Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Viki odpisali, że przerwy oczywiście będą specjaliści rekomendować będą swoje produkty a my mamy mieć również czas aby zapoznać się z asortymentem sklepu etc. No wszystko rzeczywiście skończy się chwilę może przed 18 aby każdy z przedstawicieli miał czas na prezentację oferty. Także grubo, ja sobie chyba odpuszczę chyba, że koleżanka będzie bardzo naciskać abym jechała.Syn Filip 28 czerwiec
-
Hej dziewczyny! ja tak na szybciocha wpadam póki mała śpi. Mój opis porodu jest na marcówkach jak pewnie wiecie. Sam finał był ciężki, ale już wszystko ok.
Jeśli chodzi o SIMIN - szpital chorzowski to ani się nie ma nad czym zastanawiać! Rewelacja!!!
Wszyscy byli kochani! lekarze, lekarki, pielęgniarki, położna, anestezjolog,neonatolodzy, a nawet kucharki i dowcipna salowa - typowa ślązara hahaha!
No dobra... znalazła się jedna taka wstrętna cycata krowa na noworodkach, która nie chciała mi zabrać małej na dwie godzinki po 30 godzinach praktycznie bez snu, ze złości powiedziałam jej żeby się wypchała! i wyszłam strasznie zalewając się łzami z bezsilności. Ale po 5minutkach już była przemiła inna babka, która z pół godziny ze mną rozmawiała, pocieszała itd po czym zabrała mi córcię na 3godzinki. O 4ej rano mi ją oddała i już było wszystko ok Mimo tego incydentu warto wybrać ten szpital. Fajna atmosfera na sali porodowej, taka intymna sala z cichą, przyjemną muzyczką w tle! Mój poród odbierała pani Joanna, cudowna kobieta! polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:49
paola89, Wirginia, jesslin87, mychakruszyna, kamenkaa, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Falon gratuluje córeczki!
Ja wczoraj zakupiłam jeden z droższych wyprawkowych punktów - fotelik samochodowy cybex aton 3 i teraz siedzę i patrzę na niego przeslodki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:32
Falon lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Falon jestem tu nowa ale czytając opis Twojego porodu poplakalam się jak się malutka chiwa?
Jesslin87 malutka jest przeurocza! Nie możemy się z mężem na nią napatrzeć! karmię piersią, a łatwe to nie jest. Ale wczoraj była u nas z drugą wizytą położna patronażowa i stwierdziła, że mała ładnie przybiera i bilirubina jej spada z czego bardzo się cieszymy!
We wtorek pierwsza wizyta u pediatry, zobaczymy co nam powie:-)
Miłego dnia dziołchy ze śląska!!!
paola89, jesslin87, mychakruszyna, Wirginia, nesone lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny znacie jakies stronki gdzie mozna kupic fajne smoczki z napisami ?
Falon, gratulacje )- czytajac Twoj poród aż sie przeraziłam przypomniało mi sie moje szycie jak cierpiałam -kurde taka odważna byłam a teraz zaczynam sie po przeczytaniu stresować ale mam nadzieje ze pójdzie szybko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:48
-
kamenkaa wrote:dziekuje Agus ale jakos te mi nie przypadły do gustu
Boże zapomniałam wkleić linka...
http://allegro.pl/maxx-wypas-smieszne-smoczki-nowosc-2016-i6110962524.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:17
-
Falon jeżeli mogę Ci coś doradzić nie popełniaj mojego błędu. U mnie cała rodziną naciskala że jak młody ledwo zakwilil że jest głodny w efekcie non stop karmilam. Młody był tak przyzwyczajony że jadał cały czas po trochę czyli tak naprawdę się nie najadal do 5 miesiąca się karmilismi co 2 godziny również w nocy. I wtedy zaczęłam odciągać mleko i go zmuszać by na noc wypijal więcej niż 70 ml bo tyle wypijal i powoli uczylam go jeść więcej a rzadziej. Teraz przesypia całą noc. Zasypia ok21 i spi ciagem do 6 rano.
Teraz wiem że trzeba tak się trzymać jak w szpitalu czyli karmić na zadanie ale najlepiej co 3 godziny. Pamiętam jak mi powiedziała położna w szpitalu żeby go karmić co 3 godziny i jakby spał to żeby go budzic. W najgorszym okresie karmienia piersią jadał co 1,5 godziny w nocy i w dzień
A wszystko dlatego że każdy twierdził że jak dziecko płacze to jest głodne... I niestety zamiast słuchać mojej intuicji poddalam się presji otoczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:19
kamenkaa, Falon lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Może takie hehe
Boże zapomniałam wkleić linka...
http://allegro.pl/maxx-wypas-smieszne-smoczki-nowosc-2016-i6110962524.html
ojej one są ochydne jakie brzydkie hehe kurde nie mów że takie kupiłaś ?
Ja dzis po 3cim badaniu prenatalnym mała waży 1400g
i wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:37
paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Nie nie kupiłam. Jak młody się urodził to był 3 dni w inkubatorze. I polozne żeby nie płakał przykleily mu do ręki plastrem smoczek z butelki i mi mówią żebym się zaopatrzyla. A ja dumna mama i oczytana stwierdziłam że po co mu ale kupilam w razie w nuka. O matko Boska ile razy mi życie uratował. Jeszcze na początku nie dawalam a dzisiaj to niezbędnik numer 1.
Kamenkaa ładna waga to dobrze że wszystko ok to teraz już z górkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:44
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Falon gratulacje mamusiu
My smoczka używamy od 2 doby :p zarzekałam się ze absolutnie do 2 tyg. nie dam!! i co... bez smoczka ani rusz... mówią ze noworodki mają silną potrzebe ssania i mój taką ma więc w chwilach kiedy chce ssać a nie jest głodny to jest smoczek
Antoś jest cudny uczymy się siebie ciągle Z karmieniem nie mam problemu karmimy się co 3h no chyba ze mały chce szybciej ale to sporadycznie
Pokarmu mam tyle, że muszę dodatkowo odciągać bo bym wybuchła :p
Antoś jest bardzo spokojny prawie cały czas śpi malutko płacze bezproblemowe dziecko ;p zobaczymy na jak długo hehe
Pozdrawiamy wszystkie ciocie
paola89, tomania2806, jesslin87, mychakruszyna, Falon, Madź, kamenkaa, Wirginia, nesone, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili wrote:Hej dziewczyny Falon gratulacje mamusiu
My smoczka używamy od 2 doby :p zarzekałam się ze absolutnie do 2 tyg. nie dam!! i co... bez smoczka ani rusz... mówią ze noworodki mają silną potrzebe ssania i mój taką ma więc w chwilach kiedy chce ssać a nie jest głodny to jest smoczek
Antoś jest cudny uczymy się siebie ciągle Z karmieniem nie mam problemu karmimy się co 3h no chyba ze mały chce szybciej ale to sporadycznie
Pokarmu mam tyle, że muszę dodatkowo odciągać bo bym wybuchła :p
Antoś jest bardzo spokojny prawie cały czas śpi malutko płacze bezproblemowe dziecko ;p zobaczymy na jak długo hehe
Pozdrawiamy wszystkie ciocie
Jaka drobinka, taka kruszyneczka na tym zdjęciu śliczny chlopaczek ! Dobrze ze mamuska zadowolona to i synuś spokojnyNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.