X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem od zawsze uważam niech każdy robi jak uważa. Ile z was pije colę czy je chipsy czy nie wiadomo co. Naprawdę te zalecenia są dla mnie z jednej strony śmieszne. 1000 pierwszych dni życia bardzo ważne, można zaprogramować dziecko. bla bla bla.

Przecież to z jednej strony straszna bzdura. Jak nasze dzieci będą jadły dziennie po szkole McDonalda bo pójdzie całą klasą to co my zrobimy. Nic. Teraz jasne możemy próbować ale z drugiej strony nie można dać się też zwariować. Tak naprawdę pewnie każda z was która ma starsze dzieci wie że im dziecko starsze tym ciężej narzucić swoją wolę.

Ja chcę być takim rodzicem który będzie dbał by było zdrowo ale nie zamierzam odmawiać dziecku małych przyjemności. Syn koleżanki i corka synowej od ciotki chodzą do jednej klasy. Ten chłopak nie może pić coli ani nic gazowanego. A przed szkołą kupuje co się tylko da i pożera tak łapczywie bo w domu nie może.

Dlatego ja nie zamierzam nikogo oceniać. ;)

paola89, FreshMm, kamenkaa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Dokładnie jestem z Rydułtów :) Do gin chodzę do Pani Szostak w Radlinie. A w Rybniku jestem 3 razy w tyg na siłowni :)

Może się znamy?! :) Ja też pochodzę z Rydułtów :) rodzice tam dalej mieszkają :)

A co do jedzenia to powiem Wam coś zabawnego. Nie mam pojęcia ile miałam miesięcy ale mama mi to wspomina że NIC nie chciałam jeść. Żadnych kaszek no kompletnie nic. I przyszedł jakiś gość w odwiedziny i mowi do mamy: daj jej parówkę. Mama zglupiala ale bała się że jak nic nie zjem to będzie większa tragedia. I do dziś pokazuje mi zdjęcie jak trzyma mnie na rękach a ja wcinam ta parówkę hahaha! (Ale byłam już większa tylko jeszcze za mała na taki pokarm) Oczywiście od lekarza dostała niezły opieprz za to ale byłam 1 dzieckiem i już nie wiedziała co ma robić a akurat parówka weszła xD na szczęście nie chorowalam po niej :) zawsze mi się chce śmiać jak o tym mówią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:35

kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Nie wiem, jak z bólem w innych sytuacjach, ale podczas karmienia piersią to normalne, że boli, bo oksytocyna powoduje kurczenie się macicy - to nic złego. A krwawić możesz 10 tygodni. Ja poszłam do gina zmartwiona, ze 8 tygodni po porodzie krwawię mocno jak na okres jeszcze, a on do mnie, że 2 tygodnie jeszcze spokojnie mogę krwawić. I tak było.

FreshMM, tylko to nei macica mnie boli, wiem kiedy się obkurcza bo czułam to najbardziej tuż po porodzie :) , a to jest zupełnie inny ból, tak jakby ktoś mnie pobił wzdłuż brzucha :/ czuję że to wewnętrzna rana mnie boli a wcześniej tego nie miałam. No nic, w piątek mam wizytę i zobaczę co powie, mam nadzieję że nic się tam nie dzieje strasznego.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Dokładnie jestem z Rydułtów :) Do gin chodzę do Pani Szostak w Radlinie. A w Rybniku jestem 3 razy w tyg na siłowni :)

hello :) no to fajnie ja tez z RYbnika ale troche w innym kierunku hehhe:)

jesslin87 Masz w zupełnosci 100% racje :) jak syn teraz idzie do gimnazjum po szkole oczywiscie idą z chlopakami jak to sie mówi na nie zdrowe jedzenie hehe i jak tu za nim biegać :D przecież " matka to wstyd jestem juz duży" itd bla bla bla wiadomo o co chodzi :)

Amelka zjadła butle z kleikiem i bedzie mi spała do 7rano :)
    Ja Zaczełam ćwiczyć i prowadzić diete by doprowadzić sie do stanu sprzed ciązy.
    A Wy coś ćwiczycie ?

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    FreshMM, tylko to nei macica mnie boli, wiem kiedy się obkurcza bo czułam to najbardziej tuż po porodzie :) , a to jest zupełnie inny ból, tak jakby ktoś mnie pobił wzdłuż brzucha :/ czuję że to wewnętrzna rana mnie boli a wcześniej tego nie miałam. No nic, w piątek mam wizytę i zobaczę co powie, mam nadzieję że nic się tam nie dzieje strasznego.

Paola oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki .

kamenkaa, paola89 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mówię bo pracowałam w piekarni obok szkoły to rano mam z córeczką kupuje na śniadanko ciemne pieczywo. A jak dzieciaki szły na koncert do mdk które też było obok to już sobie na kupowała jak leci. Ciepły lód mini pizza a w ręce już miała zakupiona w sklepie obok cole ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 23:07

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa a skąd dokladnie jesteś? Bo ja tez druga strona Rybnika;) Paola ja mam od kilku dni bol wokół brzucha jakby mnie ktoś pobil i siniaki byly. Myślę że to normalne.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, dawno mnie nie było. Moja mała Emilka jest już na świecie :) Urodziła się 16.09. o 5:40 w szpitalu w Gliwicach wazac 3820g. i mierząc 58 cm. Poród SN, bez znieczulenia, bo do szpitala trafiłam z 6 cm. rozwarciem. Od niedzieli jesteśmy w domku, na początku był lekki Meksyk, ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Nie wiem czy pamiętacie moje rozterki i negatywne odczucia dotyczące kp. Otóż jak tylko dostałam Emisie, to nawet przez myśl mi nie przeszły wcześniejsze rozważania. Jesteśmy po pierwszej wizycie położnej, niestety kikut jest mocno czerwony, dostaliśmy receptę na neomycyne, oby pomogła.
    Pozdrawiam wszystkie mamuśki, Muchakruszyna miło czytać ze u Ciebie i Wiktorka jest dobrze, oby tylko przeszły Wam problemy z ulewaniem :)

FreshMm, jesslin87, mychakruszyna, Kamila ;), kamenkaa, LaRa, paola89 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam się, dawno mnie nie było. Moja mała Emilka jest już na świecie :) Urodziła się 16.09. o 5:40 w szpitalu w Gliwicach wazac 3820g. i mierząc 58 cm. Poród SN, bez znieczulenia, bo do szpitala trafiłam z 6 cm. rozwarciem. Od niedzieli jesteśmy w domku, na początku był lekki Meksyk, ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Nie wiem czy pamiętacie moje rozterki i negatywne odczucia dotyczące kp. Otóż jak tylko dostałam Emisie, to nawet przez myśl mi nie przeszły wcześniejsze rozważania. Jesteśmy po pierwszej wizycie położnej, niestety kikut jest mocno czerwony, dostaliśmy receptę na neomycyne, oby pomogła.
    Pozdrawiam wszystkie mamuśki, Muchakruszyna miło czytać ze u Ciebie i Wiktorka jest dobrze, oby tylko przeszły Wam problemy z ulewaniem :)

Gratulacje :) widzisz niepotrzebnie się obawialas :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Gratulacje :*

Mój ginekolog od ciąży - jak się nie mylę - pracuje w szpitalu w Rybniku. Zygmunt Mackiewicz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:07

bbeczka91 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kamenkaa a skąd dokladnie jesteś? Bo ja tez druga strona Rybnika;) Paola ja mam od kilku dni bol wokół brzucha jakby mnie ktoś pobil i siniaki byly. Myślę że to normalne.

Jakbys jechała w strone Gliwic :)Golejów i te rejony a TY?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:08

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Jakbys jechała w strone Gliwic :)Golejów i te rejony a TY?
    Ooo to tuz za "lasem" :P bo ja z Kamienia :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ooo to tuz za "lasem" :P bo ja z Kamienia :)

No widzisz jaki świat jest mały wpadnij na kawę :P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli któraś jeszcze nie wie, a mieszka w tych rejonach...

W Gminach: Knurów, Nieborowice, Kuźnia Nieborowska, Czuchów i Gierałtowice, a także w Gliwicach na ul. Chabrowej woda zawiera bakterie E.coli.

Info tutaj:
    http://www.pwik.knurow.com.pl/index.php?id=162

mychakruszyna, kamenkaa lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe znajomości zawarte, widzę :)))

ps. udało mi się!!! uszyć mei tai :) koszt trzydzieści parę złotych za materiały, 4 h roboty, ale na drugi raz powinno pójść szybciej ;)

nosi-1474661888.jpg

Kamila ;), mychakruszyna, Wirginia, bbeczka91, jesslin87, klaudia12369, paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ile byś wzięła za uszycie?

A może któraś z Niedobczyc?

tb732n0a0czusv9c.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam już nad tym i stwierdziłam, że koszt materiałów (chyba, że ktoś kupi sam i mi dostarczy/wyśle) + 50 zł ;) w tym tygodniu będę szyła koleżance.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok
    Mój jeszcze nie siedzi, ale myślę że gdzieś za dwa miesiące się odezwę w temacie :-)

FreshMm lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ok
    Mój jeszcze nie siedzi, ale myślę że gdzieś za dwa miesiące się odezwę w temacie :-)

To zaprosiłam Cię do przyjaciółek, abyśmy wtedy mogły dogadać się pw :) W tym tygodniu jeszcze zdążę uszyć koleżance prawdopodobnie, to też pokażę Wam efekty ;)

mychakruszyna, domi05, jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    To zaprosiłam Cię do przyjaciółek, abyśmy wtedy mogły dogadać się pw :) W tym tygodniu jeszcze zdążę uszyć koleżance prawdopodobnie, to też pokażę Wam efekty ;)
    Super ;);) Ja chustuje młodego jak Narazie w chuście kolowej

Gratulacje dla nowej mamy!!! Ja ubolewam nad kp ze nie wyszło i wszystko wyglądało fatalnie nie tak jak myślałam.

Co do rozszerzenia diety róbmy jak uważamy każda z nas ma swój rozum i odpowiada za swoje czyny. Mój mąż też już czeka na pierwsze kleiki i inne zupki i desery myśli, że będzie super a ja obawiam się kolejnych rewolucji brzuszkowych młodego...

mychakruszyna, jesslin87, FreshMm, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ