Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola waży 4.64kg, czyli w tydzień 150g. Nie jest źle, patrząc na to, że pierwsze dni po szczepieniu miała gorszy apetyt. Kolejna kontrola 8.11 I zobaczymy co dalej. A i pediatra zauważyła, że jest znacznie mniej żółta.
I Pola się utrzymuje w kanale między 25 A 50 centylem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 12:58
❤Ada&Pola❤
-
Aniela w środę równo ważyła 5 kg /skończone dwa miesiące. Przy wadze urodzeniowej 3290. Już konkretna kluseczka.
Przy pierwszej córce pediatra kazała ograniczać jedzenie bo była pulpecikiem. Ja nie ograniczalam.. Teraz jest normalną zdrową 6 latka.
My w drodze do Olsztyna do teściów. A w sobotę jedziemy do mojej siostry do Warszawy bo 3 tyg temu urodziła synkaUlaa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Aniela w środę równo ważyła 5 kg /skończone dwa miesiące. Przy wadze urodzeniowej 3290. Już konkretna kluseczka.
Przy pierwszej córce pediatra kazała ograniczać jedzenie bo była pulpecikiem. Ja nie ograniczalam.. Teraz jest normalną zdrową 6 latka.
My w drodze do Olsztyna do teściów. A w sobotę jedziemy do mojej siostry do Warszawy bo 3 tyg temu urodziła synka
To widzę, że mamy jakąś rzecz wspólną, bo ja w sumie pół życia mieszkałam w Olsztynie, urodziłam tam też obu synków 😄
Szerokiej i bezpiecznej podróży 😊Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:To widzę, że mamy jakąś rzecz wspólną, bo ja w sumie pół życia mieszkałam w Olsztynie, urodziłam tam też obu synków 😄
Szerokiej i bezpiecznej podróży 😊ja studiowałam 6 lat i poznałam męża
za to on studiował na PG w Gdańsku
Ulaa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
My dzisiaj mieliśmy szczepienie. Młody był aktywny na początku a po południu zapadł w sen zimowy. Jak nie moje dziecko. Stanu podgorączkowego brak. Bardziej mnie martwi że nie chce mu się jesc a dopiero ogarnęłam temat wagi.
Mój spadkową miał 3250 14 września. Dzisiaj było 4600. Spadł mi z wagi w pewnym momencie ze względu na to że karmiłam go nieregularnie, chodziliśmy na spacery długie a później spal w wózku. W nocy przesypiał karmienie i nagle waga się zatrzymała. Szybko się zorientowałam bo mam wagę dla maluchów i zaczęłam go wybudzać na karmienie i dawać z dwóch piersi. Pięknie ogarnął chłopak i w tym tygodniu ponad 200 g przybrał. Więc jesteśmy na dobrej drodze. Mam nadzieję że szczepionka nie pokrzyżuje nam planów i będzie dalej przybierać.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
U nas waga urodzeniowa 3210, spadkowa w 2 dobie 3090. Dzisiaj 4640. Czyli średnio przybiera 29g/dzień, chociaż ostatnio spadek 22g/dzień. Ale w tym tygodniu byl słaby apetyt po szczepieniu... Mam nadzieję, że teraz waga trochę ruszy.❤Ada&Pola❤
-
My po szczepieniu we wtorek mamy się ok, nie było gorączki, jedynie takie marudzenie, ale dałam paracetamol na ból nóżek i było później dobrze. Natomiast widzę, że męczą go jelita po tej szczepionce na rota, spina się tak jak miesiąc temu przy kolkach 🥴
Ale kupka w miarę ok, trochę gdzieś tam dzisiaj lekko zielonkawa, ale jest to najważniejsze, bo wczoraj nie było w ogóle kupy i był dramat 😐
Gdzieś czytałam ostatnio, że do 10 dni nawet po szczepieniu na rota mogą utrzymywać się dolegliwości ze strony jelit 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
Filipowi zoltaczka spada odpukac już ma 1,8 także mało. Morfologia i crp zrobione. Szczepienie w środę. Jeździmy na rehabilitację ze względu na asymetrie i obniżone napiecie mięśniowe. Kolki mamy codziennie kp plus na noc jedno karmienie butelką zamiast piersi.
-
Dziewczyny a jak Wy rozpoznajecie problemy z napięciem mięśniowym ? Da się samemu czy musi byc fuzjo ? Ja u małej widzę tyle ze jak ja podnoszę to się wygina do tylu. Nie chce bez potrzeby biegać po specjalistach. A w sumie teraz to ze wszystkim wysyłają do fizjo i do osteopatow.
Śpicie w stanikach? Na tym etapie już nie powinnismy ale co zrobić jak się mleko leje? Kurczę mam z tym problem bo codziennie łóżko zalane, koszula mokra:( -
Z tego co mi wiadomo to wskazane jest aby stanik nosić do końca laktacji b31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Ja też śpię w staniku i pierwsze słyszę, że nie można go nosić 😯
W poprzednich okresach laktacji też nosiłam do końca póki karmiłam 😊
My jesteśmy po wizycie u fizjo, Julek nie ma żadnych problemów z napięciem, ani nie ma asymetrii 😊 zdrowe dziecko!
Mimo problemów na starcie, teraz wynagradza swoim zdrowiem 😍 -
Super, my mamy fizjo w czwartek. Jeśli chodzi o spanie w staniku, to robicie tak ze względu na wyciek mleka, o którym pisała Dreamer, czy jeszcze z innych względów? Ja nosiłam go na noc tylko na początku, a od paru tygodni śpię bez, bo po prostu tak mi wygodniej...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Super, my mamy fizjo w czwartek. Jeśli chodzi o spanie w staniku, to robicie tak ze względu na wyciek mleka, o którym pisała Dreamer, czy jeszcze z innych względów? Ja nosiłam go na noc tylko na początku, a od paru tygodni śpię bez, bo po prostu tak mi wygodniej...
Tak, ja ze względu na to, że podczas karmienia z drugiej piersi leci ciurkiem mleko 😄 i nie chcę przebierać się w nocy trzy razy. Mam wygodne, sportowe staniki, w nich wkładki laktacyjne mega cienkie, których właściwie nie czuć i komfort spania dla mnie się nie zmienił na gorsze 😊 -
Mum2b wrote:Moj synek po szczepieniu na rota tez zielonkawe kupki robi i go brzuch bardziej boli. Dziewczyny a 200 g w tydzien to jest ok? Bo teraz cos wagowo zwolnil
Mum2b lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Conajmniej 26 g dziennie powinno dziecko przybierać na tym etapie.
Co do stanika, powinno się nosić do końca laktacji czy to dzień czy noc.
Ja wycieku nie mam wcale na szczęście, ale spie w stanikach 😊31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)