X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki odpisali, że przerwy oczywiście będą specjaliści rekomendować będą swoje produkty a my mamy mieć również czas aby zapoznać się z asortymentem sklepu etc. No wszystko rzeczywiście skończy się chwilę może przed 18 aby każdy z przedstawicieli miał czas na prezentację oferty. Także grubo, ja sobie chyba odpuszczę chyba, że koleżanka będzie bardzo naciskać abym jechała.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ja tak na szybciocha wpadam póki mała śpi. Mój opis porodu jest na marcówkach jak pewnie wiecie. Sam finał był ciężki, ale już wszystko ok.

Jeśli chodzi o SIMIN - szpital chorzowski to ani się nie ma nad czym zastanawiać! Rewelacja!!! ;-D :-D :-D
    Wszyscy byli kochani! lekarze, lekarki, pielęgniarki, położna, anestezjolog,neonatolodzy, a nawet kucharki i dowcipna salowa - typowa ślązara hahaha!

No dobra... znalazła się jedna taka wstrętna cycata krowa na noworodkach, która nie chciała mi zabrać małej na dwie godzinki po 30 godzinach praktycznie bez snu, ze złości powiedziałam jej żeby się wypchała! i wyszłam strasznie zalewając się łzami z bezsilności. Ale po 5minutkach już była przemiła inna babka, która z pół godziny ze mną rozmawiała, pocieszała itd po czym zabrała mi córcię na 3godzinki. O 4ej rano mi ją oddała i już było wszystko ok ;-) Mimo tego incydentu warto wybrać ten szpital. Fajna atmosfera na sali porodowej, taka intymna sala z cichą, przyjemną muzyczką w tle! ;-) Mój poród odbierała pani Joanna, cudowna kobieta! polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:49

paola89, Wirginia, jesslin87, mychakruszyna, kamenkaa, Karolina@ lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon jestem tu nowa ale czytając opis Twojego porodu poplakalam się :) jak się malutka chiwa?

Falon lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, mamuska gratulacje :) dobrze że już możesz tulic dzieciolka a tak się biedna stresowalas :)

Falon lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon gratuluje córeczki! :)

Ja wczoraj zakupiłam jeden z droższych wyprawkowych punktów - fotelik samochodowy cybex aton 3 :) i teraz siedzę i patrzę na niego :P przeslodki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:32

Falon lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Falon jestem tu nowa ale czytając opis Twojego porodu poplakalam się :) jak się malutka chiwa?

Jesslin87 malutka jest przeurocza! Nie możemy się z mężem na nią napatrzeć! :-) karmię piersią, a łatwe to nie jest. Ale wczoraj była u nas z drugą wizytą położna patronażowa i stwierdziła, że mała ładnie przybiera i bilirubina jej spada z czego bardzo się cieszymy! ;-)
    We wtorek pierwsza wizyta u pediatry, zobaczymy co nam powie:-)

Miłego dnia dziołchy ze śląska!!! :-P

paola89, jesslin87, mychakruszyna, Wirginia, nesone lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny znacie jakies stronki gdzie mozna kupic fajne smoczki z napisami ?

Falon, gratulacje :))- czytajac Twoj poród aż sie przeraziłam przypomniało mi sie moje szycie jak cierpiałam -kurde taka odważna byłam a teraz zaczynam sie po przeczytaniu stresować ale mam nadzieje ze pójdzie szybko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:48

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już karmie 7 miesięcy :) to prawda KP wcale nie jest proste :) myslalam że to lajt wyciagasz pierś dziecko ssie i tyle a jednak rzeczywistość wygląda inaczej :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa ja zamówiłam 2 smoczki stąd http://allegro.pl/lipinipi-smieszne-smoczki-z-haslami-smoczek-hit-i6013917146.html :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko 2 smoczki ale postawiłam na jakość a nie wygląd i mam 2 z avent - oba nowości- jeden avent 0-2miesiecy, drugi avent soothie. Oba maja bardzo dobre opinie.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ma smoczek z aventu, jeden z nuk-a i jeden a MAM ale chciałam też takie śmieszne :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    kamenkaa ja zamówiłam 2 smoczki stąd http://allegro.pl/lipinipi-smieszne-smoczki-z-haslami-smoczek-hit-i6013917146.html :D
    dziekuje Agus ale jakos te mi nie przypadły do gustu :P

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    dziekuje Agus ale jakos te mi nie przypadły do gustu :P
    Może takie hehe :D

Boże zapomniałam wkleić linka...
    http://allegro.pl/maxx-wypas-smieszne-smoczki-nowosc-2016-i6110962524.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:17

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon jeżeli mogę Ci coś doradzić nie popełniaj mojego błędu. U mnie cała rodziną naciskala że jak młody ledwo zakwilil że jest głodny w efekcie non stop karmilam. Młody był tak przyzwyczajony że jadał cały czas po trochę czyli tak naprawdę się nie najadal do 5 miesiąca się karmilismi co 2 godziny również w nocy. I wtedy zaczęłam odciągać mleko i go zmuszać by na noc wypijal więcej niż 70 ml bo tyle wypijal i powoli uczylam go jeść więcej a rzadziej. Teraz przesypia całą noc. Zasypia ok21 i spi ciagem do 6 rano.

Teraz wiem że trzeba tak się trzymać jak w szpitalu czyli karmić na zadanie ale najlepiej co 3 godziny. Pamiętam jak mi powiedziała położna w szpitalu żeby go karmić co 3 godziny i jakby spał to żeby go budzic. W najgorszym okresie karmienia piersią jadał co 1,5 godziny w nocy i w dzień :)

A wszystko dlatego że każdy twierdził że jak dziecko płacze to jest głodne... I niestety zamiast słuchać mojej intuicji poddalam się presji otoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:19

kamenkaa, Falon lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Może takie hehe :D

Boże zapomniałam wkleić linka...
    http://allegro.pl/maxx-wypas-smieszne-smoczki-nowosc-2016-i6110962524.html

ojej one są ochydne jakie brzydkie hehe kurde nie mów że takie kupiłaś ?

Ja dzis po 3cim badaniu prenatalnym mała waży 1400g :)
    i wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:37

paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie kupiłam. Jak młody się urodził to był 3 dni w inkubatorze. I polozne żeby nie płakał przykleily mu do ręki plastrem smoczek z butelki i mi mówią żebym się zaopatrzyla. A ja dumna mama i oczytana stwierdziłam że po co mu ale kupilam w razie w nuka. O matko Boska ile razy mi życie uratował. Jeszcze na początku nie dawalam a dzisiaj to niezbędnik numer 1. :)

Kamenkaa ładna waga :) to dobrze że wszystko ok :) to teraz już z górki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:44

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a słyszeliście opinie o szpitalu w rudzie sl na Bielszowicach (chyba) a mówicie o szpitalu e Chorzowie na strzelców bytomskich?
    ja jestem listopadowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Falon gratulacje mamusiu :)

My smoczka używamy od 2 doby :p zarzekałam się ze absolutnie do 2 tyg. nie dam!! i co... bez smoczka ani rusz... mówią ze noworodki mają silną potrzebe ssania i mój taką ma więc w chwilach kiedy chce ssać a nie jest głodny to jest smoczek :D

Antoś jest cudny :D uczymy się siebie ciągle :) Z karmieniem nie mam problemu :) karmimy się co 3h no chyba ze mały chce szybciej ale to sporadycznie :)
    Pokarmu mam tyle, że muszę dodatkowo odciągać bo bym wybuchła :p
    Antoś jest bardzo spokojny :) prawie cały czas śpi :) malutko płacze :) bezproblemowe dziecko ;p zobaczymy na jak długo hehe :D

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :D
    h1j8n68k3x71_t.jpg

paola89, tomania2806, jesslin87, mychakruszyna, Falon, Madź, kamenkaa, Wirginia, nesone, Karolina@ lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili przesłodki maluszek <3

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny :) Falon gratulacje mamusiu :)

My smoczka używamy od 2 doby :p zarzekałam się ze absolutnie do 2 tyg. nie dam!! i co... bez smoczka ani rusz... mówią ze noworodki mają silną potrzebe ssania i mój taką ma więc w chwilach kiedy chce ssać a nie jest głodny to jest smoczek :D

Antoś jest cudny :D uczymy się siebie ciągle :) Z karmieniem nie mam problemu :) karmimy się co 3h no chyba ze mały chce szybciej ale to sporadycznie :)
    Pokarmu mam tyle, że muszę dodatkowo odciągać bo bym wybuchła :p
    Antoś jest bardzo spokojny :) prawie cały czas śpi :) malutko płacze :) bezproblemowe dziecko ;p zobaczymy na jak długo hehe :D

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :D
    h1j8n68k3x71_t.jpg

Jaka drobinka, taka kruszyneczka na tym zdjęciu :) śliczny chlopaczek ! Dobrze ze mamuska zadowolona to i synuś spokojny ;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ