X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    biore dopegyt chorowac nigdy nie chorowalam to typowe ciązowe cisnienie ktore przyszlo jakos w 14tyg ja nie chce CC :( to gorsze od Sn ..raz urodzilam Sn i po 1h bylam na nogach a tu kurde pocieta masakra i ten bol po nie to nie dla mnie..
    to mam nadzieję ze jednak się unormuje i urodzisz sn :) Po cc ja dopiero chyba dziś doszłam do siebie tak w 70% ze naprawde normalnie funkcjonuje.. ale dalej boli :/

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa to wina zdjęcia. Za dużo było kradzieży profilu na belly no i też poprzenosily się grupy na FB a tak chciałam mieć jakieś profilowe :) więc mam ulubionego aktora heheh

A tak prywatnie to jestem Sandra i mam 28 lat :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja powiem że to CC to jest masakra. Byłam ledwo żywa a i opieka z dzieckiem kiedy rana rwie z każdej strony nic przyjemnego. Ale powiem że teraz już nie pamiętam tego bólu po CC :)

74diqps6a69lyc94.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po USG, z synkiem ok, wazy 2100g <3
    Szyjka 23 mm
    Jutro bede miala powtarzane badania moczu, krew i glukoze, jak wyjda w miare dobrze, to idziemy jutro do domu z nakazem bezwyglednego lezenia i z luteina

paola89, Madź, jesslin87 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, no to dobrze :) głowa do góry i brzuch do przodu , jak jutro wyjdziesz to odpoczywaj , już tak niewiele wam zostało :) daj znać znowu jak wyniki

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dziewczyny proszę o polecenie jakiś fajnych miejsc na Śląsku na spacery z wózkiem. Jak będzie ładnie to mam w planach spacer po parku śląskim, który bardzo lubię :)

agus3004 - już Ci niewiele zostało. A w domu leż sumiennie, bo na prawdę dużo daje. Sprawdziłam na własnej skórze :) Niestety z nadciśnieniem w ciąży nie ma żartów. Lekarz mojej szwagierki zaniedbał tą sprawę, nie brała leków na obniżenie ciśnienia i miała problemy po porodzie...

jesslin87 - masz rację - po 40 tygodniu ciąży każdy dzień strasznie się dłuży. Ja od 38tc codziennie skakałam na piłce i pomogło :)

Aleksandrakili - przesłodki maluszek :) widziałam już go na stronie fotografa :P też miałam tam mieć sesję, ale w ostateczności zrezygnowałam.

jesslin87 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ Pszczyna jest wspaniała do spacerów, my korzystamy co najmniej kilka razy w roku :)
    I jeszcze zapora w Goczałkowicach- super teren jest zrobiony do spacerków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:01

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin dokładnie cc to porażka... dziwie się kobietom które chcą cc na własne żądanie...
    Aus uściski dla Was :) oby już do rozwiązania było nidno i bez problemów :)
    Karolina dziękuję :) a czemu zrezygnowaliście z sesji u nich? :D

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, a jak taka sesja wygląda? Długo trwa ? Też się zastanawiam nad nią no ale jeszcze czas pokaże ;p

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina może się kiedyś umówimy na spacer po śląskim?

Ja skakalam byłam na weselu 2 tyg przed terminem u mojej siostry to też się wybawilam a tydzień przed pojechałam do Międzybrodzia bialskiego i dupa blada. Na chodziłam się i nawet plywalam rowerkiem wodnym a Maks wolal siedzieć :) choć w sumie jak sobie pomyślę o tych upałach co były to chłopak wiedział co robi. Dziewczyny z sierpniowej to narzekaly że rany się nie chca goic że dziecku się ciężko spi i że wogole duchota okropna. A tak to ja miałam ciężko a on już się urodził jak było chłodniej :)

Aleksandra nie wiem jak było u Ciebie ale Maks się urodził o 14:55 a była na obchodzi lekarka co chciała mnie jeszcze tydzień potrzymać na wywołaniu a Maks się urodził w zielonych gęstych wodach, miał niska saturacje i wchodzi na obchodzi godzina 20 i mówi do mnie proszę się przygotować do pionizacji. Masakra!! A rano o 4 położna mi odpiela cewnik i powiedziała że jak chce iść do ubikacji to muszę jakoś wstać i sobie poradzić... I naprawdę dziwi mnie że są ludzie co biorą CC na zadanie choć w szpitalu była laska i nie wiem czy na zadanie CC ale 2 dni czekali z pionizacji bo ona nie chciała wogole z łóżka wstać i tylko ciągle pod morfina leżała.

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej no to łądnie mnie nastraszyłyście tą Cc Masakraaaaa

teraz zapewne jak bedzie tak z ebedę ja musiec miec cisnienie pewnie w dniu cesarki 200
    ahhh

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa :) spokojnie dziewczyny co rodziły SN mówią że masakra też że skurcze bolą że szycie potem ciągnie że nie da się siedzieć :) i że no potem rozklapciucha totalna...

Mówią że do drugiego dziecka Wola CC ;)

Tak jak mówię ja miałam bardzo szybko pionizacje bo zaledwie po 5 godzinach no i nie robmojego błędy bo ja nie chciałam żadnych przeciwbólowych bo chciałam karmić od razu a i tak go nie dostalam bo leżał w inkubatorze a Ty po CC bierz wszystko co dawaja :) no i lepszą jest umówiona cesarka niż najpierw się wymeczyc porodem a potem CC albo tak jak ja leżałam pod kroplówką 2 h przed CC bo wenflon już był za stary nie chciało lecieć a mieli za dużo porodów i tak leżała bez celu i drzemalam i byłam bardzo wymeczona :)

Na 3 dzień po mojej cesarce przywieźli kobietę po ale ona miała cesarkę o 7 rano porem dostała środki przeciwbólowe na salę ja dopiero przywieźli o 17 i powiem Ci że sama chciała pionizacji i wstała i wyglądała świetnie no a ja jak zombie :) pewnie tak samo jak SN każdy inaczej się czuje :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola taka sesja jest super moim zdaniem tylko trzeba się umówić do 14dnia życia noworodka bo wtedy one najlepiej spią :D U nas Antoś miał tylko 6 dni :p cały czas prawie spał :D trwało to 4 godzinki :) najlepiej się ciepło nie ubierać bo pomieszczenie musi być bardzo nagrzane zebys nagiego noworodka nie wychlodzić :D my mielismy ok. 30 stopni i ja siè gotowałam tam :p

Napradę bardzo bardzo polecam :D

Co do pionizacji to ja miałam cc po 17 a piojizacja o 6 rano :) ja dostałam dziecko od razu chociaz o 23 mi go zabrali to o 3 i tak kazałam go dać bo z wrazenia i bólu nie spałam przecież :p dostawałam morfine z paracetamolem bo ból był okropny.. mi podali jeszcze oksytocyne zeby macica szybciej sie obkurczyla.. ale to był hardkor przez 12h...
    Babki co ze mną leżały troszkę lepiej to przeszły ode mnie... to pewnie zależy od progu bólu i organizmu...
    Ale dziewczyna po sn co leżała ze mną... tak się namęczyła... błagała o cesarkę ale każdy ją olewał... powiedziała, że nigdy w życiu nie urodzi naturalnie już... widziałam też się biedna męczyła razem z nami.. miała problemy ze wstawaniem i chodzeniem tak ją bolało... :( także nie ma reguły :) każdy inaczej przechodzi to wszystko :*

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź - Pszczyna faktycznie fajne miejsce. Kilka razy w roku tam bywam, ale z wózkiem też fajnie to miejsce odwiedzić. A w Goczałkowicach na zaporze nigdy nie byłam, ale fajnie że polecasz bo chętnie zweryfikuję :)

Aleksandrakili - zrezygnowaliśmy, bo nasz synek dostał w prezencie sesję u innego fotografa, a nie chciałam tego maleństwa tak męczyć :)

paola89 - szczerze polecam taką sesję. Zdjęcia takiego okruszka są pamiątką na całe życie. W święta mieliśmy chrzciny i każda para dostała zdjęcie małego 15x21 oprawione w ładnej ramce. Radość bezcenna :)

jesslin87 - a chętnie przejdę się na spacer z jakąś forumową mamusią :) Właśnie ostatnio myślałam, że nie wyobrażam sobie afrykańskich upałów z noworodkiem. Trzeba byłoby by z nim chyba w piwnicy spać :D

Kamenkaa - zawsze są plusy i minusy każdej sytuacji. Osobiście jestem po sn i bardzo miło to wspominam, pomimo ogromnych bóli krzyżowych, jeszcze gorszych bóli partych (myślałam, że mnie od środka rozerwie), a potem bolesnego zszywania. Ale jak już masz na piersi swój Skarb to automatycznie o wszystkim zapominasz. Głowa do góry, najpiękniejsze chwile jeszcze przed Tobą :)

jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie dzidziuś ma sie bardzo dobrze 3.30 cm prenatalne 11.05

paola89, Karolina@, jesslin87, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i Aleksandrakili - przekonalyscie mnie co do sesji :) wiem że to super pamiątka ale nie wiedziałam czy będzie mi się chciało tak dziecko męczyć . Ale skoro nie jest tak źle to potem muszę tylko pogadać znowu z moim T o sesji :). A tak z ciekawości polecacie kogoś i ile kosztuje taka sesja? Za ile zdjęć ?

Ja znalazłam dziewczynę z Krakowa co dojezdza do domu i chyba za 10 fot bierze 300 zl

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cc to wydaje mi się ze jest bezpieczniejsze dla dziecka od sn .

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania2806 - gratulacje! Pamiętam, jak ja byłam na tym etapie ciąży. Strach o maleństwo mieszał się z ogromną radością :)

Kamenkaa - widzę, że na pierwszej stronie jestem nieuzupełniona :) Proszę o wpisanie mojego synka Tomasza, ur. 29.02.2016, godz 04:47, sn, 3540g, 56cm

Madź - jesteś z okolic Mikołowa? A skąd dokładnie, bo ja również powiat mikołowski :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domu :-D

jesslin87, Madź, kamenkaa, paola89, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ a dokładnie Orzesze :)
    A Ty ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:33

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ