Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agus3004 wrote:Ja też męża biorę ze sobą, zresztą na tych pierwszych też byliśmy razem i on więcej zapamiętał niż ja
Dziewczyny jakie termometry kupujecie lub używacie dla maluszków? Bezdotykowe czy zwykłe?
Polecam Termometr Microlife NC 100 używam do sprawdzania wody przed kąpielą , ile stopni jest w pokoju ;)temperaturę ciała jeszcze ani razu Mnie nie zawiódł ..
Jeszcze też dobry jest model NC150Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:02
-
My już mamy tyle ubranek ze wczoraj musiałam powiedzieć dość. Mój T sam wczoraj zaproponował żeby młodej coś jeszcze kupić. No to kupiliśmy ale dostaliśmy jeszcze ubranka od znajomych cały wór. Wózek już mamy i inne jakieś pierdoly. Czas mnie zaopatrzyć a nie tylko dziecko :pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.
Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.
Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 13:10
paola89, Madź, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Karolina fajny wózek gdzie kupiłaś??
Co do łóżeczka my jeszcze nie mamy zastanawiamy się jeszcze może dostaniemy od koleżanki wiec czekamy.
Co do Wózka chyba kupimy bebetto w tarnowskich górach w sklepie mama i ja
Pogoda nie rozpieszcza nas dzisiaj niestety.
To fajnie, że zabieracie mężów ze sobą myślałam, że tylko ja go będę tam ciągnąć aby posłuchał.kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm - ja od początku ciąży byłam nastawiona na Bebetto, ale jeden raz pojechałam do sklepu Maluszek (Rybnik, ul. Wodzisławska), gdzie go zobaczyłam i się zakochałam. W domu dokładnie przeanalizowałam jego parametry, porównałam z Bebetto i zdecydowałam się jednak na Coletto.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.
Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.
Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem
Dobrze ze wspomnialas o tym termometrze bo nie wiedziałam jaki kupić .kamenkaa, Karolina@ lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny Antoś urodził się 7 kwietnia o godzinie 17.38 przez cc ważył 2720 g i 52cm Jest boski
Nadrobie Was jak będę w domu
Doczytałam, że coś piszecie o Bytomiu batorego Właśnie tu rodziłam też się bałam bo opinia beznadziejne ale jestem bardzo mile zaskoczona personel bardzo miły jedynie co to warunki sanitarne ale akurat ja sama pracuje w szpitalu i nie oczekiwałam SPA :p w poniedziałek prawdopodobnie wyjdziemyMadź, agus3004, Wirginia, Falon, LillaMy, paola89, Agabtm, mychakruszyna, kamenkaa, Karolina@, jesslin87, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka -
agus3004 wrote:Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka
Oby wytrzymała jeszcze trochę bo dużo nie zostało. Odpoczywaj dużo i będzie na pewno dobrze. Trzymam kciuki !Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
agus3004 wrote:Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka
U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciukiagus3004 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciuki
Najgorsze jest to, że ja się dużo oszczędzałam do tej pory, ale w sumie w ostatnim tygodniu miałam troszkę intensywniejszych dni, mogło to mieć wpływ.
Przez najbliższe dwa tygodnie do wizyty nie planuje wychodzić z łóżka