X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dopiero co zeszła opryszczka, młody się nie zaraził na szczęście, ale bardzo uważałam żeby go nie całować, myłam często ręce i nosiłam plasterki na opryszczkę. Zagoiło się w sumie po tygodniu.

Ja właśnie wracam z Julkiem od ginekologa, wszystko jest ok, można się przytulać z mężem 😄 chociaż my i tak już mamy "pierwszy raz" za sobą 🤣

Ja nie piję kawy, tzn piję, ale bezkofeinową i Julek też nie śpi w nocy 🤷‍♀️ więc nie wiem czy to ma związek 🥴

Matę edukacyjną mamy i Julian codziennie na niej trenuje, nawet kilka razy dziennie. Zabawki nad łóżeczko mamy takie wiszące, ale narazie Julek śpi i tak w dostawce więc nie wieszamy 😉

Dzisiaj też mieliśmy wizytę u neurologa z małym, też wszystko ok, odruchy prawidłowe, nie widać, aby coś było nie tak po tlenoterapii 🙏

majóweczka83 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Mi tez wyszła opryszczka. Ja winilam dentystę ale skoro się to u kolejnej osoby na forum pojawia to pewnie osłabienie organizmu po ciąży.

Pampersy przy odparzeniu warto zmienić. Nam akurat pampers mimo ze drogi to najmniej podpasowal. Wiem ze tak się robi ze wkłada dziecko do wanienki bez wody na kocyku bez pieluchy i wietrzy jak najwiecej. A przynajmniej nie zamoczy łóżeczka. A po zaleczeniu może warto maści stosować żeby skóra była tłusta i nie chłonęła moczu i kupy.

Myślicie ze przez to ze pije kawę mała może kiepsko spać ?

Kurde, dobry pomysł z tą wanienką, spróbujemy to i zmienimy pampersy. Dzięki!

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak walczycie z ciemieniucha ? Lepiej nawilżać czy wysuszyć ? Moj pediatra radzi wysuszac a internet natłuszczać :)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eska29044 wrote:
    Też piję małą kawę i się nad tym zastanawiam czy to nie ma wpływu. Ale zauważ że my te dzieci mamy podobne Jeśli chodzi o ulewanie płacze i nie spanie. Ja teraz daje delicol jest od dwóch dni ciut lepiej. Ale w nocy o 4:00 i tak zaczęło się prążenie I dziwne warczenie do 7 rano. Nie wiem o co chodzi

A ten delicol to do każdego karmienia ? Dla mnie to mega uciążliwe. A tak mi położna radziła.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję olejkiem ze słodkich migdałów i potem wyczesuję.

Delicol najlepiej przed każdym karmieniem na początku podawać

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze podpowiem ze jak macie dzieci nieodkladalne to u nas się sprawdza bujanie na dużej piłce do fitnesu zamiast chodzenia. Może któryś maluch tez da się oszukać :)

Mama Trójki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się chusta jak synuś nieodkładalny jest. ;)

Jeszcze nic nie montuje nad dostawką ale myślę nad książeczkami kontrastowymi. Polecacie coś?

• Menina Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A jeszcze podpowiem ze jak macie dzieci nieodkladalne to u nas się sprawdza bujanie na dużej piłce do fitnesu zamiast chodzenia. Może któryś maluch tez da się oszukać :)

U nas też to działa, tylko mi na piłce po paru minutach siada kręgosłup. Może jakąś złą pozycję przyjmuję, gdy trzymam dziecko...

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziś Ada jedzie na nockę do dziadków. ;)
    Pola nadal z gilem. I ściągam jej kilka razy dziennie, zamówiłam też taki elektryczny aspirator. Jak długo walczyliscie z katarem u takich maluchów i co robiliście? Ja psikam wodą morską, ściągam ile mi się uda, często kładę na brzuch, na noc pezykleilam plasterek aromactiv. Poza tym nie wiem co więcej mogę zrobić? Oddycha nosem (tylko słychać jak tam cos czasem rzęzi, furczy w nosie, ale też nie cały czas), je bez problemu. Glutki są wodnisto - białe. W poniedziałek się umowie na osluchanie dla świętego spokoju.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok tygodnia trwał katarek woda morska i odciąganie pomogło, a teraz znowu dopadło maluszka. chyba tak będzie jak mamy starszaka w żłobku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko mój maluszek zakatarzony. Byłam z nim u lekarza dzisiaj, odniosłam wrażenie, że lekarka stara się mi wmówić, że mam zdrowe dziecko aż nie usłyszała jak kaszle. A kaszle brzydko. Płuca czyste. Mówiła, że poza wodą morską, solą fizjologiczna i inhlacjami z solą, nawilżaniem powietrza nic więcej sie nie robi, a jak będzie gorzej to szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:36

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakieś sporadyczne odkasływanie kilka razy na dobę. Jeszcze ewentualnie jej zrobię inhalacje.; ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Pamiętam, że ktoś podawał Debridat. Czy pomogło u Was na kolkę?
    Zastanawiam się czy byłby sens podawania. U nas kolki niestety są ostatnio coraz częstsze i położna wspominała o tym leku.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na odziale :( Popołudniu synuś zaczął mieć trudności z oddychaniem i pojechaliśmy na IP. Saturacja spadła do 80% i leży pod tlenem. :( Po tlenie ma lepsza saturacje. Pobrali mu badania.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Jesteśmy na odziale :( Popołudniu synuś zaczął mieć trudności z oddychaniem i pojechaliśmy na IP. Saturacja spadła do 80% i leży pod tlenem. :( Po tlenie ma lepsza saturacje. Pobrali mu badania.
    O jeju strasznie mi przykro ;( dużo zdrówka dla Was!
    A jak się objawialy problemy z oddychaniem?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    O jeju strasznie mi przykro ;( dużo zdrówka dla Was!
    A jak się objawialy problemy z oddychaniem?

Dziękujemy. Zaciągał przestrzenie międzyżebrowe i podżebrowe. To takie charakterystyczne oddychanie, inne niż zwykle.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Dziękujemy. Zaciągał przestrzenie międzyżebrowe i podżebrowe. To takie charakterystyczne oddychanie, inne niż zwykle.
    Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdziecie ❤

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:

O rany, trzymam kciuki za Was!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki dużo zdrówka dla Was 🙏❤️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki trzymam kciuki żeby jak najszybciej synuś wyzdrowiał. Trzymajcie się tam 😘

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ