Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 89 wrote:
    A nie boisz się tak dawać do rączki?🥴🙈😱ja to się zawsze balam takim maluchom dawać,🙈też bym chciała spróbować ale boje się że się udusi🤔
    Miałam obawy, szczególnie że takie niesiedzące dziecko jest jednak odchylone do tyłu. Najpierw analizowałam stopień twardości marchewki pod kątem bezpieczeństwa 🤪, a później uważnie obserwowałam konsumpcję gotowa do akcji ratunkowej. Gdy jakiś większy kawałek zaczynał się odrywać sama profilaktycznie odrywałam go do końca i zabierałam.
    Emma_ wrote:
    Matylda, podrzucisz jeszcze raz linki do sklepów, w których kupowałaś kaszki?
    Sklep: https://mlekolandia.pl/
    Ich oferty na allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/Daltra?string=Holle
    Jak wygląda u Ciebie włączanie do diety produktów z bmk? Też się przymierzam do powrotu, pediatra nam to zaleciła.

Dla Hani typowe są 3-4 kupy dziennie. Wydawały mi się dość wodniste, więc na początek rozszerzania diety wybrałam warzywa sprzyjające zaparciom. Wczoraj, po tygodniu od pierwszego stałego posiłku były tylko dwie kupy. Dzisiaj znowu trzy.

Ula, współczuję jelitówki. Podobno krąży jakiś wirus, Hanię dopadło dwa tygodnie temu.
    Oby szybko przeszło!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ja mam podkład na nasz materac, przy dzieciach lepiej mieć:D u nas zazwyczaj 1 kupka dziennie ale ja karmie mm.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa może akurat Ci nie chwyci małego ten wirus. U nas w styczniu nas dopadło mojego syna i mnie, a Ali i męża nie ruszyło. Oboje z synem mieliśmy biegunkę i wymioty. Najgorsza była noc jak Adaś całą wymiotował a nad ranem miał biegunkę. Parę zmian pościeli, w końcu nawet pobrudzona kupa, znów zmiana. Już ryczeć mi się chciało. I jak już kolejny raz zmieniłam i wracam do łóżka a moje biedne dziecko mówi:mamusia posikałem się. Uwierzcie mi że już też się w duchu śmiałam bo już sił zabrakło na płacz 😅

Ulaa lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka spokojna, bez wymiotów, biegunek. Chłopcy wstali pełni dobrych humorów i sił na narty 😃

Cola87 no właśnie o taki śmiech mi chodziło, taki trochę z bezradności 😂 dobrze, że nie jestem jedyna, bo po poprzednim wpisie poczułam się jak wyrodna matka z czarnym poczuciem humoru 🤦‍♀️😂

Cola87 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak córka miała jelitowke i też parę zmian pościeli było w nocy, kąpanie jej i w ogóle. Lekarka nam doradziła na wieczór szklaneczkę whisky, że może nas wtedy nie złapie. No i wracam taka styrana jak w końcu córka zasnęła, a mąż tam walczył z pościelą.pytam się go czy chcę te whisky, a ten odpowiada,że nie,bo taki jakis gówniany kolor ma :D

Ulaa, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus191 ja wczoraj wypiłam kieliszek śliwowicy 💪 mocne cholerstwo, ale pamiętam jak byliśmy w Austrii na nartach jak chłopcy mieli 4 i 2 latka to starszy złapał szkarlatynę, młodszy zapalenie krtani, reszta ekipy przeziębiona, a ja codziennie piłam kieliszeczek śliwowicy i mnie nie złapało nic 😂 więc wierzę, że i tym razem mnie ochroni i te 70% alkoholu zabije wszystkie chorobotwórcze drobnoustroje 😃

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    U nas nocka spokojna, bez wymiotów, biegunek. Chłopcy wstali pełni dobrych humorów i sił na narty 😃

Cola87 no właśnie o taki śmiech mi chodziło, taki trochę z bezradności 😂 dobrze, że nie jestem jedyna, bo po poprzednim wpisie poczułam się jak wyrodna matka z czarnym poczuciem humoru 🤦‍♀️😂

Ja reaguje takim śmiechem jak syn robi sceny i ryczy dosłownie o wszystko i sam już nie wie o co ma się drzeć. Wiec to taka sytuacja ze nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Już lepiej się śmiać.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Sklep: https://mlekolandia.pl/
    Ich oferty na allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/Daltra?string=Holle
    Jak wygląda u Ciebie włączanie do diety produktów z bmk? Też się przymierzam do powrotu, pediatra nam to zaleciła.

Dla Hani typowe są 3-4 kupy dziennie. Wydawały mi się dość wodniste, więc na początek rozszerzania diety wybrałam warzywa sprzyjające zaparciom. Wczoraj, po tygodniu od pierwszego stałego posiłku były tylko dwie kupy. Dzisiaj znowu trzy.

Ula, współczuję jelitówki. Podobno krąży jakiś wirus, Hanię dopadło dwa tygodnie temu.
    Oby szybko przeszło!
    Dziękuję za linki. Niby powinno się wracać do mleka wg drabiny mlecznej. Tak zrobiłam z pierwszą córką, a teraz to po prostu raz dodałam trochę mleka do purée, inny razem zjadłam trochę sosu czosnkowego, jakąś kanapkę z serem żółtym... Bez szaleństw i nie poszłam jeszcze po całości, bo nadal piję kawę z mlekiem roślinnym i wyjadam zapasy bezpiecznych produktów. Sama nie wiem, jak to z nami jest. Chciałam mieć to sprawdzone przez RD, bo potem stres, no i ograniczony repertuar produktów. Starsza nie dostawała długo bmk i nienawidzi serów. Jedynie jogurt naturalny akceptuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 12:53

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas katar u malucha.. macie jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z tym radzić ? ;) Mam nadzieję że do soboty będzie lepiej ..

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wody morskiej w spreju i cały czas odciąganie odkurzaczem. Do tego inhalacje z soli fizjologicznej

Marcia86 lubi tę wiadomość

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plasterki aromactiv 🙂 i inhalacje

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy nasivin baby, można przez tydzień codziennie wkraplac po jednej kropelce do każdej dziurki 3x dziennie ☺️
    Do tego zwykła higiena noska, plasterek aromactiv przecinam na pół i naklejam na łóżeczko, bo na ubranku mam wrażenie, że za mocny zapach jest dla Julka.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nasivin baby używamy tez, po co się ma dziecko męczyć. Plasterek naklejamy na sam dół spiworka, żeby nie dostał łapkami i nie zatarł oczu. Inhalacje i odciąganie kataru do znudzenia :)

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) wydaje mi się że jest trochę lepiej. Noc spokojniejsza. Aniela na szczęście lubi/toleruje odciąganie katarku więc przynajmniej o to lżej .

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaki Jasiek jest dzisiaj bandyta wsciekniety... W nocy się często wynurzał, cały dzień marudzi, 3 godziny chodziłam z nim,żeby spal. Wyspal się jak borsuk i dalej jęczy. Dziąseł spuchniętych nie ma, to ja już nie wiem co jemu

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus191 wrote:
    Matko jaki Jasiek jest dzisiaj bandyta wsciekniety... W nocy się często wynurzał, cały dzień marudzi, 3 godziny chodziłam z nim,żeby spal. Wyspal się jak borsuk i dalej jęczy. Dziąseł spuchniętych nie ma, to ja już nie wiem co jemu

Julek dzisiaj to samo 🤦‍♀️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Swatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z wami w bólu. U nas tez dzien tragedia, doslownie caly czas płacz. Drzemki 20 min, jedna dociągnięta do 1.5h z tym że co 5 min leciałam włożyć smoczka. Ale u nas ewidentnie dziasla czerwone i chyba drugi szykuje się do wyjścia. Znowu mniej je. A jak pomyślę że zaraz nam się skok zazębi z ząbkowaniem to mi się słabo robi

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Julek dzisiaj to samo 🤦‍♀️
    I jak sobie radzicie z marudką na wyjeździe ? ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar jest na okrągło. Sama się jyz dziwę ze potrafi trwać trzy tygodnie. Jak się kończy to zaczyna się nowy. I tak się bawimy. Może coś zle robię. Dużo jej wietrze dupke żeby się nie odparzala. Może marznie. Sama nie wiem

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    U nas katar jest na okrągło. Sama się jyz dziwę ze potrafi trwać trzy tygodnie. Jak się kończy to zaczyna się nowy. I tak się bawimy. Może coś zle robię. Dużo jej wietrze dupke żeby się nie odparzala. Może marznie. Sama nie wiem
    Ja tez sporo wietrze , albo bawi się w samym bodziaku. I tak podziwiam że dopiero teraz pierwszy katar.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ