X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zamiar męża wziąć ale w straży ma szkolenie i musi iść :( może szwagierka pojedzie bo też jest planuje dzidziusia lub koleżanka w ciąży :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Ja też męża biorę ze sobą, zresztą na tych pierwszych też byliśmy razem i on więcej zapamiętał niż ja :D

Dziewczyny jakie termometry kupujecie lub używacie dla maluszków? Bezdotykowe czy zwykłe?

Polecam Termometr Microlife NC 100 używam do sprawdzania wody przed kąpielą , ile stopni jest w pokoju ;)temperaturę ciała jeszcze ani razu Mnie nie zawiódł ..
    Jeszcze też dobry jest model NC150 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:02

7bx9p1.png
    4qrCp1.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupiłyście /kupicie łóżeczko? Bo w żadnym sklepie dziecięcym nie ma:(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny a gdzie kupiłyście /kupicie łóżeczko? Bo w żadnym sklepie dziecięcym nie ma:(

Ja mam łóżeczko z ikei całe białe, polecam :)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie szukam białego i myślałam o Ikea:) wyciągnę męża tam ale jeszcze mamy czas :) choc drobiazgi wyprawkowe już zbieram :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bedziemy zamawiać z firmy darland (chyba dobrze napisalam) chcemy większe łóżeczko żeby młoda miała na potem - jak wyrośnie z łóżeczka :).

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy tyle ubranek ze wczoraj musiałam powiedzieć dość. Mój T sam wczoraj zaproponował żeby młodej coś jeszcze kupić. No to kupiliśmy ale dostaliśmy jeszcze ubranka od znajomych cały wór. Wózek już mamy i inne jakieś pierdoly. Czas mnie zaopatrzyć a nie tylko dziecko :p

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.

Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.

Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem :D
    25inggo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 13:10

paola89, Madź, kamenkaa lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Możemy ustalić znak szczególny i będziemy wiedzieć że my to my ;) ja mojego T zabieram że sobą niech się chlopina przygotowuje i uświadamia co go może czekać
    Ja też męża zabieram ze sobą :)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fajny wózek gdzie kupiłaś??
    Co do łóżeczka my jeszcze nie mamy zastanawiamy się jeszcze może dostaniemy od koleżanki wiec czekamy.
    Co do Wózka chyba kupimy bebetto w tarnowskich górach w sklepie mama i ja ;)
    Pogoda nie rozpieszcza nas dzisiaj niestety.
    To fajnie, że zabieracie mężów ze sobą myślałam, że tylko ja go będę tam ciągnąć aby posłuchał.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm - ja od początku ciąży byłam nastawiona na Bebetto, ale jeden raz pojechałam do sklepu Maluszek (Rybnik, ul. Wodzisławska), gdzie go zobaczyłam i się zakochałam. W domu dokładnie przeanalizowałam jego parametry, porównałam z Bebetto i zdecydowałam się jednak na Coletto.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również jestem ze śląska, a właściwie z Bielska-Białej,termin póki co na 2 września ;)
    my póki co szukamy wózka retro, albo takiego z dużymi, nieskrętnymi kołami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 15:19

• paola89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny polecam gorąco te warsztaty dla przyszłych rodziców. Jesienią miałam okazję być na nich i dużo przydatnych informacji wyniosłam. Głównie o bezpieczeństwie malucha w samochodzie i pierwsza pomoc noworodka. Będziecie będziecie musieli też wysłuchać oferty sponsorów, bo dzięki nim te warsztaty są bezpłatne. Miałam też szczęście, bo w jednym z konkursów wygrałam poduszkę do karmienia.

Co do termometrów to polecam bezdotykowe. Warto zainwestować z porządny sprzęt, nie warto kupować z Biedronki czy Lidla - u nas na marcówkach dziewczyny kupiły i się zawiodły. Sama kupiłam termometr medyczny - Beurer ft90. Kosztował ok. 150 zł, ale myślę że warto zainwestować w taki sprzęt na lata. Mierzę nim temp ciała, temp wody w wanience, temp mleka czy herbaty w butelce.

Dziewczyny, po 6 tygodniach użytkowania wózka Coletto Florino Carbon jestem mega zadowolona. Wózek prowadzi się lekko, właściwie jednym placem, przetestowałam już go na wertepach, w lesie, na łące i wszystko działa elegancko. Ostatnio byliśmy w Wiśle i Ustroniu i każdy się oglądał za tym wózkiem :D
    25inggo.jpg
    Śliczny wózek :) ważne że zadowolona jesteś i się spawrdzil .
    Dobrze ze wspomnialas o tym termometrze bo nie wiedziałam jaki kupić .

kamenkaa, Karolina@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Antoś urodził się 7 kwietnia o godzinie 17.38 przez cc :) ważył 2720 g i 52cm :) Jest boski :D

Nadrobie Was jak będę w domu :)

Doczytałam, że coś piszecie o Bytomiu batorego :) Właśnie tu rodziłam :) też się bałam bo opinia beznadziejne ale jestem bardzo mile zaskoczona :) personel bardzo miły :) jedynie co to warunki sanitarne :) ale akurat ja sama pracuje w szpitalu i nie oczekiwałam SPA :p w poniedziałek prawdopodobnie wyjdziemy :)

Madź, agus3004, Wirginia, Falon, LillaMy, paola89, Agabtm, mychakruszyna, kamenkaa, Karolina@, jesslin87, klaudia12369 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym rodzicom no i oczywiście dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka :)

To która następna ? :P

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc mój mały posiedzi w brzuszku

Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:

Wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie bo cały dzień miałam ból w szyjce i okazało się, że skróciła się do 28 mm, na szczęście jest zamknięta, ale teraz tylko leżenie mnie czeka

Oby wytrzymała jeszcze trochę bo dużo nie zostało. Odpoczywaj dużo i będzie na pewno dobrze. Trzymam kciuki ;)!

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;);)
    Agus musi być dobrze, odpoczywaj!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:

U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciuki :)

agus3004 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    U mnie była podobna sytuacja - w 30 tc szyjka skróciła się do 27mm. A wszystko przez to, że umyłam okna przed świętami. Dużo leżałam i to daje niesamowite efekty. Ciążę jeszcze przenosiłam o 3 dni. Zaciskam kciuki :)

Najgorsze jest to, że ja się dużo oszczędzałam do tej pory, ale w sumie w ostatnim tygodniu miałam troszkę intensywniejszych dni, mogło to mieć wpływ.

Przez najbliższe dwa tygodnie do wizyty nie planuje wychodzić z łóżka :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ