Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Padło na Międzyzdroje.. nie wiem czy fajne kiedyś byłam z wycieczką szkolną ale mąż jeździł tam jako dzieciak z rodzicami. A niech ma i pokaże synowi z brzucha
Mój to w tym momencie bebetto tito jednak, zrezygnowałam z bresso przez różnice cenową, a brak różnicy w funkcjonalności
Ja dzisiaj idę sama na spotkanie z naszymi wspólnymi znajomymi, mąż jest w delegacji.. dzisiaj zobaczą dopiero brzuch nikt z nich nie wie, że rodzinka ma nam się powiększyć bo co się spotykali albo coś organizowali to byliśmy poza miastem i już uznaliśmy, że tak głupio i czas się pokazać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnySuper jest bebetto tito. też to oglądaliśmy i anex. husky jest fajny.
Międzyzdroje są fajne, za nastolatki zawsze tam jeździłam..
Tłum ludzi, hałas i beton. Ale ma swoje uroki. Życie całą dobę. Imprezy różnego typu. husky jest fajny.
U nas też nie wszyscy znajomi widzieli mnie z brzuchem. Jakieś choroby w przedszkolach panują. Woleli trzymać się ode mnie z daleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 14:50
-
A ja robię "baby shower" a nawet 2! Bo i w miescie gdzie mieszkamy i w naszym rodzinnym. Zasadniczo nie bedzie to mialo nic wspolnego z baby shower poza nazwa i moze jakimis dekoracjami jak bede miec na to czas. Po prostu to ostatnia szansa aby sie spotkac ze znajomymi w wiekszym gronie, porozmawiać i się nacieszyć swoim towarzystwem na kolejne kilka tygodni lub miesiecy. Bo po porodzie pewnie nie bede miala ochoty na zycie towazyskie, bedziemy musieli sie tez nauczyc życia z maluchem, a to moze tez troche trwac, pewnie potem tez raczej kameralne spotkania tylko, bo trudno z niemowlakiem pchac sie na impreze wielka
Nad morzem fajna jest też Łeba, ładne plaże, spokój, dużo miejsc do spacerowania i jest tam jakieś życie poza sezonem też
Co do opryszczki. Opryszczka wargowa jest bezpieczna. Potwierdzone info u lekarza i w medycznej literaturze, bo ja miałam na samym początku ciąży i się tym spinałam. Niebezpieczna jest opryszczka narządów płciowych - to jest zupełnie inny wirus Więc spokojnieagniecha2101, Loczek2018 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja myślałam o tym żeby zrobić takie baby shower z samymi babkami, pogadać, pośmiać się. Być może połączę to z jakąś pseudo parapetówką, zależy kiedy się przeprowadzimy. Nie uważam, że ktoś mi to powinien organizować, chociaż siostra na pewno mi pomoże jak ją poproszę. Szkoda tylko trochę, że wśród moich najbliższych znajomych pierwsza jestem w ciąży także nie mogę liczyć na rozmowy o dzieciach, porady etc, a chętnie bym posłuchała doświadczonych koleżanek
tym_janek, Loczek2018 lubią tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualnyCukierniczka wrote:Ja myślałam o tym żeby zrobić takie baby shower z samymi babkami, pogadać, pośmiać się. Być może połączę to z jakąś pseudo parapetówką, zależy kiedy się przeprowadzimy. Nie uważam, że ktoś mi to powinien organizować, chociaż siostra na pewno mi pomoże jak ją poproszę. Szkoda tylko trochę, że wśród moich najbliższych znajomych pierwsza jestem w ciąży także nie mogę liczyć na rozmowy o dzieciach, porady etc, a chętnie bym posłuchała doświadczonych koleżanek
Po urodzeniu będzie Ci ciężko.
Bo tylko my wśród znajomych nie mieliśmy dziecka. - i często nie rozumiałam o czym mówią..
I płacz małych dzieci raczej też wkurza kogoś kto nie ma własnych. -
No u nas w mieście gdzie mieszkamy będziemy pierwsi w towarzystwie, a w rodzinnym ostatni, więc oba warianty nie są mi obce
Ja mam z natury duży biust i stroje kompielowe to zawsze koszmar. W zeszłym roku udało mi się znaleźć w Esotiq. Szukałaś tam może?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ci znajomi to nie tyle, że nie widzieli brzucha ale też nic o ciąży nie wiedzą
Ja właśnie tito nie mam gdzie zobaczyć na żywo.. korci mnie żeby napisać do producenta.. powinni wiedzieć gdzie mają wersję wystawową co nie? Głownie stelaż, bo gondole bebetto ma prawie, ze identyczne.
Ja mam dwie dobre koleżanki,z jedną pracuję, a z drugą widzę się raz w tygodniu teraz jak jestem w ciąży, więc dodatkowych imprez nie planuję dlatego no i jedna ma trójkę dzieci, a drugiej się nie śpieszy. Wśród tych znajomych, których mam dzisiaj zobaczyć jest 1 dziecko aż.. więc będziemy pionierami trochę. Tym bardziej, że ja jestem najmłodsza w tym gronie
A nie chcesz Paulina stroju dwuczęściowego? Widziałam rok temu tak kobietkę na basenie i super wyglądała! Jak ja jej wtedy tego brzucha zazdrościłam! Ja na szczęście (nie szczęście) jestem mało biuściasta (B, teraz C) więc mogę równie dobrze kupić strój w sieciówce typu h&m.. ostatni mam chyba z reserved. Tylko ja korzystam z niego tylko i wyłącznie na wakacjach bo nie lubię basenów Teraz mam jeden który był mi za duży już, bo po liceum trochę waga mi spadła to myślę, że od biedy mogłabym go wyciągnąć teraz z dna szafy.6cs: 08.2018 - synek
-
9 kwietnia o godzinie 14:00 na świat przyszła nasza córeczka Amelka. 55 cm, 3700, 9/10. Niestety porod bardzo długi i ciężki, zakończony kleszczami. Ale już pomału dochodzę do siebie... Najważniejsze, że Malutka zdrowa
agniecha2101, Cukierniczka, Marta..a, tym_janek, mala_misia, Loczek2018 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ci znajomi to nie tyle, że nie widzieli brzucha ale też nic o ciąży nie wiedzą
Ja właśnie tito nie mam gdzie zobaczyć na żywo.. korci mnie żeby napisać do producenta.. powinni wiedzieć gdzie mają wersję wystawową co nie? Głownie stelaż, bo gondole bebetto ma prawie, ze identyczne.
Ja mam dwie dobre koleżanki,z jedną pracuję, a z drugą widzę się raz w tygodniu teraz jak jestem w ciąży, więc dodatkowych imprez nie planuję dlatego no i jedna ma trójkę dzieci, a drugiej się nie śpieszy. Wśród tych znajomych, których mam dzisiaj zobaczyć jest 1 dziecko aż.. więc będziemy pionierami trochę. Tym bardziej, że ja jestem najmłodsza w tym gronie
A nie chcesz Paulina stroju dwuczęściowego? Widziałam rok temu tak kobietkę na basenie i super wyglądała! Jak ja jej wtedy tego brzucha zazdrościłam! Ja na szczęście (nie szczęście) jestem mało biuściasta (B, teraz C) więc mogę równie dobrze kupić strój w sieciówce typu h&m.. ostatni mam chyba z reserved. Tylko ja korzystam z niego tylko i wyłącznie na wakacjach bo nie lubię basenów Teraz mam jeden który był mi za duży już, bo po liceum trochę waga mi spadła to myślę, że od biedy mogłabym go wyciągnąć teraz z dna szafy.
Byłam wizytowo na basenie I raz pozwolili mi pooglądać grupę i wszystkie panie miały jednoczęściowy.
Widziałam ten tito na żywo. I mogę polecić. Super się prowadził. -
nick nieaktualnydarika wrote:9 kwietnia o godzinie 14:00 na świat przyszła nasza córeczka Amelka. 55 cm, 3700, 9/10. Niestety porod bardzo długi i ciężki, zakończony kleszczami. Ale już pomału dochodzę do siebie... Najważniejsze, że Malutka zdrowa
Ojej to współczuję porodu. Ważne że wszystko dobrze ! Gratulacje.
Mój chrzesniak urodził się 09.04, ale 4 lata temu. -
PLPaulina wrote:Po urodzeniu będzie Ci ciężko.
Bo tylko my wśród znajomych nie mieliśmy dziecka. - i często nie rozumiałam o czym mówią..
I płacz małych dzieci raczej też wkurza kogoś kto nie ma własnych.
Ale sporo znajomych myśli o dzieciach także może nie będzie tak źle jak się napatrzą to może się szybciej wezmą "do roboty" (albo się zniechęcą haha).
www.zcukremalbowcale.com -
darika gratulację! najważniejsze, że już jesteście w komplecie
Znajomi byli albo za bardzo w szoku albo nie wiem, dostałam krótkie gratulację i koniec ale też u nich daleko do tematu małżeństw a co dopiero dzieci
Na szczęście dzieciatych nie wykluczają z towarzystwa6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj nie jest tak źle..
Nas znajomi nas nie wykluczyli, bo to nie w tym rzecz.
Ja mówię z perpektywy, ze my z mezem ostatni mamy dziecko..
I po prostu widać te hmm różne priorytety ?!
Już ta przyjaźń nie wyglądała tak samo jak byliśmy wszyscy wolni i bez zobowiązań. jeden telefon i człowiek na koniec świata jechał.. . Heh.
Akurat my lubimy dzieci więc Nam to nie przeszkadzało jak znajomi z dziećmi wpadali.. byliśmy też wyrozumiali..
Ale nie wszystko bezdzietni zrozumieją.
I sam fakt, że i Wy będziecie potrzebować pogadać z kimś kto już ma dzieci..
Zrozumiecie o czym mówię już po.
I to jacy będą wasi znajomi "po" to nie wiecie. okaże sięWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 05:12
-
Darika, gratuluję córeczki i bardzo współczuję porodu Nad moją rodziną wisi piętno kleszczy, więc mnie osobiście zimny pot strachu oblewa jak tylko pomyślę o porodzie naturalnym.
Udało się przynajmniej na samych kleszczach czy jeszcze cię biedną ponacinali pod samą szyjkę?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
My też mamy znajomych z dziećmi i bez dzieci. Wiadomo, że po narodzinach dziecka wszystko się zmienia dla młodych rodziców, ale Ci znajomi, którzy chcą to zostaną i tak Wiadomo też, że inaczej się rozmawia z osobami, których tych dzieci jeszcze nie mają i nie przygotowują się do macierzyństwa nawet Ja jednak wiem, że mam takie bliskie osoby, które zostaną, a mając dziecko wiem, że znajdziemy czas na spotkania z nimi, a reszta to tam My i tak będziemy przeszczęśliwi mając nasz mały cud