X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest dość spora więc może też nie dotrwać do 40tc..

Teraz to martwi mnie tylko poziom cukru na czczo. Zero reakcji na insulinę !

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie dół brzucha, tak jakbym miała dostać okresu. Młody sie kreci ale ja panikuje. Nie wiem co sie dzieje. To normalne?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dziewczyny boli mnie dół brzucha, tak jakbym miała dostać okresu. Młody sie kreci ale ja panikuje. Nie wiem co sie dzieje. To normalne?

Ja bym na Twoim miejscu podjechała na ip żeby sprawdzili, mocny ból na całym dole brzucha może np. być związany ze skracaniem szyjki. A może to sygnał tylko od organizmu żeby zwolnić i odpocząć. Jeżeli nie chcesz jechać tego sprawdzić to przynajmniej zwolnij się z pracy weź nospę i odpoczywaj już dzisiaj, jak nie przejdzie to i tak czeka Cię ip.
    PLPaulina wrote:
    Moja mała jest dość spora więc może też nie dotrwać do 40tc..

Teraz to martwi mnie tylko poziom cukru na czczo. Zero reakcji na insulinę !

Współczuję Ci tego cukru :/ ja jestem na pewno wolna do 26.04, na tej wizycie lekarz oceni czy mnie też czeka dieta.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

W ciąży nigdy nie wiadomo co jest normalne a co nie.

U mnie bóle takie jakby u góry pochwy były spowodowane tym że Hania kopie sobie w szyjke. Taką zabawę sobie urządziła.

Zawsze IP wszystko sprawdzą. :)

Będę się kontaktowała w przyszłym tygodniu z diabetologiem. Bo dieta i insulina nie działają.. :(

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały mi 2h pracy. A żeby wrócić musze przejść 1km pieszo do tramwaju.
    No jestem w jakiejś kropce kurcze. Pisze sms do mojej gin, to moja pierwsza ciąża, moze kurde przesadzam.
    Boje sie ze jak pójdę na IP to sie odsiedze i położą mnie na weekend a do pon i tak nic nie ustala.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Zostały mi 2h pracy. A żeby wrócić musze przejść 1km pieszo do tramwaju.
    No jestem w jakiejś kropce kurcze. Pisze sms do mojej gin, to moja pierwsza ciąża, moze kurde przesadzam.
    Boje sie ze jak pójdę na IP to sie odsiedze i położą mnie na weekend a do pon i tak nic nie ustala.

Nie robią tak :)
    Jak nic nie znajdą to powiedzą, że zalecają L4 zabrać od swojego lekarza, a dzisiaj leżeć + nospa. Ewentualnie tak jak mi zapobiegawczo przepiszą luteinę albo inny progesteron :)
    Zostawią Cię tylko jak zobaczą coś co wymaga zostania w szpitalu.

Proponuję zamówić taksówkę i prosto na ip jak się bardzo stresujesz. A że swoje tam odsiedzisz no to też prawda niestety w naszych realiach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to minus IP, czas oczekiwania. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dziś na usg miała świetną pozycję. :D nóżki (stopki) sobie do główki podciągnęła.
    Bardzo fajnie to wyglądało. :)

Marta..a, agniecha2101, Loczek2018, darika lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... też bym tak chciała młodego podejrzeć :(

a zostało mi 1 tylko usg do zrobienia i pewnie teraz na wizycie dostanę skierowanie dopiero i to będzie już to III trymestru, potem tylko ktg już się robi :(
    a szkoda mi pójść gdzieś indziej prywatnie, wydać 170 zł i co powiem.. przyszłam żeby sobie na dziecko popatrzeć :(

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do gin - kazała zwiększyć dawkę luteiny i magnezu, w ostateczności wziac nospe. I w pon na wizyte kontrolna, zajrzy mi pod podwozie:). Wiec chyba nie ma co panikować.
    No wlasnie IP - siedzenie na taborecie x czasu aż ktoś się zainteresuje.
    Leże w pracy w kadrach na kanapie:D i czekam, mąż odbierze mnie wczesniej i zawiezie do domku.
    Poleżakujemy weekend i moze bd Oki.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd8a16061cc.jpg o proszę bardzo, dobrze ze szefa nie ma:D...

Marta..a, agniecha2101, tym_janek, darika lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to samo Ci doradziła co ip, luteina + nospa, zapomniałam o magnezie ale on tak od ręki nie działa musi się wchłonąć, tam by tylko Ci od razu usg zrobili i tyle :)
    Jak masz lekarza w poniedziałek to nie ma problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam stwierdzone wpisane w kartę ciąży "leukocytoza ciążowa" :O

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jak panikara. Tyle wam powiem. :) jestem atrakcja w firmie, niech ten moj mąż sie pospieszy:D...
    A pewnie nic sie nie dzieje oprócz tego ze młody kopie ile zdąży i w co sięgnie, do tego pracuje i nie wypoczywam na L4, a macica sie przybuntowala... Juz wczoraj miałam gorszy dzień.
    Ostatnio oglądałam na instagramie bobolka który urodził sie w 26t i dotarło do mnie że w brzuchu to juz nie kosmita siedzi jak na rysunkach USG a regularny ładny dzieciak:) juz taki wyglądający jak człowieczek śliczny mały, tyle że o wadze paczki cukru. I tak bardziej poczułam sie "mamusiowato":), probujesobie wyobrazić jak możesz wyglądać nasz dzidziuś, jaki ma nosek, uszka...:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest ta leukocytoza? Cos strasznego?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za dużo białych krwinek. Ponad normę ciążową. :O

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a nie masz alergii przypadkiem? Białe krwinki skaczą do góry jak szalone u alergików. Tylko zaczęła pylić brzoza i ja już mam 2 razy więcej leukocytów niż 2 tyg. Temu jak jeszcze nie pyliła.

U mnie cały czas medytują czy mam cukrzycę ciążową czy nie, ani diabetolog ani ginekolog nie są przekonani. OGTT wyszlo mi ksiazkowo, a w inne dni glukoza naczczo raz 5,56, potem 5,38 a wczoraj 5,15. Gdzie w ciąży norma jest do 5,1. Na razie darowali mi glukomeyr, dostalam tylko diete i sprawdzimy OGTT jeszcze raz w maju.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam alergii. Objawów też nie.
    Więc nikt nic nie wie.
    Teraz mam skierowanie do nefrologa. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne masz te wyniki glukozy. U mnie stosuje się inaczej.
    Norma na czczo 90.
    Po posiłku 140. :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeliczając jednostki to miałam 99, potem 96 a teraz mam 92 na czczo.
    A w OGTT miałam 84, 130 (po 1h) i 86 (po 2h)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ