Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Dziewczyny trzymajcie jutro proszę kciuki za mnie. Mam pierwsze usg i same czarne nysli
Będzie dobrze . Trzymam kciuki . Ja na pierwsze USG poleciałam już w 5+2, zobaczyłam pęcherzyk 9mm, potem po dwóch tygodniach 1cm zarodek i usłyszałam serduszko . -
nick nieaktualny
-
Trzymamy mocno kciuki!
Ja pamiętam miałam pierwsze usg 14.12 i stresowalam się strasznie bo się naczytalam o pustych pecherzykach, ciazach pozamacicznych itp.
A po usg byłam najszzesliwszym i jednocześnie najbardziej przerażonym człowiekiem I z tych 3mm które wtedy widziałam teraz mam to 4,8kg człowieka. Każda ciąża zaczyna się od tyg paru mm, więc będzie dobrze6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny trzymajcie jutro proszę kciuki za mnie. Mam pierwsze usg i same czarne nysli29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja też rozumiem ten strach, pierwszy trymestr to w ogóle jest okropny strach, bo największe ryzyko. :o Ja przed każdą wizytą się stresowałam i szczypałam, czy to na pewno nie sen Teraz patrząc z perspektywy czasu śmieje się trochę z tego, ale to chyba jest już tak przypisane, że martwimy się o tego małego człowieczka w środku od samego początku
-
nick nieaktualny
-
widok fantastyczny. I nareszcie zaczęłam się tak w pełni cieszyć. Wiem że nadal coś może być nie tak ale to bijące serduszko mnie mega uspokoiło. I widziałam i słyszałam. A ciąża jest o dzień starsza niż myślałam. Więc w sumie dużo przy tych moich długich cyklach się nie pomyliłam.
Teraz tylko czekam na umowę i zmykam na l4 bo lekarka jak usłyszała że przedszkole to stwierdziła że niezbyt korzystne miejsce na ciąże.
DobranocMarta..a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba się aż tak teraz nie martwię
Już jest z nami, śpi w łóżeczku i budzi nas co 3h wiec już wszystko musi być dobrze mam nadzieję że we wtorek pediatra nas nie sciagnie boleśnie na ziemię ;p
Położna mówiła że wszystko super i zaproponowała że pozostałe wizyty mamy sobie zostawić na później jakbyśmy jej potrzebowali6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyO wiec nie ma reguły. My trochę wiecej strachu mamy na początku bo nie wszystko szło idealnie na początku.
U nas juz sie zaczynają wizyty u lekarza.
W przyszlym tygodniu usg bioderek.
Tutaj mama sie stresuje bo niestety mialam dysplazje bioderek.
Na początku miesiąca okulista.
7tyg szczepienia. ciagle sie zastanawiamy nad rotawirusami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:05
-
Ja słuchałam w skończonym 7 Tc. Amela urodziła się zdrowa, nic jej nie dolega .
Moim zdaniem teraz wiele ludzi przesadza. Nie znają się, gdzieś tam coś wyczytali nie do końca prawdziwe informacje i straszą innych zupełnie niepotrzebnie. Tak samo jak był bum na to, że częste usg szkodzi. Jakby szkodzilo to by nie robili usg. Jakby słuchanie serduszka szkodzilo to by nie słuchali. Trzeba mieć duży dystans do tego co się czyta w internecie. I najlepiej mieć zaufanie do swojego gin. Gin wie co robi i na pewno nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić ciąży i dziecku.
Serduszka sluchalismy na każdej wizycie, usg miałam na prawie każdej. Amela żyje, urodziła się zdrowa, ma się dobrze .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny