadku w ogóle możliwe 😁 ja wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie listopada, więc jeszcze nie myślałam o zabezpieczeniu. Tabletek nigdy nie brałam, ale chyba będzie trzeba zacząć 😉 bo prezerwatyw też nie lubimy.

Powiem Ci szczerze, że razem z połogiem odchodzi mi myśl ta, która towarzyszyła mi przy porodzie czyli "nigdy więcej żadnego porodu" 😄
    Tak jak mówię, jeśli los nam da i ktoś tam na górze tak zdecyduje, że uda nam się naturalnie zajść w ciążę to bierzemy na klatę ten słodki ciężar 💪

Ania95 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezerwatyw nie chce... To takie niewygodne i psuje cała atmosferę. 🤔 Brałam kilka lat dwuskładnikowe, więc mam nadzieję że te jedno- również będzie ok.

Nalia mój Szymek ma to samo, do południa i wieczory chciałby być non stop na rękach i to najlepiej by chodzić z nim po domu.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Powiem Ci szczerze, że razem z połogiem odchodzi mi myśl ta, która towarzyszyła mi przy porodzie czyli "nigdy więcej żadnego porodu" 😄
    Tak jak mówię, jeśli los nam da i ktoś tam na górze tak zdecyduje, że uda nam się naturalnie zajść w ciążę to bierzemy na klatę ten słodki ciężar 💪

I fajnie ☺️ ja po jednym i drugim porodzie to samo mówiłam 😁 ale teraz jak sobie myślę, że to miała być moja ostatnia ciąża, ostatnie maleństwo... To też się zastanawiam nad kolejnym bobasem 😁 ale mimo wszystko wolałabym trochę odczekać. Może na trzydziestkę kolejne 🤪

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa Ty to chyba masz konskie zdrowie:) podziwiam Cię ze tak ogarniasz. Ja przy dwójce czasem ledwo żyje. A mam pomoc teściowej. Naprawdę czasem to chce mi się płakać z bezsilności. Jedno mi ucieka drugie ciagle płacze. Co bym nie zrobiła to i tak ryczy. No ręce opadają. Ale tez gdybym była w stanie ogarnąć to uważam ze dobrze mieć duża rodzine. Ja mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym mieć więcej. Bo jak siostra się wyprowadziła to nie ma kogo odwiedzić. Także kochajcie się dla przyjemności a los sam za Was zdecyduje❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kontrolne badania mieliśmy. Bilrubiny bo jeszcze żółty jest,crp, morfologia z rozmazem, mocz i dodatkowo wzięłam żelazo. Musze isc na rehabilitację bo młody ma obniżone napiecie mięśniowe i asymetrie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    My dziś kontrolne badania mieliśmy. Bilrubiny bo jeszcze żółty jest,crp, morfologia z rozmazem, mocz i dodatkowo wzięłam żelazo. Musze isc na rehabilitację bo młody ma obniżone napiecie mięśniowe i asymetrie
    Ja też chyba muszę iść na bilirubina, Pola nadal żółta jest, choć niby miała badane 2tyg temu i była 11. Wg lekarza to ok, nic się z tym nie robi na kp. Jeszcze położna miała z jakimś pediatrą skonsultować dla świętego spokoju. Wzbudza się na jedzenie, je ładnie, przybiera super (W miesiąc przybrała 1070g), więc lekarze są spokojni niby.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie patronażowej u pediatry. Synuś waży około 450 g. więcej od wagi urodzeniowej, a nie ma jeszcze 2 tygodni. :D

Ja jakbym miała wybierać antykoncepcję to wybrałabym wkładkę domaciczną z hormonem. Ale póki co też o tym nie myślę, mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko jak Ulaa, mimo, że w czasie porodu mówiłam, że nigdy więcej. :D

Ulaa lubi tę wiadomość

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    My wczoraj byliśmy na wizycie patronażowej u pediatry. Synuś waży około 450 g. więcej od wagi urodzeniowej, a nie ma jeszcze 2 tygodni. :D

Ja jakbym miała wybierać antykoncepcję to wybrałabym wkładkę domaciczną z hormonem. Ale póki co też o tym nie myślę, mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko jak Ulaa, mimo, że w czasie porodu mówiłam, że nigdy więcej. :D

Zanim zaszłam w ciążę brałam tabletki ok 10 lat z małymi przerwami. Przestałam brać w lipcu, zabezpieczaliśmy się gumkami, brałam witaminy i w drugim cyklu bez zabezpieczeń zaszłam.

Dla mnie jedno dziecko to max. Nie boje się tego powiedzieć, dzieci ograniczają a ja nie jestem z charakteru matka polka 😛 w pracy mam pod dostatkiem dzieci i może dlatego nie potrzebuje dużo swoich dzieci 😅

Wczoraj znowu dobę byłam sama w domu, troche ciężko mi się uspypia młodego bo jak jest mąż to on to robi każdej nocy. Ja tylko wstaje na karmienie, a on nosi i usypia. Także te noce jak jestem sama sa męczące 🤪 tym bardziej że ja nie noszę młodego na rękach no on w sumie tego nie lubi (w sensie na niego nie działa to usoakajaco 😂). Ale to lepiej dla moich pleców, oby tak pozostało 😛

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Zanim zaszłam w ciążę brałam tabletki ok 10 lat z małymi przerwami. Przestałam brać w lipcu, zabezpieczaliśmy się gumkami, brałam witaminy i w drugim cyklu bez zabezpieczeń zaszłam.

Dla mnie jedno dziecko to max. Nie boje się tego powiedzieć, dzieci ograniczają a ja nie jestem z charakteru matka polka 😛 w pracy mam pod dostatkiem dzieci i może dlatego nie potrzebuje dużo swoich dzieci 😅

Wczoraj znowu dobę byłam sama w domu, troche ciężko mi się uspypia młodego bo jak jest mąż to on to robi każdej nocy. Ja tylko wstaje na karmienie, a on nosi i usypia. Także te noce jak jestem sama sa męczące 🤪 tym bardziej że ja nie noszę młodego na rękach no on w sumie tego nie lubi (w sensie na niego nie działa to usoakajaco 😂). Ale to lepiej dla moich pleców, oby tak pozostało 😛

Każda z nas jest inna ;) Ja kocham dzieci, mogłabym ich mieć dużo. Ale rozumiem, jak ktoś chce mieć tylko jedno.
    Trudno mi jest zrozumieć kobiety, które w ogóle nie decydują się na macierzyństwo. Świadomie, mimo, że by mogły. Zastanawiam się, czy później będą tego żałować. Mam bezdzietną ciocię i ona mówiła, że nie ma dziecka na zasadzie, że my nie mamy kolejnego - to była rozmowa wiele lat temu.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ulaa Ty to chyba masz konskie zdrowie:) podziwiam Cię ze tak ogarniasz. Ja przy dwójce czasem ledwo żyje. A mam pomoc teściowej. Naprawdę czasem to chce mi się płakać z bezsilności. Jedno mi ucieka drugie ciagle płacze. Co bym nie zrobiła to i tak ryczy. No ręce opadają. Ale tez gdybym była w stanie ogarnąć to uważam ze dobrze mieć duża rodzine. Ja mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym mieć więcej. Bo jak siostra się wyprowadziła to nie ma kogo odwiedzić. Także kochajcie się dla przyjemności a los sam za Was zdecyduje❤️

Ja sama nie wiem skąd biorę siłę na to wszystko, czasami załamuję ręce, jestem niewyspana, ale te moje dzieciaki są takie fajne, kocham ich nad życie i wiem, że kiedyś to moje niewyspanie zaprocentuje 💪

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja też chyba muszę iść na bilirubina, Pola nadal żółta jest, choć niby miała badane 2tyg temu i była 11. Wg lekarza to ok, nic się z tym nie robi na kp. Jeszcze położna miała z jakimś pediatrą skonsultować dla świętego spokoju. Wzbudza się na jedzenie, je ładnie, przybiera super (W miesiąc przybrała 1070g), więc lekarze są spokojni niby.
    No mam wyszło 14🤷

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem te kobiety co nie chcą dzieci bo sama nie chciałam. Właściwie zdecydowałam się na dziecko trochę dla meza i na zasadzie czy nie będę kiedyś żałować. Ale potrafię sobie wyobrazić życie bez dzieci 😛 w szkole i w Caritasie mam ich pod dostatkiem.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:

Z doswiadczenia nie radze przyzwyczajac dziecko do noszenia przy usypianiu

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ