Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agus3004 wrote:Ja też męża biorę ze sobą, zresztą na tych pierwszych też byliśmy razem i on więcej zapamiętał niż ja

Dziewczyny jakie termometry kupujecie lub używacie dla maluszków? Bezdotykowe czy zwykłe?
Polecam Termometr Microlife NC 100 używam do sprawdzania wody przed kąpielą , ile stopni jest w pokoju ;)temperaturę ciała jeszcze ani razu Mnie nie zawiódł ..
Jeszcze też dobry jest model NC150
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:02
-
My już mamy tyle ubranek ze wczoraj musiałam powiedzieć dość. Mój T sam wczoraj zaproponował żeby młodej coś jeszcze kupić. No to kupiliśmy ale dostaliśmy jeszcze ubranka od znajomych cały wór. Wózek już mamy i inne jakieś pierdoly. Czas mnie zaopatrzyć a nie tylko dziecko :pNasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r. -
Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.
Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.
Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 13:10
paola89, Madź, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Karolina fajny wózek gdzie kupiłaś??
Co do łóżeczka my jeszcze nie mamy zastanawiamy się jeszcze może dostaniemy od koleżanki wiec czekamy.
Co do Wózka chyba kupimy bebetto w tarnowskich górach w sklepie mama i ja
Pogoda nie rozpieszcza nas dzisiaj niestety.
To fajnie, że zabieracie mężów ze sobą myślałam, że tylko ja go będę tam ciągnąć aby posłuchał.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec
-
Agabtm - ja od początku ciąży byłam nastawiona na Bebetto, ale jeden raz pojechałam do sklepu Maluszek (Rybnik, ul. Wodzisławska), gdzie go zobaczyłam i się zakochałam. W domu dokładnie przeanalizowałam jego parametry, porównałam z Bebetto i zdecydowałam się jednak na Coletto.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Śliczny wózekKarolina@ wrote:Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.
Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.
Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem

ważne że zadowolona jesteś i się spawrdzil .
Dobrze ze wspomnialas o tym termometrze bo nie wiedziałam jaki kupić .
kamenkaa, Karolina@ lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Antoś urodził się 7 kwietnia o godzinie 17.38 przez cc
ważył 2720 g i 52cm
Jest boski 
Nadrobie Was jak będę w domu
Doczytałam, że coś piszecie o Bytomiu batorego
Właśnie tu rodziłam
też się bałam bo opinia beznadziejne ale jestem bardzo mile zaskoczona
personel bardzo miły
jedynie co to warunki sanitarne
ale akurat ja sama pracuje w szpitalu i nie oczekiwałam SPA :p w poniedziałek prawdopodobnie wyjdziemy
Madź, agus3004, Wirginia, Falon, LillaMy, paola89, Agabtm, mychakruszyna, kamenkaa, Karolina@, jesslin87, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka -
agus3004 wrote:Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka
Oby wytrzymała jeszcze trochę bo dużo nie zostało. Odpoczywaj dużo i będzie na pewno dobrze. Trzymam kciuki
!
Nasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r. -
agus3004 wrote:Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku
Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka
U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciuki
agus3004 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciuki

Najgorsze jest to, że ja się dużo oszczędzałam do tej pory, ale w sumie w ostatnim tygodniu miałam troszkę intensywniejszych dni, mogło to mieć wpływ.
Przez najbliższe dwa tygodnie do wizyty nie planuje wychodzić z łóżka

może szwagierka pojedzie bo też jest planuje dzidziusia lub koleżanka w ciąży