Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My też patrzymy za fotelikiem RWF i obrotowy byłby super opcją, ale jest do 18kg, a nasze dziecko dobrze przybiera na wadze, więc zastanawiamy się czy jednak nie lepiej od razu kupić taki do 25 kg.
Na basenie byliśmy w SPA, więc to raczej pływanie w brodziku było, ale Mały był zadowolony. Samego czasu w wodzie było może z 15 minut i jak na pierwszy raz uważam, że całkiem dobrze.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Lesta, dajesz mi wiarę, że to moje dziecko się nie głodzi. U Hani mniejszy apetyt przekłada się jednak na niską wagę.
Jane, polubiłam za synchronizację naszych dzieci, ale jednocześnie też nie lubię, bo uważam że za częste te pobudki😉.
My mamy dla starszej córki ten sam fotelik o którym wspomniała Marcia. Uwielbiam go za możliwość obrotu. W czerwcu jedziemy na urlop, przed wyjazdem Hania przejmie fotelik siostry, a dla Zosi kupimy nowy.
Po roczku dzieci już znacznie wolniej przybierają na wadze, mimo że córka bardzo lubi jeść, je wszystko i całkiem sporo waży 15kg. Na roczek ważyła ok. 10kg. Początki rozszerzania diety wyglądały równie słabo jak u Hani, jedynie mleko chętniej piła, a zaraz po roczku odstawiłam ją od piersi bez konieczności wprowadzania w zamian mm. Dreamer, wszystko przed Wami🙂.
Jeśli chodzi o miejsce zakupu fotelika polecam specjalistyczne sklepy, które oferują dobór fotelika do dziecka i samochodu rodziców oraz przymierzają ten fotelik, np. https://fotelik.info/ albo sklepy osiem gwiazdek.
Za nami udany dzień. Hania zjadła ponad 200g papek co jest jej rekordem oraz nabyła dwie nowe umiejętności: robi noski-eskimoski (przysuwa buzię, marszczy nos i kręci głową, z subtelnością czołgu🤣) oraz naśladuje jak robi ryba (rytmiczne otwieranie i zamykanie buzi), bardzo ją to cieszy, zaczepiała mnie nawet podczas usypiania aby robić tak razem z nią. Pocieszne są takie maluchy w drugim półroczu😊.jane789 lubi tę wiadomość
-
My mamy fotelik maxi cosi mica z bazą i jest super. Wprost przeciwnie do cybexa😅
P.S. Ja oczywiście chciałabym odszczekać moje pochwały wczorajsze na temat ładnego jedzenia krzyska bo zapewne dzisiaj tego pożałuję😂
Mała Matylda, tez uważam ze to za często😔 -
lestaa wrote:My też patrzymy za fotelikiem RWF i obrotowy byłby super opcją, ale jest do 18kg, a nasze dziecko dobrze przybiera na wadze, więc zastanawiamy się czy jednak nie lepiej od razu kupić taki do 25 kg.
Na basenie byliśmy w SPA, więc to raczej pływanie w brodziku było, ale Mały był zadowolony. Samego czasu w wodzie było może z 15 minut i jak na pierwszy raz uważam, że całkiem dobrze.
My mamy jakiś obrotowy jolie. Jest do 4 roku życia. Fajnie się sprawdza. Syn będzie miał 3 lata i wazy 13 kg. W pewnym momencie waga zaczyna wolno rosnąć. Syn np przez pół roku ważył 10 kg. Nie przybierał nic. I potem powolutku leci do góry. Zupełnie inaczej niż teraz. Wiec wez to pod uwagę. Ale pamietam jak miał pół roku i widziałam jak szybko rośnie to kupowałam ubrania na wyrost żebym nie musiała co chwile dokupować.Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:My mamy jakiś obrotowy jolie. Jest do 4 roku życia. Fajnie się sprawdza. Syn będzie miał 3 lata i wazy 13 kg. W pewnym momencie waga zaczyna wolno rosnąć. Syn np przez pół roku ważył 10 kg. Nie przybierał nic. I potem powolutku leci do góry. Zupełnie inaczej niż teraz. Wiec wez to pod uwagę. Ale pamietam jak miał pół roku i widziałam jak szybko rośnie to kupowałam ubrania na wyrost żebym nie musiała co chwile dokupować.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Z tą waga to ja mam duży dystans. Mój mały miał być największym grubasem na forum, nie wiem czy pamiętacie. A obecnie waży 7.5 kg 🤣 natomiast bratanek 9 miesięcy 12 kilogramów (które utrzymuje od dwóch miesięcy). I to jest trochę różnica między nimi 🥵 ale mimo wszystko widzę dzięki temu jak dzieci mogą być różne.
Co do rozszerzania diety to u nas regularnie są śniadania, obiad staram się podać ale jak się nie uda to trudno. Nie mam schizy na tym punkcie.
BASEN wypadł super. Cały był dla nas (byliśmy w Kartuzach w Hotelu Miłosz). Dzięki temu że nikogo nie było mały spokojnie się oswoił z miejscem, później z wodą 🙂 dobre rady? Na spokojnie wejść z dzieckiem do wody, mieć ręcznik w zanadrzu jakby dziecko zmarzło, s poza tym dobrze się bawić! Młody miał pampersa z Rossmana, nic innego mu nie nakladalismy. Dobrze jak jest dwójka rodziców bo łatwiej logistycznie ogarnąć dziecko i siebie.Marcia86 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Słyszałam że u Jezuitów jest fajny basen w.Gdyni. Ale nigdy nie byłam. Dla mnie ważne było to aby nie było tłumów. Bo później jak mąż skoczył do wody i był huk to młody się przestraszył. Także obawiam się że jakby było dużo ludzi na basenie mógłby czuć panikę mała.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Nie wiem czy pamiętacie, ale my z Julkiem byliśmy w aquaparku już w lutym, były to ferie zimowe, a my byliśmy w termach Chochołowskich 😃 ludzi full, ale młody był tak zaciekawiony wszystkim, że biegał w miejscu i jakby mógł to szalałby non stop w wodzie 😂
Moje dziecko to dzik, nie boi się ludzi ani nowych doświadczeń 😃 chyba to zasługa starszych braci też, bo wiele mu pokazują i wcale nie są cicho przy JulkuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 06:28
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Gosiaaak wrote:Słyszałam że u Jezuitów jest fajny basen w.Gdyni. Ale nigdy nie byłam. Dla mnie ważne było to aby nie było tłumów. Bo później jak mąż skoczył do wody i był huk to młody się przestraszył. Także obawiam się że jakby było dużo ludzi na basenie mógłby czuć panikę mała.
Też słyszałam o tym basenie w Gdyni dobre opinie, mój znajomy jeździł tam z synkiem -
U nas zaczęło się wstawanie. Tylko patrzy żeby się złapać np za ramę łóżka i się podciągnąć do góry. Ale nogi dobę jeszcze. Trzęsie się jak galareta i spada. Wiec już na moment jej nie zostawię. No i pluje okropnie. Cieszy ja ta umiejetność. Wiec o piciu wody nie ma mowy obecnie. No i wkurza mnie okropnie bo mnie strasznie szarpie za włosy i drapie. Zwłaszcza jak się obudzi to przylazi i drapie żebym wstała. Ehhh. No i strasznie się przytula. Zarzuca się na szyje i tuli 🥰🥰🥰
-
Oj te włosy - ja mam je prawie ciągle związane, aby coś zostało.
Młody drapie mi jedną pierś jak je, że mam aż żółte siniaki - tylko na lewej. Na prawej tego nie robi.
U nas nie ma plucia na szczęście, ale Młody lubi sobie tak jakby parskać (jara go to )
Wczoraj byłam u koleżanki, która ma dzieciaki 3 i 6 lat, to siedział wpatrzony w dzieciaki. Dostał jakieś zabawki do zabawy, a wolał patrzeć jak 3latek skacze po kanapie.
Widzę jaki pozytywny wpływ na małego człowieka ma starsze rodzeństwo!09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
lestaa wrote:Oj te włosy - ja mam je prawie ciągle związane, aby coś zostało.
Młody drapie mi jedną pierś jak je, że mam aż żółte siniaki - tylko na lewej. Na prawej tego nie robi.
U nas nie ma plucia na szczęście, ale Młody lubi sobie tak jakby parskać (jara go to )
Wczoraj byłam u koleżanki, która ma dzieciaki 3 i 6 lat, to siedział wpatrzony w dzieciaki. Dostał jakieś zabawki do zabawy, a wolał patrzeć jak 3latek skacze po kanapie.
Widzę jaki pozytywny wpływ na małego człowieka ma starsze rodzeństwo!
Oj tak, Julek zapatrzony jest w starszych braci, nikt go tak nie rozśmiesza jak oni 😃 -
Dołączam się do tych beż włosów 😁 ja mam problem w odwrotną stronę że starszakiem. Waży dużo. 4 lata 112 cm i 24 kg. Nie je prawie w ogóle słodyczy, nie pije soków tylko wodę i gorzka herbatę. Ale jest cały czas głodny. Po prostu je dużo i jest ogolnie duży. Wychodzi poza siatki centylowe. Gadałam z dr ale twierdzi że nie ma objawów chorób tarczycy, po prostu takie geny. Ale jakoś nie daje mi to spokoju i chyba mu porobię badania.
-
No ja też jestem zachwycona relacja moich dzieci . Wpatrzone obie w siebie bardzo
Bardzo zależało mi żeby Maja miała rodzeństwo i teraz jestem spełnionaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 11:06
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Emma_ wrote:Hej, dziewczyny. Nas niestety na dniach czeka szpital, wyniki hormonów mała ma bardzo złe. Musimy szukać przyczyny. Będzie mieć też rezonans głowy, żeby zobaczyć jak wygląda przysadka... Przyznam, że jestem w rozsypce.
Emma, strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że to nic złego.
A jakie ma objawy, że robiłyście badania na hormony?
Trzymam kciuki09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Mieliśmy dziś kontrolę nerek. Z jednej zniknęły złogi w drugiej się pojawiły. Nie wiadomo o co kaman. I pęcherz ma wielkości 3latka. Tak jakby nie sikał chociaż sika non stop. W maju kontrola u nefrologa.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)