X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klocek waży już 4960!
    Pierwsze szczepienia 24.09 nas czekają..

Ja tak na prawdę miałam usg w 6tc i nie widziałam jako tako serduszka. Chwilę puścił tętno lekarz ale mówił że na chwilę dosłownie żeby go nie męczyć. W sensie wtedy tych 3mm.

PLPaulina lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kawał mężczyzny z niego ! :) zanim sie obejrzysz to będzie 10 kilo. :D

• darika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dzieciaczki rosną ;-). Podobno po 3 miesiącu dzieci trochę zwalniają z waga. I to by się u nas zgadzało bo na początku Amela gnala jak szalona a teraz, tydzień temu wazona - 7kg ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione USG w 8 tygodniu, gdzie słyszałam serduszko. Od tego momentu na każdej wizycie robi USG i mierzy Malutką, więc ufam mu, że to nic złego :)

Dziewczyny, zostało Nam już 8 tygodni! Jak ten czas leci :O

Marta..a, darika lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_misia, ja też nie mogę uwierzyć, że już wrzesień w sobotę, a we wrześniu już będę miała donoszoną ciążę! Kiedy to zleciało?

mala_misia, Marta..a lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie nie mam pojęcia tym_janek :O Tak naprawdę nie obejrzymy się i dziewczynki będą już z Nami :)

tym_janek lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci ten czas... :O
    A pamiętam jak starania o ciążę bardzo sue dłużyły.. :O

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj starania były strasznie długie i bolesne chociaż tylko 6 msc, ciąża srraaasznie długa, szczególnie końcówka. A teraz mi leci czas tak szybko dopiero :)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi starania też się dłużyły nieziemsko. I początek ciąży też w sumie, to wyczekiwania na każdą wizytę i martwienie się... Ale odkąd czuję wyraźne ruchy i wzięłam się za wyprawkowe tematy to czas mi tak szybko ucieka, że nawet nie wiem kiedy. Co tydzień czytamy z mężem w piątek co nas czeka w kolejnym tygodniu i ledwo co czytaliśmy 34 tydzień, a za chwilę już 35 będziemy czytać.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas w ciąży ucieka szybko, a a dzieckiem gna jak szalony. Moja panna zaraz kończy 5 miesięcy! Tak jak te pierwsze 2 miesiące jeszcze w miarę płynęły, tak teraz to nawet nie wiem kiedy zleciał dzień. Zaraz patrzeć, jak zacznie raczkowac, siadać, podnosić się, chodzić... A potem koniec macierzyńskiego i przyjdzie pora do pracy. W dodatku od października wracam na studia. Dotarło do mnie, że bardzo się tego obawiam. Poza tym musimy znaleźć opiekunkę, bo od października do kwietnia potrzebuje, żeby przychodziła do Małej w co druga sobotę i czasami w tygodniu (jak będę robiła praktyki i pisała pracę). Potem od kwietnia już codziennie i nadal w co druga sobotę... Boję się, bo o opiekunkę bardzo ciężko. Tzn taka porządna opiekunkę. A że Amela jest dość wymagająca i są dni, że trzeba mieć do niej wór cierpliwości to mamy dwa razy trudniej, żeby znaleźć kogoś odpowiedniego...

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi starania i początki ciąży też strasznie się dłużyły.. A potem już jakoś poleciało, a teraz jak jestem na L4 to w ogóle zastanawiam się, gdzie mi te pierwsze 4 tygodnie zleciały :O Niech to trochę zwolni, bo muszę jeszcze choć trochę się nacieszyć tym czasem wolnym, naczytać itp., a jeszcze muszę się przeprowadzić do października :D

tym_janek lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ma juz miesiąc i 6 dni.. :O
    Nawet nie wiem kiedy to zleciało..
    Wydaje mi sie, ze przeciez ja dopiero urodziłam. :)

Zanim sie człowiek obejrzy to będzie wracał do pracy. :O
    Choc jeszcze planu nie mam co zrobie po macierzyńskim. :O :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:36

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w poniedziałek wiozłam akt urodzenia młodego do pracy, bo tak długo się u nas na niego czekało, a wy już o końcu macierzyńskiego, jak ja powiedziałam dwa dni temu że wracam za rok :P
    Chociaż plan w głowie mam, urlop do końca września, to jeszcze 15 dni zostanie do końca roku + chcę zawnioskować o zmniejszenie etatu na 12msc na 3/4, chyba, że sytuacja finansowa nam na to nie pozwoli ale wątpię, liczę na małą podwyżkę po powrocie bo u nas zawsze są od styczni/lutego to się wyrówna akurat :) a młody do żłobka.
    No i po pół roku od powrotu do pracy pewnie zacznę myśleć o rodzeństwie.. chciałabym z drugim przed 30 się wyrobić.. a trzecie nie wiadomo czy mąż wyrazi aprobatę, na razie chce tylko dwójkę.
    Wtedy może znowu zwolnienie zanim się zacznie praca na pełen etat? I jakoś jedno się odchowa.. :P

Paulina jak ja patrzę, że Twoja Hania ma już ponad miesiąc to dla mnie szok :D wszystko przez to, że miałyśmy praktycznie równo rodzić, a tu Twoja mała już nie taka mała :D

Ja opiekunki osobiście się boję, wolę młodego do żłobka dać bo jakoś mam uczucie że nie tylko ja wtedy kontroluję pracę przedszkolanek, a kilkunastu rodziców, a taka opiekunka do domu to ja staję się jedyną osobą która może zareagować jakby się coś niepokojącego działo. Niektóre prywatne żłobki/przedszkola oferują też opiekę w weekendy z tego co u siebie w mieście widziałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żłobek od 18msc i to mnie trochę martwi.. :O

My chcemy tylko 2. Choc na razie nie myślę o tym.
    Hania jest wymagająca. Do tego ja walczę o laktację wiec lekko nie jest. :D :D

Najpierw musimy sobue zycie z jednym dzieckiem poukładać a dopiero moze przyjdzie mi chęć na drugie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:36

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas są na szczęście rodzice, a ja planuje wrócić po roku macierzyńskiego do pracy. Znaczy to będzie później, bo mam zaległy urlop z zeszłego roku, z tego roku cały plus dojdzie cały za 2019, więc wyjdzie, że wrócę w 2020. Trochę mi podrośnie jeszcze, kolejne święta też razem na spokojnie :)

A co do kolejnego dziecka to ja się nie wypowiadam, bo my dopiero za kilka lat :P Mam dom do wykończenia i inne plany oraz cele, a chciałabym je zrealizować, by przy drugim dziecku już było łatwiej niż teraz :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coraz częściej myślę o drugim... Choć po porodzie nawet nie chciałam o tym słyszeć i mówiłam, że żadnych dzieci więcej, tzn ze nie będę rodzic :-P. Pewnie jak Amela skończy roczek to będziemy się starać o drugie ;-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice i tesciowie jskby chcieli pomoc to nikt pracy dla Nas nie rzuci. :)
    Nasze dziecko wiec radzić sobie trzeba. :)

Jak bedzie mus to do pracy wrócę jak Hania bedzie miała 18msc. :) i choćbym na glowie stanęła i przeklinala los. To takie zycie, i trzeba się dostosować do tego co jest. :) :D

Fajnie miec dzieciaki z małą różnicą wieku. Tylko ten strach jak sibie z dwójką poradzę. :O :O

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nasi rodzice są blisko, a pracy rzucać nie muszą, bo pracują na zmiany, więc zawsze się dopasuje jakoś, zwłaszcza, że mój Mąż przeważnie we wtorki i czwartki jest w domu, więc zostają tylko 3 dni w tygodniu :)

Zresztą ja tam mówię, że na każdy problem jest jakieś rozwiązanie :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż to tylko kilka dni wziął sobie można powiedzieć wolnego.
    A juz mial wrazenie ze pod jego nieobecność to firma ledwo żyła.

Ale dobrze sie czułam po cc. Wiec jesteśmy z Hanią przez 12h same. :) :)

Teściową czasami zagonie do prasowania, a to coś ugotuje.. :)
    Mama dalej ale tez cos przywiozła do jedzenia.. :)

A szczerze to chyba nie lubie teraz gości. Przychodzą jak mąż juz jest. Wiec za duzo wyedy rąk do pomocy na raz.
    A jsk mówią "tam gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść " :D :D :D
    Inaczej mize by bylo jakby ktos mogl pomóc jsk mąż w pracy. Ale rodzice mają przed sobą jeszcze dobrych parę lat pracy. :)

Ale wiedzieliśmy z mężem przed ze zlobki kolo nas od 18msc wiec trzeba sie dostosować. Dłużej posiedze z Hania to żadna z nas nie umrze. ;) :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 msc to raptem masz 2-3 miesiące wychowawczego bo pewnie masz też zaległy urlop :)

Moja mama jest aktywna nadal zawodowo więc odpada, a teściowa musiałaby z nami zamieszkać żeby pomagać bo mieszkają ponad 400km od nas.. także wolałabym jednak nie :) chyba że na starość się przeprowadza bo obaj synowie mieszkają w jednym mieście i raczej żaden do domu rodzinnego nie wróci. A mają ponad 60 lat już, teściowa nie pracuje a teść ma firme mała.

Ja z jednej strony cieszę się jak są goście ale ich odwiedziny mnie Strasznie męczą.. Dzisiaj mały spał prawie całą noc że mną :( tylko na 3h udalo się go przełożyć do łóżeczka, a tak mruczal i marudził. Przy mnie moment i spał. A mąż od wczoraj poszedł do pracy i nie chciałam żeby był niewyspany tylko dlatego że ja mecze dziecko żeby samo spało.

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: