X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie do polecenia jakis super lezaczek - bujaczek? My raczej nie używamy swojego, bo jasiek leży tam krzywo ale znajomi poprosili wlasnie o to jako prezent na chrzest i nie chce jakiegoś dziadostwa wybrać

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 👋dziewczyny coś kupujecie swoim najmłodszym pod Choinkę?😉😁🎄

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio ma kupiona lame fisher price 4w1,piłeczki sensoryczne, dwa bodziaki swiateczne i 2 smoczusie od 3 mca :)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leżaczek się nie sprawdził u żadnego dziecka. Moje dzieci się nudzą jak się nimi nikt nie zajmuje. A mamy w spadku jakiś wypasiony. Także ja bym w to nie inwestowała dużo.
    Po kiepskich trzech dniach dzisiaj dziecko anioł. Piec godzin spania. Ale po jedzeniu zielona kupa. No i teraz nie wiem od czego. S w planie mamy szczepienie wiec pewnie się wstrzymam. Czy u któregoś bobasa się zielone kupy pojawiają ?

Ja na gwiazdkę zamówiłam świetna lale z Dom lalek. Nie wiem jak dziecku ale mi się mega podoba. Ja wybrałam króliczka. Są tez wersje dla chłopców. Dla starszaka Albika. To będzie eksperyment bo to droższa zabawka. Zobaczymy. I tez chętnie poczytam co kupujecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem wyrodną matką bo nawet nie pomyślałam o prezencie dla małej, bo przecież i tak nie koduje 😃 to mój mąż się oburzył, że jak to, musi być jakiś super pierwszy prezent żeby widziała później na zdjeciach, ale sam jeszcze nic nie wymyślił 😁
    Moja mama kupuje radio z odtwarzaczem kaset bo mamy bardzo dużo świetnych bajek z mojego dzieciństwa i sama chętnie ich posłucham 😆

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bujaczek leżaczek taki

https://allegro.pl/oferta/hustawka-lezaczek-bujaczek-elektryczny-giligums-10896059297

I Julek lubi w nim leżeć, można puszczać swoją muzykę łącząc sie z telefonem przez bluetooth 🤭

IMG-20211130-164648.jpg

Pod choinkę Julek dostanie BabyGym z Little dutch, nowe smoczki uspokajacze i jakieś ubranka bodziaki i pajace 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 16:47

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    U nas leżaczek się nie sprawdził u żadnego dziecka. Moje dzieci się nudzą jak się nimi nikt nie zajmuje. A mamy w spadku jakiś wypasiony. Także ja bym w to nie inwestowała dużo.
    Po kiepskich trzech dniach dzisiaj dziecko anioł. Piec godzin spania. Ale po jedzeniu zielona kupa. No i teraz nie wiem od czego. S w planie mamy szczepienie wiec pewnie się wstrzymam. Czy u któregoś bobasa się zielone kupy pojawiają ?

Ja na gwiazdkę zamówiłam świetna lale z Dom lalek. Nie wiem jak dziecku ale mi się mega podoba. Ja wybrałam króliczka. Są tez wersje dla chłopców. Dla starszaka Albika. To będzie eksperyment bo to droższa zabawka. Zobaczymy. I tez chętnie poczytam co kupujecie.
    My mamy cały czas zielone kupy,ale Mają zajada mleko Aptamila,i dr mówiła że ma więcej żelaza i dla tego tak,jeżeli nie robi 5 dziennie wodnistych to jest wszystko dobrze

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad tym misiem z Fischer Prus co śpiewa...ale sama nie wiem,dzisiaj doczytałam że od 6 miesiąca,A Mają skończyła 2 mies 😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musielismy prezenty dla dzidziusia naszego i jeszcze mniejszego sasiada, bo byśmy zabili magię świat starszakom :D wszystkie napisały listy z dopiskami, ze cos dla dzidziusiow też ma być

• Nalia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami ciężko dzień. Rano poszłam do przychodni. Lekarka zdiagnozowała zapalenie oskrzeli. Zasugerowała szpital, choć mogliśmy wybrać leczenie domowe. Pojechaliśmy na IP. I tu cyrk. Pani osluchowo nic nie slyszy, tylko katar furkoczący. Zrobili nam RTG - czysto. Ale zapisała inhalacje z nebbud i atroventu. Mamy saturacje 100, nie było potrzeby hospitalizacji.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:

Pod choinkę Julek dostanie BabyGym z Little dutch, nowe smoczki uspokajacze i jakieś ubranka bodziaki i pajace 😌

Coś podobnego jest teraz do kupienia w lidlu. Właśnie się zastanawiałam jak długo dziecko z tego korzysta.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Za nami ciężko dzień. Rano poszłam do przychodni. Lekarka zdiagnozowała zapalenie oskrzeli. Zasugerowała szpital, choć mogliśmy wybrać leczenie domowe. Pojechaliśmy na IP. I tu cyrk. Pani osluchowo nic nie slyszy, tylko katar furkoczący. Zrobili nam RTG - czysto. Ale zapisała inhalacje z nebbud i atroventu. Mamy saturacje 100, nie było potrzeby hospitalizacji.

Ja nie wiem co z tymi lekarzami. Już nie pierwsza taka historie słyszę ze każdy lekarz słyszy co innego. Ważne ze jesteście w domu i szpital nie jest konieczny. Ale szkoda ze takiemu maluszkowi robili rtg.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, my mieliśmy taką samą sytuację jak Emilka miała 2 tygodnie. Wydaje mi się, że pediatrzy się boją i dla spokoju swojego sumienia kierują do szpitala. Trochę wkurzające, ale lepiej w tę stronę niż w drugą.
    Najważniejsze, że jest ok i jesteście w domu :)

My bujaczka nie mamy i nie planuję zakupu. Na szczęście Mała chętnie leży w koszu Mojżesza i na macie.

Nalia lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jeszcze raz w sprawie szczepień - ci ile macie wizyty szczepienne, co 6 tygodni? Szczepiłam 6w1 i prevenarem, nie potrafię sie dogadać z lekarka z poz, każe mi wybierać między schematem 2+1 a 3+1

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wracamy z przychodni.
    Byłam dziś u innej lekarki. Wg niej czysto. Mamy zachować inhalacje i pokazać się u niej w pt, to będzie miała porównanie.

Etoilka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któreś z Was karmią piersią odciągając pokarm? Szykuje mi się wyjście w czwartek i będę musiała odciągnąć mleko dla małego, a nie mam pojęcia ile on teraz zjada🙄 (skończone 11tygodni)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Hej, czy któreś z Was karmią piersią odciągając pokarm? Szykuje mi się wyjście w czwartek i będę musiała odciągnąć mleko dla małego, a nie mam pojęcia ile on teraz zjada🙄 (skończone 11tygodni)

U nas zazwyczaj ok. 80-100 na porcje.

jane789, Menina lubią tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:

Ja odciągam zwykle 130-150ml na porcję i zwykle wszystko jest zjedzone 🤦‍♀️

jane789 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus191 wrote:
    Hej ja jeszcze raz w sprawie szczepień - ci ile macie wizyty szczepienne, co 6 tygodni? Szczepiłam 6w1 i prevenarem, nie potrafię sie dogadać z lekarka z poz, każe mi wybierać między schematem 2+1 a 3+1

My mamy co 6 tygodni

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pH u dziecka 8 jest ok? Któraś z was robiła badania i ma jakieś pojęcie?

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ