Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia, mój Julek to od urodzenia macha rękoma i nogami, takie trochę adhd, ale to po ojcu, bo ten jako dzieciak wszędzie popitalał i ciężko go było zatrzymać, rodzicom kilka razy się nawet zgubił.. Więc ciekawie się zapowiada 😂
Madzia 89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas też machanie rękoma i nogami takie, że czasami się boję że odleci albo wypadnie z tej dostawki 🤣🤣 marudzenia jaki takiego nie ma, ale zrezygnowałam z treningu snu i usypiam przy cycku, widocznie tak potrzebuje i trudno. W nocy się budzi sto razy, ale jak dostanie cycka to śpi dalej i nasze życie jest spokojniejsze bez darcia papy. Co nie znaczy że się wysypiam. Dałam spokój nerwom i widocznie tak musi być. Moje nerwy nic nie zmienią i tak sobie tłumacze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 13:23
-
U nas intensywne i chaotyczne machanie rękami i nogami też jest od zawsze. Teraz robi jeszcze inną zabawną rzecz, tzn. leżąc na plecach lubi uderzać w matę tak jakby rytmicznie lewą ręką, a gdy leży na brzuchu robi to samo prawą nogą... Ale leżenie na plecach trwa u nas przez 10 sekund - potem od razu przekręca się na brzuszek.
Mimi__ lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Ulaa wrote:A tak w ogóle to dzisiaj mój maluszek ma swoje pierwsze półurodzinki - 6 miesięcy nam stuknęło dzisiaj o 6:05 😍
Taki już duży ten mój bobasek ❤️
Pisałyście ostatnio o RD, to muszę się pochwalić, bo nam idzie już ekstra, młody w końcu skumał o co w tym jedzeniu chodzi i wpitala żarełko aż miło ☺️
Rano koło 8 zawsze wchodzi kaszka manna na wodzie i dodaję do tego pół słoiczka owoców czyli jakieś 60ml kaszki plus 60ml owoców. Potem cały dzień cycuś i okolo 14-15 obiadek (wczoraj wciągnął 3/4 słoika o pojemności 190g obiadku marchew, ziemniak i łosoś 😍), do tego czasami chrupek kukurydziany lub kawałek skórki od chleba. A myślę, że tak pod koniec tygodnia zaczniemy blw, bo już na tyle stabilnie siedzi, że nie strach go sadzać w krzesełku ☺️
A waży już 8 kg równo 💪 koksik mój 😂
Serdeczne życzenia z okazji półmetku pierwszego roczku życia, mnóstwa uśmiechu i siły do zabawy wszystkim dzieciaczkom.Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMenina wrote:U nas intensywne i chaotyczne machanie rękami i nogami też jest od zawsze. Teraz robi jeszcze inną zabawną rzecz, tzn. leżąc na plecach lubi uderzać w matę tak jakby rytmicznie lewą ręką, a gdy leży na brzuchu robi to samo prawą nogą... Ale leżenie na plecach trwa u nas przez 10 sekund - potem od razu przekręca się na brzuszek.
U nas to samo z tym waleniem nogą i ręką 😁 myślę że może morsem nadaje czego chce, ale bardzo ją to bawi i dziwne że nie boli 😁Madzia 89, Menina lubią tę wiadomość
-
Madzia 89 wrote:U nas to samo marudom nie ma końca!powiem szcze że jak rano wstaje to czasami jestem zniechęcona już od samego ranca!jak sobie pomyślę że znowu od nowa to samo to aż mnie skręca!😱moje dziecko to chyba od urodzenia ma skok rozwojowy,zębów nie widać,a na rękach też chce nosić się tylko😯a wasze dzieciaczki też tak wiecznie machają rękoma?nie wiem co to oznacza,ale od miesiąca wiecznie macha i macha,nie wiem czy to Nuda czy co,tagrze kochana nie jesteś sama,🤪trudny przypadek,jestem czasami tak zmęczona psychicznie,a nie wspomnę o kręgosłupie i krzyżach tak mnie napieprzaja!
Jakbym o sobie czytała. Wstaje rano wykończona. Chociaz nie wiem czy 4 to już rano czy jeszcze noc. Tak wiec ciedziwnnie po 4 zaczynamy dzień. O 9 już mam wrażenie ze jest popołudnie bo padam na twarz. Dla mnie wczesne wstawanie nie stanowi problemu ale ja nie mam kiedy się regenerować jak noce są słabe. W dzień nie umiem spać i nie mam czasu. A wieczorem mi się nie chce. Czekam jak syn pójdzie spać żeby ogarnąć mieszkanie. Ciekawe ile organizm tak pociągnie. A ja nie mam już 20 lat.
-
Dreamer wrote:Jakbym o sobie czytała. Wstaje rano wykończona. Chociaz nie wiem czy 4 to już rano czy jeszcze noc. Tak wiec ciedziwnnie po 4 zaczynamy dzień. O 9 już mam wrażenie ze jest popołudnie bo padam na twarz. Dla mnie wczesne wstawanie nie stanowi problemu ale ja nie mam kiedy się regenerować jak noce są słabe. W dzień nie umiem spać i nie mam czasu. A wieczorem mi się nie chce. Czekam jak syn pójdzie spać żeby ogarnąć mieszkanie. Ciekawe ile organizm tak pociągnie. A ja nie mam już 20 lat.
-
Madzia 89 wrote:No to jest nas już 3 🙈😁także babeczki sił wam i sobie życzę!
Dzięki... Jak zwykle świadomość, że nie jest się w "niedoli" samemu, w jakiś sposób dodaje siłMadzia 89 lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Mój to różnie, ale nie mam co narzekać widzę ostatnio. Choć wiem że to nie jest na długo znając życie 🤣
Tez chcemy pobawić się w BLW jak młody będzie stabilniej siedział bo jak podaje mu jedzenie to ciągle wkłada mi ręce do słoika o do łyżeczki. Także syf i tak jest na chacie
Aby się nie dołować to nie czytam za dużo wiadomości jedynie szukam lokalnych informacji czy ktoś potrzebuje coś dla dzieciaków i dla zwierząt bo mam kilka rzeczy do oddania. Dodatkowo chce w tym tygodniu zrobić paszport ale musi być do tego mąż także od jutra zaczyna na szczęście urlop i będziemy działać. Tak na wszelki wypadek.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Mój to różnie, ale nie mam co narzekać widzę ostatnio. Choć wiem że to nie jest na długo znając życie 🤣
Tez chcemy pobawić się w BLW jak młody będzie stabilniej siedział bo jak podaje mu jedzenie to ciągle wkłada mi ręce do słoika o do łyżeczki. Także syf i tak jest na chacie
Aby się nie dołować to nie czytam za dużo wiadomości jedynie szukam lokalnych informacji czy ktoś potrzebuje coś dla dzieciaków i dla zwierząt bo mam kilka rzeczy do oddania. Dodatkowo chce w tym tygodniu zrobić paszport ale musi być do tego mąż także od jutra zaczyna na szczęście urlop i będziemy działać. Tak na wszelki wypadek.
Kolejki są jak sto pięćdziesiąt.. Przynajmniej 2 tygodnie trzeba czekać, aby złożyć wniosek i w Gdyni i w Gdańsku 🤦♀️ -
Ja sprzątam rano, jak syn zaśnie o 22 przy mnie to już nie mam siły. Ale to nie dla każdego, ja potrafię zasnąć jeśli nie mam czystej chaty. Nadal śpię ze starszym w łóżku a mały w łóżeczku. A jak u Was śpicie z dziećmi? Kiepsko nam idzie rozszerzanie diety, ale może w czymś zasmakuje.
-
majóweczka83 wrote:Ja sprzątam rano, jak syn zaśnie o 22 przy mnie to już nie mam siły. Ale to nie dla każdego, ja potrafię zasnąć jeśli nie mam czystej chaty. Nadal śpię ze starszym w łóżku a mały w łóżeczku. A jak u Was śpicie z dziećmi? Kiepsko nam idzie rozszerzanie diety, ale może w czymś zasmakuje.
My śpimy z Julkiem w pokoju, ale on śpi w łóżeczku, ostatnio nawet nie muszę brać go do nas do łóżka. Zauważyłam jedynie, że jak śpimy w innym miejscu niż w domu np na wyjeździe, to mały chce spać z nami -
A my właśnie jesteśmy od niedzieli w górach trasa bardzo fajnie nam minęła, myślałam że będzie gorzej. O 3.00 byliśmy na miejscu także jeszcze troche pospalismy do rana.
Wczoraj udała mi się że starsza córka pojeździć na nartach dzisiaj planujemy wszyscy a babcia pochodzi z Aniela na drzemce w wózku .
Też podaje chlebek. Bardzo jej smakuje.
My mieliśmy wyrobić dziewczynom dowody już dwa tygodnie temu, zabraliśmy się za zdjęcie Anieli. Ale jakoś nie było czasu i zostawiliśmy na po wyjeździe no ale teraz pewnie kolejki..majóweczka83, Ulaa lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:A my właśnie jesteśmy od niedzieli w górach trasa bardzo fajnie nam minęła, myślałam że będzie gorzej. O 3.00 byliśmy na miejscu także jeszcze troche pospalismy do rana.
Wczoraj udała mi się że starsza córka pojeździć na nartach dzisiaj planujemy wszyscy a babcia pochodzi z Aniela na drzemce w wózku .
Też podaje chlebek. Bardzo jej smakuje.
My mieliśmy wyrobić dziewczynom dowody już dwa tygodnie temu, zabraliśmy się za zdjęcie Anieli. Ale jakoś nie było czasu i zostawiliśmy na po wyjeździe no ale teraz pewnie kolejki..
Wczoraj złożyłam - zrobiłam zdjęcie tą apką co Ula pisała. Czas oczekiwania 30 dni, ale obecnie pewnie może się wydłużyć.Ulaa, Marcia86 lubią tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ulaa wrote:Właśnie jemy śniadanko ze starszakami, a Julian zajada skórkę od chlebaCorka - 2018
Syn - 2021