Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas zdecydowanie nie 🙈
Ja mam pytanie o drzemki - dajecie radę położyć dzieci chociaż na godzinę? W żłobku podobno śpi, w weekend nie ma szans, chyba że w wózku albo w samochodzie, najczęściej koło 15-16 🤦🏻♀️
Co prawda w tygodniu chodzi spać przed 22 a w weekend mamy wieczór wolny, ale wolałabym żeby jeszcze nie był czas rezygnacji z drzemki -
Dreamer wrote:A czy etap tatozy to już ?
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Mimi__ wrote:U nas zdecydowanie nie 🙈
Ja mam pytanie o drzemki - dajecie radę położyć dzieci chociaż na godzinę? W żłobku podobno śpi, w weekend nie ma szans, chyba że w wózku albo w samochodzie, najczęściej koło 15-16 🤦🏻♀️
Co prawda w tygodniu chodzi spać przed 22 a w weekend mamy wieczór wolny, ale wolałabym żeby jeszcze nie był czas rezygnacji z drzemki
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
nick nieaktualny
-
Swatka wrote:Mojego kładę 12-12:30 i spi 2-3h te 3 to taki max, zdarza się ze jest to 1,5h. Zasypia na noc max 20:30
-
U nas jeszcze nie ma tatozy, ale czekam na nią bardzo.
Ze snem mamy super. Drzemki w domu po 2-3 godziny od 12.00 (w żłobku dużo krótsze). Sen nocny o 20.00. Ostatnio nawet się nie budzi na mleko w nocy (choć już tak bywało, a potem pobudki wracały, więc się nie przyzwyczajam). Rano wstaje o 6.15.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualny
-
U nas bywaly dni bez drzemki. No i daje radę. Nawet bez marudzenia do wieczora. Zasypiała super wieczorem o 19. Ale po godzinie sie budziła wiec czuła ze to drzemka dopiero. Ja z drzemki budzę po godzinie. Ostatnio to tez jej sie dobrze śpi w dzień. Ale nie chce sie męczyć z nią wieczorem. Ogólnie to jak wstanie o 6-7 to super wcześnie ma drzemkę koło 11 i dzień jest spoko. Sen nocny koło 20. Ale zwykle wstaje koło 8. Drzemka koło 13 s spanie nocne 21. No i wychodzi nam 11-12 godzin spania na dobę.
-
Mimi__ wrote:U nas zdecydowanie nie 🙈
Co prawda w tygodniu chodzi spać przed 22 a w weekend mamy wieczór wolny, ale wolałabym żeby jeszcze nie był czas rezygnacji z drzemki
Julek śpi od 12-12.30 do 14-14.30 i zasypia na noc najpóźniej o 20-20.30. Śpi do 6 rano przeważnie -
U nas młody wstaje 7.00, drzemka ok 13 do maks 15 i noc ok 20.30/21. Także mi to pasuje.
U nas tatoza w pełni. Taka naprawdę bardzo intensywna. Nawet mi trochę przykro i cieszę się jak maz idzie do pracy, bo czuję się wtedy ważna 😆😆😆 w nocy na szczęście jak się budzi czasami to zawoła mamusie 😅 ale tak to tata tata tata.
U nas też wszystko sam. Uwielbia uciekać przed ubieraniem, zmiana pieluchy i ogólnie jak coś od niego chcemy. Wtedy w długą.
Co do dziwnych zachować to u nas młody jak się wkurzy to albo rzuca rzeczami, ale coraz częściej po prostu wychodzi z pomieszczenia. To chyba są fochy. I po chwili wola : "Mamo przytul". W sumie lepsze to niż darcie się czy ryk 🤷31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:U nas młody wstaje 7.00, drzemka ok 13 do maks 15 i noc ok 20.30/21. Także mi to pasuje.
U nas tatoza w pełni. Taka naprawdę bardzo intensywna. Nawet mi trochę przykro i cieszę się jak maz idzie do pracy, bo czuję się wtedy ważna 😆😆😆 w nocy na szczęście jak się budzi czasami to zawoła mamusie 😅 ale tak to tata tata tata.
U nas też wszystko sam. Uwielbia uciekać przed ubieraniem, zmiana pieluchy i ogólnie jak coś od niego chcemy. Wtedy w długą.
Co do dziwnych zachować to u nas młody jak się wkurzy to albo rzuca rzeczami, ale coraz częściej po prostu wychodzi z pomieszczenia. To chyba są fochy. I po chwili wola : "Mamo przytul". W sumie lepsze to niż darcie się czy ryk 🤷
O jakie dojrzałe zachowanie, ja do dziś tak robię, a ponad 3 dychy mam haha
Zarąbiste są dwulatki, takie misiaki tulaste ze swoim zdaniem -
My zaczęliśmy przygodę z odpieluchowanim. Póki co po nocy z rana, po drzemce i wieczorem po kąpieli Julek robi siku na nocnik i sam się upomina. Kilka razy zdarzyło się zrobić kupkę, ale zwykle jeszcze ląduje w pampersie.
Ogólnie nie mam spiny, ale fajnie by było do końca wakacji uporać się z tym 💪 -
Co do tatozy to u nas była już, wtedy kiedy leżałam po porodzie z Gabrysią w szpitalu i jeszcze ze 2 tygodnie po powrocie do domu. Tersz chyba zależy co robimy, niektóre czynności wykonuje tylko z tatą, a niektóre ze mną
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
Cześć dziewczyny co słychać u Was?jak tam wasze dzieciaczki wytrzymują te upały?uczycie już na nocnik przy tych upałach?ja próbowałam,ale nic z tego zawsze podłoga,albo dywan,dajecie może fasolkę złota z bułką do spróbowania?ja dzisiaj zrobiłam i się bałam dać,że brzuszek będzie bolał🙄
-
Madzia 89 wrote:Cześć dziewczyny co słychać u Was?jak tam wasze dzieciaczki wytrzymują te upały?uczycie już na nocnik przy tych upałach?ja próbowałam,ale nic z tego zawsze podłoga,albo dywan,dajecie może fasolkę złota z bułką do spróbowania?ja dzisiaj zrobiłam i się bałam dać,że brzuszek będzie bolał🙄
Julian już często korzysta z nocnika jak wyżej pisałam, nie zawsze się udaje, ale próbujemy. Jak nie chce to go nie zmuszam.
U nas nie ma upałów, wręcz bym powiedziała, że jest rześko - uroki mieszkania nad morzem 🤭
Ale nie narzekam, bo jak byliśmy w Hiszpanii pod koniec czerwca to jednak było za gorąco i dzieci też widać było, że nie najlepiej się czuły dopiero popołudniami były bardziej aktywne.
Julian je wszystko to co my, także i fasolkę próbował i bób, nawet mu zasmakowało 😃
27 sierpnia robimy drugie urodziny Julka i chrzciny Gabrysi 💪
Jestem na etapie dopinania szczegółów. A dni lecą jak szalone, za 1,5 miesiąca mała skończy 6 miesięcy i będziemy zaczynać rd 🤯
Ja nie wiem kiedy i jak to się stało, że ona ma już prawie 5 miesięcy 😅Madzia 89 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Julian już często korzysta z nocnika jak wyżej pisałam, nie zawsze się udaje, ale próbujemy. Jak nie chce to go nie zmuszam.
U nas nie ma upałów, wręcz bym powiedziała, że jest rześko - uroki mieszkania nad morzem 🤭
Ale nie narzekam, bo jak byliśmy w Hiszpanii pod koniec czerwca to jednak było za gorąco i dzieci też widać było, że nie najlepiej się czuły dopiero popołudniami były bardziej aktywne.
Julian je wszystko to co my, także i fasolkę próbował i bób, nawet mu zasmakowało 😃
27 sierpnia robimy drugie urodziny Julka i chrzciny Gabrysi 💪
Jestem na etapie dopinania szczegółów. A dni lecą jak szalone, za 1,5 miesiąca mała skończy 6 miesięcy i będziemy zaczynać rd 🤯
Ja nie wiem kiedy i jak to się stało, że ona ma już prawie 5 miesięcy 😅 -
nick nieaktualnyJa niedługo rodzę więc dla mnie nawet mieszkając nad morzem jest za gorąco już 🙈 szczególnie że młoda cały czas w ruchu i nie ma przebacz, plac zabaw musi być więc jestem już pół żywa i marzę o porodzie.
U nas nocnik czasami się uda, ogarnia skąd leci siusiu skąd kupka ale na razie nie jest zainteresowana odpieluchowaniem, a ja z tym wielkim brzuchem nawet nie mam zamiaru za nią latać z nocnikiem. Dajemy sobie czas na spokojnie.
Młoda nam wyrosła z nietolerancji pokarmowej i w końcu może jeść gluten. Jezu jak to dziecko się cieszy ze zwykłej białej bułki 😍 to jest 100% radość dziecka z małych rzeczy 😃 teraz je wszystko jak leci, nic jej nie wyłączamy oczywiście w ramach zdrowego rozsądkuMadzia 89 lubi tę wiadomość