X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ciężaróweczki jak dajecie radę w tych upałach? Mój Tomcio na szczęście dobrze sobie radzi. Kupiłam mu taki malutki basen i już w sobotę się w nim kąpał na budowie, a wczoraj myliśmy nad wodą i też się w nim pluskał (leżał w nim na brzuszku).

paola89, mychakruszyna, kamenkaa lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia12369 wrote:
    Ja mam jutro ostatnią wizytę u mojej dr i ostatnie podglądanie malucha :O następna wizyta będzie już w szpitalu :D

ja mam w środę wizytę i mam nadzieje że już ostatnia, chyba że jeszcze będzie chciał zapisać mnie w dniu TP ale wątpie :P

Klaudia musisz koniecznie się pochwalić jak tam u Ciebie będzie na jutrzejszej wizycie :D

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Ciężaróweczki jak dajecie radę w tych upałach? Mój Tomcio na szczęście dobrze sobie radzi. Kupiłam mu taki malutki basen i już w sobotę się w nim kąpał na budowie, a wczoraj myliśmy nad wodą i też się w nim pluskał (leżał w nim na brzuszku).

O super :) Tomcio to ma dobrze :P na pewno mu się podobało ;)
    No w takie upały to ja mam serdecznie dość :/ najchętniej to bym przeleżała plackiem cały dzień nei ruszając się z miejsca

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubolewam bo nie mogę do basenu wejść :( przez ostatnie kąpiele od miesiąca zmagam sie z bakteriami w moczu i liczba leukocytów mega duza :( a do porodu muszę je wyleczyć :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Jakoś żyjemy :) Wczoraj zrobiliśmy sobie piknik w cieniu w Parku Śląskim :)
    http://img.liczniki.org/20160725/13781748_1159987537377476_6113726781946989807_n-1469446578.jpg

kamenkaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mamusie, w przyszłym tygodniu 28.07 jest w Chorzowie organizowane spotkanie dla mam w ciąży i z dziećmi. Kto chętny na wspólne spędzenie czasu? Wybieram się z Tomaszem i naszym nowym nabytkiem - nosidełkiem, które jest w trakcie testów :)

https://www.facebook.com/events/299794123687134/

Daleko nie mam, to może się pzrespaceruję :) Zobaczę.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna - ja przez całą ciążę nie weszłam do żadnego basenu/rzeki/morza, ponieważ bałam się, że jakieś świństwo mi się przypałęta...

FreshMm - my wczoraj garnęliśmy się do wody, dlatego piknikowaliśmy w cieniu na Pławniowicach. Ale park śląski uwielbiaaammmm. Będziemy czekać w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:13

FreshMm lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wiesz myślałam że mi nie zaszkodzi przydomowy basen z czysta woda no i fakt w pochwie żadnych bakterii nie wykryto za to w moczu już tak :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    mychakruszyna - ja przez całą ciążę nie weszłam do żadnego basenu/rzeki/morza, ponieważ bałam się, że jakieś świństwo mi się przypałęta...

FreshMm - my wczoraj garnęliśmy się do wody, dlatego piknikowaliśmy w cieniu na Pławniowicach. Ale park śląski uwielbiaaammmm. Będziemy czekać w czwartek :)

ja podobnie jak Karolina, nie korzystałam z żadnych basenów bo też się bałam , a przed ciążą jak korzystałam to bardzo często coś przynosiłam :(

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane :)

Ja nie wiem mam jakieś załamanie letnie. Nic mi się nie chce nie mam wogole zapału żeby zrobić coś dla siebie.

Maksy oszalał ciągle chce skakać, wspina się po mnie nawet w lozeczku turystycznym nauczył ise sam stawać i teraz chodzi dookoła lozeczka skacze siada wstaje i tak w kółko. Od wczoraj chodzi trzymając się tylko jedną ręka a dzisiaj już się puszczał i potrafi ustać około 10 sekund po czym szybko siada na dupce :)

Oczywiście najlepiej jak mama obok stoi i skacze jak małpa i śpiewa bujaj się bujaj się no nic.

Do tego bardzo się rozgadal :) głównie gada tata :P mamy nie mówi. Nauczył się robić brawo więc teraz bije wszystkim :)

Co jeszcze... Aaa już wiem. Zauważyłam że nagle praktycznie z dnia na dzień bardzo dużo rozumie. Stal się taki kumaty że jestem w szoku.

Nowa zabawa to pokazywanie gdzie mama ma oczy nos i usta ;)

Także tak mi podkrecił życie że wieczorem nie wiem jak się nazywam.

Dalej chodzę na siłownię a do tego odkąd są pokemony w Polsce mąż codziennie bardzo chętnie wychodzi z nami na spacer :)

Już mam pomysł na roczek a to dlatego że Maks się zakochał w Kubusiu Puchatku. Miałam też napisać że lubi robić tuli tuli :)

Więc urodziny będą tematyczne z Kubusiem :)

Zamówiona już dla i dla męża koszulki z kubusiem dalam 55 zł za dwie więc nie ma tragedii. Dla Maksa body z kubusiem. Mam też transparent z kubusiem, balon, obrus, czapeczki na głowę zamówie mu jeszcze tort z kubusiem do tego balony baner moje urodziny i zaczynamy :)

Muszę znaleźć więcej czasu bo chciałam zrobic filmik pierwszy rok życia Maksa :)

Chcę też uszyć książeczkę sensoryczną :) ale czy zfaze to nie wiem a mąż ma zrobić tablice manipulacyjna :)

Postaram się być bardziej na bieżąco :)

Tylko tak jak mówię jakoś brak mi chęci witalnych ;)

kamenkaa, paola89 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Kamenkaa, a jak noce ? przesypia Ci już coś dłużej ? :) na spacerki też już pewnie śmigacie :)

Ehh jak te moje dziecko tak będzie zbierało do wyjścia to jeszcze ją przenosze :P no ale i tak już bliżej niż dalej , niecierpliwa już jestem :D

Tak śpi w nocy ostatnio spała dość długo pobiła rekord w spaniu od 21 do 4 rano Ma spanie po mamie hehe najadła się o 4 wypiła 120ml i poszliśmy dalej spac spalismy do 10-tej
    co do spacerków owszem chodzę juz od 4doby jakos tak :) a w 2dobie bylismy juz w domku ze szpitala;)
    a jak mi sie nie chce chodzić siedzimy cały dzien praktycznie w ogrodzie i sie bujamy haha ja na hustawce a Amelka na Swojej :D

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa o mamo ale długo śpi zazdroszczę!! My od wczoraj przeszliśmy na mm i młody anioł bo w nocy budził się tylko na butle. ;);) miałam wyrzuty sumienia ale juz nie dałam rady z tym ciągłym odciaganiem mleka etc... Wq się i stwierdziłam ze ważne jest równiez moje samopoczucie a ono było już na granicy wytrzymałości. Także jako ta zła matka zrezygnowałam z odciagania i karmimy mm i Filip jest innym dzieckiem spokojniejszym zobaczymy jak będa wyglądać kolejne dnie.

Przez te karmienie nawet nie miałam czasu na to by wejść na forum i cokolwiek poczytać. Nie mówiąc o błaganie w domu... A już wczoraj zdążyłam ogarnąć łazienkę i lustra i kuchnie. Dziś zajmę się reszta.

Jesslin takie książeczki sensoryczne są super jak zrobisz podziel się efektem.

Paola juz czekam na Twoje opowieści dotyczące porodu i dzidziusia ;) jak ten czas leci ;)

kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Co to za pogoda?! Nie wiem czy wyjść na spacer, bo chwila moment i dopadnie nas jakaś burza...

Agabtm - jeżeli kp nie sprawiało Ci przyjemności to nie ma się co męczyć na siłę. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. U mnie początku kp też nie były łatwe. Tak na prawdę dopiero po około 2 miesiącach zaczęła to być dla mnie przyjemność. Wcześniej to były momenty, że zaciskałam zęby z bólu. Ale teraz to już bajka. Mogłabym karmić do śmierci ;)

kamenkaa - bardzo fajnie Ci śpi. Oby tak już jej zostało :)

jesslin87 - weź mnie nie strasz. Faktycznie zauważyłam, że im większe dziecko tym wymaga więcej czasu. Jeszcze tak miesiąc/dwa temu mógł godzinę leżeć sam na macie i się bawić, a teraz 10 minut i jest znudzony :) Mój salon wygląda jak pobojowisko - wyciągnięte wszystkie maty, koce, zabawki, bujaczki, książki byleby tylko zapewnić dziecku rozrywkę :P wbijasz w czwartek na spotkanie mam do Chorzowa?

mychakruszyna - jak Ci idzie leżenie?

klaudia12369 - daj znać jak po wizycie. Ile waży maleństwo :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kamenkaa o mamo ale długo śpi zazdroszczę!! My od wczoraj przeszliśmy na mm i młody anioł bo w nocy budził się tylko na butle. ;);) miałam wyrzuty sumienia ale juz nie dałam rady z tym ciągłym odciaganiem mleka etc... Wq się i stwierdziłam ze ważne jest równiez moje samopoczucie a ono było już na granicy wytrzymałości. Także jako ta zła matka zrezygnowałam z odciagania i karmimy mm i Filip jest innym dzieckiem spokojniejszym zobaczymy jak będa wyglądać kolejne dnie.

Przez te karmienie nawet nie miałam czasu na to by wejść na forum i cokolwiek poczytać. Nie mówiąc o błaganie w domu... A już wczoraj zdążyłam ogarnąć łazienkę i lustra i kuchnie. Dziś zajmę się reszta.

Jesslin takie książeczki sensoryczne są super jak zrobisz podziel się efektem.

Paola juz czekam na Twoje opowieści dotyczące porodu i dzidziusia ;) jak ten czas leci ;)

No to tak jest ja od samego poczatku na MM :) i mam czas na wszystko ;-) a czemu wyrzuty ?No co Ty teraz są takie mleczka ze maja takie same wlasciwosci prawie jak z cyca :) U mnie w szpitalu prawie nikt nie kamrił cycem:) i nikt z tego nie robił problemu jak np na jakiś forach zaraz "zgnoją" lub obrzucą błotem głowa do góry teraz bedzie tylko z górki :P

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach ?? Polecacie tą placówkę ??

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale się rozpisałyście ..

Jesslin, zapowiada się super roczek dla Maksia :) wiem że jeszcze czas macie ale proszę się potem fotami pochwalić :D , fajnie że już tak szybko się rozwija i to widzisz :) za chwilę zapomnisz jak to było kiedy był malutki :D

Kamenkaa, no to ładnie śpi :) przynajmniej też sobie możesz odpocząć w nocy :) a jeszcze nie tak dawno martwiłaś się porodem :)

Agabtm , jak miałas się męczyć to dobrze zrobiłaś ;) Ty jesteś spokojniejsza i dziecko też :) a resztą nie ma się co przejmować.
    Leci leci , czuje się jakbym na bombie siedziała :D jesli jednak przenoszę to z młodą się dopiero za 3 tygodnie zobaczę ...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach ?? Polecacie tą placówkę ??

Ja robiłam w Sodowski. Generalnie poleca dr. Agata Włoch - ma rewelacyjne opinie nie tylko na necie, ale również i wśród wielu moich znajomych. Tak na prawdę liczy się lekarz robiący badanie a nie placówka :)

kamenkaa, paola89, FreshMm lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:

hejka ja robiłąm swoje pierwsze Prenatalne w Centrum Medyczne
    Krzysztof Sodowski w Katowicach i powiem szczezę ze serdecznie polecam placówka godna polecenia . Nagrywaja na płytke zdjecia mega fajne . Sprzet najwyższej klasy :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    wow ale się rozpisałyście ..

Jesslin, zapowiada się super roczek dla Maksia :) wiem że jeszcze czas macie ale proszę się potem fotami pochwalić :D , fajnie że już tak szybko się rozwija i to widzisz :) za chwilę zapomnisz jak to było kiedy był malutki :D

Kamenkaa, no to ładnie śpi :) przynajmniej też sobie możesz odpocząć w nocy :) a jeszcze nie tak dawno martwiłaś się porodem :)

Agabtm , jak miałas się męczyć to dobrze zrobiłaś ;) Ty jesteś spokojniejsza i dziecko też :) a resztą nie ma się co przejmować.
    Leci leci , czuje się jakbym na bombie siedziała :D jesli jednak przenoszę to z młodą się dopiero za 3 tygodnie zobaczę ...

a no dokłądnie martwilam sie porodem ciśnieniem i wieloma innymi rzeczami a Amelia ma juz prawie 2miesiace Jak ten czas leci...

mychakruszyna, paola89 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja robiłam w Sodowski. Generalnie poleca dr. Agata Włoch - ma rewelacyjne opinie nie tylko na necie, ale również i wśród wielu moich znajomych. Tak na prawdę liczy się lekarz robiący badanie a nie placówka :)
    Pytam o GynCentrum, bo akurat tam dostanę od mojego gina skierowanie na bezpłatne badania prenatalne... Tak, dr Włoch to bardzo dobry lekarz. Pracuje też w Żorach w Sonomedico.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:55

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ