Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też dopiero co zeszła opryszczka, młody się nie zaraził na szczęście, ale bardzo uważałam żeby go nie całować, myłam często ręce i nosiłam plasterki na opryszczkę. Zagoiło się w sumie po tygodniu.
Ja właśnie wracam z Julkiem od ginekologa, wszystko jest ok, można się przytulać z mężem 😄 chociaż my i tak już mamy "pierwszy raz" za sobą 🤣
Ja nie piję kawy, tzn piję, ale bezkofeinową i Julek też nie śpi w nocy 🤷♀️ więc nie wiem czy to ma związek 🥴
Matę edukacyjną mamy i Julian codziennie na niej trenuje, nawet kilka razy dziennie. Zabawki nad łóżeczko mamy takie wiszące, ale narazie Julek śpi i tak w dostawce więc nie wieszamy 😉
Dzisiaj też mieliśmy wizytę u neurologa z małym, też wszystko ok, odruchy prawidłowe, nie widać, aby coś było nie tak po tlenoterapii 🙏majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamer wrote:Mi tez wyszła opryszczka. Ja winilam dentystę ale skoro się to u kolejnej osoby na forum pojawia to pewnie osłabienie organizmu po ciąży.
Pampersy przy odparzeniu warto zmienić. Nam akurat pampers mimo ze drogi to najmniej podpasowal. Wiem ze tak się robi ze wkłada dziecko do wanienki bez wody na kocyku bez pieluchy i wietrzy jak najwiecej. A przynajmniej nie zamoczy łóżeczka. A po zaleczeniu może warto maści stosować żeby skóra była tłusta i nie chłonęła moczu i kupy.
Myślicie ze przez to ze pije kawę mała może kiepsko spać ?
Kurde, dobry pomysł z tą wanienką, spróbujemy to i zmienimy pampersy. Dzięki! -
eska29044 wrote:Też piję małą kawę i się nad tym zastanawiam czy to nie ma wpływu. Ale zauważ że my te dzieci mamy podobne Jeśli chodzi o ulewanie płacze i nie spanie. Ja teraz daje delicol jest od dwóch dni ciut lepiej. Ale w nocy o 4:00 i tak zaczęło się prążenie I dziwne warczenie do 7 rano. Nie wiem o co chodzi
A ten delicol to do każdego karmienia ? Dla mnie to mega uciążliwe. A tak mi położna radziła.
-
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:A jeszcze podpowiem ze jak macie dzieci nieodkladalne to u nas się sprawdza bujanie na dużej piłce do fitnesu zamiast chodzenia. Może któryś maluch tez da się oszukać
U nas też to działa, tylko mi na piłce po paru minutach siada kręgosłup. Może jakąś złą pozycję przyjmuję, gdy trzymam dziecko...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Hej!
Dziś Ada jedzie na nockę do dziadków.
Pola nadal z gilem. I ściągam jej kilka razy dziennie, zamówiłam też taki elektryczny aspirator. Jak długo walczyliscie z katarem u takich maluchów i co robiliście? Ja psikam wodą morską, ściągam ile mi się uda, często kładę na brzuch, na noc pezykleilam plasterek aromactiv. Poza tym nie wiem co więcej mogę zrobić? Oddycha nosem (tylko słychać jak tam cos czasem rzęzi, furczy w nosie, ale też nie cały czas), je bez problemu. Glutki są wodnisto - białe. W poniedziałek się umowie na osluchanie dla świętego spokoju.❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyCzyli nie tylko mój maluszek zakatarzony. Byłam z nim u lekarza dzisiaj, odniosłam wrażenie, że lekarka stara się mi wmówić, że mam zdrowe dziecko aż nie usłyszała jak kaszle. A kaszle brzydko. Płuca czyste. Mówiła, że poza wodą morską, solą fizjologiczna i inhlacjami z solą, nawilżaniem powietrza nic więcej sie nie robi, a jak będzie gorzej to szpital.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:36
-
Dziewczyny,
Pamiętam, że ktoś podawał Debridat. Czy pomogło u Was na kolkę?
Zastanawiam się czy byłby sens podawania. U nas kolki niestety są ostatnio coraz częstsze i położna wspominała o tym leku.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Jesteśmy na odziale
Popołudniu synuś zaczął mieć trudności z oddychaniem i pojechaliśmy na IP. Saturacja spadła do 80% i leży pod tlenem.
Po tlenie ma lepsza saturacje. Pobrali mu badania.
A jak się objawialy problemy z oddychaniem?❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Jesteśmy na odziale
Popołudniu synuś zaczął mieć trudności z oddychaniem i pojechaliśmy na IP. Saturacja spadła do 80% i leży pod tlenem.
Po tlenie ma lepsza saturacje. Pobrali mu badania.
O rany, trzymam kciuki za Was!
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm