X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ale dobrze, że poszłaś do lekarza i że przeleżałaś te ostatnie godziny pracy :) pewnie jak poleżysz to z magnezem i luteiną szyjka się wzmocni, tego Ci życzę ale odpoczynek Cię już do końca ciąży czeka :)
    A tak w ogóle to byle do 37 tygodni, ja tak sobie powtarzam cały czas :)

Paulina nic Ci nie szkodzi tam napisać, tak samo działa luxmed i medicover z tego co wiem, mają pakiety dla osób prywatnych tylko drożej wychodzą niż przez firmę ale jak stale chodzisz do jakiś specjalistów to może się opłaca :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, spytałam tej koleżanki. Syrop z laktulozą, jest kilka na rynku, ona piła Lactulosum i Lactulosum Hasco (albo jakoś tak).

Loczek2018 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek odpoczywaj! Dobrze, że nie zbagatelizowałaś objawów i od razu skontaktowałaś się ze swoim ginekologiem :) Dużo zdrówka dla Was :) :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po leku rozkurczowym chyba laktuloza bd niepotrzebna...:)wzięłam 2dawki spasmoliny i juz 3x byłam w wc, rozluźniła mi kurde nie tylko macice a caly zadek O_O.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadź żebyś się nie odwodniła zaraz ;)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie jakby mi brzuch opadł. Ostatnio to był jak torpeda, zaczynam przeszkadzać. A teraz 26t a tu nie za duża piłeczka.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziś też macie taki okropny dzień? Rano o 5 spadł mi telefon na płytki w łazience, bo chciałam być miła i nikogo nie budzić poprzez włączanie światła jak szłam do WC. To, że szybka mi trochę pękła to luz, ale od godziny jak tylko go włączam to cały wyświetlacz mi miga. 1400 złotych naprawa :( W pracy o 7.30 już miałam też telefon, bo jednemu Panu nie podobało się jak zaparkowałam, ponieważ wg niego zabrałam za dużo miejsca. Już wczoraj instruował inne moje koleżanki jak mają parkować, by miejsce było dla niego. Od masy czasu parkujemy tam i nigdy nikomu nic nie przeszkadzało, a teraz znalazł się wielki Pan ;) A że moje ciążowe hormony buzują, że czasami bez kija nie podchodź to po prostu... Brrr. :P Okropny dzień :(

zpbnroeqnmec200u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia w temacie tego faceta - za przełyk i o chodnik!:D ja w pierwszym trymestrze przeprowadziłam batalie z księgową bo mnie wkurzyła, to dopiero byly ciążowe hormony :P. Ale nie żałuję, należało sie babie,bo nabijala sie z ciąży i sugerowala ze kolega z pracy jest ojcem.
    A z telefonem współczuję, to sie opłaca naprawiać? Za tysiaka to nowy kupisz, ja sie zbieram kupic xiaomi (8stowek)

mala_misia lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de671af78f19.jpg prezent dotarł! Testujemy :)

Marta..a, tym_janek, PLPaulina, mala_misia lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według wyników krwi z laboratorium wydają się być ok. Więc raczej to też nie kwestia nerek. :)
    Trochę mnie nudzi szukanie przyczyny. :(

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, nie dziwię się. Szukanie po omacku jest nudne i męczące. Zęby sprawdzałaś? Lekarz mówił co jest na liście do sprawdzenia, czy nie ma listy i będziecie tak szukać do skutku?

Loczek, i jak poducha?

Mała misia, a z jakiej racji ten gość się tam w ogóle tak panoszy? To jest jego parking czy jakiś przełożony czy o co chodzi?
    Ja mam dzisiaj dzień całkiem udany, dla odmiany nie boli mnie głowa ani nic się nie dzieje, więc fajnie :) Nie mogę się już doczekać USG za tydzień. Może się dowiemy czy będzie synek czy córka <3

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z zębami ok. :)

No nie wuem. Już zaczynam myśleć że taka moja natura. Bo żadne kolejne wyniki nie wnoszą nic nowego. :) :)

Mój dzień też dziś w miarę ok. I cieplo. Więc mogłam pójść na spacer. Trochę pobyć na ogrodzie. - fajnie się patrzy jak wszystko kwitnie.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzień strasznie męczący, nawet w trakcie spałam z 30 min.. ale co miałam to dzisiaj załatwiłam za wyjątkiem treningu, ale na prawdę nie mam już siły.. więc jutro muszę się zebrać z rana :)
    Przyszła mi paczka z bonprix i powiem wam, ze jestem miło zaskoczona jakością, bardzo fajna. Może się później na coś skusze jeszcze, zamówiłam ciążową spódnicę długą, krótkie spodenki i koszulkę, tylko na szczęście zamówiłam najmniejszy rozmiar, a zgodnie z wymiarami na stronie to nie powinnam w niego wejść :)

Dobrze, że ja mam tylko te nieliczne bakterie w moczu, ciekawi mnie strasznie skąd u Ciebie Paulina takie wyniki dziwne.

Ja ostatnio zaparkowałam jak ostatnia sierota pod sklepem z wózkami i czekałam aż nikogo nie będzie na parkingu żeby wsiąść i odjechać :P Na mnie ten facet też by nawrzeszczał :D jeżeli chodzi o parkowanie równoległe czy tyłem to jestem noga jak nie wiem.. niby prowadzę dobrze, nawet mąż mnie chwali. To parkowanie przy krawężniku to dla mnie nadal czarna magia :D
    A telefon biorę zawsze przy przedłużeniu umowy od operatora.. nie mam parcia na nowinki techniczne, wiec łapię najtańszego smartfona, drugi raz mam samsunga i bardzo go sobie chwalę :)

Chciałabym kupić jakiś aparat żeby móc uwieczniać młodego na zdjęciach, może macie jakiś na polecenie? Bo nie chciałabym mieć samych zdjęć zrobionych telefonem :( a już tak funkcjonujemy od 3 lat z mężem.. a mimo tych megapixeli te zdjęcia nie wyglądają tak jak te zrobione normalnym aparatem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wielu lat nie mam aparatu fotograficznego. Dobre są drogie. A aż takim miłośnikiem nie jestem. :D

Też lubię telefony Samsunga, miałam s4. Teraz mam s7edge. I z jakości zdjęć jestem zadowolona. :D :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia są niby ok ale mam porównanie zdjęć zrobionych zwykłą cyfrówką sprzed 5-7 lat, a smartfonem teraz i tak szczerze to te z cyfrówki wyglądają lepiej.. nie wiem jakaś taka głębia w nich jest, a te są takie płaskie.. nie jestem specjalistą ale widać różnice. Własnie przeczytała, że cyfrówki teraz mają wifi i można przesyłać tak zdjęcia na telefon od razu :D

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek - luksusowo :) pierwsza drzemka zaliczona.
    Aparat mam Sony DSC RX100 I, bardzo fajny kompakt z górnej półki, juz taki dla polprofesjonalistow, a cenowo taniej od lustrzanki, a parametry ma bardzo fajne, w ciemnych pomieszczeniach super bo ma jasny obiektyw. Robię masę zdjec, a lustrzanki nie chce mi się tachać i ten kompakt sie sprawdza:). Chcesz zobaczyć kilka zdjec to zapraszam na pixabay -moje konto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 20:20

Marta..a, tym_janek, mala_misia lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy do jakiej granicy cenowej chcesz ten aparat Marta..a. Ja mam lustrzankę i widać różnicę pomiędzy telefonem (też mam s7 edge właśnie i robi spoko zdjęcia mimo wszystko, znaczy mój robił :P) a lustrzanką. I te z lustrzanki to możesz ładnie naturalnie dopracować nie tracąc na jakości :)

A nie wiemy właśnie z koleżankami, dlaczego się tak panoszy. Śmiejemy się z niego, ale rano wyprowadził mnie totalnie z równowagi, bo źle nie zaparkowałam. A on od kilku dni jeździ autem do pracy i już ma problem. Jestem ciekawa, co będzie jutro, a przez te hormony ciążowe to z chęcią bym mu zrobiła na złość :D

Loczek no ja właśnie średnio za zakupem nowego, bo mam ten Samsung S7 Edge dopiero od roku i to jest naprawdę dobry telefon, jestem mega zadowolona z niego i tego jak działa. Wolę go naprawić, a wiem, że posłuży mi jeszcze na pewno rok, a potem będę się rozglądać dopiero za innym powoli. Znalazłam trochę tańsza ofertę za 900 zł, no trudno, przeboleje, ale będę mieć swój telefon dalej :).

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne zdjęcia Loczek robisz! Naprawdę bardzo ładne :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie znalazłam ciekawy artykuł o aparatach i ten Twój też był polecany :) będę szukać, zdjęcia super i widać, ze to aparat, a nie smartfon.

Chyba pierwszy raz czułam jak młody się przeciągał, nie dostałam takiego kopniaka jak zwykle tylko tak jakby od środka czułam jakby pęcherzyk napierał mi na brzuch, a po chwili przestał, ale super uczucie :D teraz czekam aż zobaczę odcisk małej stopy gdzieś na brzuchu w końcu :D

mala_misia lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam Olympus Pen E-PL5, cyfrowy z wymiennymi obiektywami. Bardzo fajny, ładne zdjęcia robi i jest lekki. Teraz już widzę, że są tylko nowsze modele, ale też już kupowałam go kilka lat temu.

Mała misia - ja bym specjalnie na złość stanęła temu gościowi tak, aby nie miał szans zaparkować. Panoszy się taki, ehh...
    Mi dziś też hormony ciążowe dały się we znaki. Świadkowie Jehowy dzwonili dziś co godzinę domofonem. Zasadniczo nic przeciwko nim nie mam i grzecznie odpowiadam, że nie jestem zainteresowana i proszę aby nie dzwonili. Ale dziś coś we mnie pękło i już przy 3 razie, jak się mnie spytali "Czym dla Pani jest szczęście" to im wrzasnęłam w tą słuchawkę, że szczęściem jest dla mnie to jak mi świadkowie jehowy dupy nie zawracają dzwoniąc co godzinę i odrywając mnie od pracy. Potem było mi wstyd, ja nie lubię krzyczeć na ludzi... ale podziałało bo już więcej nie dzwonili, a do sąsiadki słyszałam, że jeszcze próbowali.

Marta, ale to musi być fantastyczne uczucie <3 Ja się nie mogę już doczekać pierwszych ruchów... Mam łożysko z tylu więc teoretycznie powinny się pojawić szybciej niż później... Zobaczymy jak będzie. Póki co uważam, że mi trochę widać brzuszek, a mój mąż uważa, że jeszcze nie :(

agniecha2101 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ