Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarakorum jeśli nie urodzę do jutrzejszego wieczora, to trafię na wizytę do mojego ginka. Wspominał o skierowaniu do szpitala na patologię, więc dowiem się co i jak.
Ogólnie od 12 mam jakieś nieregularne bóle, więc może coś się zaczyna dziać. Oby, oby!
A czy jemu tak wygodnie? To nie wiem, bo rozpycha się czasami jak szalony hehe te jego stopy i dupcię będę pamiętała do końca swojego życia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, dołączam z rocznika 91. Czekam aktualnie na drugie maleństwo ale w tej ciąży w przeciwieństwie do pierwszej nie brakuje mi atrakcji takich jak już wchłonięty krwiak czy podejrzenie taśmy owodniowej. Synka urodziłam w dniu wyliczonego z om terminu, teraz prawdopodobnie dziewczynka więc zobaczymy.Czytałam poprzednie strony i odnośnie wózków to mam Espiro next i sprawdza mi się i na wsi i w mieście. Ciuszki oprócz używek, które dostałam to promocje w smyku, pepco, auchan i oczywiście lidl. Czasami zamawiam coś przez fb master&miss uk polecam tam zwłaszcza wielopaki bodziaków
-
Ja też uwielbiałam i uwielbiam, jak mała się rusza w brzuchu. Był bardzo krótki okres, gdy potrafiła dać mi kopa w pęcherz, ale mimo wszystko czuć swojego malucha w brzuchu to coś cudownego.
Teraz ogranicza się do merdania łapkami i wypiania główki - mam kulkę między żebrami
Pierwsze ruchy poczułam pod koniec 18 tygodnia. Byłam pewna, że to to - poczułam "rybkę" w brzuchu, gdy siedziałam po turecku
W sumie fajne jest to, że niemal każdego tygodnia charakter ruchów się zmienia. Tak było przynajmniej u mnie.Olgencja lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Zgadzam się, że ruchy to coś wyjątkowego . Mimo, że czasami marzę, żeby córcia już poszła sobie spać . Na pewno po urodzeniu będzie tak dziwnie nie czuć nic w brzuszku. Będzie mi brakowało porannych kopniakow w żebra, wiercenia rączkami po pęcherzu i tych czkawek jak cały brzuch podskskuje . Teraz też, już od ponad godziny mała ostro ćwiczy . Jak leżalam w szpitalu (wczoraj wyszłam do domu) to położne nie mogły się nadziwić jaka z niej wiercipieta . Podczas ktg to aż cały brzuch falował i walila w te głowice z całej siły (chyba jej się nie podobało). Ciekawa jestem czy po urodzeniu też taka będzie .
Olgencja lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnykarakorum wrote:Jeśli chodzi o ciuszki - jeżeli macie możliwość zamawiania za granicą/zza granicy, zamawiajcie z M&S. Słyszałam dużo dobrego, i mają super multipaki z pajacykami, bodziakami, spodenkami i całą resztą.
A gdzie można te ubranka zamówić? -
darika wrote:Zgadzam się, że ruchy to coś wyjątkowego . Mimo, że czasami marzę, żeby córcia już poszła sobie spać . Na pewno po urodzeniu będzie tak dziwnie nie czuć nic w brzuszku. Będzie mi brakowało porannych kopniakow w żebra, wiercenia rączkami po pęcherzu i tych czkawek jak cały brzuch podskskuje . Teraz też, już od ponad godziny mała ostro ćwiczy . Jak leżalam w szpitalu (wczoraj wyszłam do domu) to położne nie mogły się nadziwić jaka z niej wiercipieta . Podczas ktg to aż cały brzuch falował i walila w te głowice z całej siły (chyba jej się nie podobało). Ciekawa jestem czy po urodzeniu też taka będzie .
Ruchliwość dziecka w życiu prenatalnym jest jednym ze wskaźników, na podstawie którego ocenia się temperament maluszka, więc z wysokim prawdopodobieństwem ilość energii do wykorzystania jej nie spadnie po urodzeniu👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Moja mama nie może się doczekać potwierdzenia płci. Normalnie jak w boksie startowym stwierdziła że wreszcie będzie mogła kupować więc ja chyba odpuszczę zakupy chyba że trafi się jakaś fajna promocja gdzieś.
Skupię się na mebelkach o sprzęcie typu wózek, fotelik, wanienka no i kocyki, butelki itp.tym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cześć! Można dołączyć? wyczekiwałam i wyczekiwałam na tę grupę! jest grupa starszych, jest grupa młodszych mam, a nas jakoś tak po macoszemu! Nawet kilka tyg temu zastanawiałam się czy sama jej nie założyć .
Wszystkim życzę zdrowych i spokojnych ciąż, a koleżankom na mecie bezproblemowych rozwiązań!
Pozdrawiamy z miasta Łodzi! Jesteśmy 2 lata po ślubie, to nasze pierwsze maleństwo, skupiłam się najpierw na studiach i pracy wiec wyszło jak wyszło, ale fakt mam koleżanki które już mają parkę i trzecie w drodze. Wiec w tym roku my nadrabiamy:). Termin wg USG mamy na 24lipca, podobno w brzuchu dokazuje mi chłopiec!. Nadal pracuję, mam nadzieje ze do L4 mam jeszcze miesiac-dwa. W najbliższym czasie mamy USG połówkowe i ECHO serduszka wiec trzymajcie za nas kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:09
Cukierniczka, PLPaulina, tym_janek, darika, Olgencja lubią tę wiadomość
-
Cześć Loczek Kiedy dowiedzieliście się, że będzie chłopak? Zazwyczaj płeć właśnie na połówkowym mówią, a widzę, że połówkowe jeszcze przed wami
My powiemy rodzinie na święta, bo już będzie 12 tc leciał, więc najbardziej niepewny czas już będzie za nami. Na teściach nie zrobi to wrażenia pewnie bo już maja 2 wnuczki, ale dla moich rodziców to będzie zupełnie coś nowego, więc jestem super ciekawa reakcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:20
Olgencja lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek my o ciąży poinformowaliśmy rodzinę w 15 tc a płeć znaliśmy już w 13 tc na pierwszych prenatalnych, ale też nie trzymaliśmy się tego mocno, bo to było na 85%. Zresztą ja od samego początku ciąży przeczuwałam syna pod serduszkiem i tak właśnie było.
Masz jakieś przeczucia co do płci? Może i u Ciebie się sprawdzi.
Loczek2018 witamy, witamy Też czekam na synka, ale coś nie chce ewakuować się z brzucha haha
A co do ubranek, to dla mnie tesco ma też fajne jakościowo ubranka, no i next.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Tym_Janek juz na usg prenatalnym gin miała wrażenie ze "cos sie majta" miesiąc pozniej na kontrolnej wizycie potwierdziła. Gdzies tak 15-16t. Wiec chyba Mikołaj:). Co miesiąc mam wizyte+USG, chodzę na NFZ i prywatnie. Sprzęt ma bardzo dobry więc szybko wypatrzyła. Połówkowe mam dziś zaraz na NFZ i w pon prywatnie. Wg USG mamy 19t1d, wg om 20t4d, wiec rozjazd 10dni:).
My tez tak w 10-12t powiedzieliśmy wszystkim - prezent na Mikołajki byl:) - zapakowałam rodzicom w pudełko prezentowe zdjecie USG, pluszową kaczuszkę i moj test:), dalam im normalnie prezent, jak otworzyli to ich wmurowało:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:14
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam sposób na swoje mdłości Tyyyyyle szczęścia Oshee vitamin water magnez + B6 Picie tego w stanie "kacowym" do przyjemnych nie nalezy, bo jest strasznie slodkie, no ale nie wraca do świata i juz po jakiś 15 min odczuwam znaczaca poprawe
Co do przeczuc odnosnie plci to nie mam rzadnych wlasnie Ja bym bardzo chciała synka, a mąż córeczkę, więc co by nie było to będziemy się cieszyć, pytanie tylko kto bardziej Jak będzie chłopak to Tymoteusz, a jak dziewczynka to Aniela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:46
Cukierniczka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f98bb63bdb1.jpg o na NFZ to można takie kwiatki dostac:D - dzisiejsze foto - oczy samo zuooo:), bedzie diablik juz to widać. Ale zobaczcie jak serce wyglada:D
Cukierniczka, tym_janek, darika, Marta..a, PLPaulina, Olgencja lubią tę wiadomość